למען האלוקים, למה לפתוח כרגע בתי כנסיות אם יש אלפית הסיכון להידבק???
למה לא להמשיך את המתכונת של תפילה בשטח פתוח???
ככה אמרה לי הגננת בגן של הבת שלי (שיש לה בנות בבהיס)הולכת לקרוא שוב.
היה נראה לי שכתבו שם על החינוך העצמאי.
כנראה שאתם לא מחשבנים את כל השטחים הציבוריים (סידורים , שולחנות,ספסלים ועוד)כניק לא ברור האם מדובר בגבר או אשה, כנראה לא מדובר בגבר.
אם יש אפשרות לעשות את המניינים בתוך מבנה עם כל כללי הזהירות והבטיחות הנדרשים, ולהרוויח מנין עם יותר ריכוז, פחות רעש סביבתי, פחות רוחות מקפיאות בתפילת שחרית (נץ), ובתפילת ערבית, לא כל קריאת התורה להסתכל כל הזמן בחשש למעלה שהנה אוטוטו הגשם מגיע.
אף אחד לא מדבר על כניסה לסיכונים, אבל נראה לי שכשמאשרים קניונים וכדו', ההגיון אומר שישנה אפשרות לאשר גם תפילות בתוך מבנה (לא מוריד לרגע את המחויבות המלאה לכל הנצרך מבחינה זהירות וכו').
ממשיךהסגר על רמה ב' בבית שמש ממשיך? או יורד?
ובעיקר: שירותים... כיורים.....כנראה שאתם לא מחשבנים את כל השטחים הציבוריים (סידורים , שולחנות,ספסלים ועוד)
לא זכיתי להבין.כנראה שאתם לא מחשבנים את כל השטחים הציבוריים (סידורים , שולחנות,ספסלים ועוד)
שכמובן אין בקניונים.ובעיקר: שירותים... כיורים.....
כבר הסבירו פה בפורום שעיקר הסיכון בבית כנסת זה השטחים הציבוריים ובפרט שהפה כל הזמן פעיל ,לא זכיתי להבין.
יפה מאוד וגם אני מהמצדדים הגדולים בהכל, אבל אני מבין שיש מידע שמגיע לידי מקבלי ההחלטות בקביעות לגבי רמות הסיכון לכל שלב ומקום.כבר הסבירו פה בפורום שעיקר הסיכון בבית כנסת זה השטחים הציבוריים ובפרט שהפה כל הזמן פעיל ,
וכבר התפלפלו כאן מספיק על תחום זה.
זה ההבדל הגדוליפה מאוד וגם אני מהמצדדים הגדולים בהכל, אבל אני מבין שיש מידע שמגיע לידי מקבלי ההחלטות בקביעות לגבי רמות הסיכון לכל שלב ומקום.
ואם וכאשר מתקבלת החלטת על פתיחה של מקומות מקבילים ברמה מסויימת להבדיל אלף אלפי הבדלות, ומסתבר שינתנו תנאים ע"מ לאבטח את בריאות הציבור (מעין ה'תו הסגול' וכדו'), אפשר לתת אותם גם לקודש.
אם יש אפשרות לעשות את המניינים בתוך מבנה עם כל כללי הזהירות והבטיחות הנדרשים, ולהרוויח מנין עם יותר ריכוז, פחות רעש סביבתי, פחות רוחות מקפיאות בתפילת שחרית (נץ), ובתפילת ערבית, לא כל קריאת התורה להסתכל כל הזמן בחשש למעלה שהנה אוטוטו הגשם מגיע.
אף אחד לא מדבר על כניסה לסיכונים, אבל נראה לי שכשמאשרים קניונים וכדו', ההגיון אומר שישנה אפשרות לאשר גם תפילות בתוך מבנה (לא מוריד לרגע את המחויבות המלאה לכל הנצרך מבחינה זהירות וכו').
לא אוהבת את הגישה לתפילת נץ.מי שיש לו בעיה בעיות עם רוחות מקפיאות שלא יתפלל נץ.
והגשם נראה לי כבר לא מגיע אוטוטו...
א"א לעשות את המניינים עם כל כללי הזהירות הנדרשים בבתי כנסיות כי בכל קבוצה יש את ה"אוייבער חוכמים" שמסכנים את כל הקבוצה.
ואם התפילה תהיה פחות בריכוז בשביל הצלת נפשות מובן וברור שעדיף כך.
ואם הם מאשרים קניונים זה עדיין לא אומר שזה מקום בטוח להסתובב בו. זה אומר שנמאס להם לראות את הכלכלה קורסת ולשמוע את זעקת בעלי העסקים.
וברור שאנחנו מחויבים להיזהר בספק של פיקוח נפש שאצלם זה לא בדיוק נספר.
כאן עצרתי...קודם כל יש לי חגורה אדומה.
למה שיתנגד.
אם יש שם פעילות בניגוד להנחייות בזמן שלכולםםםם ברור כבר מה המצב (בשונה מההתחלה שיכלו לטעון שלא היה מספיק הסברה) אז מעולה ששמים סגר. שידביקו אחד את השני ויערב להם.
פשוט לא הגיוני שכל המשק ימשיך לשבות בגלל קומץ שלא נשמע להנחיות של "מדינת הציונים"
היום קבלתי הודעה מאחד (ראש כולל ספרדי) ששאל במשרד הבריאות, שיש לו מבנה אולם של 200 מטרים, והוא רוצה להחזיק שם 20 אברכים, במרחק אחד מהשני, ענו לו תלוי לאיזה מטרה, אם ללימוד תורה אסור, אם לעבודה מותר.למען האלוקים, למה לפתוח כרגע בתי כנסיות אם יש אלפית הסיכון להידבק???
למה לא להמשיך את המתכונת של תפילה בשטח פתוח???
למה לחפש תמיד על מה לקנטר???
להפך, גם אם הם נותנים רשות לפתוח- צו החיים שלנו כחרדים אומר "ונשמרתם" לעשות יותר מהנצרך בכל הנוגע לפיקוח נפש.
במיוחד שאין בעיה הלכתית למניינים ברחוב.
אבל בפועל כל הציבור התחילו להסתובב חופשי בחנויות ובקניונים, אוטובוסים כרגיל (7 מטר ל-20 איש), ורק בית הכנסת אסור, ושם סכנה גדולה.זה ההבדל הגדול
שאתם סומכים על מקבלי ההחלטות שאם הם פותחים מקומות מסוימים כנראה שהם יודעים שאין כל כך סיכון,
ואני ממש לא סומך עליהם, וברור לי שהם עובדים מלחץ ציבורי ומאינטרס להציל את הכלכלה והרבה פחות מקדושת החיים, והם יודעים היטב שזה יגרום לתמותה נוספת, אבל הם מסכימים לשלם את זה... וזה נגד ההלכה והתורה, ולא שייך ללמוד מהם לפתיחת בתי כנסת בדיוק כמו שלא לומדים מהם לעשות עבירות אחרות.
וכבר שמעתי לפני חודש את אחד הרופאים הבכירים מסביר למה מתנגד לתת את כל התרופות הקיימות לחולים במצב קשה, בגלל שלמען העתיד שנדע איך פועלת המחלה ואיך פועלים התרופות {ז"א לצרכי מחקר} חייבים להביא כל תרופה רק לחולים מסוימים בלבד ולשאר לא ולראות את התוצאה ולפי זה להתקדם לנסות את התרופה הבאה...
אתה היית סומך על אדם שלא מוכן להביא לסבא שלך שנמצא במצב קשה תרופה שיתכן ותציל אותו כי כרגע מנסים עליו תרופה אחרת ומחכים לראות אם ימות או איך יגיב לתרופה? אני ממש לא!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: