דרוש מידע רבנות ירושלים מהדרין - אתם סומכים עליהם כהכשר מהודר (כרובין וכדו') ?

מצב
הנושא נעול.
ירושלמים שאוכלים בחוץ ולא מקפידים רק על בד"צ העדה החרדית אלא על כל הבדצים המובילים (רובין\לנדא)
אוכלים במסעדות של מהדרין ירושלים ללא כל

בואו לא נדבר בשם אחרים!
אני ירושלמית שאוכלת בחוץ, אוכלת את הכשרויות שציינת למעלה, אבל אנחנו לא אוכלים רבנות. הרב שלנו לא מחמיר בכלל, ודירג את הכשרויות בארבע רמות. הכשרויות הראשונות שציינת נמצאות ברמה הראשונה, ורבנות ירושלים מהדרין בשניה או אפילו בשלישית, לא זוכרת כרגע בדיוק.
יש כאלה שכן אוכלים, גם משפחות חזקות ומכירה גם רב שאוכל, אבל יש גם כאלו שלא. יש לי קרוב שעבד כמשגיח וכששאלתי אותו אם אפשר אמר לי שזה לא כ"כ פשוט, ולא לאכול.
איפה הרב דירג את בית יוסף/חוג פ"ת
 

VICTORI TOTAL

משתמש חדש
מבדיקה אישית רבנות ירושלים מהדרין מכניסה חת"ס פ"ת ובית יוסף.
מעניין. אשמח למקור מפורט יותר.
מצחיק שאנשים סומכים בעיניים עצמות על הכשרים גדולים ומוכרים בציבור שלנו ואפילו לא בודקים מה הולך שם.....
לא מצחיר, אם יש עשרות של ת"ח - אפשר לסמוך עליהם. זה הקטע של כשרות - שלא כ"א יצטרך לבדוק.. ברבנות ירושלים יש ת"ח עצומים שראוי לסמוך עליהם.
אם היה מבין - לא היה פוסע צעד אחד לכיוון רבנות, גם אם אין משהו אחר באיזור
לא נכוןןןן!!!!! זהזלזול ברבנות. גם אם אתה מחמיר ומהדר יותר, זה לא סיבה לפסול ולזלזל בכשרוריות ארות.
אני אוכל כל מה שיש עליו חותמת של רב כלשהו.... כי האחריות עליו, ואין לי עניין להכנס למחלוקות שבין להרבנים, כל רב כבודו במקומו מונח, והוא בוודאי מבין יותר ממני בכשרויות, עובדה שהוא חגר מותניו להכנס לתחום, וכל רב מספיק לי.
לצערנו האמירה הזו איננה נכונה. לא כל מי שמגדיר את עצמו כבדץ או כרב הוא אכן כזה, בשוגג או במזיד. חייבת להיות רמת סינון מינימלית. יש מוצרים, בעיקר מחו"ל, שאע"פ שיש עליהם חותמת של גוף כשרות אינם בהכרח כשרים.
זו אמירה שלצערי היא לא נכונה.
הרבנות הוקמה על מנת למנוע מכשול ולהעמיד את קו הכשרות על קו בסיסי שיקלע לכל רחבי האוכלוסיה בלי שיעברו איסורין.
יש רבנויות שיש להם עקב כך רמת כשרות מעבר למהדרין (כמו בד"צ נתניה, הידור הכשרות פת חתקווה, בד"צ צפת) ושם הם מגדירים במפורש שהמוצרים הם מבד"צים מובחרים.

אך באופן כללי, רבנות היא כן מילה נרדפת לקולות, וכמה שזה לא נעים לשמוע, על בסיס זה הוקמה הרבנות, להעמיד קו בסיסי בלבד.
ממש, ממש, ממש לא. הרבות הוקמה כגוף בלעדי לנתינת כשרות בסטנדרטים גבוהים מאד. אולם, לצערנו בד"ץ עד"ח הקים גוף מתחרה, ופתח פתח לאלפי כשרוית אחרות שאינן בהכרח כשרות! המצב האידאלי הוא שיש רק את הרבנות הראשית לישראל. האמירה המקוממת ככול הרבנות היא "מילה נרדפת לקולות" היא אמירה בזויה שפוגעת קשות בכשרות בישראל.
רק להיזכר בסיפור של אותה שנפטרה כי אכלה במסעדה בשרית רבנות והיתה רגישה לחלב והביאו לה משהו חלבי,
אם לא כשר היה הורג ודאי שלא היו אוכלים רבנות,
נכד של הרב שלזינגר אמר לי שגם כשסבו היה הרב הוא לא אכל רבנות ירושלים מהדרין, כש''כ היום,
יש מקור לסיפור הנ"ל?? נשמע הנפצה מוחלטת. וגם אם כן, לא מעידג על הכלל
 

משקיף

משתמש פעיל
הודעה קצת ארוכה אבל כנראה לא מספיקה בשביל לשבור כמה מוסכמות ואמיתות מוחלטות...

"האם רבנות ירושלים טוב כמו רובין"
"תשאלו את הרב זריצקי"
"סוכמים רק על העדה/שארית/לנדאו"

כל המשפטים הללו ודומיהם מלמדים על כך שעניין הכשרות נהפך יותר ויותר למותגים וסטיגמות- ואני אסביר:
למשל משפט כמו תשאלו את הרב זריצקי, כביכול הרב זריצקי הוא האורים ותומים המוסכם על כולם זו הטעיה.
רבים לא מכירים אותו ואת סגנונו, רבים אחרים רואים דווקא ברב שמואל בורנשטיין סמכות לענייני כשרות או כל רב אחר או איש נאמן.

סומכים רק על שארית /לנדאו- בעבר שני השמות הללו לא היו יכולים להיאמר יחד, בטח לא ע"י "ליטאי פשוט"- כל אחד חשב שהכשרות השנייה היא טריפה [למרות שהחזו"א הקפיד לאכול משחיטתו של הרב לנדאו].

סומכים על העדה- כמה יודעים על כך שהרבנות עצרה את העדה החרדית מלמכור סחורה וכדו' בגלל בעיות כשרות חמורות? מישהו פעם חשב שהאקסיומה הזו שהעדה החרדית היא כשרות על [וידוע הצ'יזבט על הכך שזה גוף גדול וממילא הוא יכול לדרוש יותר והוא מקושר בחו"ל וכו'- הבל הבלים למבין] היא בבסיסה עניין של פרסום ומיתוג?

ברור לך שאתה אשכנזי אז לא תאכל בית יוסף/מחפוד? בד"כ הבית יוסף מחמיר בכשרות יותר מאשר הרמ"א, היום האשכנזים גם מחמירים כבית יוסף, אבל נקודת המוצא [לפני בחינה של גוף הכשרות וההתנהלות] היא מוטעית [אגב, הרב מחפוד היה מוסמך ביותר בשחיטות של הרב לנדאו].

האם זה ברמה של הרב רובין? שאלה שהבסיס הפשוט שלה שהרב רובין זה בסדר גמור, ייתכן. אבל מה חושבים בקהילות מסוימות וחשובות על הרב רובין ועל כשרותו.

בקיצור, לכתחילה צריך לדון לגופו של המוצר ולא לגופו של כשרות כשם קוד למוקפד או לא.
ודיון על כשרות מוכרח שלא ילווה בסיסמאות ואקסיומות שעליו כל אחד גדל וחונך או שאל את המומחה שלו או שזו מתאימה להשקפתו ולהשתייכותו או להתאמה שלו לחברה שממנה הוא בא וכו'.
 

Menuchah

משתמש חדש
יש מקור לסיפור הנ"ל?? נשמע הנפצה מוחלטת. וגם אם כן, לא מעידג על הכלל
 

צפר | דעה

משתמש רשום
עצוב לקרוא את ההודעה הזו, ניכר שאינך מבין בתחום הכשרות, ולכן השגגה הזו יוצאת מקולמוסך.
לפני מאה שנה גם לא היו ריסוסים, לא הייתה תחבורה בין יבשתית שתייבא תולעים ורמסים ממדינות אחרות, לא הייתה טכנולוגיה שתמשוך סוגי חרקים חדשים, לא הייתה תחרות ושיווק מסחרי, כל משפחה הייתה עושה את כל פעולות הכשרות אצלה בבית, כולל הכשרה, הפרשת תרומות ומעשרות, ניקוי יסודי וכו'.
רצוי מאוד להזהר בדברים שנכתבים.

"כל שטות בזכוכית מגדלת" ? כנראה שאינך מודע בכלל לבעיות וזה חמור עוד יותר, כמה תולעים יש בתותים, קשיו שהפוסקים כותבים שרצוי מאוד לבדוק אחד אחד.

אם אתה אוכל כל מאכל שיש עליו חותמת של רב כלשהו, זו זכותך, אך זה דבר חמור ביותר שאדם ירא שמיים לא יבחן טוב טוב את מה שהוא מכניסה לפה, יש בעיות רבנות ואיסורים חמורים, ספרדים ואשכנזים פוסקים צורה אחרת, ספרדי שאוכל בשר לא חלק עובר על איסורים, וכי אם יש חותמת של רב אשכנזי זה מתיר לנו לאכול? פשוט שטות גמורה

מזמין אותך להגיע ונפתח ביחד חבילות של ירק עלים בגידול רגלים, ובעיינך תראה את החרקים, בלי זכוכיות ובלי מגדלות
קראתי "בקול" מכריכה לכריכה ספר על כשרויות המאכלים.

עזוב אותך, מי שמחמיר "יותר מדי" בכשרויות המאכלים, לא יודע איך הביזנעס עובד, ובעקיפין גורם לפירוד ולמחלוקות בישראל.

מחקרים מדעיים מצאו שכל אדם אוכל ביודעין או שלא, כחצי קילו חרקים כל חייו.

ראיתי בעיניים שלי, משגיח של בד"ץ האחראי על כל איזור המרכז, נכנס למאפיה תחת כשרותו, ואוכל מהמדף בלי לשלם ובלי לברך....
ראיתי בעיניים שלי, משגיח כשרות של בד"ץ, פסל קו של 18 דקות בצק למצות, בגלל טיפה אחת של זיעה, שנפלה ממצח של מעבד לשלחן העיבוד, ועוד עשה לו בושות מול כל הצוות....
ראיתי בעיניים שלי, שהייתי עובד בברירת תבלינים לפסח, 18 שקים כמון כ"א 25 ק"ג, אין לא ג'וק ולא גרגר חיטה 1 בכל השקים, ובעה"ב לא מצא כבר 10 שנים בכמון אפי' פסול אחד, ובכ"ז המשגיח לא מוכן לוותר על ברירה ידנית....

עזוב אותך, למצוא את הג'וקים זה לא הבעיה, להכשיר למרות זאת, זו הגדלות, רק שאת זה לא מלמדים....
וכל אברכונצ'יק זב חוטם שמוצא תולעת בערימת שחת, פוסל את כל העוה"ז ואשתו.

ולמעשה, אי אפשר, שלא יבלבלו לך את השכל, אי אפשר להקיף לגמרי את כל נושאי הכשרויות גם אם תפעיל את כל העולם רק על זה.
אוכל כשר מצריך גידול אחריות אישית.

אני חושב שהיהדות החרדית בקונספציה שגויה כבר יותר ממאה שנה.
 

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מעניין. אשמח למקור מפורט יותר.
כל פעם שרצינו לצאת למסעדה בירושלים בעלי או אני התקשרנו למשגיח כדי לברר איזה כשרויות נכנסות,
, ובכל הפעמים שביררנו תמיד קיבלנו תשובה שמכניסים בית יוסף וחת"ס פ"ת,
ב"תמרה" המשגיח אמר שהוא יכול לומר לנו איזה מוצרים הם בעייתיים ואיזה בכשרויות טובות,
אבל ברוב או כול המקומות האחרים המשגיח אמר שאין דרך לבודד מוצרים מסוימים.
 
מעניין. אשמח למקור מפורט יותר.

לא מצחיר, אם יש עשרות של ת"ח - אפשר לסמוך עליהם. זה הקטע של כשרות - שלא כ"א יצטרך לבדוק.. ברבנות ירושלים יש ת"ח עצומים שראוי לסמוך עליהם.

לא נכוןןןן!!!!! זהזלזול ברבנות. גם אם אתה מחמיר ומהדר יותר, זה לא סיבה לפסול ולזלזל בכשרוריות ארות.

לצערנו האמירה הזו איננה נכונה. לא כל מי שמגדיר את עצמו כבדץ או כרב הוא אכן כזה, בשוגג או במזיד. חייבת להיות רמת סינון מינימלית. יש מוצרים, בעיקר מחו"ל, שאע"פ שיש עליהם חותמת של גוף כשרות אינם בהכרח כשרים.

ממש, ממש, ממש לא. הרבות הוקמה כגוף בלעדי לנתינת כשרות בסטנדרטים גבוהים מאד. אולם, לצערנו בד"ץ עד"ח הקים גוף מתחרה, ופתח פתח לאלפי כשרוית אחרות שאינן בהכרח כשרות! המצב האידאלי הוא שיש רק את הרבנות הראשית לישראל. האמירה המקוממת ככול הרבנות היא "מילה נרדפת לקולות" היא אמירה בזויה שפוגעת קשות בכשרות בישראל.

יש מקור לסיפור הנ"ל?? נשמע הנפצה מוחלטת. וגם אם כן, לא מעידג על הכלל
המקור הוא להרים טלפון למסעדות בירושלים ולשאול כך אני עשיתי
 

adiakby

משתמש רשום
קראתי "בקול" מכריכה לכריכה ספר על כשרויות המאכלים.

עזוב אותך, מי שמחמיר "יותר מדי" בכשרויות המאכלים, לא יודע איך הביזנעס עובד, ובעקיפין גורם לפירוד ולמחלוקות בישראל.

מחקרים מדעיים מצאו שכל אדם אוכל ביודעין או שלא, כחצי קילו חרקים כל חייו.

ראיתי בעיניים שלי, משגיח של בד"ץ האחראי על כל איזור המרכז, נכנס למאפיה תחת כשרותו, ואוכל מהמדף בלי לשלם ובלי לברך....
ראיתי בעיניים שלי, משגיח כשרות של בד"ץ, פסל קו של 18 דקות בצק למצות, בגלל טיפה אחת של זיעה, שנפלה ממצח של מעבד לשלחן העיבוד, ועוד עשה לו בושות מול כל הצוות....
ראיתי בעיניים שלי, שהייתי עובד בברירת תבלינים לפסח, 18 שקים כמון כ"א 25 ק"ג, אין לא ג'וק ולא גרגר חיטה 1 בכל השקים, ובעה"ב לא מצא כבר 10 שנים בכמון אפי' פסול אחד, ובכ"ז המשגיח לא מוכן לוותר על ברירה ידנית....

עזוב אותך, למצוא את הג'וקים זה לא הבעיה, להכשיר למרות זאת, זו הגדלות, רק שאת זה לא מלמדים....
וכל אברכונצ'יק זב חוטם שמוצא תולעת בערימת שחת, פוסל את כל העוה"ז ואשתו.

ולמעשה, אי אפשר, שלא יבלבלו לך את השכל, אי אפשר להקיף לגמרי את כל נושאי הכשרויות גם אם תפעיל את כל העולם רק על זה.
אוכל כשר מצריך גידול אחריות אישית.

אני חושב שהיהדות החרדית בקונספציה שגויה כבר יותר ממאה שנה.

יותר מדי אמירות בלי ביסוס, ברצון השם אין יותר מדי, אני קצת קצת מבין בענייני כשרות, ולכתוב כאלו דברים זה הבל.
מחקרים מדעיים? היכן בדיוק? בדקו יהודים שומרי תורה ומצוות?

מה שראיתה לא משקף כלום, אולי קיבל אישור מהבעלים לאכול חופשי? אולי ברך לפני כן? קצת כף זכות.
נכון, המשגיח עובד לפי נהלים וצריכים להקשיב לו, עצם זה שאתה כותב שהבעל הבית לא מצא כבר 10 שנים..בעל הבית הוא אמון על הכשרות? אלו שטויות!
 

adiakby

משתמש רשום
ממש, ממש, ממש לא. הרבות הוקמה כגוף בלעדי לנתינת כשרות בסטנדרטים גבוהים מאד. אולם, לצערנו בד"ץ עד"ח הקים גוף מתחרה, ופתח פתח לאלפי כשרוית אחרות שאינן בהכרח כשרות! המצב האידאלי הוא שיש רק את הרבנות הראשית לישראל. האמירה המקוממת ככול הרבנות היא "מילה נרדפת לקולות" היא אמירה בזויה שפוגעת קשות בכשרות בישראל.
צר לי, עצם ההודעה שלך היא בורות מוחלטת בכל הנושא ולכן לא מוצא לנכון להגיב על כך.
אם אינך מבין שהרבנות היא כשרות סטנדרטית, באמת עצוב.
הרבנות מקלה בהמון דברים, החל מלינת לילה, שעות מועטות של משגיחים, שימוש בירקות בעלי פיקוח נמוך, בשר שהוא לא בהכרח חלק, ביטול ב 60 ועוד ועוד ועוד ועוד, בישולי גויים לדעת הרמ"א ומה לא.
 

VICTORI TOTAL

משתמש חדש
נשמע יותר טעות של המסעדה
אברכונצ'יק זב חוטם
כינוי מזלזל שאין לו מרום בפורום שמעריך לומדי תורה
ראיתי בעיניים שלי, משגיח של בד"ץ האחראי על כל איזור המרכז, נכנס למאפיה תחת כשרותו, ואוכל מהמדף בלי לשלם ובלי לברך....
מן הסתם בירך לפני זה.. וכנראה ברשות. נו באמת, זו רמת הטיעונים??
ראיתי בעיניים שלי, שהייתי עובד בברירת תבלינים לפסח, 18 שקים כמון כ"א 25 ק"ג, אין לא ג'וק ולא גרגר חיטה 1 בכל השקים, ובעה"ב לא מצא כבר 10 שנים בכמון אפי' פסול אחד, ובכ"ז המשגיח לא מוכן לוותר על ברירה ידנית....
הגיוני. זו דרישת ההלכה.
אני חושב שהיהדות החרדית בקונספציה שגויה כבר יותר ממאה שנה.
תפסיק לזלזל בכל גדולי התורה והציבור החרדי. מילת הקסם קונספציה לא קרשורה פה.
 

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
צר לי, עצם ההודעה שלך היא בורות מוחלטת בכל הנושא ולכן לא מוצא לנכון להגיב על כך.
אם אינך מבין שהרבנות היא כשרות סטנדרטית, באמת עצוב.
הרבנות מקלה בהמון דברים, החל מלינת לילה, שעות מועטות של משגיחים, שימוש בירקות בעלי פיקוח נמוך, בשר שהוא לא בהכרח חלק, ביטול ב 60 ועוד ועוד ועוד ועוד, בישולי גויים לדעת הרמ"א ומה לא.
זה ממש לא מדויק ואסור להוציא לע"ז על כשרות הרבנות הראשית שעושה המון (ופעמים שאף יותר מבדצי"ם הכי חשובים שאתה מכיר..)
בשנים האחרונות גוף כשרות זה עבר שינוי עצום לטובה בכל המחלקות. צא ולמד!
 

שירה שקד

משתמש צעיר
כתיבה ספרותית
מחקרים מדעיים מצאו שכל אדם אוכל ביודעין או שלא, כחצי קילו חרקים כל חייו.
אכן.
וזו בדיוק הסיבה לבדיקת פירות וירקות מחרקים... כדי שאני, לדוגמא, ואלו שמקפידים לבדוק, לא ניכלל באותה סטטיסטיקה.
 

VICTORI TOTAL

משתמש חדש
צר לי, עצם ההודעה שלך היא בורות מוחלטת בכל הנושא ולכן לא מוצא לנכון להגיב על כך.
אם אינך מבין שהרבנות היא כשרות סטנדרטית, באמת עצוב.
הרבנות מקלה בהמון דברים, החל מלינת לילה, שעות מועטות של משגיחים, שימוש בירקות בעלי פיקוח נמוך, בשר שהוא לא בהכרח חלק, ביטול ב 60 ועוד ועוד ועוד ועוד, בישולי גויים לדעת הרמ"א ומה לא.
אני דווקא מאד מבין בתחום. תופתע.
כל מה שאמרת זה שטויות.
תוכיח ותטען בצורה מסודרת. דווקא חפרתי בנושא לעומק ואני עמוק בתחום.
למרות שאני אומר אחרת ממך. מפתיע
 

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
נשמע יותר טעות של המסעדה
זו לא הייתה סתם טעות,
העובדים ראו שנגמרה הקצפת והלכו להביא ממסעדה סמוכה, כנראה ללא ידיעת המשגיח.
בכשרות טובה זה לא אמור לקרות.
מצד שני אי אפשר להקיש מסיפור אחד (וגם לא מכמה סיפורים )על הכלל.
 

adiakby

משתמש רשום
אני דווקא מאד מבין בתחום. תופתע.
כל מה שאמרת זה שטויות.
תוכיח ותטען בצורה מסודרת. דווקא חפרתי בנושא לעומק ואני עמוק בתחום.
למרות שאני אומר אחרת ממך. מפתיע
להלן רשימה של סוגיות בהם הרבנות מקלה:
1. בישולי גוים לדעת הרמ"א
2. ירק עלים לא מפוקח, לרבות הכנסה של כרובית, ברוקולי, אספרגוס שידוע כנגועים בצורה מרבית
3. שעות משגיחים מועטות - אי יכולת לפקח בזמן אמת ובכל רגע נתון
4. קולות בלינת לילה
5. אבקת חלב נכרי
6. חומרי גלם מיובאים מחו"ל שמסתמכים על קולות של ביטול ב 60, חשש סתם יינם (ראה ערך ויטמינצ'יק בטעם ענבים)
7. בשר כשר ולא חלק, הבדלים בשחיטות ובהקפדות בבשר ועוף
8. שימוש בחלב שנחלב בשבת
9. היתר מכירה בשנת שמיטה

וכל זה לדעתך לא קולות? חחחח.

אפשר עוד להמשיך..
 

bmsz

משתמש פעיל
בכלל מקרה, בבירורים מעמיקים שעשיתי עם מס’ מומחי כשרות (אגב שאסרו לחלוטין בית יוסף) והתירו חלקית מאוד רבנות ירושלים מהדרין, לא נראית לי כלל הנחרצות פה נגד. אבל ברור שאם כולכם הייתם מבררים, גם לא הייתם מתקרבים לעופות של נויבירט וכן לא לבדצ פאר הכשרות וכו
אז צריך לברר על הכללל וכן גם על העדה”ח כשישנן בעיות ספציפיות כמו ברסק עגבניות שהיו תקופות מאוד בעיתיות
 
בכלל מקרה, בבירורים מעמיקים שעשיתי עם מס’ מומחי כשרות (אגב שאסרו לחלוטין בית יוסף) והתירו חלקית מאוד רבנות ירושלים מהדרין, לא נראית לי כלל הנחרצות פה נגד. אבל ברור שאם כולכם הייתם מבררים, גם לא הייתם מתקרבים לעופות של נויבירט וכן לא לבדצ פאר הכשרות וכו
אז צריך לברר על הכללל וכן גם על העדה”ח כשישנן בעיות ספציפיות כמו ברסק עגבניות שהיו תקופות מאוד בעיתיות
אדרבה אני רוצה לשמוע בעיות בשחיטה של הרב נויבירט ואם זה ישמע הגיוני מהשאתה מספר אולי רק נתחזק מכך
 

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
אני דווקא מאד מבין בתחום. תופתע.
כל מה שאמרת זה שטויות.
תוכיח ותטען בצורה מסודרת. דווקא חפרתי בנושא לעומק ואני עמוק בתחום.
למרות שאני אומר אחרת ממך. מפתיע
צודק לגמרי. רק מי שלא מבין מדבר כך.
אני מזמין אותך כב' @adiakby לתפוס את אחד הרבנים של הרבנות הראשית כמו הרב יצחק לוי רב העיר נשר ועוד ותשאל אותו אחד על אחד את כל השאלות ותופתע.
ואם תאמר שהוא נגוע (חלילה מלומר כן שמפורסם לכל שהוא ירא שמים מרבים וברור שאינו חשוד להכשיל יהודים) א"כ תמנע עצמך מלאכול כל כשרות שהיא כי גם הוא נותן הכשרות הזו נגוע בדבר ואינו נאמן להעיד עליה.
(אגב, יש מגדולי ישראל היראים ומחמירים ממש - שסומכים על הרבנים היושבים ראשונה במחלקות הרבנות הראשית וסומכים ידיהם עליהם כי יודעים את היראת שמים שלהם ואת כל פעלם.
ברור לך שאתה אשכנזי אז לא תאכל בית יוסף/מחפוד? בד"כ הבית יוסף מחמיר בכשרות יותר מאשר הרמ"א, היום האשכנזים גם מחמירים כבית יוסף, אבל נקודת המוצא [לפני בחינה של גוף הכשרות וההתנהלות] היא מוטעית [אגב, הרב מחפוד היה מוסמך ביותר בשחיטות של הרב לנדאו].
נכון. ואחר המחילה זו טעות של הרבה אשכנזים שסבורים שכשרות הבשר של הספרדים אינה מספיקה לשכמותם. ונהפוך הוא.. כידוע לכל בר בי רב הספרדים כהוראת מרן הב"י מחמירים הרבה יותר שהבשר יהיה חלק=גלאט שלא יהיו סירכות ואין ממשמשים בהם. משא"כ האשכנזים מעיקרם מקילים בזה ודי שהבשר כשר בלבד אף שאינו חלק.

אמנם כיום כיון שהכסף יענה את הכל ורוצים לשווק את הבשר לכלל הציבור אז (לכאורה ע"פ עדותם אומרים שהבשר חלק גם לדעת הב"י.)
וה' הוא היודע!
 

bmsz

משתמש פעיל
אדרבה אני רוצה לשמוע בעיות בשחיטה של הרב נויבירט ואם זה ישמע הגיוני מהשאתה מספר אולי רק נתחזק מכך
אני לא מומחה לכשרות אבל מיודד היטב עם גדולי המומחים.
לא מונחת לפניי הרשימה
אבל במליחה ודאי היו בעיות
בכמות העופות לפס.
ויפה כח האב מכח הבן
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה