לא יודעת אם הייתי עובדת קשה על קרואסונים בלי מליתאני מחפשת טעם ניטרלי בלי תבלינים וטעמים מענינים
נמשכת למלוח ולא מסוגלת להכניס מתוק לפה
בינתיים חיה על קרקרים פשוטים
אולי הייתי מוסיפה קצח לבצק
או שמ"ז ושום כתוש
לא יודעת אם הייתי עובדת קשה על קרואסונים בלי מליתאני מחפשת טעם ניטרלי בלי תבלינים וטעמים מענינים
נמשכת למלוח ולא מסוגלת להכניס מתוק לפה
בינתיים חיה על קרקרים פשוטים
כל כוס מדידה של קמח זה 140 גרם700 גר קמח
כמה כוסות זה?
מתנצלת אין לי נסיון איתו.
@shira biraאת המאפים האלו אתם פשוט. חייבים. להכין.
למה?
1. כי הבצק מ-ע-ו-ל-ה. אחד הטובים שפגשתי.
2. כי המליות טעימות במיוחד.
3. כי ילדים (וגם ילדים בנפשם) משתגעים על זה.
4. כי הם יוצאים מהמקפיא כמו חדשים ויכולים להיות ארוחת בוקר מצוינת.
המתכון במקור מנטלי לוין הלא היא עוגיונט.
אני שיניתי במעט את הבצק ואת המלית והוספתי עוד מלית בטעם חדש ירוק ומפתיע.
אם יש לכם שאריות גבינות וממרחים מערבי לביבות מושקעים שלפו אותם מהמקרר ונתחילה:
חשוב מאד: אם החלטתם להכין רק מלית אחת, הכינו מחצית מכמות הבצק.
מצרכים:
700 גר' קמח לבן
1/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כוס חלב
160 מ"ל שמן זית או 200 גר' חמאה מומסת (אני משלבת את שניהם ביחס שווה ולדעתי זה הכי טוב)
2 ביצים L
כפית גדושה מלח
למלית פיצה
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית (זוכרים שפרסמתי מתכון? היא מושלמת למאפה הזה).
אם משתמשים בריקוטה קנויה יש להוסיף לה כף קורנפלור.
100 גר' רסק עגבניות
50-100 גר' עגבניות מרוסקות מפחית או טריות. (שזה בערך 1-2 עגבניות).
כף שמן זית
1/3 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו.
150 גר' גבינ"צ.
למלית פסטו-בולגרית
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית.
2-4 כפיות רוטב פסטו מוכן רצוי כזה שאינו מלוח במיוחד.
100-120 גר' גבינה בולגרית מפוררת/ מוצרלה/צפתית/פטה.
להברשה:
ביצה טרופה
אורגנו.
מכינים בצק:
1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים בכף.
2. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב ולשים עד לקבלת בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לתום עשר דקות.
חשוב מאד להקפיד על משך הלישה.
3. בתום עשר דקות אמור להתקבל בצק חלק ודביק מעט. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
מרדדים ומרכיבים:
מחממים תנור ל-175 מעלות
מחלקים את הבצק לשני חלקים: חלק פיצה וחלק פסטו.
מתחילים עם מלית הפיצה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
מרדדים חלק אחד לעיגול
מורחים מחצית מכמות הגבינה בשכבה אחידה.
מערבבים את הרסק והעגבניות עם שמן הזית והתבלינים.
מורחים מחצית מהכמות בשכבה אחידה מעל הגבינה.
מפזרים מחצית מכמות הגבנ"צ.
בעזרת גלגלת/סכין חדה מחלקים ל-8 משולשים ומגלגלים מהקצה הרחב לצר לקבלת קרואסון.
ממשיכים כך עם מחצית הבצק השניה.
מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה ומתפיחים כרבע שעה. רצוי במקום חמים.
מברישים בביצה וזורים אורגנו.
אופים כ 15-20 דקות עד להזהבה עמוקה.
אני רוצה לעשות את הבצק הזה לקרואסון ממולא בבשר מפורק (פרווה כמובן) את חושבת שהבצק אנמי מספיק ויספוג את הטעם של הבשר בצורה טובה או שהוא טעם דומיננטי ולא מתאים ? (אני רוצה בקונספט של לחמניות באן, שהבצק עצמו לא מורגש בטעם רק במרקם של הביס) תודה!את המאפים האלו אתם פשוט. חייבים. להכין.
למה?
1. כי הבצק מ-ע-ו-ל-ה. אחד הטובים שפגשתי.
2. כי המליות טעימות במיוחד.
3. כי ילדים (וגם ילדים בנפשם) משתגעים על זה.
4. כי הם יוצאים מהמקפיא כמו חדשים ויכולים להיות ארוחת בוקר מצוינת.
המתכון במקור מנטלי לוין הלא היא עוגיונט.
אני שיניתי במעט את הבצק ואת המלית והוספתי עוד מלית בטעם חדש ירוק ומפתיע.
אם יש לכם שאריות גבינות וממרחים מערבי לביבות מושקעים שלפו אותם מהמקרר ונתחילה:
חשוב מאד: אם החלטתם להכין רק מלית אחת, הכינו מחצית מכמות הבצק.
מצרכים:
700 גר' קמח לבן
1/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כוס חלב
160 מ"ל שמן זית או 200 גר' חמאה מומסת (אני משלבת את שניהם ביחס שווה ולדעתי זה הכי טוב)
2 ביצים L
כפית גדושה מלח
למלית פיצה
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית (זוכרים שפרסמתי מתכון? היא מושלמת למאפה הזה).
אם משתמשים בריקוטה קנויה יש להוסיף לה כף קורנפלור.
100 גר' רסק עגבניות
50-100 גר' עגבניות מרוסקות מפחית או טריות. (שזה בערך 1-2 עגבניות).
כף שמן זית
1/3 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו.
150 גר' גבינ"צ.
למלית פסטו-בולגרית
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית.
2-4 כפיות רוטב פסטו מוכן רצוי כזה שאינו מלוח במיוחד.
100-120 גר' גבינה בולגרית מפוררת/ מוצרלה/צפתית/פטה.
להברשה:
ביצה טרופה
אורגנו.
מכינים בצק:
1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים בכף.
2. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב ולשים עד לקבלת בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לתום עשר דקות.
חשוב מאד להקפיד על משך הלישה.
3. בתום עשר דקות אמור להתקבל בצק חלק ודביק מעט. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
מרדדים ומרכיבים:
מחממים תנור ל-175 מעלות
אני לא חושבת שזה מתאים. זה לא קרואסון עם הרבה בצק.אני רוצה
אני רוצה לעשות את הבצק הזה לקרואסון ממולא בבשר מפורק (פרווה כמובן) את חושבת שהבצק אנמי מספיק ויספוג את הטעם של הבשר בצורה טובה או שהוא טעם דומיננטי ולא מתאים ? (אני רוצה בקונספט של לחמניות באן, שהבצק עצמו לא מורגש בטעם רק במרקם של הביס) תודה!
כן220 גר' גבינה זה לכל סוג מלית?
תוכלי לראות בתמונה לכמה משולשים מתחלק כל עיגול בצק.כמה יוצא מהמתכון הזה בערך?
@shira bira
32 בערךכמה יוצא מהמתכון הזה בערך?
@shira bira
זה לפי כוס מדידה 240?זה בצק נעים במיוחד
אולי אירעה לך טעות בחישוב הנוזלים?
כןזה לפי כוס מדידה 240?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: