כפי שפורסם לראשונה ב'חדשות JDN', השר לשירותי דת יצחק וקנין פרסם היום (ראשון) רשמית את המסגרת בה תתקיים השנה הילולת הרשב"י במירון, לדבריו "כמות המשתתפים תוגבל, הכניסה והגישה להר מירון תותר רק למורשים, לא יוקמו השנה אהלים במתחם ההר, וזהות המדליקים תקבע מראש בהתאם למסגרת הכללים שיקבע המרכז הארצי למקומות קדושים".
בדיון מיוחד שנערך בשעות הצהריים במשרד לשירותי דת בו השתתפו: השר לשירותי דת יצחק וקנין, מנכ"ל המשרד עו"ד עודד פלוס, מנכ"ל המקומות הקדושים הרב יוסף שווינגר, הרב שמואל רבינוביץ רב הכותל והמקומות הקדושים, מוטי בבצי'ק יועצו הבכיר של שר הבריאות יעקב ליצמן, ד"ר רועי סינגר סגן מנהל אגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, נציג משטרת ישראל רפ"ק מיכה טובל והרב ישראל דרעי מנהל מחוז צפון במרכז הארצי למקומות קדושים.
"נושא הילולת הרשב"י טופל על ידי מפרוץ המשבר לאחר שהבנתי כי אנחנו צפויים לשהות בהגבלות שונות לתקופה ממושכת ביקשתי ממנכ"ל המשרד להכין את הצעה שתאפשר את המשך מסורת ההדלקה מחד ותשמור על תקנות משרד הבריאות מאידך. חשוב לנו להמשיך את הרצף של מאות שנים בו נערכו הדלקות במתחם ציון הרשב"י במירון", אמר השר וקנין בדיון.
השר וקנין חשף את ההצעה שגובשה על ידו: "ההדלקות יבוצעו ב-4 מתחמים (באיאן, גנדי, מערת הלל, מתחם תולדות אהרון). בהדלקה ישתתפו הרב או האדמו"ר ועשרה משתתפים נוספים. כל הדלקה תארך כשעה. יעשה מאמץ להתאים את שעת ההדלקה לשעה בה נערכה בכל שנה. ההדלקות יועברו בשידור חי באופן שיוסכם מול האדמו"רים והרבנים".
השר וקנין ביקש להדגיש כי "לא תותר שהיה בציון או בסביבתו, לא תותר פעילות הכנסת אורחים, הציון לא יפתח לכניסת הקהל, לא תותר כניסת אח"מים אלא כאלו שנוכחותם נדרשת לצורך מילוי תפקידם. לא תותר עריכת טקסי חלקה".
הרב יוסף שווינגר מנכ"ל המרכז הארצי למקומות קדושים שהיה שותף להכנסת וגיבוש הנהלים אמר בתום הדיון כי "נעשה כאן מאמץ גדול לשמר את מסורת ההדלקה שעבור חלק מהאדמו"רים מדובר במסורות שעברו מדור דור. בתקופות הקשות ביותר נערכו במירון הדלקות לכבודו של רשב"י אני שמח שיש לי את הזכות והחלק להמשיך את המסורות גם בתקופה מאתגרת זו".
עוד אומר הרב שוינגר בשיחה ל'חדשות JDN' כי כלל הפעילות היא בסנכרון מלא עם כלל הגורמים במשטרה, בממשלה ובמשרד הבריאות. "אם היה צל צילו של ספק שיהיה הדבקה ח"ו התוכנית לא הייתה יוצאת לדרך", אמר. לדבריו, לאחר שישבו כלל הגורמים הוחלט כי הכל יתנהל באופן מצומצם ועל פי ההנחיות. "עד לרגע זה אין עדכון על מספר האנשים שיורשו לבא בשערי הציון, אך הדיבורים הם בין עשרה איש לתשע עשרה איש" אומר הרב יוסף שווינגר.
לשאלת 'חדשות JDN' האם היכל הציון עצמו יהיה פתוח במהלך ההילולא, השיב הרב שווינגר כי על זה כלל לא מודבר וכפי שהיה בשבועות האחרונים הציון עצמו יהיה סגור על מנעול ובריח, כל התוכנית על קיום ההדלקות יהיו רק במתחמים המיועדים לכך, לציון עצמו לא תהיה גישה.
השר לשירותי דת הטיל את המשך מלאכת הכנת תקש"ח על מנכ"ל המשרד עו"ד עודד פלוס. עו"ד פלוס אמר בסיכום הדיון: "מדובר באחריות גדולה של שימור המסורות והמשכיות. לצד שמירה על כללי משרד הבריאות והכללים אותם מנחה המשרד".