דרוש מידע פתיחת תיק ברווחה

היועץ=

משתמש פעיל

לא יודע מה לענות

מה שבטוח זה חייב ליהיות בהתייעצות מול גדול"י

יש לי שכן שהעיד נגד אבא שלו במשטרה(בהליך גרושין) והאבא קיבל 3 שנות מאסר, הילד הושבת מזה, הוא לא האמין שזה מה שהוא עשה לאביו ועכשיו האמא לא יכולה לעזור לו והאבא בכלא והילד התאשפז בפסיכיאטרי, נחרבה משפחה שלמה!!!

סטיילס

משתמש רשום
מרשה לעצמי להגיב כאן, בתור עובדת רווחה

להתקשר ללשכה שמשויכת לאזור מגורייך, לוודא דרך המזכירה שאכן הכתובת הנכונה שבה את מתגוררת היא זו שמופיעה אצלם במערכת ואת שייכת ללשכה זו ואז לבקש לפתוח תיק- קובעים טלפונית פגישת אינטייק אצל עובדת אינטייק.
תהליך אינטייק לוקח בד"כ כחודש מהרגע שמגיע תורכם. (יש הרבה פניות כך שתיתכן תקופת המתנה עד שיצרו איתכם קשר ויזמנו אתכם לפגישה). התהליך כולל כמה פגישות הכרות עם בני הזוג בלשכה וגם ביקור בית.
במקרים בהם עולה צורך דחוף להתערב עוד בשלב פתיחת התיק- עו"ס האינטייק תעשה את ההתערבות ולאחר מכן תעביר את התיק שלכם לעו"ס הקבועה- לפי המצב המשפחתי . (או לעו"ס משפחה או לעו"ס מרכז עוצמה או לעו"ס קשישים).

לגבי המעונות אני יעשה קצת סדר-
כדי לקבל מעון דרך הרווחה צריך לעמוד בקריטריונים של "חוק פעוטות בסיכון"
כלומר- התינוק נמצא במצב סיכון כלשהו בזמן שהותו בבית ולכן מעניקים לו מעון- מסגרת חיצונית כדי שיקבל בה את התנאים המיטיבים אותם הוא לא יכול לקבל בבית.
הקריטריונים לקביעת המסוכנות היא-
- אחד מההורים חולה נפשית או פיזית ואינו כשיר לתת לפעוט את מירב התנאים להתפתחות נאותה. (צריך להוכיח באמצעות מסמכים רפואיים עדכניים את המצב הבריאותי של אחד מההורים)
- התינוק סובל מעיכוב התפתחותי או בעל אלרגיה מסכנת חיים (צריך להוכיח באמצעות מסמכים רפואיים עדכניים מרופא התפתחות/ רופא אלרגיה).
- התינוק נמצא במצב סיכון של הזנחה משמעותית בסיכון של אלימות (ייקבע על פי המלצת העו"ס המלווה את המשפחה)
זה רוח החוק הרשמית.
בפועל, רוב התינוקות שנמצאים במעונות דרך רווחה הם לא באמת תינוקות שיש חשש ממשי ומסוכן לשהותם בבית.
אלא, יש הרבה פרשנויות והתגמשויות- כל לשכה על פי האג'נדה של ראש הלשכה. למשל, יש לשכות שגם אם יש ילד חולה או נכה במשפחה, יתנו לשאר האחים מעון מסובסד כי ההורים לא פנוים לשאר הילדים. ויש לשכות שלא ייתנו.
בנוסף- האמא צריכה להיות או לא עובדת, או עובדת עד 24 שעות שבועיות. במקרים חריגים שהאמא עובדת יותר שעות- יצטרכו להגיש לוועדת חריגים כדי לקבל אישור וזה אפשרי לגמרי.
לאחר שהמשפחה הוכרה כעומדת באחד מהקריטריונים , נערכת וועדת פעוטות בסיכון בנוכחות צוות הלשכה ובני הזוג ובסופה הם מקבלים את האישור בכתב.
התהליך של מציאת מסגרת תמ"ת עם סמל רווחה, מוטלת על ההורים. הרווחה רק מסבסדת את התשלום אך לא דואגת למציאת מקום לילד.
את קביעת גובה ההשתתפות עושים לאחר שיש דרגת זכאות במשפחה- מבחן הכנסות ממוחשב וקבוע מראש.
ההשתתפות נעה בין בערך 150 ש"ח- ומעלה מעלה- תלוי בגובה הכנסות המשפחה.
יש הרבה משפחות שמוכרות ברווחה שלא זכאיות בכלל למעון. משפחה שפותחת תיק ברווחה כדי לקבל מעון בלבד, ולא עומדת באחד הקריטריונים - לא יפתחו לה תיק בכלל. ככה בכל אופן אצלנו.

נכון ולא נכון. ההטבות שהרווחה יכולה להעניק מבחינת לתת כסף ללקוח הן מועטות ולא מדובר בסכומים גדולים מאד.
ההטבות העיקריות של הרווחה הן הטבות בעין- הטבות בשירותים שונים כגון- חונכים, מועדוניות, מעונות, סיוע בהשתלבות בתעסוקה ועוד.

???
מאיפה כבודו שואב את המידע?
אני לא מוצאת דרך מנומסת להגיד שמה שנכתב כאן ממש לא נכון,
ואף מזלזל בלקוחות הרווחה שייתכן וקוראים את השורות הללו.

אם יש עוד שאלות- אפשר לכתוב כאן ולתייג אותי, אשתדל לענות בשמחה!
חשוב לי להדגיש-
אם יש מישהי/ משהו שמרגיש שזקוק לעזרה דרך הרווחה- שלא יהסס לעשות זאת.
החיסרון היחיד הוא להתמודד עם "סטיגמה" של לקוח רווחה. הסטיגמה הזו הולכת ומתמוססת מכיוון שיש היום יותר ויותר משפחות שמוכרות ברווחה, הן בגלל ילדים עם צרכים מיוחדים והן בגלל מצוקות כאלו ואחרות שיש להם מקום ולגיטימיות והכלה, גם אם הן פחות פוטוגניות!
אני אישית מעריכה כל משפחה שיודעת לבוא לבקש עזרה, בעיניי זה מעיד על כוח ולא על חולשה. זה מעורר הערכה לראות אנשים שיודעים לדאוג לעצמם ולשלום המשפחה שלהם.
אלו זכויות שמגיעות לכם כחוק- אל תמנעו את זה מעצמכם!
יש לך מושג מה לגבי משפחה מרובת ילדים?
נולדו לנו תאומים. משפחה עם חמש ילדים שהגדול עוד לא בן 5.
ויהיה בעזרת ה' שנה הבאה 3 ילדים במעון.

הדקלים

משתמש פעיל
היום יש קהילות שמלכתחילה מדווחים על ילדים שהם לא בסדר..
משלמים לאנשי מקצוע לקבל אבחון שגוי על הילד (ומוציאים את הילד עם תוית לכל החיים סתם.. לא נורא בשבילם כי גם הכלה העתידית שלהם עם תווית כזאת, מין מוצא את מינו)
ואז הם מקבלים קצבאות ורווחה וכל המעטפת..
למרות שהבנתי שיש כמה חברות שהתעסקו בזיופים האלה והם בבתי משפט עכשיו.
השם ישמור! שכולם יהיו בריאים ושלמים ולא יזדקקו לשירותים כאלו לעולם!

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אני שאלתי בשביל טיפול באלימות במשפחה
אם יש להם מה להציע אם בכלל..
בכל עיר ישנן תחנות לטיפול משפחתי ולטיפול זוגי
הטיפול מסובסד, ולרוב ניתן ע"י מתלמדים, בוגרי לימודי עבודה סוציאלית, שמקבלים הדרכה צמודה ממטפלים מנוסים וותיקים. יש קדימות מסויימת בקבלה למרכזים אלו למחזיקי תיק ברווחה.
ברשויות החרדיות המרכזים מתנהלים עם הרבה אנשי צוות מאנ"ש ועם התאמות רגישות ותרבותיות נצרכות, בהלימה למגזר.

בבני ברק אני יודעת שהתחנה לטיפול משפחתי היא ברח' הרב לנדא, והתחנה לטיפול זוגי באזור מגדלי שקל.

שיראז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בבני ברק עוסי"ת אמרה לי שרוב העיר ברווחה
הרבה מסתירים את זה
ולכן אין משאבים ואין תקציבים לכולם
עצוב מאוד
שבאמת שמי זכאי וצריך לא יכול לקבל כלום

אמיליה

משתמש מקצוען
יש לך מושג מה לגבי משפחה מרובת ילדים?
נולדו לנו תאומים. משפחה עם חמש ילדים שהגדול עוד לא בן 5.
ויהיה בעזרת ה' שנה הבאה 3 ילדים במעון.
מזל טוב וגידול קל!! לא פשוט!!

את שואלת לגבי קבלה למעון? זה ממש תלוי במנהל/ת הלשכה וברמת הפיקוח.
יודעת שיש לשכות ששם זה כן מספק ואישרו מעון, ויודעת על גם להפך.

סטיילס

משתמש רשום
מזל טוב וגידול קל!! לא פשוט!!

את שואלת לגבי קבלה למעון? זה ממש תלוי במנהל/ת הלשכה וברמת הפיקוח.
יודעת שיש לשכות ששם זה כן מספק ואישרו מעון, ויודעת על גם להפך.
לא לגבי קבלה, אלא לגבי קבלת דרגת רווחה.
כשהבעל עובד והאישה משתכרת מינימום...

אסתי בראון

משתמש מקצוען
חחח יש הרבה מעלות
וקצת חסרונות

אני שואלת הפוך, איך אפשר לפתוח תיק ברווחה?
ולו רק כדי שהתינוק שלי יתקבל למעון.
תינוק לאמא שעובדת במשרה מלאה ואין לו מקום במעון, ילד שלישי שלי בלי מעון!
ואני עובדת בלי חופשות, משרה מלאה

ואגב גם משלמים רק 200 שח בחודש אם את מוכרת רווחה.

ויש עוד הרבה הטבות. יש לי חברה שעובדת ברווחה, בלהעניק סלי רווחה, כואב לה המצב שבמגזר החרדי עדיין מפחדים להיות מוכרים ברווחה. היא אומרת שאם אנשים היו יודעים איזה סל הטבות יש להם במסגרת שירותי רווחה, כולם היו רצים להיות מוכרים ברווחה.
כעוסית. לא כל ילד שמשפחתו מוכרת לרווחה מתקבל למעון אוטומטי. יש קריטריונים ברורים הנקראים פעוטות בסיכון- פעוט שמי מהוריו מוכר בביטול על בריאות נפשית, שיש בבית אלימות, שסובל מהזנחה וכו, עובר וועדה שבה נבחנים הפרטים ובמידה והוא מתאים לקריטריונים הוא מקבל דרגת רווחה למעון.

אסתי בראון

משתמש מקצוען
רווחה זה רק למי שלא עובד
רוצה להתמסכן
וצריך עזרה ותמיכה
קצת כבוד.
רווחה מיועדת למשפחות שיש להם ילד עם מוגבלות
שיש בבית אלימות
שיש הזנחה קשה
שיש פגיעות בתוך ומחוץ למשפחה
כשיש התמכרות
נוער בסיכון
הורים עם קשיי תפקוד
כשיש קושי כלכלי משמעותי
כשיש הורה או ילד עם התמודדות נפשית.
ועוד ועוד

אסתי בראון

משתמש מקצוען
אני שאלתי בשביל טיפול באלימות במשפחה
אם יש להם מה להציע אם בכלל..
יש תחנות לטיפול באלימות, שם יש עוסים שהוכשרו לטפל באלימות במשפחה ומעניקים.ות טיפול פרטני וזוגי. ישנם סלי רווחה יעודיים לנשים נפגעות אלימות המטופלות בתחנה. תוכניות לשיקום כלכלי לנשים פרודות. עקב אלימות ועוד

אסתי בראון

משתמש מקצוען
לא יודע מה לענות

מה שבטוח זה חייב ליהיות בהתייעצות מול גדול"י

יש לי שכן שהעיד נגד אבא שלו במשטרה(בהליך גרושין) והאבא קיבל 3 שנות מאסר, הילד הושבת מזה, הוא לא האמין שזה מה שהוא עשה לאביו ועכשיו האמא לא יכולה לעזור לו והאבא בכלא והילד התאשפז בפסיכיאטרי, נחרבה משפחה שלמה!!!
אבא לא מקבל סתם 3 שנים בגלל עדות ילד. ככל הנראה היתה סיבה טובה להעיד היתה אלימות אולי גם פגיעה שבעטיה האב יושב, זה שמדובר בפירוק משפחה זה נכון, משפחות המתפרקות כאשר מתפרק סוד של פגיעה ו/או אלימות , עוברות פירוק וחורבן הרבה לפני יציאת הסוד החוצה. ובשום תהליך שבו ילד סבל מפגיעה או היה עד לה, הוא לא יוצא תקין בנפש.

אסתי בראון

משתמש מקצוען
בכל עיר ישנן תחנות לטיפול משפחתי ולטיפול זוגי
הטיפול מסובסד, ולרוב ניתן ע"י מתלמדים, בוגרי לימודי עבודה סוציאלית, שמקבלים הדרכה צמודה ממטפלים מנוסים וותיקים. יש קדימות מסויימת בקבלה למרכזים אלו למחזיקי תיק ברווחה.
ברשויות החרדיות המרכזים מתנהלים עם הרבה אנשי צוות מאנ"ש ועם התאמות רגישות ותרבותיות נצרכות, בהלימה למגזר.

בבני ברק אני יודעת שהתחנה לטיפול משפחתי היא ברח' הרב לנדא, והתחנה לטיפול זוגי באזור מגדלי שקל.
רק דיוק. אלו 2 תחנות נםרדות. התחנה חטיפול זוגי ומשפחתי שמתנהלת במגדלי שקל בבני ברק ושם מטםלים מתמחים בטיפול זוגי ומשפחתי- לא רק . יש שם כאלו מטפלים וותיקים שסיימו מזמן התמחות
לתחנה הנל אין צורך להיות מוכרים במחלקת רווחה וזהו שירות עירוני לכל תושב
יש את התחנה לאחימות במשםחה שההםניה אליה נעשית על ידי מחלקת רווחה ושם יש עוסיות מומחיות באלימות במשפחה.

S.g

משתמש פעיל
במודיעין עילית מקבלים סיוע רציני
אבל מי שמבקש עזרה מהרווחה והוא לא באמת צריך
זה ממש לא פייר תחשבו על אלה שבאמת צריכים ואז לא יוכלו להעזר
כי לא יהיה מספיק תקצוב
בכל אופן עוזרים והעוסיות שם מקסימות ורגישות
צריך להעתיק את המודל שלהם לכל עיר ועיר

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
מנסיון אישי

ואני אומר לכם בפה מלא יש שם רצון למיסכנות בלבד!!!

אל תתקרבו לשם אם אתם לא ממש חייבים!!!
כנראה הניסיון שלכם אישי לכם, ולא משליך על אחרים.

שחה לי אמא אחת שהבן שלה עם עיכוב משמעותי וכנראה גם על הרצף.
אמרתי לה שפותחים תיק ברווחה ושולחים למוסד תקשורתי/שיקומי מתאים.
אבל היא הביעה חשש. להירשם ברווחה???
מניחה שהיום יש להם כבר תיק והילד מקבל טיפול.
אבל חבל שהסטיגמות גרמו להיסוס, ולחוסר טיפול נכון בילד.

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
במודיעין עילית מקבלים סיוע רציני
אבל מי שמבקש עזרה מהרווחה והוא לא באמת צריך
זה ממש לא פייר תחשבו על אלה שבאמת צריכים ואז לא יוכלו להעזר
כי לא יהיה מספיק תקצוב
בכל אופן עוזרים והעוסיות שם מקסימות ורגישות
צריך להעתיק את המודל שלהם לכל עיר ועיר
איזה סיוע מקבלים?

(חוץ מהכרטיס של המיזם התזונתי)?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה