נכתב ע"י מקופלת;1953027:
אולי תשתפי אותי מה מרשים פה?
שמנפחים סיפור באויר, ואני אמורה ללמוד ממנו לקח. זה מאוד צורם.
בסך הכל רדיו קול חי עשו לעצמם פרסומת ולכן זה הגיע לכותרות, יש סיפורים של השבת אבידה שבאמת ראויים להערצה, אבל משום מה לא הגיעו לתקשורת...
סליחה?
מנפחים סיפור באויר???
בן אדם מצא מציאה ויכול היה לקחת לעצמו ולהעשיר מזה, ולא היה לו בכלל ניסיון, והוא קיים מצוה בהידור עם כל הפשט והדרש, ומפרסם את זה ברבים שכך צריך וראוי לנהוג, זה בדיוק מצוות עשה של קידוש שם שמים ברבים.
כן, קיום המצוה בפשטות, בצורה פשוטה, בדבר שגרם פרסום כה גדול שהתפרסם לעולם שכך נוהג יהודי שומר תורה ומצוות, זה בדיוק קידוש השם ברבים. קידוש השם זה לא איזה משהו הירואי ששווה סיפור נחמד לסיפורי מתח כאלה ואחרים, קידוש השם הוא הנהגה נכונה המקדשת שם שמים ברבים. דווקא על מקרה ספציפי זה של השבת אבידה, נאמר בהלכה הציווי שגם במקום שפטורים, צריכים להחזיר בשביל לקדש שם שמים.
חבל, חבל שיש בינינו כזו ציניות, ורצון להרוס כל חלקה טובה וכל דבר טוב [ואפילו בציניות לא הבנתי מה הקשר של קול חי לכאן].
אעתיק רק כמה מילים מתוך השו"ע (חו"מ סי' שמה בבאר הגולה סק"ה):
ואני כותב זה לדורות, שראיתי רבים העשירו א"ע מטעות עכו"ם, ולא הצלחו וירדו מנכסיהם ולא הניחו אחריהם ברכה, ורבים אשר קדשו ה' והחזירו טעות עכו"ם בדבר חשוב, גדלו והצליחו והעשירו, והניחו יתרם לעולליהם
ועוד מילה מהשולחן ערוך (חו"מ סי' רסו ס"א)
אבדת העובד כוכבים מותרת, שנא' אבידת אחיך (דברים כב, ג)... ואם החזירה לקדש את השם כדי שיפארו את ישראל וידעו שהם בעלי אמונה, הרי זה משובח