דרוש מידע פתרון חוקי לתנאי של 'כושר ההשתכרות'

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ורק צהרון ?
במחילה מכל הגברים
שאני חושבת שהם אלופים בהרבה דברים שלנשים מהשורה אין יכולת להגיע לקצה קרסוליהם בתחומים מסויימים.
אבל שמירה על תינוקות ליותר מעשר דקות לא הייתי סומכת...

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המטפלת אצלנו הודיעה בשם המנהלת שמי שמקבל דרגה בתחילת שנה זה נשאר לו לכל השנה, ורק מי שמבקש דרגה אחרי נובמבר לא יהיה לאברכים.
יש עוד מישהו ששמע על זה ויודע ממקור כלשהו?

חיבור*

משתמש מקצוען
המטפלת אצלנו הודיעה בשם המנהלת שמי שמקבל דרגה בתחילת שנה זה נשאר לו לכל השנה, ורק מי שמבקש דרגה אחרי נובמבר לא יהיה לאברכים.
גם אם זה נכון, עדיין לא פתחו את האפשרות להגשת בקשה לקבלת דרגה עבור תשפב.
במוקד אומרים שכמו כולם הם מחכים לנהלים.

RBF

משתמש צעיר
בנוגע לעוסק פטור, יש אפשרות לפתוח חשבון בנק חדש לעסק ושלא יהיה בו שום הכנסות? הביטוח לאומי יכולים לסגור את העסק או הבנק את החשבון בגלל שאין הכנסות?

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הרעיון של האברכים בכולל גמר אותי...
חחח
אצלי אין מצב
אתם מצפים מאברכי כולל להחליף טיטולים?

שפרה פרנקל

משתמש פעיל
בנוגע לעוסק פטור, יש אפשרות לפתוח חשבון בנק חדש לעסק ושלא יהיה בו שום הכנסות? הביטוח לאומי יכולים לסגור את העסק או הבנק את החשבון בגלל שאין הכנסות?
הביטוח לאומי לא סוגר עסקים במ"ה ובמע"מ
הבנק גם לא סוגר חשבונות - אולי דורש עמלות גבוהות יותר, כנראה שתנאי הלוואות לא יהיו טובים מידי, אבל לרוב חשבונות לא נסגרים סתם בגלל שאין הכנסות שוטפות

תבור

משתמש פעיל

אני שמעתי שמקווים שכך יהיה אבל זה ממש לא רשמי עדיין.

dvora zin

משתמש פעיל
D I G I T A L
עד גיל שנה - האם יכולה לקבל 3 חודשים חופשת לידה,
אח"כ להתפטר לצורך טיפול בתינוק ולקבל פיצויים, ולחתום בלשכת התעסוקה.
אחרי 3 חודשים מקבלת חצי שנה דמי אבטלה.
ואז כשהתינוק בן שנה ניתן אולי להביא אותו לכולל.

מהמחדש
אברך חשוב שיגר מכתב להגר”י זילברשטיין וכך הוא כתב “לאחרונה החליטו הרשעים לבעוט בזכויות המעטו שהיו להם עד עכשיו, תמיכה באברכים, ובמקום זה החליטו להעביר את הכסף לערבים, ולכן ככל הנראה מחירי המעונות יעלו מאד, ואברכי הכולל כבר מלומדים בניסים, וימצאו פתרונות גם לזה, באופן של מטפלות פרטיות וכדו’.

אצלנו בכולל זה יש כמה אברכים שיש להם ילדים קטנים , ועלה רעיון לפתוח בחדר הסמוך לכולל “חדר תינוקות”, ולעשות תורנות שאברכים ישמרו שם על התינוקות, כל שעה יכנסו לשם שני אברכים, ידברו שם בלימוד, ובינתיים גם יטפלו בתינוקות בכל מה שהם צריכים. השאלה היא האם ראוי לעשות דבר כזה , שאברכים יטפלו בתינוקות, או שמא זה דבר קצת מוזר, ובפרט שאולי יש בזה ביטול תורה, שאברכים לא ילמדו באיכות בחדר התינוקות כמו שהם לומדים בתוך הכולל?

הגר”י זילברשטיין החזיר לאברך תשובה ברורה כדרכו בקודש, וכתב “ההצעה היא מצוינת, אם אברכים מרגישים שהם מסוגלים לטפל בתינוקות, אין לך דבר מבורך יותר מזה,,לעשות תורנות שכל שעה שני אברכים יטפלו בתינוקות, ואם מרגישים שיוכלו להמשיך ללמוד גם בחדר תינוקות תוך כדי הטיפול זה יהיה דבר מאד טוב.
וזה מזכיר את רבי יהושע בן חנניה, שאמו הביאה אותו לבית המדרש כדי שיקלוט דברי תורה. וגם תינוקות אלו, יקלטו דברי תורה, כשאברכים ילמדו תוך כדי הטיפול בהם, וזה גם יביא רוגע לאברכים שיוכלו ללמוד תוך כדי שהם יודעים שאינם צריכים להגיע לכספי הממשלה הרשעה” כתב הגר”י בתשובתו.
בדיחה גרועה!

אורח חיים

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לא צריך לפתוח חשבון בנק נפרד,
בדרך כלל עסק אין לו הכנסות בתקופה הראשונה.

רחלה 123

משתמש מקצוען

אין בכלל אפשרות כרגע לקבל דרגה , ואין שום צפי מתי יוכלו לקבל
כך שהכל שמועות

ציפורת הנפש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
ממש פיקוח נפש ששני אברכים ישמרו על חבורת זאטוטים מצווחים, חחח...
ועוד ידברו בלימוד :)
כנראה יהיו עם קורונה אם חושבים שאפשר לדבר בלימוד ליד שמונה תינוקות...

שימו לב שמעל משכורת של 7-8 א"ש כבר ככה הדרגה הולכת ועולה, רוב החברות ההנדסאיות שלי לא נפגעות מהנושא הזה היות וגם ככה הדרגה שלהן גבוהה.

האנשים שנפגעים הם אלה שעובדים במשרות מלאות ולמרות זאת ההכנסה שלהן היא באזור 5 בחודש.
והם - בד"כ לא ממש עובדים שמאוד מאיימים על המערכת אם יפגינו, ז"א לא מחזיקים את המדינה כמו אלפי עובדות ההייטק...

אני לדוגמה - אעדיף לצאת לאבטלה
מה שליברמן לא יסבסד לי במעון הוא ישלם כאבטלה...

ילילי

משתמש מקצוען
ממש פיקוח נפש ששני אברכים ישמרו על חבורת זאטוטים מצווחים, חחח...
ועוד ידברו בלימוד :)
כנראה יהיו עם קורונה אם חושבים שאפשר לדבר בלימוד ליד שמונה תינוקות...

שימו לב שמעל משכורת של 7-8 א"ש כבר ככה הדרגה הולכת ועולה, רוב החברות ההנדסאיות שלי לא נפגעות מהנושא הזה היות וגם ככה הדרגה שלהן גבוהה.

האנשים שנפגעים הם אלה שעובדים במשרות מלאות ולמרות זאת ההכנסה שלהן היא באזור 5 בחודש.
והם - בד"כ לא ממש עובדים שמאוד מאיימים על המערכת אם יפגינו, ז"א לא מחזיקים את המדינה כמו אלפי עובדות ההייטק...

אני לדוגמה - אעדיף לצאת לאבטלה
מה שליברמן לא יסבסד לי במעון הוא ישלם כאבטלה...

הנדסאיות גם נפגעות.
יש הרבה הבדל בין דרגה גבוהה לתשלום מלא וגם הבדל של כמה מאות זה משמעותי. (ברור שההבדל בין דרגה 3 לתשלום מלא יותר גדול)
במיוחד כשיש יותר מילד אחד.
גם ההנדסאיות אובדות עצות.

ציפורת הנפש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
הנדסאיות גם נפגעות.
יש הרבה הבדל בין דרגה גבוהה לתשלום מלא וגם הבדל של כמה מאות זה משמעותי. (ברור שההבדל בין דרגה 3 לתשלום מלא יותר גדול)
במיוחד כשיש יותר מילד אחד.
גם ההנדסאיות אובדות עצות.

צודקת, אבל לא באותו היקף.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הרעיון של האברכים בכולל גמר אותי...
חחח
אצלי אין מצב
אתם מצפים מאברכי כולל להחליף טיטולים?
אני בהחלט מצפה מאברך כולל להחליף טיטולים לילדיו. ומיגו דזכי לנפשיה...

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים

שבט אחים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה תורנית
רפאלV
משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
פרסום וקופירייטינג
8/7/21
@דוד ריזל
יש פתרון רשמי וקל יותר פשוט להגיד שלומדים תורה לבחינות לרבנות / דיינות הכשרת רבנים
או אפילו לצורך הכשרת רמי"ם לישיבות
בכי האי גוונא גם לשיטת 'אותו האיש' האברך זכאי לסבסוד למעון
לצרכי פרנוסה
ובא לציון גואל

אז מה גם יאיר שרקי מסתובב בפרוג

על אפו ועל חמתו של ליברמן: כך יקבלו אברכים סבסוד במעונות היום
מערכת JDN
י״ב באלול תשפ״א – 20.08.21
פורסם: 08:20
עודכן: 08:20
אין תגובות
שר האוצר הודיע על גזירה חדשה נגד ילדים ופעוטות המשתייכים לציבור החרדי, ומונע מהם סבסוד במעונות היום • אך למרות רצונו להקשות עלינו, מתברר כי יש דרך קלה לאברכי הכוללים לקבל את הסבסוד לילדיהם באופן חוקי לחלוטין

איווט ליברמן, נכשלת: סעיף שהוכנס לתקנות החדשות של איווט ליברמן בנוגע ל'גזירת המעונות', מאפשר לאברכי הכוללים לקבל את הסבסוד המגיע לילדיהם הקטנים הלומדים במעונות היום.

כפי שכבר דווח בהרחבה פעמים רבות ב'חדשות JDN', שר האוצר רוצה לפגוע בפעוטות ובילדים קטנים רק בשל העובדה שאבותיהם לומדים תורה, ומבקש למנוע את השתתפות המדינה בהוצאות מעונות היום, מה שיוביל לכך שאימותיהם תפסקנה לעבוד או שהם יישלחו למעונות פרטיים ללא פיקוח.

כך, ברשימת הזכאים לסבסוד, בהם מופיעים הלומדים לימודים אקדמאיים למשל, הוסרו לומדי התורה. אך מתברר כי יש פתרון קל ויעיל כיצד לעקוף את הגזירה החדשה של איווט.

יאיר שרקי מדווח בחדשות 12 כי קיים סעיף חדש, שהוכנס על ידי אנשי משרד המשפטים, ובו נכתב כי כל מי שלומד בפיקוח או מימון ממשלתי שתכליתם השתלבות בשוק העבודה – זכאי גם למימון.

כל אברך שמקבל קצבה של כמה מאות שקלים ממשרד הדתות – בעצם לומד בפיקוח או במימון ממשלתי – ומי שעושה מבחני רבנות או דיינות למעשה לומד מקצוע – ולכן זכאי לסבסוד. זה גם מה שאמר אמש המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, בדיון שנערך בנושא.

לדבריו, רבנות ודיינות זה מקצוע – ולכן יהיה קשה למנוע מאברך שנמצא בפיקוח ממשלתי וניגש למבחנים לקבל את המימון. קשה לכם ללמוד לרבנות או לדיינות? יש דרך קלה יותר: כל אברך שיירשם לקורס משגיחי כשרות יוכל להגיד גם כן שהוא לומד מקצוע והוא עומד בקריטריונים.

כעת, בדומה ללומד באוניברסיטה או מכללה שלא בודקים אחריו אם הוא יעבוד בתחום אותו הוא לומד, כך גם מי שלומד בכולל ויירשם ללימודי רבנות, דיינות או השגחת כשרות, יזכה לסבסוד לילדיו בלי קשר לשאלה אם יעבוד בתחום – או לא.

נערך לאחרונה ב:

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
עכשיו יפתחו הרשמה ללימודים כמו שרשמו בשביל הנחת סטודנט לרב קו...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה