דרוש מידע קרן "למחייתם" - כמו "ערבים" אבל למחיה השוטפת (לא לנישואין)

מצב
הנושא נעול.

אני וביתי

משתמש מקצוען
(הקרן הזאת כרגע נתמכת בידי 'עשירים' שממנים את כל הוצאות הפרסום והתפעול, בחודשים האחרונים נגבה 0 ש"ח מאלפי המשתתפים, כך שאין סיבה ל'עשיר' להצטרף רק בשביל לתרום, אפשר באותו טופס לתרום ללא הצטרפות..)
בטופס הצטרפות מופיע בקשה לתרומה עקב הוצאות מרובות לפתיחת המיזם ניתן לתרום מכספי מעשר.

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
לא יודע מה זה "טיפה ירדו ההדרך הרגילה". הכוונה כנראה שב"ערבים" לא נותנים למי שלא שומר תורה ומצוות.
לא נכון. בחור שהתגייס לדוגמא (ונא לא ליכנס אם נחשב ל'שומר תומ"צ' או לא) שזה קיים באחוזים קטנים, אבל קיים. - בערבים לא יתנו לו בשום אופן.
אז מה הרווחנו? הנה תראו כאן שיש מי (אני :) ) שמתמרמר מראש, לא אחרי עשרים שנה...
מה אתם לוקחים ממני כסף לעשירים?...
ההבדל קצת שונה.. כאן כרגע את יודעת בדיוק את כל הכללים ואולי מתמרמרת על זה שמשלמת, ויודעת שאם רח"ל וכו' בטוח יקבלו.
משא"כ שם - שאחר תשלום של עשרים שנה, לא מתמרמרים אלא מגלים פתאום שלא מקבלים כלום (זה קצת משמעותי.. זה הבדל בין קמפיין חסר ישע לילדים וכל מיני שיטות וכו' לבין לחיות רגוע).
למה לא לעשות ביטוח חיים וחסל?
ביטוח חיים עולה הרבה הרבה יותר כסף.
2. אחד הרעיונות כאן שאין מצב שכל הכסף ילך לטמיון. היו מקרים של קמפיינים שעשו למשפחות וגייסו המון (עצם הקמפיין זה בושה עצומה, וגם אח"כ כשרואים את האלמנה או הילד קונה משהו קצת 'שווה' במכולת, כולם מרגישים נעשקים עליהם... ה' ישמור). וההתנהלות עם הכסף היתה נוראית או ירדה לטמיון.. וגם בביטוח חיים זה יכול לקרות. משא"כ בקצבה חודשית של 1500 לילד, זה משהו שלא מהר הולך לאיבוד. ונותן בסיס איתן ביוץר.

ב. כאן זה צדקה. נקודה. וחוץ מההגיון הפשוט גם עשרות רבנים בפנים ותומכים נלהבים.
ואם הם לא יצטרכו, והשם ידאג להם בצורה יותר טובה - ברוך השם!
ה' ידאג להם גם אם יצטרכו. לא זה הדיון. מדובר על בן אדם שרוצה שקט נפשי בנושא. ובכלל ערבים נותן רק לחתונה ולא למחיה השוטפת כך שעם ערבים עדיין נראה קמפיינים וכאבי ראש.
אולי שמישהו יואיל להסביר לי למה זה מעלה - ולו מעלה קטנה - שנותנים כספי צדקה למי שלא שומר תורה ומצוות?
כי גם אם הילד חלילה ירד, ההורים הרי שומרים תומ"צ והם מקבלים את הכסף למחייתם, לא חושב שיש מניעה לתת צדקה למשפחה פר ילדים אם אחד הילדים ירד מהדרך.. ההורה צריך את הכסף וזה שהוא מאכיל את הילד שירד, אין בזה משום 'לא עיוור' ומיותר ליכנס לדיונים מעוותים שלא חושב שמישהו באמת שוקל את זה...

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
השיקול שאולי מישהו שיש לו כסף גם יקבל, והשיקול שאולי משפחה שאחד מהילדים שלה ירד מהדרך גם תקבל - (ומדובר על 0.5 שקל על הילד הזה נכון לרגע זה, וככל שיצטרפו עוד משפחות זה ירד עוד..) ומצד שני המשתתף יודע בוודאות ובשקט נפשי שהילדים שלו יהיה מסודרים ולא יצטרכו לדפוק על דלתות או להתפרסם בחוצות או לחיות בצורה גרועה - שווה את זה ועוד איך..

*אגב, שני השיקולים הללו אמורים להפריע לכל שקל שתורמים לכל קופת צדקה שלא תהיה. מכיר מקרוב הרבה משפחות ש'מסתדרות' אבל בשמחה נרשמים לחלוקות מסויימות של החגים וכו', וכן משפחות שיש להם ילד אחד שירד מהדרך ועדיין מקבלות מהקופה

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
אני ממש לא מבין מה עומד מאחורי המתקפה הזאת. מדובר בפרוייקט שעונה על הצד השני למטבע של 'ערבים' ואלפי המצטרפים תוך חודש הצביעו בארנק שלהם שהם ממש רוצים את זה.
והכללים והשקיפות כאן מלאה + עובדה שכבר שלושה חודשים לא נגבה שקל בפרוייקט מהמשתתפים. רבני ה'קרן' הם רבנים שחלק גדול מהם צעירים ורבני קהילות בפועל שיודעים מקרוב איך מתנהלים הדברים, וזה מדבר להרבה אנשים

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
1. נכון.
2-3. ההכנסות גם גדלות מאוד (פיצויים, ביטוח חיים, קצבת שארים, קרנות, ועוד).
4. בלי להכנס לזה, אז למה הם ממשיכים לתת גם אחרי נישואין שניים?
אולי אין לכם היכרות עם משפחות כאלה, ברוך ה'.
כי אחרת, לא היו כאן את השאלות האלו.

• תודה
Reactions: C

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
לא נכון. בחור שהתגייס לדוגמא (ונא לא ליכנס אם נחשב ל'שומר תומ"צ' או לא) שזה קיים באחוזים קטנים, אבל קיים. - בערבים לא יתנו לו בשום אופן.
מנין לכם?
ההבדל קצת שונה.. כאן כרגע את יודעת בדיוק את כל הכללים ואולי מתמרמרת על זה שמשלמת, ויודעת שאם רח"ל וכו' בטוח יקבלו.
משא"כ שם - שאחר תשלום של עשרים שנה, לא מתמרמרים אלא מגלים פתאום שלא מקבלים כלום (זה קצת משמעותי.. זה הבדל בין קמפיין חסר ישע לילדים וכל מיני שיטות וכו' לבין לחיות רגוע).
לא מגלים פתאום. מובהר בצורה הכי בולטת שזה לפי התקנון.
ואם הארגון הזה רוצה, בבקשה הוא מוזמן להדגיש את זה עוד יותר. מה הבעיה.
ביטוח חיים עולה הרבה הרבה יותר כסף.
קשקוש. לפחות ברוב המקרים, אם לא בכולם. (וכל שכן אם עושים אותו קבוצתי).

2. אחד הרעיונות כאן שאין מצב שכל הכסף ילך לטמיון. היו מקרים של קמפיינים שעשו למשפחות וגייסו המוןוההתנהלות עם הכסף היתה נוראית או ירדה לטמיון.. וגם בביטוח חיים זה יכול לקרות. משא"כ בקצבה חודשית של 1500 לילד, זה משהו שלא מהר הולך לאיבוד. ונותן בסיס איתן ביוץר.
יש ביטוח חיים של קיצבה חודשית. למשל הביטוח חיים של הכוללים.

(עצם הקמפיין זה בושה עצומה, וגם אח"כ כשרואים את האלמנה או הילד קונה משהו קצת 'שווה' במכולת, כולם מרגישים נעשקים עליהם... ה' ישמור).
מאה אחוז נכון,, לכן כתבתי בהודעה הראשונה באשכול זה שהרעיון הוא "אדיר".
אבל הצורה שעושים זאת דווקא מקלקלת.
כי בקהילות שכולם יצטרפו לזה, ברגע שיהיה יתום, כולם ידעו שהוא מקבל מהקרן הזו. (כי כולם מקבלים).
מה שאין כן אם היו עושים זאת בצורה הרגילה, שנותנים רק לעניים, אז לא היו יודעים שהוא מקבל.

ב. כאן זה צדקה. נקודה. וחוץ מההגיון הפשוט
לא הבנתי למה, לצערי. (אם צריך להוסיף: "נקודה").

גם עשרות רבנים בפנים ותומכים נלהבים.
ראיתי הסכמה של כמה רבנים חשובים וגדולים מאוד. נכון. הייתי שמח לקרוא מכתבים שלהם שמתייחסים לנקודה הספציפית המדוברת.
ה' ידאג להם גם אם יצטרכו. לא זה הדיון. מדובר על בן אדם שרוצה שקט נפשי בנושא. ובכלל ערבים נותן רק לחתונה ולא למחיה השוטפת כך שעם ערבים עדיין נראה קמפיינים וכאבי ראש.
למה בצורה שכתבתי אין שקט נפשי?
נכון, ערבים זה רק לחתונה. ולכן חשוב לדאוג גם לקרנות מחיה. על כך הסכמנו מראש, נא לא לחזור לזה.

כי גם אם הילד חלילה ירד, ההורים הרי שומרים תומ"צ והם מקבלים את הכסף למחייתם, לא חושב שיש מניעה לתת צדקה למשפחה פר ילדים אם אחד הילדים ירד מהדרך.. ההורה צריך את הכסף וזה שהוא מאכיל את הילד שירד, אין בזה משום 'לא עיוור' ומיותר ליכנס לדיונים מעוותים שלא חושב שמישהו באמת שוקל את זה...
האמת, נכון. אם למחיה זה מובן אבל אתם כתבתם "בניגוד לקרנות אחרות". וזה לא נכון, כי "ערבים" נותנים לזוג עצמו, ובזה מובן שאין לתת להם מקופה של צדקה.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
השיקול שאולי מישהו שיש לו כסף גם יקבל, והשיקול שאולי משפחה שאחד מהילדים שלה ירד מהדרך גם תקבל - (ומדובר על 0.5 שקל על הילד הזה נכון לרגע זה, וככל שיצטרפו עוד משפחות זה ירד עוד..) ומצד שני המשתתף יודע בוודאות ובשקט נפשי שהילדים שלו יהיה מסודרים ולא יצטרכו לדפוק על דלתות או להתפרסם בחוצות או לחיות בצורה גרועה - שווה את זה ועוד איך..

*אגב, שני השיקולים הללו אמורים להפריע לכל שקל שתורמים לכל קופת צדקה שלא תהיה. מכיר מקרוב הרבה משפחות ש'מסתדרות' אבל בשמחה נרשמים לחלוקות מסויימות של החגים וכו', וכן משפחות שיש להם ילד אחד שירד מהדרך ועדיין מקבלות מהקופה
עניתי בהודעה קודמת שאין לי שום בעיה עם זה.

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
צר לי ממש שהאשכול ירד לפסים אישיים.. חבל שבגלל זה הרבה לא יקראו ולא יצטרפו.
באמת לא מבין את רוח הסערה בנושא.
אולי התבלבלתם אם אשכול הסמוך שמשום מה עבר לויכוח סוער.
בהודעה האחרונה אתם חוזרים בכם בנוגע לעיקר הטענות שלכם (בנוגגע לזה שזה קצבה משפחתית ולכן בעצם זה כן צדקה גם אם הילד ירד) אז הורדו חצי מהטענות (ולדעתי הטענה העיקרית).

בנוגע לבושה - יש למישהו מושג מי בפנים מי לא?
ואם זה רק לעניים חושבת שאין דרך למי שרוצה לדעת?... מה שכן, אולי יקרה שכולם חושבים שהם עניים אבל באמת לא קיבלו...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אני ממש לא מבין מה עומד מאחורי המתקפה הזאת. מדובר בפרוייקט שעונה על הצד השני למטבע של 'ערבים' ואלפי המצטרפים תוך חודש הצביעו בארנק שלהם שהם ממש רוצים את זה.
מתקפה? איזה.
זה רעיון מדהים. איך לא עשו אותו עד היום. זה זכות עצומה.
יש נקודה מסויימת שלא הבנתי, ואשמח אם יסבירו אותה. בצורה שגם קשי הבנה כמוני יבינו. לא בסיסמאות.
דווקא משום שאני מחכה למשהו כזה, חבל לי מאוד שלא עושים אותו בצורה הטובה.

והכללים והשקיפות כאן מלאה + עובדה שכבר שלושה חודשים לא נגבה שקל בפרוייקט מהמשתתפים. רבני ה'קרן' הם רבנים שחלק גדול מהם צעירים ורבני קהילות בפועל שיודעים מקרוב איך מתנהלים הדברים, וזה מדבר להרבה אנשים
וזה כבר עוד נקודה. אני כותב בעדינות. גם באתר שלהם וגם בהודעה יש נגיעות וסגנון של "אנחנו טובים מאוד ושקופים מאוד וישרים מאוד בניגוד ל".
זה ממש מיותר מכל בחינה. ודי בזה.

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
זה רעיון מדהים. איך לא עשו אותו עד היום. זה זכות עצומה.
אנסה להסביר את נקודת הדברים: לדוגמא אני - לא הייתי מצטרף אם לא הייתי יודע שזה ב'וודאות' מגיע ולא נתון לשיקולים וחקירות. כמוני יש אלפים. אם זה צדקה? רבנים פסקו שכן, אני לא רב.
(רק מעדיף לא להבין על 2 ש"ח בחודש ששילמתי 'מיותרים' על משפחה שיש להם כסף, ובזכות זה יקבלו בטוח כולם. ואומרים לי שזה צדקה. מאשר לחסוך את זה וליכנס לספקות בנוגע אם זכאי או לא).
אמנם אתם לא מסכימים לטענות ולדוגמאות שהביאו באשכול של 'ערבים' אבל רואים שזה לא ברור לכולם שזה יגיע להם, ולכן פתחו משהו שהוודאות שלו חזקה ומוחלטת. כי יותר מפריע לאנשים שיש ספקות על הרוגע הנפשי, מאשר ספקות על שקלים בודדים בחודש (זה ברור ש95% ויותר שהצטרפו כן צריכים לזה ב100%.. סטטיסטית).
לכן לא חושב שאפשר לקרא לזה 'מקולקל'..
דבר שני - השקיפות כאן פשוטה מאד. לא אומר שבאחרים זה מושחת ח"ו ח"ו, אבל יש פרטים וכללים שלא לכולם זה 'ברור ושקוף'.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
בתור יוזם האשכול היה עליך להתנהג ברגישות ולחשוב על כל שטות פעמיים
אתה פותח אשכול עם כותרת תמימה שכאילו משבחת את המיזם חסד ולכל אורך האשכול כמעט אתה מגיב לעצמך ומעלה עוד ועוד טענות מהירח ומהמאדים נגד מיזם שמטרתו היחידה חסד והצלת יתומים
אני אישית מכיר את מי שמאחורי המיזם אני יכול גם לתת את שמו במידת הצורך זה לא חסוי זה אותו אחד שהקים את קופת העיר ואת פעמונים (ארגון לשיקום פושטי רגל) והוא הקים את למחייתם לבקשת גדולי הדור
איך אתה נותן לעצמך מסיבה מסחרית או מכל סיבה שלא תהיה להעלות טענות ותואנות שונות ומשונות נגד המיזם הזה
בצורה שקופה כשאתה מגיב שוב ושוב לעצמך כשאתה רואה שהטענות שלך אפילו לא מעוררות שיח ולא זוכות להתעניינות
גדולי הדור נתנו את ברכתם אבל אתה לא נרגע זה נראה שיש לך אש זרה נגד זה אתה לא חושב בצורה רציונלית
אם "ערבים" לא חשבו על זה והרעיון חמק מידיהם זה לא אומר שזה לא רעיון מבורך

צפה בקובץ המצורף 1191753
,
(אין לי מה לענות על הודעות מסוג כזה. מתנצל)

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
בנוגע למחיר:
ברור שזה יותר זול מכל ביטוח חיים.
וגם יותר מתוכניות אחרות, כי מקבלים בצורה אחרת לגמרי.
ב'ערבים' כל יתום כאשר מתחתן מקבל את מאות אלפי הש"ח שסוכם, ונגבה הסכום מכל חברי הקופה.
ב'למחייתם' משלמים 1500 ש"ח לחודש לכל יתום עד החתונה (ועד גיל 22).
זה אומר שמשפחה עם עשר יתומים בגיל 8-22 יגבו עבורם הרבה הרבה פחות מאשר סכום אחד לכל ילד לחתונה.
כי כל הבסיס כאן זה מחייה שוטפת ולא הוצאות חתונה ודירה.
לכן בשביל שזה יגיע קרוב לסכום של ביטוח חיים או ערבים זה מאד מאד רחוק!! (הסכום המקסימלי הוא 70 ש"ח וההסתברות שזה יגיע לזה ממש רחוקה מהסיבה הנ"ל)

זושא כץ

משתמש מקצוען
עד שלא יהיו רבנים שישכבו על הכביש בשביל זה זה לא יתקדם יותר מידי!
ברגע שזה יתחיל גביה, אנשים יקחו רוורס
אם זה יצליח מידי, המשמיצנים מהפלג יגיעו גם לפה...

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
הוו
עד שלא יהיו רבנים שישכבו על הכביש בשביל זה זה לא יתקדם יותר מידי!
ברגע שזה יתחיל גביה, אנשים יקחו רוורס
אם זה יצליח מידי, המשמיצנים מהפלג יגיעו גם לפה...
הווארט שלא חייבים ש'יתקדם יותר מידי' בשביל שזה יתחיל לעבוד. זה כבר התחיל! (בגלל שלא מדובר על סכומים גבוהים לגביה בכלל) בתוכניות אחרות היו צריכים 70,000 כמדומני בשביל להתחיל. כאן מספיק 1500 בשביל שזה יהיה רק שקל על יתום לחודש ה"י, וכבר יש פי 2.5 מזה... שזה כרגע כ0.3 ש"ח עבור יתום.
כשיתחיל גביה - יקחו רוורס? של כמה של 3 ש"ח? 10 ש"ח? אנשים הצטרפו כי הבינו את הווארט. גם כאן הגביה תתחיל מכלום בחודש ולא מ70 ש"ח.
אם זה יצליח מידי - לא מאיים שיגיעו לכאן משמיצים..

זושא כץ

משתמש מקצוען
לא הבנתי,
אם מת אדם החודש עם 5 ילדים אז האלמנה מקבלת 7500 שח, עד שהם מתחתנים,
ואם גם בחודש הבא מת מישהו כנ"ל..
אתם יודעים כמה יתומים יש בערבים של קופת העיר???
מי יצליח לעמוד בכאלה כמויות?

חי בן ראם

משתמש צעיר
אני ישבתי עם חלק מעסקני המיזם ולסיכום אפשר לומר שמדובר במיזם חזק ומחושב מאד

זה קצת נראה תמוה כל ההתקפות בתואנות שונות ומוזרות של ניק מסויים על המיזם החשוב הזה

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לא הבנתי,
אם מת אדם החודש עם 5 ילדים אז האלמנה מקבלת 7500 שח, עד שהם מתחתנים,
ואם גם בחודש הבא מת מישהו כנ"ל..
אתם יודעים כמה יתומים יש בערבים של קופת העיר???
מי יצליח לעמוד בכאלה כמויות?
בערבים יש בערך 100 בשנה
קח מחשבון ותחשב כאן לא מדובר בכלל על הרבה כסף, אין לי קשר למיזם אבל אל תכתוב סתם בלי להבין

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
@ארי בכרמים @מקצועי בלבד , איך הביטוח הזה ביחס לביטוח חיים? דעתכם?
זה ממש רעיון מצויין.
מי העסקן שעומד מאחורי זה?
ומי הרבנים שמאחוריו?

יש לי רק הערה אחת
אבל זאת בעייה שקיימת גם ב'ערבים'...
ש1500 ש"ח בחודש ליתום זה אמנם סכום נאה.
אבל חסר בפרויקט הזה את ההצמדה למדד.
דבר שיגרום שעוד 20 שנה, 1,500 זה יהיה לעג לרש.
אין עניין לפתוח עוד 15 שנה "למחייתם בשלמות"
על בסיס "ערבים בשלימות"
כדאי לחשוב על הבעייה כבר עכשיו.

לגבי השוואה לביטוחי חיים אחרים
אני מכיר ביטוח שארים בפנסיה ובביטוח לאומי.
אני לא מכיר ביטוח חיים נוסף שמבטח בקיצבה חודשית.
אשמח שתחכים אותי.

אגב, אם נפתחת קרן לכל יתום בסך 400,000 ש"ח
והכסף מושקע בצורה סולידית בשוק ההון.
אפשר למשוך כל שנה 2% (8,000 ש"ח ליתום)
ללא חשש שהקרן (400,000) יפגעו.
עשירים גם לא לוקחים ביטוח חיים?
בקשר לזה.. יש נושא שחשוב שאנשים יבינו.
ביטוח נועד לבטח קטסטרופות בהם המבוטח חושש שאין לו היכולת להתמודד כלכלית.
אין עניין לבטח דבר שהגם שהוא הוצאה גדולה, אבל כשתגיע למצב, תוכל לשלם אותו.
שימו לב יתכן שחצי מתיק הביטוח שלכם מיותר לחלוטין
אם הבנתם אותי נכון.

ולכן אדם עשיר לכתחילה לא יכנס לביטוח שיתן לבנו 1500 ש"ח
כי את זה יש לו.
אדם עשיר מבטח ספינה מלאה בסחורה וכדומה.
בנוסף למה שטענו פה שעשירים לא יקחו את ה1500 ש"ח האלה
זה גם יכול להיות נכון.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
זה ממש רעיון מצויין.
מי העסקן שעומד מאחורי זה?
ומי הרבנים שמאחוריו?

יש לי רק הערה אחת
אבל זאת בעייה שקיימת גם ב'ערבים'...
ש1500 ש"ח בחודש ליתום זה אמנם סכום נאה.
אבל חסר בפרויקט הזה את ההצמדה למדד.
דבר שיגרום שעוד 20 שנה, 1,500 זה יהיה לעג לרש.
אין עניין לפתוח עוד 15 שנה "למחייתם בשלמות"
על בסיס "ערבים בשלימות"
כדאי לחשוב על הבעייה כבר עכשיו.

לגבי השוואה לביטוחי חיים אחרים
אני מכיר ביטוח שארים בפנסיה ובביטוח לאומי.
אני לא מכיר ביטוח חיים נוסף שמבטח בקיצבה חודשית.
אשמח שתחכים אותי.

אגב, אם נפתחת קרן לכל יתום בסך 400,000 ש"ח
והכסף מושקע בצורה סולידית בשוק ההון.
אפשר למשוך כל שנה 2% (8,000 ש"ח ליתום)
ללא חשש שהקרן (400,000) יפגעו.

בקשר לזה.. יש נושא שחשוב שאנשים יבינו.
ביטוח נועד לבטח קטסטרופות בהם המבוטח חושש שאין לו היכולת להתמודד כלכלית.
אין עניין לבטח דבר שהגם שהוא הוצאה גדולה, אבל כשתגיע למצב, תוכל לשלם אותו.
שימו לב יתכן שחצי מתיק הביטוח שלכם מיותר לחלוטין
אם הבנתם אותי נכון.

ולכן אדם עשיר לכתחילה לא יכנס לביטוח שיתן לבנו 1500 ש"ח
כי את זה יש לו.
אדם עשיר מבטח ספינה מלאה בסחורה וכדומה.
בנוסף למה שטענו פה שעשירים לא יקחו את ה1500 ש"ח האלה
זה גם יכול להיות נכון.
אתה מעורר כאן שאלה נוספת.
הרי כאן בקרות מקרה ר''ל אז לא כל הכסף נגבה בבת אחת, אלא כל חודש בחודשו מתבצעת גביה מחודשת, ובעצם אין ערבות למשפחה שהתחילה לקבל שבעוד שנתיים לא יקום איזה ארגון מתחרה או משתלם יותר וכולם יעברו לשם (או סתם שיסגרו את העמותה) ואז לא ישאר ממי לגבות.

אולי הם צריכים ללכת על כיוון של גביית הסכום במלואו לפי השנים שנשארו לכל יתום (עד גיל 22) ולהשקיעו ולתת קצבה כנ''ל.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה