קידוש ה' - ריאיון עם מוצא הטבעת

רעמית

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה סיפור יפה כשאתה חושב על זה שבציבור שלנו טבעי הוא להחזיר את האבידה לבעליה, ועוד בשמחה בלי שזה יהיה נסיון אפילו של מחשבה לקחת את הטבעת לעצמך.

אם זה היה קורה בסביבה אחרת, יכלת לומר מראש קדיש על הטבעת.... כמה עצוב ככה אמיתי.

(אני שכחתי ארנק באוטובוס, ותפסתי את אותו אוטובוס בתחנה מרכזית כשהוא סיים את המסלול, הארנק היה שם מרוקן מכל שקל שהיה שם קודם, מישו לקח את המזומן ונהנה ממנו בלי שום מצפון)

מלינקה

משתמש פעיל
לי נפל ארנק עם כסף וכ.אשראי לפני דלת הבית - כנראה כשחפשתי את המפתח הארנק נפל
אחרי כמה דקות דופק הפועל הערבי(מדובר בבנין בסיום בניה שמסתובבים עדין פועלים ואל תשאלו אותי איך אני לא מפחדת כי אני כן) ושואל אותי אם זה שלי ומחזיר לי

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
המרגש זה לא המציאה והשבת האבידה, לנו ב"ה זה ברור.
אלא קידוש ה' שישתמע מדבריו כשהם התפעלו בראיון שלא היה לו אפילו שמץ מחשבה של חמדנות אולי נפל לידו אוצר ויתעשר ממנו,
אלא להיפך, חשב כמה מסכן מי שאיבד
וכשנודע לו שזה אכן יקר, מיד חשב איך יקיים את מצוות השבת אבידה ע"מ להגיע למאבד ולשמחו.

סביונים

משתמש צעיר
נכתב ע"י מקופלת;1953027:
אולי תשתפי אותי מה מרשים פה?

שמנפחים סיפור באויר, ואני אמורה ללמוד ממנו לקח. זה מאוד צורם.

בסך הכל רדיו קול חי עשו לעצמם פרסומת ולכן זה הגיע לכותרות, יש סיפורים של השבת אבידה שבאמת ראויים להערצה, אבל משום מה לא הגיעו לתקשורת...

הראיון הזה שודר גם בגלי צה"ל ואני חושבת שהוא עשה קידוש ה', כי שמעו אותו אנשים שלהם זה לא ברור מאליו שצריך להחזיר אבידה...
וחוצמיזה, הבנאדם מסביר בעצמו למה הוא לא חיפש מיד של מי זה...
ו....דוגרי, כשאת מוצאת משהו את ממהרת לתלות פתקים ולחפש את המאבד? משום מה אני חושבת שרוב האנשים לא ממהרים לתלות או לא תולים בכלל או לא מרימים בכלל דברים כי אין להם כוח לבלגן הזה...

זורם

משתמש צעיר
מעניין לעניין באותו עניין

קבצים מצורפים

• נחמיה אינדורסקי.pdf
    KB 231.1 · צפיות: 13

סיגל א

משתמש מקצוען
ההתפעלות של הציבור הכללי נבעה גם מכך שמשפחת הכלה הציעה סכום כספי למוצא.
ווהמוצא הגיב: שמצוות לא מוכרים בכסף, והוא לא נטל אותו מידם.

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מקופלת;1953027:
אולי תשתפי אותי מה מרשים פה?

שמנפחים סיפור באויר, ואני אמורה ללמוד ממנו לקח. זה מאוד צורם.

בסך הכל רדיו קול חי עשו לעצמם פרסומת ולכן זה הגיע לכותרות, יש סיפורים של השבת אבידה שבאמת ראויים להערצה, אבל משום מה לא הגיעו לתקשורת...
סליחה?
מנפחים סיפור באויר???
בן אדם מצא מציאה ויכול היה לקחת לעצמו ולהעשיר מזה, ולא היה לו בכלל ניסיון, והוא קיים מצוה בהידור עם כל הפשט והדרש, ומפרסם את זה ברבים שכך צריך וראוי לנהוג, זה בדיוק מצוות עשה של קידוש שם שמים ברבים.
כן, קיום המצוה בפשטות, בצורה פשוטה, בדבר שגרם פרסום כה גדול שהתפרסם לעולם שכך נוהג יהודי שומר תורה ומצוות, זה בדיוק קידוש השם ברבים. קידוש השם זה לא איזה משהו הירואי ששווה סיפור נחמד לסיפורי מתח כאלה ואחרים, קידוש השם הוא הנהגה נכונה המקדשת שם שמים ברבים. דווקא על מקרה ספציפי זה של השבת אבידה, נאמר בהלכה הציווי שגם במקום שפטורים, צריכים להחזיר בשביל לקדש שם שמים.
חבל, חבל שיש בינינו כזו ציניות, ורצון להרוס כל חלקה טובה וכל דבר טוב [ואפילו בציניות לא הבנתי מה הקשר של קול חי לכאן].

אעתיק רק כמה מילים מתוך השו"ע (חו"מ סי' שמה בבאר הגולה סק"ה):
ואני כותב זה לדורות, שראיתי רבים העשירו א"ע מטעות עכו"ם, ולא הצלחו וירדו מנכסיהם ולא הניחו אחריהם ברכה, ורבים אשר קדשו ה' והחזירו טעות עכו"ם בדבר חשוב, גדלו והצליחו והעשירו, והניחו יתרם לעולליהם

ועוד מילה מהשולחן ערוך (חו"מ סי' רסו ס"א)
אבדת העובד כוכבים מותרת, שנא' אבידת אחיך (דברים כב, ג)... ואם החזירה לקדש את השם כדי שיפארו את ישראל וידעו שהם בעלי אמונה, הרי זה משובח

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה