קורונה קורונה עניני בלבד!!!

מצב
הנושא נעול.

תקוע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לראשונה מזה זמן רב: פחות מ-1,100 חולים קשה בבתי החולים.עמיחי שטיין

שר הבריאות יולי אדלשטיין:‏כמעט 5,000,000 מנות חיסון ניתנו עד היום בישראל (מנה ראשונה מנה שניה). אתמול חוסנו 117,000 איש, מתוכם 84,000 בחיסון השני.אנחנו ננצח את הנגיף כי אנחנו עושים את מבצע החיסונים הטוב בעולם, אבל המוטציות מכריחות אותנו להישאר עוד קצת בסגר. אני יודע שזה קשה אבל זה הכרחי.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
פעיל 'ישראל ביתנו' כתב לתומכים: ''לא להתחסן עד להקמת ממשלה ללא חרדים, רק תחלואה גבוהה יכולה להפיל אותם''

‏על רקע האמירות של חברי כנסת מישראל ביתנו בפומבי נגד מבצע החיסונים בישראל, פעיל ישראל ביתנו כותב לתומכי ישראל ביתנו שלא ללכת להתחסן משום שניצחון על המגיפה הוא ניצחון על נתניהו, את הדברים כתב ברוסית ולא ברור האם זו ההוראה השקטה של אנשי ישראל ביתנו לציבור הרוסי בישראל

ארקדי רבינוביץ פעיל ישראל ביתנו כתב ברוסית לפעילים תומכי מפלגת ישראל ביתנו את הדברים הבאים "אל תעשו חיסונים, אל תתנו לביבי ולחרדים הרגשה שהם ניצחו קורונה.

לדבריו "רק תחלואה גבוהה יכולה להפיל אותם. תחכו לממשלה הליברלית שלנו ללא ביבי והחרדים ואז תעשו חיסונים"

כזכור חבר הכנסת אלי אבידר מישראל ביתנו דיבר נגד החיסונים ואמר "יש לי הרבה מה להגיד על הקמפיין הזה שמתחילים להלחיץ את המדינה ורוצים לחסן את כל מי שזז, בשעה שלא צריך ויש לחסן רק אנשים בקבוצת סיכון. אני אומר לך שאני לא אתחסן ואגיד לך גם למה – אני לא באוכלוסיית סיכון, אני לא חושש, אני מרגיש בריא, אני שומר על בריאותי, אז למה אני צריך להתחסן?".

אבידר הוסיף בדבריו לפני כחודש ואמר "אני היחיד מבין חברי הכנסת שעבר את מגפת הסרס בהונג קונג. גם שם היו חיסונים ודיברו שם על אוכלוסיות בסיכון. לא צריך להכניס את העם הזה להטרפה ולטירוף. הממשלה צריכה להגיד 'יש לנו חיסון, יש אוכלוסיות סיכון לא צריך להכניס את העם להטרפה וטירוף'. זה האינטרס של נתניהו ומשרד הבריאות להכניס לנו היסטריה" טען אז אבידר

האם ההוראה לשטח היא פשוט לא להתחסן עד שתוקם ממשלה חדשה? לא ברור, אבל האמירות מדאיגות
hm-news

נערך לאחרונה ב:

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
הקורונה במגזר החרדי: 26% מסך התחלואה הכללית. ירידה באחוז החיוביים העומד על 17.8%. אחוז בדיקות חיוביות בערים: בני ברק - 20.03%, עמנואל - 30.6%, רכסים - 21.3%, ביתר עילית - 24.5%, מודיעין עילית - 20.9%. אלעד - 21.5%. קרית יערים - 14.5%. (כיכר השבת).

משהו מעניין אותי כתושב בית שמש
בית שמש וירושלים הפסיקו להיות ערים עם חרדים?
הם יודעים לחשב רק לפי עיר שהיא כולה חרדית
אבל הם טועים לחשב לפי זה את כלל הציבור החרדי
שיש לו בירושלים ובבית שמש ובצפת ובטבריה ועוד עשרות מקומות עוד עשרות אלפים

עוקר הרים

משתמש מקצוען
משהו מעניין אותי כתושב בית שמש
בית שמש וירושלים הפסיקו להיות ערים עם חרדים?
הם יודעים לחשב רק לפי עיר שהיא כולה חרדית
אבל הם טועים לחשב לפי זה את כלל הציבור החרדי
שיש לו בירושלים ובבית שמש ובצפת ובטבריה ועוד עשרות מקומות עוד עשרות אלפים
את אחוזי החיוביים מהערים החרדיות, אני משער שכיכר השבת אספו (מלוח הבקרה), אין להם מידע על אחוזי החיוביים מהשכונות החרדיות בערים מעורבות.
את אחוז הנדבקים החרדי מכלל הנדבקים, משרד הבריאות מפרסם, להם יש כן נתונים לפי שכונות.

לא פרימיום

משתמש רשום
מקדם הדבקה לפי מגזרים:

כלל ארצי: 0.97
כללי: 1.02
ערבי: 0.95
חרדי: 0.87
שמישהו יסביר לי אחת ולתמיד
מקדם ההדבקה הוא גלגל, לא?
אם יש תחלואה גדולה, בהכרח היא חייבת לרדת באיזה שלב, וברגע שהיא יורדת קצת מקדם ההדבקה יהיה מתחת אחד.
אם ככה, יכול להיות מגזר שיש בו רק שתי חולים, אבל מקדם ההדבקה שלו יהיה 2, כי אתמול היה שם חולה אחד,
ומצד שני יהיה מגזר שיש בו אלף חולים, אבל מקדם ההדבקה שלו יהיה מתחת אחד, כי אתמול היו שם יותר חולים.

כמו כן, גם אם מקדם ההדבקה יורד ויורד, בהנחה שהמגיפה לא נגמרה, באיזשהו שלב הוא יצטרך לעלות חזרה מעל לאחד.

לכן אני לא מצליח להבין את המשקל הגדול שנותנים לענין מקדם ההדבקה. ברור שמגזר שהיו בו יותר חולים, מקדם ההדבקה אצלו יהיה יותר מהר מתחת לאחד. ומצד שני מגזר שמקדם ההדבקה אצלו ירד וירד, בסוף הוא יחזור לעלות.
תודה למשיבים, עניינית כמובן...

לאנגער

משתמש מקצוען
אם יש תחלואה גדולה, בהכרח היא חייבת לרדת באיזה שלב, וברגע שהיא יורדת קצת מקדם ההדבקה יהיה מתחת אחד.
אם ככה, יכול להיות מגזר שיש בו רק שתי חולים, אבל מקדם ההדבקה שלו יהיה 2, כי אתמול היה שם חולה אחד,
ומצד שני יהיה מגזר שיש בו אלף חולים, אבל מקדם ההדבקה שלו יהיה מתחת אחד, כי אתמול היו שם יותר חולים.

כמו כן, גם אם מקדם ההדבקה יורד ויורד, בהנחה שהמגיפה לא נגמרה, באיזשהו שלב הוא יצטרך לעלות חזרה מעל לאחד.

לכן אני לא מצליח להבין את המשקל הגדול שנותנים לענין מקדם ההדבקה. ברור שמגזר שהיו בו יותר חולים, מקדם ההדבקה אצלו יהיה יותר מהר מתחת לאחד. ומצד שני מגזר שמקדם ההדבקה אצלו ירד וירד, בסוף הוא יחזור לעלות.
בדיוק בגלל זה מקדם ההדבקה לא נבדק ע"פ יום אחד אלא שבוע - עשרה ימים, שזה בהחלט מעיד על מגמה של התפשטות או צמצום.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית

נכון. מקדם ההדבקה הוא גלגל.
ולכן הוא לא הפקטור העיקרי.
הוא רק אומר האם המגיפה מתפשטת או לא, אבל כשהוא יורד בציבור החרדי, אחרי שעשרים אחוזים ממנו נדבקו, זה לא בהכרח אומר שיש יותר שמירה בציבור החרדי מאשר במגזר הכללי.

לא פרימיום

משתמש רשום
הוא רק אומר האם המגיפה מתפשטת או לא, אבל כשהוא יורד בציבור החרדי, אחרי שעשרים אחוזים ממנו נדבקו, זה לא בהכרח אומר שיש יותר שמירה בציבור החרדי מאשר במגזר הכללי.
אם אני מבין נכון, זה אומר רק שהגענו לאיזשהו שיא,
וכל השמחה והגאוה בכך שמקדם ההדבקה במגזר החרדי כרגע הוא הנמוך ביותר, אינה נכונה כלל.
ואם השמירה תשאר כמות שהיא, בהכרח שמהר מאוד הוא יחזור לעלות שוב מעל לאחד.

מירי עוס

משתמש מקצוען
אם אני מבין נכון, זה אומר רק שהגענו לאיזשהו שיא,
וכל השמחה והגאוה בכך שמקדם ההדבקה במגזר החרדי כרגע הוא הנמוך ביותר, אינה נכונה כלל.
ואם השמירה תשאר כמות שהיא, בהכרח שמהר מאוד הוא יחזור לעלות שוב מעל לאחד.
גם אם השמחה נכונה, הצורה שמפמפמים אותה גורמת לאנשים לזלזל,
בדיוק כמו שזה גרם לפני חנוכה.
(כדוגמת הקשקושים על חסינות עדר, ועוד).

עוקר הרים

משתמש מקצוען
ללא קשר למגזר החרדי ומי שומר יותר
העובדה שכבר שבוע וחצי מקדם ההדבקה במגזר הכללי (הלא חרדי) עולה בהדרגה למרות הסגר ההדוק, מצביעה כנראה על התרופפות מסוימת בשמירה על ההנחיות.

מירי עוס

משתמש מקצוען
העובדה שכבר שבוע וחצי מקדם ההדבקה במגזר הכללי (הלא חרדי) עולה בהדרגה למרות הסגר ההדוק, מוכיחה כנראה על התרופפות מסוימת בשמירה על ההנחיות.
כי גם אצלם מפמפמים שהקורונה רק אצל החרדים..

y t

משתמש פעיל
העובדה שכבר שבוע וחצי מקדם ההדבקה במגזר הכללי (הלא חרדי) עולה בהדרגה למרות הסגר ההדוק, מצביעה כנראה על התרופפות מסוימת בשמירה על ההנחיות.
יש מישהו אחד שבאמת חושב שבציבור הכללי שומרים על ההנחיות???
במוצ"ש התראיין אחד מהפוליטיקאים ואמר ש-80% מהעסקים פתוחים בתל אביב!!!!
אחר שהתנגד להארכת הסגר אמר שהוא נסע הביתה דרך ירושלים, בני ברק ורמת גן, ואין שום סגר!!!
זה די ברור שחייבים לחשוב על משהו אחר ויותר מקורי, אם יש בכלל כזה דבר,
סגר כבר לא שוה כלום...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
מרן ראש הישיבה: מי שלא נזהר מגיע לו עונש שיינזק מהסכנה

‏מרן רה"י הגרי"ג אדלשטיין בדבריו הערב: "הקורונה זו מחלה מסוכנת! רבים נפגעו. אם נזהרים לא נדבקים ולא מדביקים. זה סכנה של ממש! שמירת כללי הזהירות זה חיוב גדול מאוד בשבילו עצמו שלא יינזק. אם האדם לא נזהר מהסכנה, מגיע לו עונש שיינזק מהסכנה".

סערצע

משתמש מקצוען
א. אבל למה יש שתי השערות בעת ובעונה אחת? זה מבלבל, ומאבד אמון.
ב. קושי המצב, הכוונה לכמות התחלואה ולעוצמתה. ואחרי שנה, עדיין לא ברור מה מוריד תחלואה? יש עוד מקום לויכוח?
ג. אם העיקר זה למנוע אירועים, אז למה הסגר על בתי הספר מראש השנה? ולמה האוטובוסים נוסעים כרגיל? ולמה בחינות הבגרות מתנהלות כרגיל? ויש עוד מסה ענקית של שאלות.
- אני לא רואה אזלת יד, אני רואה דברים מוזרים. הרשות המשופטת חיה בירח? והמחוקקת לא מבינה, שאם מותר להפגין אז מותר גם לצאת ללוייה, לא עלינו? וכשאני אומרת הפגנה, אני מתכוונת לכל ההפגנות.
רק כעת הבחנתי בתגובה, מחילה.
א. בעי' נפוצה. אין מה לצפות מתשקורת ופוליטיקאים הרוקדים לצליל חלילי' (בפרט בתקופת קדם־בחירות). בכל מקרה: אין אלו 'שתי השערות', כי־אם ציון המציאות כעת - לעומת התקוה לעתיד הטוב בע"ה (שאף הוא מתחיל ותלוי בהווה).
ב. ברור מה מוריד תחלואה... השאלה היא באלו מהאמצעים להשתמש, באיזו מדה, ובאיזה זמן. וכאמור, אליבא דאמת - עיקר הטעם הוא מש"כ לעיל במוסגר.
ג. בתי־הספר נפתחו מאז ר"ה (אמנם - לתקופה קצרה יחסית). האוטובוסים - בעיקרון - אינם נוסעים כרגיל; ככל הזכור לי יש צמצום רשמי בתפוסה שלהם (ואם כבר, בזמן סגר הי' מן הראוי לתגבר את תדירות התח"צ. ואכ"מ). בחינות־הבגרות ממשיכות להתנהל מפני לחציהם של ועדי המורים ומשה"ח, וכאמור - רבות מההחלטות נופלות או מתקבלות על־פי שיקולים פוליטיים גרידא.
ד. 'הרשות המשופטת' (הגדרה נחמדה...) אכן חי' בירח, ולא מאתמול. גם המחוקקת - כאמור (די־נדוש, אך זו האמת... לצערנו), עיקר החלטותי' נקבעות בהסתמכות על שיקולים פוליטיים; למזלנו, בעקיפין מעורבים בכך גם אי־אלו ענינים בריאותיים...

מרחבית

משתמש מקצוען
מרן ראש הישיבה: מי שלא נזהר מגיע לו עונש שיינזק מהסכנה

‏מרן רה"י הגרי"ג אדלשטיין בדבריו הערב: ...אם האדם לא נזהר מהסכנה, מגיע לו עונש שיינזק מהסכנה".

נדייק יותר בציטוט דבריו בעניין זה:

"כתוב במסילת ישרים אם דבר הוא סכנה, אם אדם לא נזהר מהסכנה, אז יש עוד חטא. ונשמרתם לנפשותיכם.
נוסף עוד חטא, ומגיע לו עונש. מגדיל את הסכנה.
סכנה אם אדם לא נזהר ממנה, אז החטא גורם שיינזק מהסכנה".

מרחבית

משתמש מקצוען
עוד מדברי מרן ראש הישיבה:
זכינו בע''ה שיש חיסונים. זו ישועה גדולה מאוד, ואין בזה שום חשש. זה דבר שכל אחד... אין בזה שום חשש.
אם יש איזו סיבה מיוחדת. להתייעץ עם רופא. יש מומחים.
זו תרופה החיסונים האלה בסייעתא דשמייא.

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
עוד מדבריו:
אנחנו החרדים מסתכלים עלינו...
יש חיוב מיוחד להתנהגות הוגנת שלא יעשה איזה חשש שיראה - אפילו שרק יראה - כאילו הוא מזלזל בשמירת הבריאות.
אם זה נראה ככה כבר 'חרדים זה חרדים'... חילול השם. אפילו שזה לא נכון.
חיוב חמור וגדול מאוד לעשות קידוש שם שמיים בהנהגה. הנהגה כזו שיגידו אשרי מי שהוא חרדי.
יש כאלה. יש אנשים כאלה. מעריכים אותם. מכבדים אותם מאוד.
הנהגה, הנהגה ראויה, זו ההנהגה.

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה