לא רוצה להיכשל חלילה ב"כך משיבים את המעוקות", אבל אשתדל להבהיר מס' עניינים לתועלת כולם.
- עליית הריבית פוגעת לנו בהחזרי ההלוואות וזה לא נחמד, אינפלציה פרועה תהרוס אותנו כלכלית בכל תחומי החיים, כולל בהחזרי הלוואות הצמודות.
- אני לא הופתעתי מעליית הריבית, כן הופתעתי מהמהירות, אבל זה לא באמת משנה מהותית אם המהלך היה קורה בטווח של שנתיים, כל מי שמבין א.ב. בכלכלה יודע שהריבית היום היא מחיר הכסף הריאלי פלוס מינוס, והריבית הנמוכה שהייתה נהוגה במשך תקופה ארוכה קודם היא הייתה החריגה, ואני המלצתי ללקוחותיי, ועדיין ממליץ לקחת אזורי החצי פריים, מסיבות שאכמ"ל, יען זה לא נושא האשכול.
- בנק ישראל הוא לא ח-ן פרטי של אמיר ירון, אלא הקופה הציבורית, אכן עליית הריבית הולכת לבנקים ולא לבנק ישראל, ובכל מקרה כשהם נתנו הלוואות כמעט חינמיות לפני מס' שנים זה היה על דעת העליה הזו, וזה מהות ההבדל בין ריבית קבועה למשתנה ואכמ"ל.
מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי, ומשתתף בכאבם של אלו שכעת מאד קשה להם.
אתה מתכוון שאנשים עשו קומבינה ויום אחרי שקיבלו את המשכנתא החזירו לבנק חלק מהכסף וככה קיבלו משכנתא עם ריביות חלום.
אני לקחתי לפני שנה בדיוק משכנתא עם 600,000 ש"ח פריים, חלק משתנה כל 5 וחלק קבוע לא צמוד (סה"כ משכנתא 1,300,000)
בנוסף למשכנתא הקיימת של עוד 500,000 ש"ח.
יש לי היום פריים של 800,000 ש"ח. המשכנתא עלתה ביותר מ- 1,700 ש"ח מלפני שנה... ועוד היד נטויה.
תאמת שכלכלן אחד אמר לי קחי הכל קבוע ולא שמעתי לו.
יהיה טוב!