חלבי צעד אחר צעד - מיני-קרואסונים מלוחים בשני טעמים מוצלחים.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מחפשת טעם ניטרלי בלי תבלינים וטעמים מענינים
נמשכת למלוח ולא מסוגלת להכניס מתוק לפה

בינתיים חיה על קרקרים פשוטים
לא יודעת אם הייתי עובדת קשה על קרואסונים בלי מלית
אולי הייתי מוסיפה קצח לבצק
או שמ"ז ושום כתוש
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
@shira bira הכנתי את הקרואסונים, עשיתי מכל הכמות פסטו ויצא מוצלח ביותר!
תודה רבה!
 

מיכל 39593

משתמש רשום
את המאפים האלו אתם פשוט. חייבים. להכין.
למה?
1. כי הבצק מ-ע-ו-ל-ה. אחד הטובים שפגשתי.
2. כי המליות טעימות במיוחד.
3. כי ילדים (וגם ילדים בנפשם) משתגעים על זה.
4. כי הם יוצאים מהמקפיא כמו חדשים ויכולים להיות ארוחת בוקר מצוינת.

המתכון במקור מנטלי לוין הלא היא עוגיונט.
אני שיניתי במעט את הבצק ואת המלית והוספתי עוד מלית בטעם חדש ירוק ומפתיע.
אם יש לכם שאריות גבינות וממרחים מערבי לביבות מושקעים שלפו אותם מהמקרר ונתחילה:

חשוב מאד: אם החלטתם להכין רק מלית אחת, הכינו מחצית מכמות הבצק.

מצרכים:

700 גר' קמח לבן
1/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כוס חלב
160 מ"ל שמן זית או 200 גר' חמאה מומסת (אני משלבת את שניהם ביחס שווה ולדעתי זה הכי טוב)
2 ביצים L
כפית גדושה מלח

למלית פיצה
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית (זוכרים שפרסמתי מתכון? היא מושלמת למאפה הזה).
אם משתמשים בריקוטה קנויה יש להוסיף לה כף קורנפלור.
100 גר' רסק עגבניות
50-100 גר' עגבניות מרוסקות מפחית או טריות. (שזה בערך 1-2 עגבניות).
כף שמן זית
1/3 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו.
150 גר' גבינ"צ.

למלית פסטו-בולגרית
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית.
2-4 כפיות רוטב פסטו מוכן רצוי כזה שאינו מלוח במיוחד.
100-120 גר' גבינה בולגרית מפוררת/ מוצרלה/צפתית/פטה.

להברשה:
ביצה טרופה
אורגנו.


מכינים בצק:
1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים בכף.
2. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב ולשים עד לקבלת בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לתום עשר דקות.
חשוב מאד להקפיד על משך הלישה.
3. בתום עשר דקות אמור להתקבל בצק חלק ודביק מעט. מתפיחים עד להכפלת הנפח.


מרדדים ומרכיבים:
מחממים תנור ל-175 מעלות
מחלקים את הבצק לשני חלקים: חלק פיצה וחלק פסטו.

מתחילים עם מלית הפיצה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
מרדדים חלק אחד לעיגול
מורחים מחצית מכמות הגבינה בשכבה אחידה.
מערבבים את הרסק והעגבניות עם שמן הזית והתבלינים.
מורחים מחצית מהכמות בשכבה אחידה מעל הגבינה.
מפזרים מחצית מכמות הגבנ"צ.
בעזרת גלגלת/סכין חדה מחלקים ל-8 משולשים ומגלגלים מהקצה הרחב לצר לקבלת קרואסון.
ממשיכים כך עם מחצית הבצק השניה.
מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה ומתפיחים כרבע שעה. רצוי במקום חמים.
מברישים בביצה וזורים אורגנו.
אופים כ 15-20 דקות עד להזהבה עמוקה.
@shira bira
יש אפשרות לעשות את את הבצר עם מילוי בשרי כמו כבד?
 
נערך לאחרונה ב:

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
אני רוצה
את המאפים האלו אתם פשוט. חייבים. להכין.
למה?
1. כי הבצק מ-ע-ו-ל-ה. אחד הטובים שפגשתי.
2. כי המליות טעימות במיוחד.
3. כי ילדים (וגם ילדים בנפשם) משתגעים על זה.
4. כי הם יוצאים מהמקפיא כמו חדשים ויכולים להיות ארוחת בוקר מצוינת.

המתכון במקור מנטלי לוין הלא היא עוגיונט.
אני שיניתי במעט את הבצק ואת המלית והוספתי עוד מלית בטעם חדש ירוק ומפתיע.
אם יש לכם שאריות גבינות וממרחים מערבי לביבות מושקעים שלפו אותם מהמקרר ונתחילה:

חשוב מאד: אם החלטתם להכין רק מלית אחת, הכינו מחצית מכמות הבצק.

מצרכים:

700 גר' קמח לבן
1/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כוס חלב
160 מ"ל שמן זית או 200 גר' חמאה מומסת (אני משלבת את שניהם ביחס שווה ולדעתי זה הכי טוב)
2 ביצים L
כפית גדושה מלח

למלית פיצה
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית (זוכרים שפרסמתי מתכון? היא מושלמת למאפה הזה).
אם משתמשים בריקוטה קנויה יש להוסיף לה כף קורנפלור.
100 גר' רסק עגבניות
50-100 גר' עגבניות מרוסקות מפחית או טריות. (שזה בערך 1-2 עגבניות).
כף שמן זית
1/3 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו.
150 גר' גבינ"צ.

למלית פסטו-בולגרית
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית.
2-4 כפיות רוטב פסטו מוכן רצוי כזה שאינו מלוח במיוחד.
100-120 גר' גבינה בולגרית מפוררת/ מוצרלה/צפתית/פטה.

להברשה:
ביצה טרופה
אורגנו.


מכינים בצק:
1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים בכף.
2. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב ולשים עד לקבלת בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לתום עשר דקות.
חשוב מאד להקפיד על משך הלישה.
3. בתום עשר דקות אמור להתקבל בצק חלק ודביק מעט. מתפיחים עד להכפלת הנפח.


מרדדים ומרכיבים:
מחממים תנור ל-175 מעלות
אני רוצה לעשות את הבצק הזה לקרואסון ממולא בבשר מפורק (פרווה כמובן) את חושבת שהבצק אנמי מספיק ויספוג את הטעם של הבשר בצורה טובה או שהוא טעם דומיננטי ולא מתאים ? (אני רוצה בקונספט של לחמניות באן, שהבצק עצמו לא מורגש בטעם רק במרקם של הביס) תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני רוצה

אני רוצה לעשות את הבצק הזה לקרואסון ממולא בבשר מפורק (פרווה כמובן) את חושבת שהבצק אנמי מספיק ויספוג את הטעם של הבשר בצורה טובה או שהוא טעם דומיננטי ולא מתאים ? (אני רוצה בקונספט של לחמניות באן, שהבצק עצמו לא מורגש בטעם רק במרקם של הביס) תודה!
אני לא חושבת שזה מתאים. זה לא קרואסון עם הרבה בצק.
 

לליס

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@shira bira
220 גר' גבינה זה לכל סוג מלית?
אם אני רוצה להכין חצי כמות בצק ואת המילוי פסטו אני צריכה 220 גר גבינה?
 

tuehh

משתמש רשום
האמת היא שבסוף הכנתי פיציות,
יצא מושלםםםםםםםםםם
כולם עפו על זה!!!
 

רותי תותי

משתמש פעיל
@shira bira אני צריכה עזרה
מכינה עכשיו את הבצק והוא לא מתגבש במיקסר
כשלשתי ביד יצא בצק קשה כזה ולא רך ונעים...
איפה טעיתי?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה בצק נעים במיוחד
אולי אירעה לך טעות בחישוב הנוזלים?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה