ב"ה שזה לא קרה לכםעוד לא קרה הרגע הזה.
אני רואה כל כך הרבה שזה המצב אצלם בדיוק
ב"ה שזה לא קרה לכםעוד לא קרה הרגע הזה.
בסביבתי אני רואה רק אמהות שנאלצות לפרנס את משפחתם למרות העדפה הברורה שלהם להישאר בבית.ב"ה שזה לא קרה לכם
אני רואה כל כך הרבה שזה המצב אצלם בדיוק
ככה שמעה אחת מהמנהלת של בנותיה, שהלימודים מסתיימים ב 12:55 כדי שהמורות תספקנה לאסוף את הילדים מהגנים\ מטפלת.חחחחחחחחחחחחחחחחח
באמת נראה לך שיום הלימודים מסתיים באחת כדי שמורות יוכלו לקחת את הילדים בשעה זו מהמטפלת?????????
האמת, חבל שהם לא מסתיימים ב12:00, הייתי מספיקה לחזור להתארגן ואז לקחת את הילדה באחת
ככה שמעה אחת מהמנהלת של בנותיה, שהלימודים מסתיימים ב 12:55 כדי שהמורות תספקנה לאסוף את הילדים מהגנים\ מטפלת.
הפתרון האמיתי הוא יום לימודים ארוך, שינוי שיטת הלמידה ולא לחץ מטורף בבוקר מריחת הזמן בין 13:30-16:00.
צהרון הוא פלסתר לבעיה רוחבית ואקוטית במערכת החינוך לבנות.
[אגב, לבנים אין את הבעיה הזאת משום מה.. בהעדר הסתדרות]
הימצאות של שעות רבות כל כך רחוק מההורים ומהבית החם, מעצימה בעיות בוודאות לילדים שהרבה דברים יכולים להעצים להם בעיות,אבל הימצאות של שעות רבות כל כך רחוק מההורים ומהבית החם, מעצימה בעיות בוודאות
בהחלט, אם לילדים טוב בצהרון- זה מעולההאם ילדיך מתלוננים שלא טוב להם בצהרון
או שהם חוזרים רגועים ושבעים ומחכים ליום המחר?
אולי כדאי יהיה לברר מול הילד איך מרגיש לו שם
נראה לי שזאת האינדקציה הכי מדויקת
במשך אלפי שנות היסטוריה, בהמון תקופות ומקומות שונים על פני כדור הארץ, היו כל-כך הרבה דברים שונים ומשתנים.אני יבאר את הודעתי,
במשך כמה אלפי שנים בעל במשפחה היהודית פרנס את משפחתו.
היו עשורים בודדים בלבד בהיסטוריה היהודית שבהם
נראה לי שרוב הנשים היו מעדיפות לעבוד פחות שעות ולהרוויח מספיק מאותן שעות, ושיהיו חופשים מקבילים לילדים.סביבתי אני רואה רק אמהות שנאלצות לפרנס את משפחתם למרות העדפה הברורה שלהם להישאר בבית.
ממש לא בטוח שטוב לילד היו יו הזה. כל יום לעמוד בדלת בחוסר ודאות מי יקח היוםבגמישות, אפשר למצוא פתרונות חלקיים לבעיה.
הילד לא חייב להיות עד סוף הצהרון. יכול להיות עד 14.30, שזה לא נורא [כי הגננות והילדים עדיין לא מאוד עייפים]
אפשר לשלם למשפחה/שכנים שיטפלו בהילד הביתה בשאר הזמן.
לפעמים צריך כמה פתרונות קטנים לבעיה אחת גדולה.
יום אחד הילד יחזור הביתה, יום אחד האבא, יום אחד השכנים, יום אחד הסבתא, יום אחד חבר ויום אחד הוא ישאר בצהרון.
לכל בעיה מורכבת אין בדרך-כלל פתרון אחד פשוט.
צריך גמישות ויצירתיות.
מצחיק מאוד הכמה פתרונות קטנים..בגמישות, אפשר למצוא פתרונות חלקיים לבעיה.
הילד לא חייב להיות עד סוף הצהרון. יכול להיות עד 14.30, שזה לא נורא [כי הגננות והילדים עדיין לא מאוד עייפים]
אפשר לשלם למשפחה/שכנים שיטפלו בהילד הביתה בשאר הזמן.
לפעמים צריך כמה פתרונות קטנים לבעיה אחת גדולה.
יום אחד הילד יחזור הביתה, יום אחד האבא, יום אחד השכנים, יום אחד הסבתא, יום אחד חבר ויום אחד הוא ישאר בצהרון.
לכל בעיה מורכבת אין בדרך-כלל פתרון אחד פשוט.
צריך גמישות ויצירתיות.
תבדקי כמה תנאים עסקו למחייתםמתי? כשעסקו ברוכלות והיו מחוץ לבית כל השבוע?
טוב לילד להיות בבית גם כשאמא שלו לא יושבת ומשחקת איתו הרבה זמן. ואגב - לדעתי טוב לילד להיות בבית גם אם לפעמים טיפה משעמם לו מאשר להיות עסוק כל הזמן אבל מחוץ לבית.כולם פה כותבים שאם היו לוקחים את הילדים מוקדם, לא בצהרון,
האמא היתה יושבת 5 שעות עם הילדים כל היום, מבלה איתם, משחקת ונותנת הרבה תשומת לב לכל אחד
ככה עד המקלחות והשינה,
אם אתם מכירים אישה כזאת-אשריה
אני לא מכירה...
היו בערך 130 תנאים שהיו ופעלו לאורך כחמש דורות.תבדקי כמה תנאים עסקו למחייתם
והיו גדולי הדור
ר' יוחנן הסנדלר ושמואל היה רופא וכו'
תלוי בבית ותלוי בילדטוב לילד להיות בבית גם כשאמא שלו לא יושבת ומשחקת איתו הרבה זמן. ואגב - לדעתי טוב לילד להיות בבית גם אם לפעמים טיפה משעמם לו מאשר להיות עסוק כל הזמן אבל מחוץ לבית.
כל זה כמובן ככל שמתאפשר, אבל השאיפה היא שילדים ינשמו בית ויפגשו את המשפחה כמה שיותר.
כך לדעתי. גם אם זו המציאות ההכרחית בהרבה מקרים, בא לא נהפוך את זה שילדים חוזרים הביתה ואחרי שעתיים-שלוש הולכים לישון לאידיליה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: