חברות השכרה קרה לכם נזק ברכב 'סיטי קאר' וחוייבתם?

שיינדי דייג

משתמש צעיר
אנחנו פעם שכרנו רכב מסיטי קאר שהיה עם קמטים ושריטות בכל הרכב ושרטנו אותו קצת מעל הגלגל (אפשר לראות בתמונה) ודיווחנו להם על זה וחויבנו 450 ש"ח למרות שהשריטות נבלעו בכל הקימוטים והשריטות האחרות, ככה שזה לא באמת הוריד מערך הרכב יותר ממה שכבר היה, ובוודאי שזה לא המחיר של התיקון (אם בכלל תוקן...) כשכל הרכב כבר שרוט.

קבצים מצורפים

• 11112.jpg
    11112.jpg
    KB 116.6 · צפיות: 108

YASMIN

משתמש פעיל
אנחנו שכרנו במיי קאר עשינו קימוט רציני ממש ואיזה בעיה בטמבון האחורי של הרכב וחוייבנו ב 500 ש"ח

זמר אלוף

משתמש פעיל
אנחנו פעם שכרנו רכב מסיטי קאר שהיה עם קמטים ושריטות בכל הרכב ושרטנו אותו קצת מעל הגלגל (אפשר לראות בתמונה) ודיווחנו להם על זה וחויבנו 450 ש"ח למרות שהשריטות נבלעו בכל הקימוטים והשריטות האחרות, ככה שזה לא באמת הוריד מערך הרכב יותר ממה שכבר היה, ובוודאי שזה לא המחיר של התיקון (אם בכלל תוקן...) כשכל הרכב כבר שרוט.
זה בקטנה.
אני שכרתי פעם מהרץ.
ועשיתי שריטה.
רצו לחייב אותי 3000 ש"ח!!!!
אבל בגלל שרכשתי ב 40 ש"ח ביטול השתתפות הפקידה אמרה לי ש"הרווחתי" 3000 ש"ח

ששל

משתמש מקצוען
חוזרת לעדכן שהחברה (סיטיקאר) לא שומרת תורה ומצוות, והנהלים הם לא הלכתיים, רק הצד המשפטי של הסיפור.
השירות שקיבלתי היה גם אנטיפטי וגם ברוע לב.
לא עונים לי על שאלות, מתחמקים ולא מכבדים אותי.
שולחים בקשה לתשלום במייל (על סכום הזוי) ואיפילו אחרי שהעברתי 10 אלף מתחמקים משאלות שאני שואלת....

פניתי להנהלה ואני מקוה להווכח שהיחס הזה הוא מנציג מסוים ולא מלמד על החברה כולה.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
חוזרת לעדכן שהחברה (סיטיקאר) לא שומרת תורה ומצוות, והנהלים הם לא הלכתיים, רק הצד המשפטי של הסיפור.
השירות שקיבלתי היה גם אנטיפטי וגם ברוע לב.
לא עונים לי על שאלות, מתחמקים ולא מכבדים אותי.
שולחים בקשה לתשלום במייל (על סכום הזוי) ואיפילו אחרי שהעברתי 10 אלף מתחמקים משאלות שאני שואלת....

פניתי להנהלה ואני מקוה להווכח שהיחס הזה הוא מנציג מסוים ולא מלמד על החברה כולה.
למה לא ללכת לדין תורה [ואם הם מסרבים, לפנות בהיתר בי"ד לבית משפט] ?
בבית דין הם חייבים לענות תשובות ברורות ואם לא, יחייבו אותם.
אם יש היתר, עדיף בבית משפט.

מציאותי

משתמש פעיל
האם זה חוקי שאם נסעתי ברכב של סיטי קאר ושרט אותי רכב אחר שמודה בעניין והביא את כל הפרטים של הביטוח שלו,
לדורש ממני לשלם 2,000 שח עד שהצד ג של ההוא ישלם , בהנחה שבאמת ישלם וגם השאלה כמה ישלם.
גם מה ההיגיון ב2,000 שח הרי תיקון של שריטה עולה הרבה פחות.
לפי מה יש להם מבחינה חוקית יכולת לדרוש ממני סתם 2,000 שח בלי הערכת שמאי של גודל הנזק?

ד. פריד

משתמש מקצוען
לדעת חלק מהפוסקים אם ברור שהצד השני לא ישמע לבי"ד אפשר ללכת ישירות לבימ"ש. כמובן שיש חולקים, ואיני יודע לגבי חברה ספציפית זו אם יש סיכוי שישמעו לבי"ד. ויש לשאול שאלת רב.
במידה ומדובר במקרה שמותר לפנות לבימ"ש, אפשר לפנות לבימ"ש לתביעות קטנות ללא עו"ד. אם הם לא יחזירו כסף שהם אמורים להחזיר ע"פ הוראת השופט, ניתן לפנות להוצאה לפועל.
אם לא הייתה חתימה שמודעים לאפשרות לביטוח יותר מקיף, מבחינה חוקית א"א לחייב יותר מאלפיים ש"ח.
ובאופן כללי, תודה ל @ששל על העלאת הנושא, זה בהחלט יילקח בחשבון כשארצה להשיג רכב. (חבל שאיני יכול לתייג את בעלי סיטי קאר.)

ששל

משתמש מקצוען
לצערי לא חושבת שבבית משפט אצא צודקת.
ציפיתי מהם לשיקולים הלכתיים בתור חברה חרדית.

ד. פריד

משתמש מקצוען
לצערי לא חושבת שבבית משפט אצא צודקת.
ציפיתי מהם לשיקולים הלכתיים בתור חברה חרדית.
אם בעת ההשכרה, לא הציעו לך אפשרות של ביטול השתתפות עצמית, ואת לא חתומה על מסמך שכתוב בו שהוצע לך ביטוח מקיף יותר, ואינך מעוניינת בו. אז מבחינה חוקית אי אפשר לחייב אותך יותר מאלפיים ש"ח. וממילא במקרה כזה תצאי צודקת בבית משפט.

ששל

משתמש מקצוען
אם בעת ההשכרה, לא הציעו לך אפשרות של ביטול השתתפות עצמית, ואת לא חתומה על מסמך שכתוב בו שהוצע לך ביטוח מקיף יותר, ואינך מעוניינת בו. אז מבחינה חוקית אי אפשר לחייב אותך יותר מאלפיים ש"ח. וממילא במקרה כזה תצאי צודקת בבית משפט.
אוטומטית מוצעת אפשרות של ביטול השתתפות עצמית בעת ביצוע הזמנה באתר.

וגם אם הייתי עושה ביטול השתתפות עצמית לא חושבת שהיה עוזר לרשלנות.

מציאותי

משתמש פעיל
האם זה חוקי שאם נסעתי ברכב של סיטי קאר ושרט אותי רכב אחר שמודה בעניין והביא את כל הפרטים של הביטוח שלו,
לדורש ממני לשלם 2,000 שח עד שהצד ג של ההוא ישלם , בהנחה שבאמת ישלם וגם השאלה כמה ישלם.
גם מה ההיגיון ב2,000 שח הרי תיקון של שריטה עולה הרבה פחות.
לפי מה יש להם מבחינה חוקית יכולת לדרוש ממני סתם 2,000 שח בלי הערכת שמאי של גודל הנזק?
מישו?
האם זה משו שמקובל בכל חברות ההשכרה-
לדורש ממני לשלם 2,000 שח עד שהצד ג של ההוא שפגע ישלם , בהנחה שבאמת ישלם וגם השאלה כמה ישלם?

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני מחפש בעיקר אנשים ששכרו מהם רכב ודרשו מהם מעל אלפיים ש"ח בגין נזק...
אבל תודה!
אנחנו חוייבנו ב2000 על נזק די קטן שנגרם מצד ג'
יכולנו לריב איתם ואולי בסוף להצליח, אבל לא היה לנו כוח למאבקים מיותרים.
הנסיעה הייתה עם ביטול השתתפות עצמית.

קושקוש

מיתוג עומק ועיצוב אמנותי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
תודה לכולם!
לעת עתה זה כבר לא רלוונטי ב"ה, מקווים שבעז"ה ימשיך כך..

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מישו?
האם זה משו שמקובל בכל חברות ההשכרה-
לדורש ממני לשלם 2,000 שח עד שהצד ג של ההוא שפגע ישלם , בהנחה שבאמת ישלם וגם השאלה כמה ישלם?
זה המקרה שקרה אצלנו
ניסינו קצת לריב איתם על זה והתייאשנו (היינו בתקופה עמוסה והחלטנו לשלם ולהוריד עול מהראש)

מציאותי

משתמש פעיל
זה המקרה שקרה אצלנו
ניסינו קצת לריב איתם על זה והתייאשנו (היינו בתקופה עמוסה והחלטנו לשלם ולהוריד עול מהראש)
וקבלתם את הכסף חזרה?
הם באמת תבען את ההוא שפגע והחזירו לכם אחרי שקבלו את הכסף?

מציאותי

משתמש פעיל
לא קיבלנו חזרה
כיוונו שיהיה לכפרת עוונות וחלאס
מאד רלוונטי לי,
למה לא קבלתם את הכסף חזרה?
כי לא ביקשתם? לא ענו? התחמקו?
ההוא שפגע בכם הודה באשמה?
כי הם מבקשים ממני וטוענים שיחזירו את הכסף וזה רק עד שההוא שמודה באשמה לגמרי משלם.

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מאד רלוונטי לי,
למה לא קבלתם את הכסף חזרה?
כי לא ביקשתם? לא ענו? התחמקו?
ההוא שפגע בכם הודה באשמה?
כי הם מבקשים ממני וטוענים שיחזירו את הכסף וזה רק עד שההוא שמודה באשמה לגמרי משלם.
כי זה היה אוטובוס שפגע בנו תוך כדי נסיעה
ולא ידענו איזה אוטובוס (הוא לא שם לב שפגע בנו, המשיך בנסיעה ואפילו לא ראינו איזה קו זה היה)
ולהתחיל לחפש במצלמות מהאיזור לא היה לנו סבלנות.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה