דרוש מידע קוקה קולה מחו”ל - כשר?

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
ג. האמונה הזאת שיש לקוקה קולה מתכון סודי יותר משאר החברות זה סתם משהו שמופץ בציבור. כל חברה לא מגלה את המתכון שלה לאף אחד, ועדיין יש הכשרים על המון מוצרים. אז אם לנדא הצליחו לתת הכשר אין סיבה שמחזיקי הדת לא
המעניין שהרבנות הראשית (הכשר רבנות, כן?) דורש לחסום את כל היבוא מחו"ל, לא משנה דרך איזו כשרות חוץ ממה שמשתמש בליין הכשר באטלנטה.
המעניין שעל כל הפחיות המיובאות מחו"ל יש את כל ההכשרים הכי פחות פופלאריים.
וזה ממש צ"ע

אלי @@@

משתמש מקצוען
בקיצור אל תמכור ת'פחיות,
ותעשה כסף מלמכור ת'סיגריות שהברחת.
אה, ו @אלי @@@ , פעם הבאה תשאל על כשרות לפני ולא לאחר מעשה ;)
תגובה עלובה נראה לך שמשעמם לי עד כדי כך לסחוב פחיות מחו"ל ולמכור בארץ בושה.
מדובר בכמה מארזים של פחיות שנתרמו לנו לכולל והאברכים חלוקים בזה אם מותר לשתות או לא
ואם לא נאה לך האשכול אתה יכול לדפדף לאשכול הבא!!!

אלי @@@

משתמש מקצוען
המעניין שהרבנות הראשית (הכשר רבנות, כן?) דורש לחסום את כל היבוא מחו"ל, לא משנה דרך איזו כשרות חוץ ממה שמשתמש בליין הכשר באטלנטה.
המעניין שעל כל הפחיות המיובאות מחו"ל יש את כל ההכשרים הכי פחות פופלאריים.
וזה ממש צ"ע
אבל עדיין הרבנות הראשית חותמת גם על היבוא מחו"ל
אבל הבנתי שזה לא אישור למוצר אלא אישור שההכשר שנמצא על המוצר הוא גוף מוכר ולא המצאה של מישהו

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
אבל עדיין הרבנות הראשית חותמת גם על היבוא מחו"ל
אבל הבנתי שזה לא אישור למוצר אלא אישור שההכשר שנמצא על המוצר הוא גוף מוכר ולא המצאה של מישהו
בגדול כן. אבל הם כן מוודאים לפני כל יבוא של מוצר/מפעל חדש שהכל הלך טוב
לא רוצה לפרסם השמצות כאן, אבל גוף כשרות שממש משום מה סומכים עליו הרבה (ממש לצערנו, כל מי שמתעסק בכשרות מיד נותן דוגמא לחותמת שלהם למשהו שלא שווה כלום) שהרבנות הראשית ממש התערבה להם במוצרים מה לאשר ומה לא..
עכ"פ - כמובן שמדובר ביבוא של גופי כשרות מוכרים, אבל בעקבות מידע שהגיע לרבנות בצורה ברורה הם החליטו לא לאשר יבוא נוסף של קולה למרות החותמות השונות שיש עליו!!
ספציפית בהכשר בעלז יתכן שנתנו, לא יודע. בעלז טוענים שלגמרי מדובר בפיקוח מלא והם משתמשים בתמציות של הרב לנדאו וכו' וכו'.

אגב - וחשוב לדעת - המון המון המון בארה"ב לא שותים קולה שם למרות שהתמצית בהכשר של OU מתחילת החליבה..
ברמה שיש שם יבוא מהארץ של קוקה קולה!! בהכשר הרב לנדא. וזה בעקבות מידע ספציפי שיש על הקולה שם שיש מה להדר בנוגע אליו לא לשתות..
תעשה כמה פעמים כ"ש שמתעסקים במפעלים שאין מושג מה קרה ומאיפה וכו' וכו'

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
תגובה עלובה נראה לך שמשעמם לי עד כדי כך לסחוב פחיות מחו"ל ולמכור בארץ
מדובר בכמה מארזים של פחיות שנתרמו לנו לכולל והאברכים חלוקים בזה אם מותר לשתות או לא
ואם לא נאה לך האשכול אתה יכול לדפדף לאשכול הבא!!!
אויש סליחה זה היה בדיחה
ובאמת שממש מעניין אותי הנושא.
אני אישית שאלתי לפני כמה שנים, אצל משגיח שעוסק בנושא, והוא אמר לי לא לשתות קולה בלי הכשר
(נראה לי זה היה באוקראינה, אולי בפולין? הונגריה? לא זוכר....)

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
בקוקה קולה בכלל רבו הדעות.
יש מתירים גורף.
יש טוענים שרק בארצות הערביות אפשר לשתות ללא חשש, אבל בארצות אחרות יש חשש של סוכר ענבים - סתם יינם.
ויש שחוששים בכל מקום, אם לא נבדק.
ויש כאלה שגם בארץ לא שותים (מעטים מאד).

בכל המשקאות הקלים יש בעיה של "קיטור" שממיס את הסוכר לפני הערבוב שלו במשקה, שהרבה פעמים זה קיטור משותף עם עוד מפעלים.
שאז צריך לבדוק אם שם אין בעיות כשרות (לדוג', משקה ענבים המכיל רכיבי פרי).
ואם כן, נכנסים למחלוקת האם עשן הקיטור זה נקרא "בליעה".

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
בכל המשקאות הקלים יש בעיה של "קיטור" שממיס את הסוכר לפני הערבוב שלו במשקה, שהרבה פעמים זה קיטור משותף עם עוד מפעלים.
שאז צריך לבדוק אם שם אין בעיות כשרות (לדוג', משקה ענבים המכיל רכיבי פרי).
ואם כן, נכנסים למחלוקת האם עשן הקיטור זה נקרא "בליעה".
וזה, גם במשקה שהוא 100% פרי.
וגם במשקה שהמתכון 100% בסדר.

רצוני לעשות רצונך

משתמש מקצוען
משקאות קוקה-קולה כשרה רק כשהיא מתוצרת הארץ בכשרות הרב לנדא, או תוצרת ארה"ב שהיא תחת כשרות OU. קוקה קולה מתוצרת שאר מדינות העולם אינה כשרה בודאות, אלא רק על פי השערות וסברות. ולכן קוקה-קולה תוצרת הרשות הפלסטינית או אירופה אינה כשרה בהכרח.
העתקתי מגוגל- מטיילים בכיפה.

פייבל אשרינו

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
'כדתיא' (שזה בפשטות ההכשר הכי טוב באירופה) מאשרים את הקוקה קולה גם באנגליה וגם באוקראינה.
באוקרינה באומן בר"ה במטבחים שבהכשר העד"ח
יש רק ספרייט של חברת קוקה קולה ופפסי מקס של חברת פפסי
ליתר דיוק רק 'פפסי מקס', סודה, ומים, ללא ספרייט.

טלא פלא מערכות

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עימוד ספרים
באנחנו וצאצאינו של חנוכה האחרון דיברו בענין, ולא מצאו צד להתיר...
שמעו ותחי נפשכם

קבצים מצורפים

• 17 - מערכוני הכשרות.mp3
    12.4 MB

פייבל אשרינו

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה

אלי @@@

משתמש מקצוען
'כדתיא' (שזה בפשטות ההכשר הכי טוב באירופה) מאשרים את הקוקה קולה גם באנגליה וגם באוקראינה.

ליתר דיוק רק 'פפסי מקס', סודה, ומים, ללא ספרייט.
מעניין שהם מתירים באוקראינה יש לך פרטים מדויקים או איזה פרוטוקול שלהם

מירי שחר

משתמש פעיל
אני גרה באירופה וטיילתי כאן בהרבה ארצות,בכל אבל בכל מקום,שותים קורה קולה בלי הכשר.

אלי @@@

משתמש מקצוען
דיברתי היום עם הרב יעקב פרידמן נציג ou בישראל ומשום מה הוא התחמק מלענות תשובה ברורה כל מה שהבנתי ממנו זה שהוא מנוע מלהגיב בנושא והוא מכיר רק את הקולה עם ההכשר של הרב לנדא וששאלתי אותו לדעתו האישית בתור אחד שמבין ומסתובב בעולם הוא אמר לי שזה לא מקצועי לענות על זה תשובה
למרות שאברך חשוב שאני סומך עליו אמר לי במפורש שהוא אמר לו שאין בעיה לשתות את הפחיות הנ”ל (כנראה מדובר בבעיות אחרות... אבל לא כשרותיות)

אוהב ספר

משתמש פעיל
אשכול ארוך בנושא בפורום לתורה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה