קמאטק / מכון לב - מה עדיף?

גיואלדיק

משתמש רשום
הבנתי את העניין לגבי הלימודים אבל שמעתי מכמה נשים שעובדות בשבבים כבר כמה שנים שבסופו של דבר זה לא שווה. השכר השעות וגם העניין בתחום פחותים מאשר בפולסטאק.
יכול להיות שזה לא כללי לכולם.
אבל אם יש משהו שעובד או מכיר בהיכרות אישית אני ממש אשמח לדעת כי אם זה באמת נכון זה הופך הכל.
תודה.

זה אני!!

משתמש רשום
יש אולי למישהו מידע מעודכן?
מה עדיף מבחינת השמה והכל, מכון לב או קמאטק?
וגם , אם יש לקמאטק כמה מסלולים או שכולם לומדות אותו דבר?

חומרה

משתמש חדש
1. לקאמאטק יש כמה מסלולים אבל כל סמינר בחר לפתוח מסלולים שונים (בסמינרים הקטנים פתחו מסלול אחד)
2. מכון לב אין בכל הסמינרים
3. מבחינת השמה ככל הנראה עדיף קאמאטק אבל המצב בשוק לא כל כך משהו אז אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד שנתיים
4. הלימודים של מכון לב - בשנה הראשונה היה קצת מחדלים וחסרים שאני יודעת שניסו/מנסים לתקן אותם בשנים הבאות
5. בתור אחת שלמדה מכון לב וב״ה עובדת במקום מצוין הידע שרכשתי היה לי מאודדד משמעותי גם אם הוא לא היה תכנות ממש להכיר מושגים שלומדים אותם בד״כ רק בתואר להבין את השפה שמסבירים לך ולא להרגיש ולהראות טיפשה שלא יודעת כלום.
6. מכון לב בזמני כיוונו יותר לתחום שנושק עם חומרה ולא פולסטאק יש כאלה שאוהבות את זה יותר ויש כאלה שאוהבות את זה פחות שימו לב חשוב לעבוד במה שאוהבים
7. לגבי ההשמה כמו שכבר ציינו לא משנה דרך מי, פולסטאק קל יותר למצוא עבודה לבד לג׳וניור לעומת שבבים/חומרה קשה עד בלתי אפשרי
8. יש הבדל גדול גם בין ירושלים למרכז בירושלים יש הרבה פחות מקומוצ של שבבים/חומרה
בקיצור אין מילת קסם מה עדיף צריך לעשות שיקול ולהחליט מה נראה שווה יותר בשבילכם
הבעיה שלגבי מה שאוהבים אף בת בסוף י״ב לא יודעת מה היא אוהבת רובם לא יודעות מה זה הנדסאים בכלל :)

מנטה מנטוס

משתמש צעיר
1. לקאמאטק יש כמה מסלולים אבל כל סמינר בחר לפתוח מסלולים שונים (בסמינרים הקטנים פתחו מסלול אחד)
2. מכון לב אין בכל הסמינרים
3. מבחינת השמה ככל הנראה עדיף קאמאטק אבל המצב בשוק לא כל כך משהו אז אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד שנתיים
4. הלימודים של מכון לב - בשנה הראשונה היה קצת מחדלים וחסרים שאני יודעת שניסו/מנסים לתקן אותם בשנים הבאות
5. בתור אחת שלמדה מכון לב וב״ה עובדת במקום מצוין הידע שרכשתי היה לי מאודדד משמעותי גם אם הוא לא היה תכנות ממש להכיר מושגים שלומדים אותם בד״כ רק בתואר להבין את השפה שמסבירים לך ולא להרגיש ולהראות טיפשה שלא יודעת כלום.
6. מכון לב בזמני כיוונו יותר לתחום שנושק עם חומרה ולא פולסטאק יש כאלה שאוהבות את זה יותר ויש כאלה שאוהבות את זה פחות שימו לב חשוב לעבוד במה שאוהבים
7. לגבי ההשמה כמו שכבר ציינו לא משנה דרך מי, פולסטאק קל יותר למצוא עבודה לבד לג׳וניור לעומת שבבים/חומרה קשה עד בלתי אפשרי
8. יש הבדל גדול גם בין ירושלים למרכז בירושלים יש הרבה פחות מקומוצ של שבבים/חומרה
בקיצור אין מילת קסם מה עדיף צריך לעשות שיקול ולהחליט מה נראה שווה יותר בשבילכם
הבעיה שלגבי מה שאוהבים אף בת בסוף י״ב לא יודעת מה היא אוהבת רובם לא יודעות מה זה הנדסאים בכלל :)
אני לומדת במכון לב ואנחנו ממש לא לומדות פחות פולסטאק.
לדעתי בהשוואה לקבוצות של קמאטק אנחנו לומדות פולסטאק ברמה יותר גבוהה (אני חושבת שזה משהו חדש.)
אנחנו כן לומדות יותר מתמטיקה וחומר יותר תאורטי.
אבל זה לא סותר
אני חושבת שזה תלוי מה יותר מתאים לבת, כי זה לימודים כמו תואר לומדים יותר לעומק וזה לימודים יותר קשים
יש הגשות כל הזמן אז אין מצב להיות מאחורה. קמאטק לומדות פחות (ממה שאני רואה אצל חברות).
מבחינת ההשמה אני לא יודעת עד כמה הם חזקים אבל אני מאמינה שמי שטובה באמת ויש לה ידע טוב קל לה יותר להסתדר
לדעתי מי שאוהבת אתגרים ומתאימה לזה תהנה יותר במכון לב
אבל מי שאין לה כח לזה עדיף לה ללכת על מסלול קל יותר
יכול להיות שזה גם תלוי איזה סמינר.

זה אני!!

משתמש רשום
המסלול של מכון לב מתאים רק לגאוניות ממש או שגם בנות חכמות מאוד נהנות בו (הלחץ הוא מוגזם או הגיוני?)
וההשקעה שווה את התוצאה? זה נכון שבקמאטק יותר מכינים לעבודה בפועל?

מנטה מנטוס

משתמש צעיר
המסלול של מכון לב מתאים רק לגאוניות ממש או שגם בנות חכמות מאוד נהנות בו (הלחץ הוא מוגזם או הגיוני?)
וההשקעה שווה את התוצאה? זה נכון שבקמאטק יותר מכינים לעבודה בפועל?
אני לא יודעת איך את מדרגת את זה
אבל אצלינו הבנות בקבוצה ממש מוכשרות מי שפחות נראה לי זה יהיה לה קשה ואולי עדיף לה להיות מהטובות בקבוצה אחרת.
השאלה למה את קוראת פחות. חכמות מאד זה נראה לי בסדר;)
הלחץ לא מוגזם לדעתי אבל יש כל הזמן הגשות (של ש.ב) וכן צריך לעמוד בקצב.
ואני לא סיימתי עדיין כדי לדעת אם זה שווה אבל אני כן חושבת שאנחנו יוצאות עם יותר ידע מהקבוצות האחרות.
ואת קמאטק אני לא מכירה כ"כ אבל בינתיים לא ראיתי משהו שהן לומדות ואנחנו לא
אם כבר הפוך.
מה שכן אצל קמאטק לפעמים המבחנים קשים בלי קשר לרמת הלימוד וזה ממש מעצבן לדעתי כנראה כדי לסנן את הבנות...

זה אני!!

משתמש רשום
אני לא יודעת איך את מדרגת את זה
אבל אצלינו הבנות בקבוצה ממש מוכשרות מי שפחות נראה לי זה יהיה לה קשה ואולי עדיף לה להיות מהטובות בקבוצה אחרת.
השאלה למה את קוראת פחות. חכמות מאד זה נראה לי בסדר;)
הלחץ לא מוגזם לדעתי אבל יש כל הזמן הגשות (של ש.ב) וכן צריך לעמוד בקצב.
ואני לא סיימתי עדיין כדי לדעת אם זה שווה אבל אני כן חושבת שאנחנו יוצאות עם יותר ידע מהקבוצות האחרות.
ואת קמאטק אני לא מכירה כ"כ אבל בינתיים לא ראיתי משהו שהן לומדות ואנחנו לא
אם כבר הפוך.
מה שכן אצל קמאטק לפעמים המבחנים קשים בלי קשר לרמת הלימוד וזה ממש מעצבן לדעתי כנראה כדי לסנן את הבנות...
אם לא למדתי חמש יחידות כי לא הייתה לנו אופציה כזאת בתיכון ועכשיו אני משלימה, מומלץ מכון לב או שזה יהיה קשה מידי? כי אמרו לי שבמקרה כזה עדיף קמאטק

מנטה מנטוס

משתמש צעיר
אם לא למדתי חמש יחידות כי לא הייתה לנו אופציה כזאת בתיכון ועכשיו אני משלימה, מומלץ מכון לב או שזה יהיה קשה מידי? כי אמרו לי שבמקרה כזה עדיף קמאטק
אני גם הייתי באותו מצב. את עוד במצב טוב שאת משלימה עכשיו...
אני לא חושבת שתהיה לך בעיה
מסתדרים עם זה. יש קורסים שזה קצת חסר אבל לא משהו קריטי אם את חושבת שזה מתאים לך לא הייתי פוסלת את זה.

שני שמר

משתמש פעיל
לא התכוונתי שיש משהו שאתם לא לומדות, אלא שבניגוד למה שידוע (שאכן נכון לגבי המסלולים האחרים)
אני לא יודעת על משהו שאנחנו לומדות פחות ממכם מלבד העניין שאנחנו לומדות בינה ואתם מתמקדות יותר לכיוון חומרה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה