דרוש מידע קוקה קולה מחו”ל - כשר?

lotr

משתמש מקצוען
אני לא נכנס כאן לסברות הלכתיות של ביטול ברוב וכו' שיתכן ויש שמתירים אף כשיש מוצרים לא כשרים אבל אלו דעות שלא נהוג להביאם בפורום חרדי...
אני לא יודע במה מדובר
אבל מה לא ’מהדרין’ בדבר המתבטל ברוב?

צבי2

משתמש פעיל
[אני לא נכנס כאן לסברות הלכתיות של ביטול ברוב וכו'
מהOU לא קיבלתי תשובה שנכנסה לסברות המתירים, רק תשובה ברורה שזה "טרייף"
רק לידע כללי- לא אומרים ביטול ברוב בנותן טעם [רלונטי לענייננו] ויש הרבה פרטים נוספים בדין ביטול ברוב

צבי2

משתמש פעיל
כי זה העמדה של האחראי של כשרות בצרפת המוחזקת שם כאחת המהדרין ביותר שם (רב רוטנברג)
אולי בצרפת הכל באמת כשר, אם הרב המדובר מדבר על מקום ספציפי אז אני מניח שהוא יודע על מה הוא מדבר.
[אא"כ העמדה שלו שהכל כשר ואז צ"ע..]

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לא קראתי את התגובות אבל בבירור אישי שערכתי מול הOU.
ישנם מפעלים ללא חותמת כשרות שהם כשרים [עכ"פ לשיטת הOU, לא כל דבר שהOU מתיר גם הרב לנדאו מכשיר, ע"ע ג'לטין לדוגמא]
דווקא בדוגמא נפלת ובגדול, ה-OU אוסר ג'לטין מבהמות
לא כדאי להביע דעה בדבר שאינך מומחה בו

lotr

משתמש מקצוען
https://oukosher.org/blog/consumer-news/the-certification-of-products-of-the-coca-cola-company/
שם מצוין שאין להם מידע לגבי כשרויות של מוצרים מחוץ לארה"ב קנדה וישראל. ושאם בארה"ב יש מוצר ללא חותמת כשרות יש לפנות לקו החם לבירור.
אז הם לא כותבים שבכל העולם זה לא כשר, רק שהם לא לוקחים אחריות על שאר העולם כי מה להם ולצרה הזאת
אבל עדיין אפשר שזה המצב

ולא ראיתי שהם מסבירים שם מאיפה הטעות

צבי2

משתמש פעיל
אז הם לא כותבים שבכל העולם זה לא כשר, רק שהם לא לוקחים אחריות על שאר העולם כי מה להם ולצרה הזאת
אבל עדיין אפשר שזה המצב

ולא ראיתי שהם מסבירים שם מאיפה הטעות
מה שכתבתי בהודעה המקורית היה משאלה אישית שהפניתי. רק הבאתי קישור בעלמא להוציא מליבם של האומרים שכל הסירופ אחד וכו'.
שוב, בהחלט אפשרי שמפעל מסוים כשר
אני אנסה לחפש את המייל עם התשובה, אולי אשאל שוב

אלי @@@

משתמש מקצוען
הקשבת?
תבין את הנושא ההלכתי
ותחליט אם אתה רוצה להקל בויכוח ההלכתי או לא .
אולי תברר מה דעתו של הרב שלך?

בלי לקרוא את כל התגובות:
1. אתה סומך על ההכשר של בעלזא או לא? אם כן שתה מהפחית לרוויה.
2. בבלגיה הציבור שותה את כל המשקאות של קוקה גם בלי הכשר, על אף שיש להם שם גם עם הכשר. והם טוענים שיש הבדל גדול בטעם מה שמראה על שוני במתכון.
3. לא יודע אם הציבור שם לב, אבל בתמונה של הפחית, [וגם ראיתי את זה באחת ממשקאות הוודקה] יש משפט תמוה, ''לך ישר, דבר אמת, ואל תפחד מהמלך.'' -מה זה? ומה זה אומר?
דעתו של הרב שלי שמותר לשתות לכתחילה וכך עשו גם רבותיי בחו"ל שאצלם למדתי בישיבה
וההכשר ששמו בעלז לא מעלה ולא מוריד לי הם לא קיבלו בעלות על המשקה הוא קיים הרבה לפניהם וכך גם הפסק לשתות אותו
והמשפט שרשום על הפחית זה מה שאתה מבין כפשוטו
סתם יבואן שקפץ על המציאה להפיץ את משנתו ע"י הסחורה שלו נו שוייייין

אורי מלאכי

משתמש פעיל
עקב הרבה טעויות נפוצות
וכדי לא להכשיל את הרבים באיסורים חמורים כאכילת דברים חמורים המטמטמים.
אני מפנה כאן לשורש הבעיה בשתיית קוקה קולה

לפני 100 שנה באמריקה היה רעש גדול על שתיית קוקה קולה
הרב שעורר בנידון הוא הרב טוביה גפן בספרו "קרני ההוד" והוא הרב שהכשיר בסופו של דבר באטלנטא
מכיון ששם ולאחר מכן בארץ ישראל החליפו את המרכיבים

וכך כותב הרב בספרו "קרני ההוד" תרצ"ה בסוף הספר.

צפה בקובץ המצורף 1400019

להמשיך את מה שהבאת
כיום יודעים שאינגריון זה סוג ממתיק שמבוסס על חיטה וכדי שלא יהיה בעיה של חמץ עם עברו לממתיק על בסיס קנה סוכר(לגבי המוריס כתוב מפורש מה הבעיה והיום באמת עם עובדים עם חומר סינטטי כך שאין בו שום חשש בשר)
דרך אגב גם האניגורן וגם המוריס זה סוגי תיבול/ מאכלים שמופיעים בגמרא

משה אהרן גולד

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שלום לכולם מישהו מכיר או יודע משהו בקשר לכשרות פחיות קוקה קולה מגאורגיה
זה אותו יבואן של הקולה מאוקראינה ובאותו הכשר האם יש הבדל ברכיבים וכ”ו
תודה רבהצפה בקובץ המצורף 1282262צפה בקובץ המצורף 1282263
הרב זריצקי ובד"ץ לנדא אמרו לי שקוקה קולה זירו אסור בלי הכשר אבל קוקה קולה הרגיל מותר בלי הכשר כי לא משנים בזה שום דבר ובכל העולם זה אותו מתכון.

zkzbhe

משתמש פעיל
הרב זריצקי ובד"ץ לנדא אמרו לי שקוקה קולה זירו אסור בלי הכשר אבל קוקה קולה הרגיל מותר בלי הכשר כי לא משנים בזה שום דבר ובכל העולם זה אותו מתכון.
לא חושב שבדץ לנדא אמרו כזה דבר
WhatsApp-Image-2019-09-29-at-14.35.38-(1).jpeg

zkzbhe

משתמש פעיל

כשרות קוקה קולה

מאתר כושרות
לסיכום: הבאנו כאן כמה דוגמאות הממחישות מדוע ישנו צורך בהשגחת כשרות מתמדת על קוקה קולה, ככל מוצר כשר אחר, ואין אפשרות לקבוע את כשרותו של משקה הקוקה קולה לפי בדיקה חד פעמית של רכיביו, אלא נדרש מעקב מתמיד אחר מקורות הייצור.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה