מידע שימושי קרעפלעך

פרופסור

משתמש צעיר
לקראת ערב יו"כ, והושענא רבא
הבו נא, בבקשה
מתכונים טובים לקרעפלאך.

תודה מראש
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
קרעפלאך מעולים!

החמרים:

1 כוס מים רותחים
1/4 חב' מרגרינה-הוסיפי

1 כוס קמח+קורט מלח-הוסיפי
וערבבי בכף עץ, כבי את הלהבה וצנני!

העבירי למיקסר בתוספת 2 חלמונים+1 כוס קמח [לחילופין: 1 ביצה ולהפחית מהמים שבסיר]
ולושי לבצק נעים.

רדדי את הבצק לעלה דק ביותר,
השהי כמה דק' ורדדי שוב,

קרצי עיגולים בעזרת כוס

מלאי בכפית מעיסת בשר טחון ומתובל כמו לקציצות
וסגרי כמו אוזן המן,

ואז קחי 2 קצוות ואחדי אותם.

דרך קיצור לקיפול הקרעפלאך:

רדדי לעיגולים
מלאי
קפלי ל-2 וסגרי היטב
אחדי את 2 הקצוות


שטחי אותם ע''ג מגש מרופד בשקית ניילון,
הקפיאי
הרתיחי מי מלח+מעט שמן והכניסי את הקרעפלאך,
בשלי כ-10 דק'
והוציאי בכף למסננת,
שטפי מעט והגישי.

*ניתן לבשל ישירות במרק עוף.

*מכמות זו מתקבלות כ-50 קרעפלאך גדולים
או 120 קטנים.-תלוי ברידוד הבצק
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0532.JPG
    2.6 MB · צפיות: 309
  • IMG_0533.JPG
    2.2 MB · צפיות: 235
  • IMG_0534.JPG
    1.9 MB · צפיות: 221
  • IMG_0535.JPG
    2.4 MB · צפיות: 243
  • IMG_1009.JPG
    2.2 MB · צפיות: 259

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מומליצה בחום להוסיף לעיסת העוף
כבד טחון+ בצל מטוגן היטב

משביח את הטעם פלאים
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
וואו, חדוי!
זה נראה כמעט כמו של אמא שלי! (אפילו שיהודה שלנו טוען, שהקרעפלאך של סבתא נראים יותר טעימים... הונגרי אמיתי זה...)

סתם שאלה, המלית שלך עשויה מבשר נא? אמא שלי מבשלת אותו קודם...

חני
 

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
חדוי - עכשיו הכנתי את הבצק,
הוא יצא מקסים, רך ונוח לעבודה!
לגבי הטעם - עוד לא זכיתי לטעום... :)
תודה רבה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2259696:
וואו, חדוי!
זה נראה כמעט כמו של אמא שלי! (אפילו שיהודה שלנו טוען, שהקרעפלאך של סבתא נראים יותר טעימים... הונגרי אמיתי זה...)

סתם שאלה, המלית שלך עשויה מבשר נא? אמא שלי מבשלת אותו קודם...

חני
תודה,
אכן סבתי ההונגריה גם לימדה אותי להכין מבשר מבושל ובצל מטוגן,
ולהשבחה כמו שהעירו להוסיף כבד,
אבל משום מה אצלינו במשפוחה, שכנות, ומכרות...
יותר מחבבים את זה ככה,
וטכנית, יותר נח לי.
 

שושי100

משתמש פעיל
לחדוי כנרת
תודה רבה על מתכון מעולה
עשיתי ויצא ט-ע-י-ם
תבורכי
גמר חתימה טובה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שושי100;2265278:
לחדוי כנרת
תודה רבה על מתכון מעולה
עשיתי ויצא ט-ע-י-ם
תבורכי
גמר חתימה טובה!

אמן!
והמברך, יבורך בכפל כפליים!
תודה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה!
כבוד גדול הוא לי וזכות עצומה לקבל מחמאה כזאת מהעני בעצמה!
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נראה נהדר, יפים כמו יצירת אמנות.

אני קניתי מכשיר מפלסטיק, זה מגיע בכמה גדלים
ונראה כמו פה פתוח של קרוקודיל...
מניחים בצק מרודד ואת המילוי במכשיר סוגרים אותו, וזה מוכן.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה חמודה!
וואו!
אלו מחמאות על הבוקר!
ועוד מאות לי האמנית!
מחמם את הלב!

מעניין!
הצלחת לרדד דק את הבצק ולהעביר למכשיר?
אני חשבתי לקנות אותו עבור עוגיות ממולאות שאין צורך לרדד דק.
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חדוי כנרת;2265364:
תודה חמודה!
וואו!
אלו מחמאות על הבוקר!
ועוד מאות לי האמנית!
מחמם את הלב!

מעניין!
הצלחת לרדד דק את הבצק ולהעביר למכשיר?
אני חשבתי לקנות אותו עבור עוגיות ממולאות שאין צורך לרדד דק.

אנחנו חובבי סמבוסק בשר...
תמיד זה טעים ואף פעם זה לא היה נראה טוב...
עד שהגיע המכשיר הזה...
הסמבוסקים יוצאים כאילו ואני בוכרית זקנה ורגילה...
ואכן בתמונת התקריב הבצק שלך דק ועדין, לא ניסיתי כזה.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אכן, מסכימה איתך,
לסמבוסק ממולא במליות למיניהן זה אכן רעיון מצוין!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י תמריק;2259655:
ממש כמו חילים במסדר! נראה טוב!

תודה!
אגב זו מחמאה הונגרית מובהקת!
בד''כ על כרוב ממולא.
 

חמג

משתמש מקצוען
לתשומת לב- יש מנהג לא לאכול כבד בין ר"ה ליום כיפור בררתי מקור ואמרו לי מספר מטה אפרים,
לא אוכלים מח לב כבד אותיות מלך...
אולי מישהו יעלה ציטוט יותר מוצלח.....
 

free

מיתוג | עיצוב | פרסום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
נכתב ע"י אות לי;2265359:
נראה נהדר, יפים כמו יצירת אמנות.

אני קניתי מכשיר מפלסטיק, זה מגיע בכמה גדלים
ונראה כמו פה פתוח של קרוקודיל...
מניחים בצק מרודד ואת המילוי במכשיר סוגרים אותו, וזה מוכן.

יש לי כזה של טפרוואר, והוא אכן מתאים יותר לסמבוסק מאשר לקרעפלך
כי צריך בשבילו בצק עבה ויותר מילוי
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חמג;2265482:
לתשומת לב- יש מנהג לא לאכול כבד בין ר"ה ליום כיפור בררתי מקור ואמרו לי מספר מטה אפרים,
לא אוכלים מח לב כבד אותיות מלך...
אולי מישהו יעלה ציטוט יותר מוצלח.....
אכן ולכן לכתחילה לא כתבתי את האפשרות הזו...
אבל לא כולם מקפידים ע''כ!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה