דרוש מידע קרן "למחייתם" - כמו "ערבים" אבל למחיה השוטפת (לא לנישואין)

מצב
הנושא נעול.

לוי יצחק1

משתמש פעיל
D I G I T A L
אם עד היום האבא היה מכניס 20k, ויש 5 ילדים, אז אם הוא ימות המשפחה תקבל כל חודש 7,500, לא מופרך בכלל, וזה לא נקרא שנותנים להם יותר מידי.

• תודה
Reactions: 68

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אם עד היום האבא היה מכניס 20k, ויש 5 ילדים, אז אם הוא ימות המשפחה תקבל כל חודש 7,500, לא מופרך בכלל, וזה לא נקרא שנותנים להם יותר מידי.
מצוין. משפחה כזו צריכה לקבל בהחלט.

ואם יש משפחה נוספת, שהאמא הייתה מכניסה 20K, והיא ממשיכה להכניס, לא ברור שחייבים לתת למשפחה שאתה הבאת 15K, במקום לתת 7.5K לכל משפחה?

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
בידיעה שזה יגבה מכיסם של אברכים ולא מהכיסים העמוקים של חברת הביטוח מאמין שרובם לא
מאיפה מגיעים הכיסים העמוקים של חברת הביטוח? מהכסף של החברים שלה, אברכים או לא אברכים.

מבחינתו זה עסק ככל העסקים. כולם משלמים בעד הזכות של הביטוח. וכולם מקבלים.

לוי יצחק1

משתמש פעיל
D I G I T A L

ואם יש משפחה נוספת, שהאמא הייתה מכניסה 20K, והיא ממשיכה להכניס, לא ברור שחייבים לתת למשפחה שאתה הבאת 15K, במקום לתת 7.5K לכל משפחה?
אבל גם לאבא היה משכורת, כרגע אין. אז מביאים סכום חודשי שהוא בערך כמו המשכורת של האב.

לוי יצחק1

משתמש פעיל
D I G I T A L
בטשערנאביל אין אברכים? נו באמת.
דיברנו על אותו דבר בגרסאות שונות.
(לא ששם אין אברכים, פשוט שם פחות מצוי שהאשה מרוויחה 20k והבעל 0)

hishtadlut

משתמש פעיל
תשמעו סיפור מעניין שהיה לי
הלכתי לרב שטרן מהחלוקה של עונג שבת ושאלתי אותו על אברך שקיבל את התלושים לחלוקה ואומר שלא מגיע לו לקבל מצדקה, הרב שטרן התיישב חשב שתי דקות ואמר לי "שזה יהיה העברות שלי"

ברגע שנכנסים לקריטריונים והחלטה כמה מגיע לכל אחד יהיו את אלו שיפלו בין הכסאות, אני באופן אישי מעדיף שרק 80% ילך ל"אביונים מהודרים" אבל שכולם יקבלו

נערך לאחרונה ב:

C

משתמש מקצוען

1. ברוב המקרים ההכנסה של האם נפגעת. אין לה מי שיעזור לה, והיא צריכה להוריד השקעה בעבודה.
2. רוב האברכים מקבלים מלגה מסוימת, 2000-3000 ש"ח לפחות.
3. ההוצאות גדלות. צריך חונכים לילדים, טיפולים רגשיים, וכד'.
4. לאלמנה יותר קשה להתנהל עם הוצאות חריגות. לדוגמא: כשתגיע הבר מצווה של הילד יהיה לה יותר קשה לחפש הלוואות. אם תהיה סתימה פשוטה בכיור במקרים רבים האבא יפתח את הסתימה, לעומת האלמנה שתשלם כסף לאינסטלטור.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ברגע שנכנסים לקריטריונים והחלטה כמה מגיע לכל אחד יהיו את אלו שיפלו בין הכסאות, אני באופן אישי מעדיף שרק 80% ילך ל"אביונים מהודרים" אבל שכולם יקבלו
חד משמעית.
אנחנו מארגנים חלוקה בערב חג.
והקריטוריונים שלנו הם כאלו שאנשים ירגישו נעים מאוד לבקש.
בעלי תמיד אומר שהוא מעדיף שניתן גם למי שלא חייב את זה,
ולא שנזקקים אמיתיים יתביישו לגשת.

מור יוסף

משתמש פעיל
התוכנית שלהם פותרת כמה בעיות שיש במקומות אחרים
יש בעיה מאוד רצינית בתוכניות האחרות:
בן אדם משלם 20 שנה על "סוג של ביטוח" וחושב לעצמו שהוא סידר את ילדיו, אם חלילה יקרה משהו.
בסוף אומרים לילדיו, לא! אתה לא מקבל, שלמת סתם, לא היית זכאי.
מובן שיגיעו בטענות, למה גביתם ממנו 20 שנה ולא אמרתם לי כלום.
חוץ מזה בהרבה מקרים זה תלוי בשיקול דעתו של גבאי הקופה, מה שגורם שוב להתמרמרות.

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
העיקרון ברור מאוד בתועלת העצומה שלו. ובעיקר - הכבוד לאלמנות ויתומים.. אין חפירות, חקירות, השוואות.
מי שיש לו המון כסף - מאמין שלא מצטרף לקרן הזאת (הקרן הזאת כרגע נתמכת בידי 'עשירים' שממנים את כל הוצאות הפרסום והתפעול, בחודשים האחרונים נגבה 0 ש"ח מאלפי המשתתפים, כך שאין סיבה ל'עשיר' להצטרף רק בשביל לתרום, אפשר באותו טופס לתרום ללא הצטרפות..)
והאנשים מצטרפים על דעת זאת שהם משלמים בין 0 למקסימום 70 (במקרה ממש קיצוני ח"ו) ש"ח בשביל שהילדים שלהם בטוח יקבלו כל חודש, גם אם המחיר שאיזה 7 ש"ח מתוכם ילכו למשפחה שיש להם.
ואיך שאני מבין מדובר בקהילות שהוצאות החתונה שלהם לא 400 אל"ש, ומאידך ההוצאות השוטפות הם אלו שגורמים לכל הקמפיינים - גם אם יש 'ערבים'!! כי הם נותנים רק לחתונה.
לכן הם באים ונותנים מידי חודש, אין שקל בקופה כי הכל הולך ישר ליתומים כל חודש. וזהו

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
ויש עוד כמה מעלות 'קטנות' כמו ילדים שטיפה ירדו מהדרך 'הרגילה', בשאר הקרנות הם לא יקבלו, כאן הם מקבלים.
כל מי שהצטרף - מקבל (כמובן לאחר הצהרת בריאות וירא"ש וכו')

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
התוכנית שלהם פותרת כמה בעיות שיש במקומות אחרים
יש בעיה מאוד רצינית בתוכניות האחרות:
בן אדם משלם 20 שנה על "סוג של ביטוח" וחושב לעצמו שהוא סידר את ילדיו, אם חלילה יקרה משהו.
בסוף אומרים לילדיו, לא! אתה לא מקבל, שלמת סתם, לא היית זכאי.
מובן שיגיעו בטענות, למה גביתם ממנו 20 שנה ולא אמרתם לי כלום.
חוץ מזה בהרבה מקרים זה תלוי בשיקול דעתו של גבאי הקופה, מה שגורם שוב להתמרמרות.
אז מה הרווחנו? הנה תראו כאן שיש מי (אני :) ) שמתמרמר מראש, לא אחרי עשרים שנה...
מה אתם לוקחים ממני כסף לעשירים?...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
ויש עוד כמה מעלות 'קטנות' כמו ילדים שטיפה ירדו מהדרך 'הרגילה', בשאר הקרנות הם לא יקבלו, כאן הם מקבלים.
כל מי שהצטרף - מקבל (כמובן לאחר הצהרת בריאות וירא"ש וכו')
לא יודע מה זה "טיפה ירדו ההדרך הרגילה". הכוונה כנראה שב"ערבים" לא נותנים למי שלא שומר תורה ומצוות.

אולי שמישהו יואיל להסביר לי למה זה מעלה - ולו מעלה קטנה - שנותנים כספי צדקה למי שלא שומר תורה ומצוות?

בבקשה, תפתחו שולחן ערוך. יש כללים איך מחלקים צדקה.

נערך לאחרונה ב:

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
העיקרון ברור מאוד בתועלת העצומה שלו. ובעיקר - הכבוד לאלמנות ויתומים.. אין חפירות, חקירות, השוואות.
מי שיש לו המון כסף - מאמין שלא מצטרף לקרן הזאת (הקרן הזאת כרגע נתמכת בידי 'עשירים' שממנים את כל הוצאות הפרסום והתפעול, בחודשים האחרונים נגבה 0 ש"ח מאלפי המשתתפים, כך שאין סיבה ל'עשיר' להצטרף רק בשביל לתרום, אפשר באותו טופס לתרום ללא הצטרפות..)
והאנשים מצטרפים על דעת זאת שהם משלמים בין 0 למקסימום 70 (במקרה ממש קיצוני ח"ו) ש"ח בשביל שהילדים שלהם בטוח יקבלו כל חודש, גם אם המחיר שאיזה 7 ש"ח מתוכם ילכו למשפחה שיש להם.
ואיך שאני מבין מדובר בקהילות שהוצאות החתונה שלהם לא 400 אל"ש, ומאידך ההוצאות השוטפות הם אלו שגורמים לכל הקמפיינים - גם אם יש 'ערבים'!! כי הם נותנים רק לחתונה.
לכן הם באים ונותנים מידי חודש, אין שקל בקופה כי הכל הולך ישר ליתומים כל חודש. וזהו
למה לא לעשות ביטוח חיים וחסל?

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
ב"ערבים" באמת סידרו אותם מראש, אגב.

"ערבים" זה ביטוח שבן אדם יודע במאה אחוז שאם הילדים שלו יצטרכו תמיכה כלכלית (או צדקה - במילה פחות מכובסת) אחרי מאה ועשרים, הם יקבלו את העזרה בצורה אוטומטית ומכובדת.
ואם הם לא יצטרכו, והשם ידאג להם בצורה יותר טובה - ברוך השם!

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
1. ברוב המקרים ההכנסה של האם נפגעת. אין לה מי שיעזור לה, והיא צריכה להוריד השקעה בעבודה.
2. רוב האברכים מקבלים מלגה מסוימת, 2000-3000 ש"ח לפחות.
3. ההוצאות גדלות. צריך חונכים לילדים, טיפולים רגשיים, וכד'.
4. לאלמנה יותר קשה להתנהל עם הוצאות חריגות. לדוגמא: כשתגיע הבר מצווה של הילד יהיה לה יותר קשה לחפש הלוואות. אם תהיה סתימה פשוטה בכיור במקרים רבים האבא יפתח את הסתימה, לעומת האלמנה שתשלם כסף לאינסטלטור.
1. נכון.
2-3. ההכנסות גם גדלות מאוד (פיצויים, ביטוח חיים, קצבת שארים, קרנות, ועוד).
4. בלי להכנס לזה, אז למה הם ממשיכים לתת גם אחרי נישואין שניים?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה