קוגל לצ'ולנט - יש לכם מתכון מוצלח מאוד?

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בבקשה , ממתכון של אימי ..

כוס קמח
2 שיני שום כתוש \ א. שום
פ.שחור ופפריקה
רבע כוס שמן
קצת מים
קצת מלח
ו2-4 כפות סוכר ..

לערבב קודם כל את החומרים היבשים , להכניס את השום המגורד , ואת שאר החומרים
לוקחים נייר אפיה , מכניסים את הבלילה וסוגרים לצורה שרוצים , מקפיאים כמה שעות , ומכניסים
לצו'לנט ממש לפני שבת .
כמובן שמורידים את הנייר אפיה .
 

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מתכון מעולה של תום פרנץ

2 כפות שמן קנולה, לטיגון
1 בצל, קצוץ דק
½ כוס פירורי לחם או קמח מצה
כוס קמח, מנופה
כפית שטוחה מלח
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית סוכר
¼ כפית פלפל שחור
¼ כוס שמן קנולה
מים רותחים

יום קודם מכינים את הקוגל: מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את פירורי הלחם, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים רבע כוס שמן ושלושת רבעי כוס מים רותחים ומסירים מהאש. מערבבים היטב. מחלקים לשניים, מעצבים לשני נקניקים מאורכים ועוטפים כל אחד מהם בניילון נצמד. מעבירים למקפיא למשך לילה לפחות.

יוצרים גומה בחמין ומכניסים אליה את הקוגלים הקפואים (בלי הניילון), כך שרובם בתוך התבשיל וחלקם מחוצה לו.

---
לדעתי אפשר להוסיף עוד קצת קמח שלא יתפורר
יוצא טעים מאד!

עוד טיפ קטן: אפשר להכין כמות גדולה, ולהקפיא וככה יש מוכן לכמה שבועות.
 

שרוליק 1

משתמש רשום
אצלנו בבית מזהיבים בצל ומוסיפים לו גזרים וקישואים מגורדים אחרי שמזהיב יחדיו ומגיר נוזלים מוסיפים מלח ופלפל ואת זה מוסיפים לעיסה של הקוגל
כך שלא אוכלים בצק בלבד
וזה משדרג מאוד את הקוגל
 

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י בפוטנציאל;2376667:
אני עושה את המתכון שעל חבילת האטריות של אוסם ויוצא לי מצוין.
רק מתבלת יותר חזק, מלח ופלפל שחור.

היא לא בקשה מתכון לקוגל אטריות :)
 

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
יש לי מתכון שקבלתי מאחד שמוכר בלילשישי טשולנט בבית שמש וכלום מגיעים עד אליו רק בגלל ה'מעהל קוגל' של הטשולנט שכמובן טעמו משפיע על כל הסיר
קג' קמח
3 כפיות מלח
3 כפיות פלפל שחור
3 כפיות סוכר
3 כפיות א. מרק עוף
3 כפיות א. שום
3 כפיות א. מרק פטריות
3 כפיות א. מרק בצל
3 כפיות פפריקה
כל הנ"ל כפיות שטוחות
לערבב את כל הנ"ל ולהוסיף
3/4 ליטר שמן:eek:
1/2 ליטר מים
אחרי שעשו עיסה אחידה מכניסים אותה ישר לטשולנט בלי שקית או ניר אפיה.
בהצלחה.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
וזה שלי (כבר כתבתי יותר מפעם...)
1 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס שמן
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן
כפית שום כתוש
פפריקה (אפשר חריפה
מלח

לערבב הכל...
אני מחלקת לגלילים בגודל המתאים לנו ומקפיאה.
מהמקפיא - ישר לסיר (בלי שקית או נייר אפיה.)

חני
 

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מתכון מיוחד בטעם של קישקע קנוי
לטחון בבלנדר:
2 גזר
2 מקלות סלרי
2-3 שיני שום
רבע כוס מים
1 כפית פפריקה
1 כפית פלפל
2 כפות מלח
1 כוס שמן
2 כוסות קמח
1/2 1 כוסות קמח מצה
רבע כוס סוכר
1 א. אפיה
 

נ פלוס

משתמש מקצוען
טשאלנט קוגל / מעל קוגל / קישקע או איך שאתם רוצים :)
6 כוסות קמח
2 כוסות פירורי זהב
2 כוסות מים רותחים
2 כוסות שמן
2 כפות מלח
3-4 כפות סוכר
4 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פלפל לבן (מי שלא אוהבת אפשר שחור)
2 כפות אבקת שום
 

22

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
המתכון שלי:
1בצל מטוגן
חצי כוס קמח מצה
1 ביצה
שליש כוס שמן
תבלינים: כף פפריקה, מלח, פלפל שחור
אמור לצאת נוזלי ואז להשים בתוך שקית ניילון עם חורים להשים כשהצ'ונט חם, אני שמה בתוך נייר אפיה מוגלגל מטעמי בריאות ומוציאה את הניייר כעבור מס' דקות
אם את רוצה טעם בשרי תוסיפי למתכון שתבחרי קצת בשר טחון או שמאלץ (שומן בשר) במקום השמן.
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2376749:
וזה שלי (כבר כתבתי יותר מפעם...)
1 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס שמן
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן
כפית שום כתוש
פפריקה (אפשר חריפה
מלח

לערבב הכל...
אני מחלקת לגלילים בגודל המתאים לנו ומקפיאה.
מהמקפיא - ישר לסיר (בלי שקית או נייר אפיה.)

חני

ניסיתי כמה וכמה מתכונים,
ונשארתי עם המתכון הזה כבר כמה פעמים.
מוצלח וטעים, מרקם טוב, וקל מאד.
מהכמות הזו יוצאים 2 גלילים קטנים (לא מאד).

תודה, חני.
 

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אספרסו;2376724:
יש לי מתכון שקבלתי מאחד שמוכר בלילשישי טשולנט בבית שמש וכלום מגיעים עד אליו רק בגלל ה'מעהל קוגל' של הטשולנט שכמובן טעמו משפיע על כל הסיר
קג' קמח
3 כפיות מלח
3 כפיות פלפל שחור
3 כפיות סוכר
3 כפיות א. מרק עוף
3 כפיות א. שום
3 כפיות א. מרק פטריות
3 כפיות א. מרק בצל
3 כפיות פפריקה
כל הנ"ל כפיות שטוחות
לערבב את כל הנ"ל ולהוסיף
3/4 ליטר שמן:eek:
1/2 ליטר מים
אחרי שעשו עיסה אחידה מכניסים אותה ישר לטשולנט בלי שקית או ניר אפיה.
בהצלחה.

היה לי טעות בכמות של הנוזלים ואין לי אפשרות לערוך את ההודעה - התנצלותי בפני מי שניסתה את המתכון ויצא לה נוזלי מדי, בתקוה שלא תצא תקלה תחת ידי.
להלן כמות הנוזלים המדויקת למתכון הנ"ל?:
1/2 ליטר שמן
2כוסות מים (350 מ"ל)
בהצלחה.
 

קרן אורה

משתמש צעיר
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2376749:
וזה שלי (כבר כתבתי יותר מפעם...)
1 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס שמן
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן
כפית שום כתוש
פפריקה (אפשר חריפה
מלח

לערבב הכל...
אני מחלקת לגלילים בגודל המתאים לנו ומקפיאה.
מהמקפיא - ישר לסיר (בלי שקית או נייר אפיה.)

חני

תודה. עשינו השבוע ויצא מאד טעים.
 

בתשבע7

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י חויד;2376558:
מתכון מעולה של תום פרנץ

2 כפות שמן קנולה, לטיגון
1 בצל, קצוץ דק
½ כוס פירורי לחם או קמח מצה
כוס קמח, מנופה
כפית שטוחה מלח
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית סוכר
¼ כפית פלפל שחור
¼ כוס שמן קנולה
מים רותחים

יום קודם מכינים את הקוגל: מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את פירורי הלחם, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים רבע כוס שמן ושלושת רבעי כוס מים רותחים ומסירים מהאש. מערבבים היטב. מחלקים לשניים, מעצבים לשני נקניקים מאורכים ועוטפים כל אחד מהם בניילון נצמד. מעבירים למקפיא למשך לילה לפחות.

יוצרים גומה בחמין ומכניסים אליה את הקוגלים הקפואים (בלי הניילון), כך שרובם בתוך התבשיל וחלקם מחוצה לו.

---
לדעתי אפשר להוסיף עוד קצת קמח שלא יתפורר
יוצא טעים מאד!

עוד טיפ קטן: אפשר להכין כמות גדולה, ולהקפיא וככה יש מוכן לכמה שבועות.

פעם שניה שאני עושה אותו!
מתכון נהדר!
 

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
שאלה קטנה למה צריך מים בקיגעל ?
ולמה רותחים?
אני רואה שכולם ממליצים לשים את הקוגל בלי שקית
זה לא מתפורר?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קה

א הוֹדוּ לַיי קִרְאוּ בִּשְׁמוֹ הוֹדִיעוּ בָעַמִּים עֲלִילוֹתָיו:ב שִׁירוּ לוֹ זַמְּרוּ לוֹ שִׂיחוּ בְּכָל נִפְלְאוֹתָיו:ג הִתְהַלְלוּ בְּשֵׁם קָדְשׁוֹ יִשְׂמַח לֵב מְבַקְשֵׁי יי:ד דִּרְשׁוּ יי וְעֻזּוֹ בַּקְּשׁוּ פָנָיו תָּמִיד:ה זִכְרוּ נִפְלְאוֹתָיו אֲשֶׁר עָשָׂה מֹפְתָיו וּמִשְׁפְּטֵי פִיו:ו זֶרַע אַבְרָהָם עַבְדּוֹ בְּנֵי יַעֲקֹב בְּחִירָיו:ז הוּא יי אֱלֹהֵינוּ בְּכָל הָאָרֶץ מִשְׁפָּטָיו:ח זָכַר לְעוֹלָם בְּרִיתוֹ דָּבָר צִוָּה לְאֶלֶף דּוֹר:ט אֲשֶׁר כָּרַת אֶת אַבְרָהָם וּשְׁבוּעָתוֹ לְיִשְׂחָק:י וַיַּעֲמִידֶהָ לְיַעֲקֹב לְחֹק לְיִשְׂרָאֵל בְּרִית עוֹלָם:יא לֵאמֹר לְךָ אֶתֵּן אֶת אֶרֶץ כְּנָעַן חֶבֶל נַחֲלַתְכֶם:יב בִּהְיוֹתָם מְתֵי מִסְפָּר כִּמְעַט וְגָרִים בָּהּ:יג וַיִּתְהַלְּכוּ מִגּוֹי אֶל גּוֹי מִמַּמְלָכָה אֶל עַם אַחֵר:יד לֹא הִנִּיחַ אָדָם לְעָשְׁקָם וַיּוֹכַח עֲלֵיהֶם מְלָכִים:טו אַל תִּגְּעוּ בִמְשִׁיחָי וְלִנְבִיאַי אַל תָּרֵעוּ:טז וַיִּקְרָא רָעָב עַל הָאָרֶץ כָּל מַטֵּה לֶחֶם שָׁבָר:יז שָׁלַח לִפְנֵיהֶם אִישׁ לְעֶבֶד נִמְכַּר יוֹסֵף:יח עִנּוּ בַכֶּבֶל (רגליו) רַגְלוֹ בַּרְזֶל בָּאָה נַפְשׁוֹ:יט עַד עֵת בֹּא דְבָרוֹ אִמְרַת יי צְרָפָתְהוּ:כ שָׁלַח מֶלֶךְ וַיַּתִּירֵהוּ מֹשֵׁל עַמִּים וַיְפַתְּחֵהוּ:כא שָׂמוֹ אָדוֹן לְבֵיתוֹ וּמֹשֵׁל בְּכָל קִנְיָנוֹ:כב לֶאְסֹר שָׂרָיו בְּנַפְשׁוֹ וּזְקֵנָיו יְחַכֵּם:כג וַיָּבֹא יִשְׂרָאֵל מִצְרָיִם וְיַעֲקֹב גָּר בְּאֶרֶץ חָם:כד וַיֶּפֶר אֶת עַמּוֹ מְאֹד וַיַּעֲצִמֵהוּ מִצָּרָיו:כה הָפַךְ לִבָּם לִשְׂנֹא עַמּוֹ לְהִתְנַכֵּל בַּעֲבָדָיו:כו שָׁלַח מֹשֶׁה עַבְדּוֹ אַהֲרֹן אֲשֶׁר בָּחַר בּוֹ:כז שָׂמוּ בָם דִּבְרֵי אֹתוֹתָיו וּמֹפְתִים בְּאֶרֶץ חָם:כח שָׁלַח חֹשֶׁךְ וַיַּחְשִׁךְ וְלֹא מָרוּ אֶת (דבריו) דְּבָרוֹ:כט הָפַךְ אֶת מֵימֵיהֶם לְדָם וַיָּמֶת אֶת דְּגָתָם:ל שָׁרַץ אַרְצָם צְפַרְדְּעִים בְּחַדְרֵי מַלְכֵיהֶם:לא אָמַר וַיָּבֹא עָרֹב כִּנִּים בְּכָל גְּבוּלָם:לב נָתַן גִּשְׁמֵיהֶם בָּרָד אֵשׁ לֶהָבוֹת בְּאַרְצָם:לג וַיַּךְ גַּפְנָם וּתְאֵנָתָם וַיְשַׁבֵּר עֵץ גְּבוּלָם:לד אָמַר וַיָּבֹא אַרְבֶּה וְיֶלֶק וְאֵין מִסְפָּר:לה וַיֹּאכַל כָּל עֵשֶׂב בְּאַרְצָם וַיֹּאכַל פְּרִי אַדְמָתָם:לו וַיַּךְ כָּל בְּכוֹר בְּאַרְצָם רֵאשִׁית לְכָל אוֹנָם:לז וַיּוֹצִיאֵם בְּכֶסֶף וְזָהָב וְאֵין בִּשְׁבָטָיו כּוֹשֵׁל:לח שָׂמַח מִצְרַיִם בְּצֵאתָם כִּי נָפַל פַּחְדָּם עֲלֵיהֶם:לט פָּרַשׂ עָנָן לְמָסָךְ וְאֵשׁ לְהָאִיר לָיְלָה:מ שָׁאַל וַיָּבֵא שְׂלָו וְלֶחֶם שָׁמַיִם יַשְׂבִּיעֵם:מא פָּתַח צוּר וַיָּזוּבוּ מָיִם הָלְכוּ בַּצִּיּוֹת נָהָר:מב כִּי זָכַר אֶת דְּבַר קָדְשׁוֹ אֶת אַבְרָהָם עַבְדּוֹ:מג וַיּוֹצִא עַמּוֹ בְשָׂשׂוֹן בְּרִנָּה אֶת בְּחִירָיו:מד וַיִּתֵּן לָהֶם אַרְצוֹת גּוֹיִם וַעֲמַל לְאֻמִּים יִירָשׁוּ:מה בַּעֲבוּר יִשְׁמְרוּ חֻקָּיו וְתוֹרֹתָיו יִנְצֹרוּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

רגעים מכריעים בחיים • אתגר 116

לוח מודעות

למעלה