דרוש מידע צהרון לילדים- מזיק רגשי?

לירי

משתמש פעיל
אז לא הבנתי את הדילמה
אם יש משהוא בבית למה בכלל לחשוב על צהרון?
(בלי קשר ל"אולי בעיות רגשיות "
לצערי, היום להרבה הורים אין כח לילדים, הם משתגעים מהחופש הגדול ומחכים בכליון עיניים שהוא יסתיים והילדים יהיו במסגרות ויבואו בארבע וירדו למטה ויחזרו למקלחות ארוחת ערב ולישון.

שפרה פרנקל

משתמש פעיל
לצערי, היום להרבה הורים אין כח לילדים, הם משתגעים מהחופש הגדול ומחכים בכליון עיניים שהוא יסתיים והילדים יהיו במסגרות ויבואו בארבע וירדו למטה ויחזרו למקלחות ארוחת ערב ולישון.
לצערי להורים יש היום המון המון עול ועבודה. (זה לא צער למען האמת. זה מציאות)
החופש של הילדים ברוב המקרים לא ממש חופף לחופש ההורים.
ולנסות לעמוד בכל המטלות בו זמנית - עבודה, חופש לילדים, פינוק לנחים בבינהזמנים ועוד כמה דברים בדרך - פשוט קצת מעייף וסוחט כוחות.

קצת שונה מהפעם שהאמא הייתה נחה עם הילדים בחופש והייתה פנויה ורגועה יותר לכל המטלות...

רוצה יותר

משתמש מקצוען
בלת"ק
הבת שלי כל השנה בכתה למה היא לא בצהרון. . . ממש היו לי נקיפות מצפון שרק אני לוקחת אותה באחת וחצי
ומשאירה אותה להשתעמם בבית עד אין קץ. לעומתה הבנים שלי כן אוהבים לחזור בהפסקת הצהרים הביתה, אולי בגלל שהם לומדים באמת עד מאוחר ונמצאים שעות רבות יותר מחוץ לבית. אצל בנים יש גם פחות פעילות מעניינת בצהרון וזה יותר אוכל + העברת זמן. בגן של הבת שלי מאד משקיעים וכיף מאד בצהרון.

להגיד ש80% מהבעיות הרגשיות היום הן בגלל הצהרון? נשמע מופרך ומתיימר כאחד.
מה שכן, נכון שלא לכולם זה מתאים.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נכון שאין לך כל שנה שבועות שלמים שבהם את חייבת לעבוד יום יום ולילדים שלך אין סידור?

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
נכון שאין לך כל שנה שבועות שלמים שבהם את חייבת לעבוד יום יום ולילדים שלך אין סידור?
לא קשור לאשכול הנוכחי, אבל אם כבר עלה הנושא,
גם כמורה קשה לי להבין את ההיגיון בחודשיים חופש...!
זה בלתי נתפס!
הילדים כבר מחכים בקוצר רוח לחזור למסגרות, לתעסוקה נורמלית.
ואפ' שבניסי ניסים עד עכשיו הצלחתי להעסיק אותם יפה, עדין, אני חושבת שזה מוגזם.
לא יודעת מה אפשר לעשות בנדון כדי שהחופש יקוצר. וליבי על העובדות בימים אלה.

המסודרת

משתמש מקצוען
להורים תמיד יש כוח לילדים שלהם !!
והורים שמשתגעים מהחופש זה בגלל המציאות שהם עובדים

אז בואו נפסיק לנגן להורים הללו על המצפון ( יש להם ממנו גם ככה הרבה)
אנחנו היום חיים בתקופה לא פשוטה ואם תאמינו באמונה תמימה שזו המציאות שהקב"ה יצר כנראה בנסיבות כעת זה הכי טוב !
אני ובעלי עובדים במשרה מלאה
אז ילדי יישארו לצהרון , והם יודעים שזה בשביל שיהיה להם אוכל משחקים ובגדים

בכל אופן אנחנו מאפשרים לילדים להיות אתנו הרבה בזמנים אחרים לדוג' ימי שישי

אם יש משהוא בבית למה בכלל לחשוב על צהרון?
(בלי קשר ל"אולי בעיות רגשיות "
והלוואי שבקרוב נוכל להרשות לעצמנו שאחד מאתנו יהיה בבית בשעות הללו

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
להורים תמיד יש כוח לילדים שלהם !!
והורים שמשתגעים מהחופש זה בגלל המציאות שהם עובדים
!!!
הלוואי שאוכל לסגור את המחשב באחת בצהריים, לפרוש עם בתי לשנת צהריים קלילה, ולקום לשעות פוריות של תעסוקה, בלי דד ליין שמפמפם במוח. וגם ככה אני על תפוקת עבודה מינימלית, בימים האלו.
חושבת כמה כח היה לי לגדל את הילדים אם היתה לי אפשרות לשלוח אותם לגן, להשלים את שעות השינה המקוצצות (לקום 5 פעמים במהלך 6.5 שעות שינה. חתיכת אתגר...) ולקבל ילדה רעננה הביתה. איזה יחס של כבוד היה מקבל הבית שלי, וכל הפינות האפילות שנדחקות מקוצר רוח ומעבודה קשה היו נוצצות.
בעבר היתה אפשרות לא לעבוד ולךהתקיים בכבוד (קצבאות ילדים, הבטחת הכנסה). תם עידן, והילדים הם הראשונים שסובלים. אחריהם - ההורים

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אתן את השנקל שלי.
מאז ומתמיד הסתובבתי עם אנשים שהיו מדברים כמו היועצת,
כמה הצהרון הורס את החיים, ואיך רואים על הילדים מי מהם ילדי צהרון.
עד שהמחירים ירדו ל 100 שקל בחודש,
היום - כל אותם אמהות (מורות, נחשתם נכון :) ) שולחות את הבנות שלהם לצהרון.
ישנות שעתיים או מארגנות את הבית או יוצאות לקניות או כל הפריוולגיות שאין לי איך לדמיין אפילו, ומקבלות ילדות מבסוטות אחרי ארוחת צהרים טובה בשעה 16:00.
אז לא תמיד זה מגיע מברירת מחדל,
לילדות באמת טוב המסגרת, בחו״ל כבר הבינו את זה מזמן ורוב הלימודים הם עד 16:00 או 17:00,
בארץ לוקח זמן למסר לחלחל,
אבל ילדים משועממים שמסתובבים ברחוב או אצל חברים משעה 13:00 לא עושה טוב לאף אחד.

זה השנקל הראשון.

השנקל השני הוא:
הכוח של ההורים,
אני רואה פה הורים שמתלוננים על צהרוניות, ובצדק.
תדעו שלהורים יש כח!
צהרון לא צריך להיות בייביסיטר גרוע, אם ההורים נלחמים.
אצלנו - ברשת החרדית שגרועה בהרבה מובנים, כולל שיבוץ שקיבלנו השבוע! לשנה הבאה. ההורים נלחמו בשיניים, עד שהביאו לנו צהרונית מעולה, היא עלתה על הגננת בהרבה מובנים, כולל שליחת ילדות לטיפול רגשי שהגננת פספסה, וסדר יום בצהרון מוחלט ומושלם.
אז כן, הדברים האלו בידיים שלנו, ואם לא ניתן לגנים לזלזל בנו, הם ימצאו פתרון.
ואם הצהרונית תדע שיש מאחורי הילדות הורים שחשוב להם הילדים שלהם - הם לא יעיזו לשבת רגל על רגל ולפטפט עם חברות בזמן שהעבודה שלהם היא קודש.
אגב, למיטב ידיעתי צהרונית מקבלת פי שתיים בערך לשעה מגננת, לא?

ChaiMordechaiBrecher

משתמש פעיל
בארה"ב ובאנגליה ובצרפת ובכל מדינה מתוקנת כ-ו-ל-ם חוזרים הביתה ב 4-5
גם כולם עם בעיות רגשיות?
או שרק כאן שתקועים בשנות ה 50 ודוחסים לימודים עד 1:10 [ואז לא פלא הלחץ הלימודי כי צריך לדחוס כ"כ הרבה חומר לקצת זמן]
יום לימודים נורמטיבי הוא עד 4-5 עם ארוחת צהרים חמה. לא הבייביסיטר הקליל שיש היום במוסדות החינוך שלנו.

ChaiMordechaiBrecher

משתמש פעיל
אגב, לחץ לימודי מטורף הוא סיבה לא פחות לבעיות רגשיות. אבל הגלגל הוא שהמורה צריכה לצאת ב 12:55 כדי להספיק את הגן שמסתיים ב 13:20. לא כדאי להפסיק את הגלגל הזה? למען הילדים שלנו.
איך מורה תספיק חומר לימודים עד 12:55??? שבארצות אחרות לומדים עד 16:00? משהו כאן מעוות מהיסוד. (תקוע בשנות ה 50 כאמור)

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אגב, לחץ לימודי מטורף הוא סיבה לא פחות לבעיות רגשיות. אבל הגלגל הוא שהמורה צריכה לצאת ב 12:55 כדי להספיק את הגן שמסתיים ב 13:20. לא כדאי להפסיק את הגלגל הזה? למען הילדים שלנו.
איך מורה תספיק חומר לימודים עד 12:55??? שבארצות אחרות לומדים עד 16:00? משהו כאן מעוות מהיסוד. (תקוע בשנות ה 50 כאמור)
ככה זה כשהעולם שייך למורים במקום לתלמידים.
מישהו שם צריך נענוע רציני.
(אגב, זה רק אצל החרדים כמעט, כי מי שבאופק חדש או משהו דומה לומד עד 16:00)

shirelo141

משתמש פעיל
ממש לא, גם במגזר הכללי לומדים עד 1 הכי הרבה שראיתי זה 2:30 ואחרי מאבקים...
נסו ללמד ילד בשעה 3 או 4 ואז נראה אם הדעה שלכם תישאר אותו הדבר..
נכון אין ברירה והרבה הורים היום עובדים עד מאוחר אבל מכאן ועד לומר שזה הנורמה הדרך ארוכה....

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ממש לא, גם במגזר הכללי לומדים עד 1 הכי הרבה שראיתי זה 2:30 ואחרי מאבקים...
נכון אין ברירה והרבה הורים היום עובדים עד מאוחר אבל מכאן ועד לומר שזה הנורמה הדרך ארוכה....
ואם עושים הפסקת צהרים ארוכה, של שעה - לארוחת צהרים טובה והתרעננות בבית ספר וחוזרים ללימודים, גם אי אפשר?

התוספת שעשו היא יום לימודים ארוך ישר עד 14:00, לא עשו הפסקה נורמלית.

ואגב, מכיתה ד׳ בבית ספר שלנו, לומדים עד 14:00 או 15:00 ברוב הימים (חוץ מיום אחד)
וזה עולה עם הגיל,
אז על מי מדובר? על ילדות קטנות שעוד לא הרסו להם את חווית הלמידה?
להם יש צהרון, שכמו שכתבו פה - בחלקם מורחים את הזמן, וחבל.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נסו ללמד ילד בשעה 3 או 4
הבנים שלי מגיל 5 לומדים בשעות האלו יפה מאד.

פשוט לבנות נותנים כל שעתיים שלוש הפסקות קצרות שגם בהן לא תמיד יש להן יכולת לשחק משחקים אקטיביים (כדור, ריצה, חבל, גומי)
אז בשעות הנ"ל המח כבר טחון לחלוטין.

לעומת זאת, אם הן תקבלנה הפסקת התרעננות של שעה ב1:20. שבא הן תוכלנה לאכול בנחת, ולהוציא אנרגיה, מירב הסיכוי שהראש שלהן בהחלט יהיה כשיר ללמוד עוד.

Savyon

משתמש פעיל
הבעיות הרגשיות בימנו הן הרבה הרבה בגלל האינפלציה של המטפלות... שצריכות כמובן להתפרנס בכבוד ואולי אף לזכות לשלוח את ילדיהן לטיפולים רגשים...
כל החיים וכל הדורות ילדים ומבוגרים עברו קשיים... והמשיכו...
והיום לכל קושי קטן נהפך ל"בעיה רגשית" טיפולים וכו'
יש חיים בלי התמודדויות?
כל שעשרות שנים התמודדו הילדים כך גם הילדים של 2022 חזקים
וגם ילדים שאמא שלהם עקרת בית ומחכה להם כל צהרים עם ארוחה מושקעת מתמודדים עם דברים בחיים "בעיות רגשיות" קוראים לזה ב2022 ;)

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
חחחחחחחחחחחחחחחחח
באמת נראה לך שיום הלימודים מסתיים באחת כדי שמורות יוכלו לקחת את הילדים בשעה זו מהמטפלת?????????
האמת, חבל שהם לא מסתיימים ב12:00, הייתי מספיקה לחזור להתארגן ואז לקחת את הילדה באחת :rolleyes:;)

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זה בדיוק המשפט שמראה איך העולם שייך למורים במקום לילדים.
נסו ללמד, במקום לבדוק אם זה צורך של ילדים ואיך אפשר לעזור להם.
ראו ערך החיידר, שמגיל קטן לומדים עד מאוחר.
פשוט ענין של שינוי תפיסה קטנצ׳יק.
במקום לבדוק כל הזמן מה יהיה יותר קשה או קל למורים,
נסו לבדוק מה מתאים לילדים בעצמם.

shirelo141

משתמש פעיל
זה בדיוק המשפט שמראה איך העולם שייך למורים במקום לילדים.
נסו ללמד, במקום לבדוק אם זה צורך של ילדים ואיך אפשר לעזור להם.

כל שעשרות שנים התמודדו הילדים כך גם הילדים של 2022 חזקים

אז אני כן לימדתי עד 5!! השנה ילדי חינוך מיוחד שקרובים מאוד לחינוך הרגיל והילדים היו פשוט מסכנים! (נרדמו על השולחן, רבו על כל שטות, היו חסרי סבלנות...) תנסו לחשוב על עצמכם בשעה 3 או 4 ותבינו לבד... כשאני הולכת להשתלמות בשעה 4 אני ממש לא מרוכזת קל וחומר לא ילדה בגיל 7 או 8.... בצהרים בסוף ויתרנו על לימודים והתחלנו להכניס שיעורים ממש קלילים - לא ממש למידה וכן היה לנו הפסקה ארוכה ב2 לא ממש עזר...
בכללי שיטת הלימוד היום לא מתאימה לילדים בכלל, אולי אנחנו בילדותינו הסתדרנו אבל היום ממש לא ואני לא מסכימה עם האמרה שפעם הסתדרו והיום על כל דבר אבחון... פעם הילדים האלו היו נופלים בין הכיסאות ולאף אחד לא היה אכפת היום יש להם תקווה ומטפלים בהם... אני מכירה מישהי מבוגרת שכמעט לא יודעת לקרוא עם מלא שגיאות כתיב כי רוב הסיכויים שיש לה דיסלקציה ואז לא ידעו מה זה בכלל ולבת שלה היה את אותה הבעיה רק שהיא נולדה בזמן אחר והיא במצב הרבה יותר טוב מאמא שלה (קוראת, כותבת, הכל...)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה