תלוי בדגםלגבי הסקסופון אני לא מסכים איתך,
אבל לגבי הכינורות אתה צודק. על הפנים ממש.
אצלי יש הרבה צלילי כינור שכל דבר מתאים למשהו אחר
רק צריך לבחור את הנכון
הכי מומלץ מבחינת שמע טובה זה: studio strings
תלוי בדגםלגבי הסקסופון אני לא מסכים איתך,
אבל לגבי הכינורות אתה צודק. על הפנים ממש.
דיסק און קי לאורגןאיך יכניס לדיסק אונקי אם אין לו מחשב
הקלאסי שלהם גרוע מאוד, וגם מאוד לא נוח לנגן איתו.תלוי בדגם
אצלי יש הרבה צלילי כינור שכל דבר מתאים למשהו אחר
רק צריך לבחור את הנכון
הכי מומלץ מבחינת שמע טובה זה: studio string
התכוונתי איך אתה ממלא את הדיסק אונקי בקבצים בלי לחבר אותו למחשב כלשהודיסק און קי לאורגן
בשביל להחזיק דיסק און קי לא צריך מחשב בבית
פעם אמרו לי שיש דרך שהאורגן יקרא מתוך הדיסק און קי, אבל אני לא בדיוק זוכר איךאני לא כזה יודע איך זה הולך בקורג: האורגן קורא את הקבצים גם כשהם עדיין בדיסק אונקי או שחובה להכניס אותם ליוזר של האורגן?
שניכם צודקים תלוי אם זה דגימות פקטורי או יוזרפעם אמרו לי שיש דרך שהאורגן יקרא מתוך הדיסק און קי, אבל אני לא בדיוק זוכר איך
זה רק בגלל שרבים אוהבים או שהוא באמת יותר טוב ?בדגמים הביתיים יותר, (כמו קורג PA600/700 מול ימהה 700/900 וכד') לחובבים המנגנים בבית להנאתם: ימהה עדיף.
מערכת הפעלה פשוטה יותר, לא מתעסקים עם בנייה ותכנות, אין את היתרון הנ"ל של הסאונד הכללי כי זה רק בכלים היקרים, המצויידים בממירים טובים בהרבה. מה שנותר זה הצלילים המובנים (כל צליל בנפרד), שרבים אוהבים יותר את של ימהה.
כתבתי כך רק לגבי הצלילים המובנים, כל אחד לעצמו.זה רק בגלל שרבים אוהבים או שהוא באמת יותר טוב ?
אז עשיתי טעות שקניתי קורג PA700 ? היה עדיף לי לקנות ימהה ? (לנגינה ביתית אבל על רמה)
מענייןכתבתי כך רק לגבי הצלילים המובנים, כל אחד לעצמו.
שזה דבר שקשה להחליט מה יותר טוב, זה גם טעם אישי, וגם אין יתרון מוחלט לאחד הצדדים. לדעתי רוב (אך לא כל) הצלילים המובנים (כשלעצמם בלבד וכנ"ל) טובים יותר בימהה.
למה פחות קריטי ? כי אפשר לנגן עם המקצבים של האורגן שירים שקטים וקצביים ?שבימאהה זה פחות קריטי.
הם יפים מאד. רק השאלה איזה יותר, והתשובה לא חד משמעיתמעניין
כי ממה שאני ראיתי אצלי, חלק מהצלילים המובנים היו מאד יפים
כמו למשל strings וסקסופון
זה ממה שאני ראיתי, בשונה מכמה דגימות (חינמיות) שקיבלתי שהיו פחות טובים שם
אבל בגדול, אתה אומר שאין לי מה להצטער ולא טעיתי שקניתי קורג, נכון ?
גם בימהה 600 אפשר - דרך התוכנה של Expansion Managerמהסיבה הפשוטה שבקורג 600 אפ' יש אפשרות להכניס דגימות.
אני חושב להיפך. הסאונד של הימהה בנגינה חסידית (פריילעך קטרון וכו') מתאים הרבה יותר, ולכן באירועים לדעתי עדיף ימהה. אבל לביתי אם רוצים דגימות של קטרון ועוד כל מיני, עדיף קורג כי יותר קל למצוא סטים לזה.לדעתי יש לחלק בין הכלים המקצועיים לכלים הביתיים.
בדגמים המקצועיים (כגון PA4/5 מול ג'נוס וטיירוס) - ובפרט למי שקלידן שמנגן באירועים בהגברה: קורג עדיף.
הכרטיס קול והממירים שלו טובים יותר וע"כ הוא נשמע טוב יותר בסאונד הכללי, של כל הכלים ביחד.
איכות הצלילים והמקצבים הפרטנית (כל צליל בנפרד) פחות משנה כי זה בכל מקרה ע"פ רוב דגימות, שאפשר לשים בכל כלי.
מלבד זאת, הוא קל לתכנות, לשינויים, ניתן לעשות איתו בקלות מה שרוצים, ומיידית תוך כדי נגינה.
גם לסגנון הליטאי וגם לחסידי, גם ללייב וגם לאלקטרוני וגם למזרחי: קורג נשמע טוב יותר כנ"ל, והוא גם יעיל יותר מבחינת הפעלה ויצירה.
(מלבד זאת יש לנו עליו את מיטב הסאונדים מכל הכלים האחרים: אלסיס, קטרון, מוטיף, רולנד, טיירוס וג'נוס, מלבד המון דגימות של כלים חיים)
בדגמים הביתיים יותר, (כמו קורג PA600/700 מול ימהה 700/900 וכד') לחובבים המנגנים בבית להנאתם: ימהה עדיף.
מערכת הפעלה פשוטה יותר, לא מתעסקים עם בנייה ותכנות, אין את היתרון הנ"ל של הסאונד הכללי כי זה רק בכלים היקרים, המצויידים בממירים טובים בהרבה. מה שנותר זה הצלילים המובנים (כל צליל בנפרד), שרבים אוהבים יותר את של ימהה.
אין שום סיבה שאותם סאונדים ישמעו בימהה טוב יותר.אני חושב להיפך. הסאונד של הימהה בנגינה חסידית (פריילעך קטרון וכו') מתאים הרבה יותר, ולכן באירועים לדעתי עדיף ימהה. אבל לביתי אם רוצים דגימות של קטרון ועוד כל מיני, עדיף קורג כי יותר קל למצוא סטים לזה.
כמובן שתמיד יש את האופציה לשלם על סטים ואז אפשר כל דגם שהוא.
סופו של דבר, לא משנה כמה הקורג הוא מקצועי, הימהה יותר קרוב לחסידי מבחינת הסאונד, גם אם בשאר הסגנונות הוא לא כמו הקורג, ולכן לשאול איזה אורגן טוב יותר, אין לזה תשובה ברורה.
שכנעת אותיYAMAAAAAAAAHA
ובעיקר על הGENOOOOOOOOOOS
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: