יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
אפשר הסבר מתומצת?
תודה מראש!
דבר ראשון ממליץ לשלוח תלונה למשרד התחבורה וגם לחברה.
לגבי התביעה עצמה - תביעה קטנה היא הליך משפטי מזורז בלי עורכי דין (למעט מקרים חריגים) בה התובע עומד מול הנתבע, וניתן לתבוע עד סכום מוגבל.
הגשת התביעה יכולה להיות דיגיטלית או בבית המשפט עצמו.
בכתב התביעה התובע מפרט את טענותיו כנגד הנתבעת. בעקרון בהגשת תביעות בבימ"ש יש תקנות ונהלים איך מגישים תביעות ראיות וכו', בת"ק זה לא נדרש כי חלק מהרעיון של ת"ק זה שהם אינם כפופים לסדרי דין המקובלים בשאר הערכאות.
לאחר הגשת התביעה נקבע מועד לדיון בטווח של כמה חודשים ויש לנתבע 30 יום להגיש כתב הגנה.
לאחר הגשת כתב הגנה יש לתובע 7 ימים להגיש תשובה לכתב ההגנה. התשובה אינה חובה.
הדיון עצמו מיועד להיות קצר - עד חצי שעה. בסיומו השופט נותן את פסק הדין, או במקום או לאחר זמן קצר.
במהלך ההמתנה לדיון הצדדים יכולים להגיע ביניהם לפשרה מחוץ לביהמ"ש.
מושג נוסף שכדאי להכיר - 79א. זה למעשה סעיף המאפשר לשופט לקבוע סכום בלי צורך בנימוקים. כלומר, ברגיל השופט אמור לתת פס"ד מנומק עם דעתו וכו', ב-79א השופט קובע סכום בלי צורך בנימוקים. השימוש ב-79א הוא רק בהסכמת הצדדים.

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אוקיי עכשיו אמלא ממש תודה
איך אני מצרפת אותו עכשיו לתביעה

וידאומקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
דבר ראשון ממליץ לשלוח תלונה למשרד התחבורה וגם לחברה.
לגבי התביעה עצמה - תביעה קטנה היא הליך משפטי מזורז בלי עורכי דין (למעט מקרים חריגים) בה התובע עומד מול הנתבע, וניתן לתבוע עד סכום מוגבל.
הגשת התביעה יכולה להיות דיגיטלית או בבית המשפט עצמו.
בכתב התביעה התובע מפרט את טענותיו כנגד הנתבעת. בעקרון בהגשת תביעות בבימ"ש יש תקנות ונהלים איך מגישים תביעות ראיות וכו', בת"ק זה לא נדרש כי חלק מהרעיון של ת"ק זה שהם אינם כפופים לסדרי דין המקובלים בשאר הערכאות.
לאחר הגשת התביעה נקבע מועד לדיון בטווח של כמה חודשים ויש לנתבע 30 יום להגיש כתב הגנה.
לאחר הגשת כתב הגנה יש לתובע 7 ימים להגיש תשובה לכתב ההגנה. התשובה אינה חובה.
הדיון עצמו מיועד להיות קצר - עד חצי שעה. בסיומו השופט נותן את פסק הדין, או במקום או לאחר זמן קצר.
במהלך ההמתנה לדיון הצדדים יכולים להגיע ביניהם לפשרה מחוץ לביהמ"ש.
מושג נוסף שכדאי להכיר - 79א. זה למעשה סעיף המאפשר לשופט לקבוע סכום בלי צורך בנימוקים. כלומר, ברגיל השופט אמור לתת פס"ד מנומק עם דעתו וכו', ב-79א השופט קובע סכום בלי צורך בנימוקים. השימוש ב-79א הוא רק בהסכמת הצדדים.
אוקי,
אז אם אתה יכול להקפיץ לי שוב את כל הקישורים הרלוונטיים - אני אשמח מאוד.
וכן מי קובע כמה התביעה

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אוקי,
וכן מי קובע כמה התביעה
תכנס לאתר 15 דק יש שם את המידע המלא
אתה קובע את הסכום
וכמובן שאם יהיו עוד שאלות העוקבים באשכול תמיד שמחים לעזור...

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
אוקיי עכשיו אמלא ממש תודה
איך אני מצרפת אותו עכשיו לתביעה
נראה לי הכי מומלץ ליצור קובץ PDF חדש הכולל את הטופס הרשמי, את כתב התביעה המפורט ואת שאר המסמכים ולהגיש ככה מחדש.
השליחה נעשית ע"י כניסה לאזור האישי בנט המשפט, שם בסרגל למעלה יש אופציה של "הגשה מהירה" ושם עושים את זה.
למיטב זכרוני צריך שיהיה כתוב על המסמכים המוגשים לאיזה תיק הם שייכים.
בהצלחה!!!

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
אוקי,
וכן מי קובע כמה התביעה
יש דבר שלדעתי הוא חשוב - לדעתי לא מומלץ להגיש תביעה על מקרה יחיד. וזה בגלל שבמקרה יחיד יתכן ותהיה לחברה סיבה טובה (נכונה או לא) להסביר למה היה עיכוב (למעט במקרים של אי עצירה ושאר מקרים שהם ברורים ב-100%).
כשמגישים תביעה על כמה מקרים יהיה יותר קשה לחברה להסביר שבמקרה הראשון היתה תאונה בדרך, במקרה השני התפוצץ לנהג האפנדציט באמצע הנסיעה, ובמקרה השלישי התפתחה אצלו ציפורן חודרנית שלא איפשרה לו ללחוץ על הברקס....
זאת כמובן החלטה שלך, ונראה שיש לך עילה טובה לתביעה כי יש לך הקלטה של נציג החברה שמאשר שהאוטובוס יצא באיחור. אבל עדיין אם אתה נוסע בתח"צ סביר להניח שזה לא המקרה היחיד והיו/יהיו עוד מקרים.
אפשרות נוספת היא לשלוח תלונה לחברה ולראות מה תהיה התשובה, במידה והם לא יספקו הסבר מניח את הדעת אפשר לתבוע בראש די שקט.
בכל מקרה במידה ותרצה לתבוע מצורף קובץ של ארגון 15 דקות עם הסבר מפורט.
לגבי הסכום - זה כמובן תלוי בעגמת הנפש שכוללת את החשיבות של החתונה (אם זה האוטובוס האחרון אני מניח שלא מדובר באחיך), את בזבוז הזמן הכולל המתנה בתחנה וסתם את כל ההכנה והיציאה לתחנה, את האכזבה וכו'.
אשמח לעזור!

קבצים מצורפים

• המדריך המלא להגשת תביעה קטנה.pdf
    1.1 MB · צפיות: 34

וידאומקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
@יוסי ב.ק
מה אני אמור למלאות כאן?
אין לי את כל הפרטים
1705930772763.png

הגולם החולם

משתמש מקצוען
@יוסי ב.ק אתה יכול לעבור על זה ולהעיר הערות?
תודה רבה
חסר שם שני מקרים, אני עדיין מחכה לתשובה מחברת קווים

קבצים מצורפים

• ‏‏מסמך של Microsoft Word חדש.docx
    KB 18.2 · צפיות: 35

חחח

משתמש סופר מקצוען
@יוסי ב.ק עדכנתי את הפרטים בתביעה שהכנתם לי.
יש סיכוי לשלוח באישי (יש שם מידי הרבה פרטים חושפניים..) לאישור סופי?
תודה וכמובן מעוניינת לשלם על הכנת התביעה הבסיסית.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען

חחח

משתמש סופר מקצוען
@יוסי ב.ק כתובת המייל שלי לפרוג היא: tzumi1000 בגימייל.
אודה ליצירת קשר דרך הכתובת הנ"ל.
תודה!

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
@יוסי ב.ק עדכנתי את הפרטים בתביעה שהכנתם לי.
יש סיכוי לשלוח באישי (יש שם מידי הרבה פרטים חושפניים..) לאישור סופי?
תודה וכמובן מעוניינת לשלם על הכנת התביעה הבסיסית.
אפשר לשלוח בפרטי
בתנאי שבשום אופן אני לא מקבל תשלום
מבחינתי זה אינטרס של כולנו ואני ממש שמח לעזור בזה

חחח

משתמש סופר מקצוען

וידאומקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אפשר לשלוח בפרטי
בתנאי שבשום אופן אני לא מקבל תשלום
מבחינתי זה אינטרס של כולנו ואני ממש שמח לעזור בזה
שאפו ענק!!!!
מי כעמך ישראל
WOW WOW WOW WOW WOW WOW WOW WOW

דוד 5

משתמש חדש
מה שחשוב זה תאריכים שעות ומיקומים של המקרים. אם יש מספר רישוי של האוטובוס (למשל אוטובוס שלא עצר), קבלות, הוכחות על איחורים ושאר הפסדים זה יכול להועיל אבל לא הכרחי.
אחרי זה זה מתחיל פה
בשביל להגיש את התביעה צריך להיות רשומים במערכת של "הזדהות לאומית", יתכן וכבר אתם רשומים מהעבר לצורך אתרים ממשלתיים אחרים.
באתר נט המשפט נכנסים לחלון "הזדהות לאומית" ומשם מתקדמים הלאה
מצורף מדריך לרישום להזדהות לאומית ולפתיחת תיק
אשמח לפרט ולעזור למי שחפץ בכך
שלום היה לי מקרה לפני חצי שנה באוטובוס של סופרבוס מטבריה למרכז אשתי בהריון וכל הדרך הוא לא הסכים לעצור לה לשירותים לא עזר לפנות לחברה בזמן אמת ולא שום דבר בסוף הוא הוריד אותנו בדרך (אחרי שעה וחצי ) והינו צריכים לקחת מונית שהגשנו פניה הם הציעו לנו 100 שקל ולסגור את התיק נראה לך שיש לי עכשיו מה לעשות עם זה (בטיפשות לא פתחתי אז פניה למשרד התחבורה)
אם מישהו יודע אם זה עדיין רלוונטי לפנות לאיזה שהוא גורם אשמח לתגובה

שרה 2020

משתמש פעיל
היום בבוקר חיכיתי לאוטובוס מבני ברק לירושלים
האוטובוס היה אמור להגיע בשעה 6:37
הייתי בתחנה בשעה 6:25 (יצא מהמוצא בשעה 6:30)
כמובן שהוא לא הגיע
וירד גשם מטורף הייתי עם הבן שלי בן שנתיים וחצי והוא שובב ממש
אז פשוט החזקתי אותו על הידיים חצי שעה בגשם עם מטריה
ובסוף האוטובוס השני של שעה 7 הגיע
אבל לא עזר לי כי היה לי טיפול לבן שלי בשעה 8 וכבר פספסתי אותו - חזרתי לבית
כמה אני צריכה לדרוש פיצוי על כזה מקרה?
ושאלה - לא בדקתי - מבחינת ההלכה מותר לתבוע אותם ולקבל על עוגמת נפש?

איפה הבירות

משתמש חדש
שלום וברכה
היה לי מקרה לפני כמה חודשים שחיכתי כשעה בתחנה עבור אוטבוס של אקסטרה שלא הגיע (היה אמור לעבור איזה 2 או 3 אוטבוסים בזמן הזה ) ובעקבות האשכול פה נחשפתי לאפשרות לתבוע, הבעייה היא שאני לא זוכר את פרטי המקרה, תאריך שעה והכול,
השאלה היא - אני התלוננתי בשעתו לאקסטרה, האם הפנייה שמורה אצלהם והאם יש לי אפשרות להתקשר אליהם ושהם ימסרו לי את הפרטים על התלונה שהתלוננתי אצלהם?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה