מהOU, עם ההסבר ממה נובעת הטעותמאיפה המידע שלך?
מהOU, עם ההסבר ממה נובעת הטעותמאיפה המידע שלך?
אני לא יודע במה מדובראני לא נכנס כאן לסברות הלכתיות של ביטול ברוב וכו' שיתכן ויש שמתירים אף כשיש מוצרים לא כשרים אבל אלו דעות שלא נהוג להביאם בפורום חרדי...
כי זה העמדה של האחראי של כשרות בצרפת המוחזקת שם כאחת המהדרין ביותר שם (רב רוטנברג)מהOU, עם ההסבר ממה נובעת הטעות
יש לך קישור?מהOU, עם ההסבר ממה נובעת הטעות
מהOU לא קיבלתי תשובה שנכנסה לסברות המתירים, רק תשובה ברורה שזה "טרייף"[אני לא נכנס כאן לסברות הלכתיות של ביטול ברוב וכו'
אולי בצרפת הכל באמת כשר, אם הרב המדובר מדבר על מקום ספציפי אז אני מניח שהוא יודע על מה הוא מדבר.כי זה העמדה של האחראי של כשרות בצרפת המוחזקת שם כאחת המהדרין ביותר שם (רב רוטנברג)
הדיון לא על "מהדרין"אני לא יודע במה מדובר
אבל מה לא ’מהדרין’ בדבר המתבטל ברוב?
https://oukosher.org/blog/consumer-news/the-certification-of-products-of-the-coca-cola-company/יש לך קישור?
יש המון מקום בגיהנםאני גרה באירופה וטיילתי כאן בהרבה ארצות,בכל אבל בכל מקום,שותים קורה קולה בלי הכשר.
דווקא בדוגמא נפלת ובגדול, ה-OU אוסר ג'לטין מבהמותלא קראתי את התגובות אבל בבירור אישי שערכתי מול הOU.
ישנם מפעלים ללא חותמת כשרות שהם כשרים [עכ"פ לשיטת הOU, לא כל דבר שהOU מתיר גם הרב לנדאו מכשיר, ע"ע ג'לטין לדוגמא]
אז הם לא כותבים שבכל העולם זה לא כשר, רק שהם לא לוקחים אחריות על שאר העולם כי מה להם ולצרה הזאתhttps://oukosher.org/blog/consumer-news/the-certification-of-products-of-the-coca-cola-company/
שם מצוין שאין להם מידע לגבי כשרויות של מוצרים מחוץ לארה"ב קנדה וישראל. ושאם בארה"ב יש מוצר ללא חותמת כשרות יש לפנות לקו החם לבירור.
צודק, התכוונתי לShellac, שזה חומר שנמצא בציפוי סוכריות [התבלבלתי עם הג'לטין מהמסטיקים]דווקא בדוגמא נפלת ובגדול, ה-OU אוסר ג'לטין מבהמות
לא כדאי להביע דעה בדבר שאינך מומחה בו
מה שכתבתי בהודעה המקורית היה משאלה אישית שהפניתי. רק הבאתי קישור בעלמא להוציא מליבם של האומרים שכל הסירופ אחד וכו'.אז הם לא כותבים שבכל העולם זה לא כשר, רק שהם לא לוקחים אחריות על שאר העולם כי מה להם ולצרה הזאת
אבל עדיין אפשר שזה המצב
ולא ראיתי שהם מסבירים שם מאיפה הטעות
הקשבת?
תבין את הנושא ההלכתי
ותחליט אם אתה רוצה להקל בויכוח ההלכתי או לא .
אולי תברר מה דעתו של הרב שלך?
דעתו של הרב שלי שמותר לשתות לכתחילה וכך עשו גם רבותיי בחו"ל שאצלם למדתי בישיבהבלי לקרוא את כל התגובות:
1. אתה סומך על ההכשר של בעלזא או לא? אם כן שתה מהפחית לרוויה.
2. בבלגיה הציבור שותה את כל המשקאות של קוקה גם בלי הכשר, על אף שיש להם שם גם עם הכשר. והם טוענים שיש הבדל גדול בטעם מה שמראה על שוני במתכון.
3. לא יודע אם הציבור שם לב, אבל בתמונה של הפחית, [וגם ראיתי את זה באחת ממשקאות הוודקה] יש משפט תמוה, ''לך ישר, דבר אמת, ואל תפחד מהמלך.'' -מה זה? ומה זה אומר?
עקב הרבה טעויות נפוצות
וכדי לא להכשיל את הרבים באיסורים חמורים כאכילת דברים חמורים המטמטמים.
אני מפנה כאן לשורש הבעיה בשתיית קוקה קולה
לפני 100 שנה באמריקה היה רעש גדול על שתיית קוקה קולה
הרב שעורר בנידון הוא הרב טוביה גפן בספרו "קרני ההוד" והוא הרב שהכשיר בסופו של דבר באטלנטא
מכיון ששם ולאחר מכן בארץ ישראל החליפו את המרכיבים
וכך כותב הרב בספרו "קרני ההוד" תרצ"ה בסוף הספר.
צפה בקובץ המצורף 1400019
הרב זריצקי ובד"ץ לנדא אמרו לי שקוקה קולה זירו אסור בלי הכשר אבל קוקה קולה הרגיל מותר בלי הכשר כי לא משנים בזה שום דבר ובכל העולם זה אותו מתכון.שלום לכולם מישהו מכיר או יודע משהו בקשר לכשרות פחיות קוקה קולה מגאורגיה
זה אותו יבואן של הקולה מאוקראינה ובאותו הכשר האם יש הבדל ברכיבים וכ”ו
תודה רבהצפה בקובץ המצורף 1282262צפה בקובץ המצורף 1282263
לא חושב שבדץ לנדא אמרו כזה דברהרב זריצקי ובד"ץ לנדא אמרו לי שקוקה קולה זירו אסור בלי הכשר אבל קוקה קולה הרגיל מותר בלי הכשר כי לא משנים בזה שום דבר ובכל העולם זה אותו מתכון.
באמת תמוה אך זה היה הסיפור.לא חושב שבדץ לנדא אמרו כזה דבר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: