דרוש מידע קרן "למחייתם" - כמו "ערבים" אבל למחיה השוטפת (לא לנישואין)

מצב
הנושא נעול.

C

משתמש מקצוען
נתחיל עם מה שכל ילד יודע. חתונה בארמונות חן חינם.
נמשיך עם זה
עזרתי?
בארמונות חן מדובר על הנחה של כמה אלפי שקלים בודדים, סביבות 3,000 ש"ח. שזה חצי ממחיר האולם במידה והחתן
או הכלה יתומים. כל שאר ההוצאות כרגיל.
והלינק שצירפת מראה על עמותה שלא הגישה דוחות כבר 12 שנה...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אבל בעברית פשוטה - אין לזה שום משמעות לזה שנפתח פה ניק אנונימי ומקשקש אין ספור הודעות מוזרות
אין לנו מושג מי אתה ומה אתה.
זה בסדר גמור. (לא ביקשתי שיאמינו לי בשום דבר. כתבתי נקודות ענייניות שאי אפשר להכחיש).
רק רוצה לומר, עצת זהב על חשבוני. התעקשות שלא לענות תשובות ענייניות ובמקומם להשמיץ בצורה זולה - זה ההפך מלשכנע אנשים.

חי בן ראם

משתמש צעיר
זה בסדר גמור. (לא ביקשתי שיאמינו לי בשום דבר. כתבתי נקודות ענייניות שאי אפשר להכחיש).
רק רוצה לומר, עצת זהב על חשבוני. התעקשות שלא לענות תשובות ענייניות ובמקומם להשמיץ בצורה זולה - זה ההפך מלשכנע אנשים.
מצטרף לכל מילה.............

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
בארמונות חן מדובר על הנחה של כמה אלפי שקלים בודדים, סביבות 3,000 ש"ח. שזה חצי ממחיר האולם במידה והחתן
או הכלה יתומים. כל שאר ההוצאות כרגיל.
והלינק שצירפת מראה על עמותה שלא הגישה דוחות כבר 12 שנה...
הדיון הזה יותר מחסר טעם.
הנה, מישהו בפרוג חיפש עזרה ליתומים (בלי לפתוח להם קרן), ותראו את הרשימה החלקית של הארגונים שעזרו לו בפועל

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
נמאס לי..
השאלות שלכם חלקם לא ענייניות (כמו השאלה האחרונה אם ביטוח חיים נחשב צדקה. תענו על זה בעצמכם כולל ההבדל בין זה ל'למחייתם' גם לדעתכם!)
חלקם נענו במפורט (ועל אחת המרכזיות הסכמתם שזה נכון, ואח"כ שוב ושוב העלתם את השאלה הזאת)
וחלקם, נתונות לוויכוח ביננו. אוקי, הגיוני בסך הכל. אבל עדיין מובן הצד השני (שזה מה שאנשים מעדיפים 'בטוח' ו'לכולם' וכו' וכו') גם אם זה לא דעתכם, ולא מבין מה יש לעלות זאת שוב ושוב.
כן, בהחלט אני חושב לגמרי שהתשובות ענייניות, וההשמצות דווקא הינם של הצד שלכם. סורי.
הייתי שמח לשמוע חוו"ד אובייקטיבית מי נראה כאן 'המשמיץ' ומי בא בנכונות ובהשקעה לעזור ולתת מידע.
היו ברוכים, יום טוב

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
נמאס לי..
השאלות שלכם חלקם לא ענייניות (כמו השאלה האחרונה אם ביטוח חיים נחשב צדקה. תענו על זה בעצמכם כולל ההבדל בין זה ל'למחייתם' גם לדעתכם!)
למה שביטוח חיים לא יהיה צדקה? כל בן אדם שמפרנס את הילדים הפרטיים שלו מעל מגיל 6 זה צדקה. זו ההלכה הפשוטה. אז כל שכן שלדאוג להם לאחר מאה ועשרים אם הם יהיו ח"ו יתומים.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
כן, בהחלט אני חושב לגמרי שהתשובות ענייניות, וההשמצות דווקא הינם של הצד שלכם. סורי.
השמצה היא מלשון לכלוך. לא לכלכתי. הבאתי את העמדה שלי על הצורה הנכונה שצריך לעשות את המיזם הזה. וביקשתי תשובות למה לא עושים זאת בצורה כזאת.
בתגובה לדברים הענייניים שכתבתי, כתבו כאן, למרבה החרפה, שגבאי צדקה (כולם, כנראה) מעבירים שואה את משפחות היתומים לפני שנותנים להם מקופות הצדקה.
זו למשל השמצה מהזן הגרוע והחמור ביותר.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
חלקם נענו במפורט (ועל אחת המרכזיות הסכמתם שזה נכון, ואח"כ שוב ושוב העלתם את השאלה הזאת)
כמדומני שכתבתי שאני מבין את הטענה שהביטוח המלא יגרום לאנשים להצטרף. כתבתי שזו טענה, כלומר שאם זה הרציונל אני מבין מאיפה זה מגיע.
אבל עדיין, אם האשכול הזה מוכיח שיש אנשים שמפריע להם דווקא הצד ההפוך, אז איך הם היו כ"כ בטוחים שדווקא זה הצעד שיגרום לאנשים להצטרף.
האם לא חשבו כמה אנשים יעדיפו, בגלל הצורה הזו של הקופה, לתרום לצדקה אחרת/לעשות ביטוח חיים? האם עשו סקר שוק לפני כן?

נערך לאחרונה ב:

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
בעיקר ערבים לא כל הגבאי צדקה
א. זו גם השמצה פרועה ומרושעת, נא לבדוק באשכול הסמוך עדויות רבות של ניקים לא אנונימיים.
ב. אם בערבים יש בעיה ספיציפית, הפתרון הוא לפתוח קופה חדשה כמו "ערבים" של גבאים שיתנו את הכסף בקלות. בבקשה.
אם ההצדקה לפתוח קופה שלא בודקים בכלל היא בגלל שהפתרון היחיד הוא לתת בלי לשאול, זה אומר שכנראה כל גבאי הצדקה הם נאצים.

אני וביתי

משתמש מקצוען
מעניין למה את ערבים מותר להשמיץ בכל מיני השמצות פרועות שיש בעולם מכל הסוגים ומכל הכיוונים ואילו לשאול שאלות ספציפיות על מיזם חדש שרק נפתח אסור?!

ד.ב.

משתמש מקצוען
משהו פה מעניין מאוד....

אני הצטרפתי אתמול למיזם בעקבות הדיון כאן,
היום אני מקבל טלפון שהצטרפו מס' אנשים דרך אותו לינק שאני הצטרפתי והוא טרם פורסם לציבור, כן שהמתקשר ניסה להבין איך הגעתי ללינק.

@אפרסמון2 עוסק בפרסום המיזם הפוך על הפוך?

ד.ב.

משתמש מקצוען
לגופו של עניין הנציג אתו שוחחתי אמר כי לדעת רבני הקרן מי שלוקח מן הצדקה לרוב נזקק לה ומי שלא לא ייקח,
ובשביל אותו מיעטו שאינו נזקק וכן לוקח לא כלכלי להחזיק מערך בירוקרטי של טפסים בירורים וכו' זה פשוט עולה יותר

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
ובשביל אותו מיעטו שאינו נזקק וכן לוקח לא כלכלי להחזיק מערך בירוקרטי של טפסים בירורים וכו' זה פשוט עולה יותר
וואו!! זה ממש עונה על הרבה שאלות גם בהגדרה של צדקה...
כי אם בא נאמר 10% מהמשפחות (בהגזמה) לא צריכות את הכסף ובכל זאת לקוחים - אבל במקביל זה חוסך עלות גדולה של בירוקרטיה ובירורים וכו' - אז ברור שזה חלק מהשיקול של צדקה..
(בערבים לא חושב שהם יכולים לעשות זאת, שם זה סכומים הרבה יותר גבוהים)

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
משהו פה מעניין מאוד....

אני הצטרפתי אתמול למיזם בעקבות הדיון כאן,
היום אני מקבל טלפון שהצטרפו מס' אנשים דרך אותו לינק שאני הצטרפתי והוא טרם פורסם לציבור, כן שהמתקשר ניסה להבין איך הגעתי ללינק.

@אפרסמון2 עוסק בפרסום המיזם הפוך על הפוך?
למה הפוך על הפוך, זה ישר לגמרי.
אני הראשון שכתבתי על המיזם כאן בפורום, הפצתי את הבשורה שלו, שהיא באמת בשורה גדולה.
זה נראה שלפחות כעת הם מוגבלים בתקציב הפרסום שלהם, כך שהפרסום כאן הביא את הבשורה להרבה אנשים שלא הכירו את זה כלל.
אני שייך לקבוצה של רוב הניקים בפורום, שכותבים עניינית על כל נושא שמועלה כאן, ולא עסוקים בקמפיינים. לא לצד זה, ולא לצד אחד.
וזה שכאלו מקבוצת המיעוט המעיקה (בהנחה שמדובר יותר מאחד) פותחים כאן בהרעשה ובהשמצות זולות, לא יפחיד אותי, כמובן.
יותר מזה - למדתי שאפילו בתוך קמפיינים מתלהמים מלאי אוויר חם ומחניק, אפשר למצוא לפעמים גם טיעונים ענייניים וחשובים, ואני שמח להתייחס אליהם לגופם.

---

אגב. אני לכשעצמי כבר החלטתי להצטרף לקרן, גם מפני שסטארטאפים של צדקה "עושים לי את זה", וגם מפני שלכאורה זה עדיף הרבה יותר מכלום, כלומר מהמצב הנוכחי של קרנות שנפתחות יום יום. (אלא שהשאלה האם לא היה עדיף לעשות קמפיין לביטוח חיים וחסל, אבל זו כבר שאלה אחרת).

---

פניתי גם ליוזמים של הקרן החשובה הזו, והם אומרים טיעון מורכב יותר, שאת עיקרו כן כתבו כאן אבל לא בדיוק בצורה הזו:
שבמקום שקופות אחרות משקיעות כסף גדול בלגייס תרומות, אז כאן - במקום הכסף לשכנע, המציאות הזו שנותנים לבן אדם הבטחה שהמשפחה שלו מכוסה, זה מה שישכנע אנשים להצטרף.
זאת אומרת שהכסף המועט שיצא למשפחות שלא צריכות, הוא בעצם במקום כסף שיצא לקמפיין שיווק.

--

עוד הם אומרים שהמצב הוא שמעל 90% ממקרי הפטירה מצריכים תמיכה מקופות הצדקה. כך שהמקרים שלא צריכים הם מועטים מאוד (וחלקם יש לקוות שלא יקחו מהקרן).

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
לגופו של עניין הנציג אתו שוחחתי אמר כי לדעת רבני הקרן מי שלוקח מן הצדקה לרוב נזקק לה ומי שלא לא ייקח,
זה פחות נשמע לי רציני. הסכומים שנותנים כאן הם סדר גודל של מליון ש"ח למשפחה. כמה כבר יכול לעלות לעצב טופס של רשימת מקורות הכנסה ולהושיב מישהו שנניח יפגש עם נציג המשפחה לפגישה של שעתיים? תעשו טובה.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אגב, הרב שפרן, מי שעומד מאחורי הקרן הזו, הוא מהעומדים גם מאחורי "ערבים", והוא אומר לשואליו גם היום, ש"ערבים" הוא דבר מצוין, וגם "למחייתם" הוא דבר מצוין, שמשלים את התחום ש"ערבים" לא מכסה.
(התמונה מתוך אתר "ערבים". הרב שפרן בצד ימין)
2.jpg
אולי תלך לספר לו את הסיפורים המוטרפים שלך (שלדבריך אין מי שבדק ולא מכיר אותם!! מה אתה אומר!!), במקום לספר לנו.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
באשכול הסמוך יש שלל עדויות בגוף ראשון של אנשים שקיבלו מערבים בצורה טובה ומועילה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה