התייעצות קצבת ילד נכה - התייעצות כללית

אוצרי

משתמש פעיל
ילד בן שנתיים ורבע עם איחור שפתי(10 מילים בלבד).
רופא התפתחות נוירולוג נתן דו"ח עם ציון DQ54 והמלצה למעון שיקומי עוד בשנה זו.
ברווחה אמרו שאפשר להתקדם עם מעון שיקומי רק לאחר אישור לגמלת ילד נכה (אחרת לא היה עולה בדעתי לבקש בכלל...) השאלה אם הדו"ח הזה של הרופא מספיק או שצריך עוד מסמך???

קלינאית תקשורת כתבה המלצה לטיפולים אך התרשמה יותר מהילד מבחינה תקשורתית, לכן הייתי מעדיפה לא להביא... השאלה אם חייבים. ריפוי בעיסוק כתבה לבוא שום בעוד תקופה בגלל שיתוף פעולה חלקי(אך נראה תקין)

כמו כן, הילד אובחן בעבר עם אסטמה נשימתית קלה, ואכן רגיש ותקופות רבות משתעל ונעזר במשאפים. זה לא מוזכר בדו"ח מכיוון שהיה אז בתקופה טובה ושכחנו.... האם שווה להזכיר איכשהו?

אודה לכל עזרה ומידע בעניין! תזכו למצוות!
וכן אשמח לאפשרות להתייעץ באישי... (אין לי אפשרות להודעה אישית)
להלן ציטוט מאתר הביטוח הלאומי:

מנת תפקוד נמוכה לפעוטות (DQ)​

הורה לילד עם מנת תפקוד נמוכה (DQ נמוך מ-62), עשוי להיות זכאי לקצבת ילד נכה מגיל 9 חודשים ועד גיל 5, אם הוא עונה על התנאים הבסיסיים.
מבחן מנת תפקוד (DQ ודומיו) מבוצע במכונים להתפתחות הילד, הזכאות לקצבה נקבעת בהתאם לתוצאות המבחן:

איזה מסמכים צריך להגיש?​

• טופס תביעה לקצבת ילד נכה (מילוי ושליחת הטופס באינטרנט / הורדת הטופס).
  • מסמכים ממכון מוכר להתפתחות הילד - מסמך מרופא התפתחותי ואבחון פסיכולוגי ובו פירוט רמת העיכוב (DQ) כולל הכלי בו נעשה האבחון (ג'יזל, מולן, ביילי, גרפיתיס וכדומה).
צירוף מסמכים מקיפים לתביעה, יאפשר לנו לבחון את הזכאות לקצבה ללא זימון של הילד לוועדה.
אם תיקבע זכאות על סמך המסמכים, תישמר האפשרות לבקש בתוך 45 ימים להיבדק בוועדה בנוכחות הילד.

סוף ציטוט.

לפי הנראה יש לכם זכאות ברורה!!

רק לא ברור לי אם צריך בנוסף למה שיש לכם גם אבחון פסיכולוגי כדאי לברר זאת ישירות מול ביטוח לאומי
אם האבחון נעשה במכון להתפתחות הילד נראה שלא יהיה לכם שום בעיה תגישו לבד ותקבלו את הקצבה שמגיעה לכם!!
שאר הדברים ככל הנראה פחות רלוונטים אבל כדאי לצרפם כתוספת חיזוק לתביעה
הזכאות לקצבה לפי סעיף זה היא עד גיל 5 לפני הגיל הזה תתבקשו לעשות אבחון מקיף לפי ההתפתחות (בתקווה ותפילה שעד אז הכל יסתדר בע"ה)

מפנה אתכם לאשכול הטיפים כדי להגיש נכון את התביעה:

בעיקר הטיפ השמיני וה12

הרבה נחת ובהצלחה!!!

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם בטלו לי את התביעה כי לא הגשתי מסמכים, ועכשיו אני שולחת אותם בהלעת מסמכים- זה מספיק או שצריך הכל מחדש?

קל זכות

קל זכות כאן בשבילך 02-642-80-80
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בדרך כלל זה מספיק שתעלו את המסמכים הרפואיים והתביעה תחזור להיות מטופל.
אפשר וכדאי לצרף גם פניה באזור האישי לוודאות שהמסמכים התקבלו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה