מאיפה הבאת את זה??ואגב גם משלמים רק 200 שח בחודש אם את מוכרת רווחה
לא כל משפחה שמוכרת ברווחה מקבלת סבסוד למעון
וגם אם כן, זה לרוב לא 200 שח אלא דרגה אחת פחות מהדרגה הרגילה.
מאיפה הבאת את זה??ואגב גם משלמים רק 200 שח בחודש אם את מוכרת רווחה
שטות גמורההיא אומרת שאם אנשים היו יודעים איזה סל הטבות יש להם במסגרת שירותי רווחה, כולם היו רצים להיות מוכרים ברווחה.
שמעתי ממשהי שכן נעזרתאחרי התלבטויות רבות נרשמנו כדי לקבל שירות מסוים שיכלנו לקבל דרך הרווחה.
תכלס' אני ממש מאוכזבת. כנראה צריך לדעת על מי ליפול. נסיתי לבקש סל מזון אמרו שנגמר. ביגוד/ מוצרי חשמל לא הצלחתי להוציא מהם.
סתם שירות חד פעמי שמאד היה חשוב באותה תקופה ומאז שקט. אין שום עזרה.
אין לי למי לנדנד עקב תחלופה של עוסית והשבוע אמורים למצוא מי שתחליף.. מעצבן נורא כי אני ביקשתי ממזמן כרטיס תזונתי ומכשיר חשמלי ואין קול ואין עונה. ממש תסכול.שמעתי ממשהי שכן נעזרת
היא ממש מנדנדת
קיבלה כרטיס תזונתי ולפסח שוברי קניה לביגוד
ולא משפחת מצוקה
זה נכון. לפני שהבן שלי השתחרר מהבי"ח, הבטיחו לנו כמה שעות שבועיות של עזרה בבית, חלק ממומן ע"י הקופ"ח וחלק מהרווחה. מהר מאוד הודיעו לנו מהרווחה שהם מפסיקים את העזרה בגלל חוסר תקציב. העו"ס של הבי"ח ניסתה לדבר איתם ואני הלכתי לשם עם הילד עם כל המכשירים (חברתי לו כל מה שרק אפשר--מכונת הנשמה, משאבת הזנה, מוניטור וכו') ובכיתי למנהלת שם שאני לא מסתדרת, ושום דבר לא עזר. היא טענה שיש להם תקציב רק למקרים הכי קשים, וילד מונשם בבית זה לא מקרה מספיק קשה. (בסוף הקופ"ח הוסיפו לנו שעות אז הכל הסתדר.)בשונה מביטוח לאומי למשל, שבו יש קריטריונים ברורים וזכאויות מוגדרות,
ברווחה יש מגוון אפשרויות לעזרה כלכלית (לא רחב במיוחד), וזה תלוי בתקציב שלהם. יש להם תקציב מוגבל, והחלוקה של התקציב היא כראות עיניהם (רק למי שיש תיק אצלם כמובן).
עוזרת מיועדת בעיקר למי שלא מקבל עזרה כספית מביטוח לאומי, כי הקצבה נועדה, בין היתר, למימון סיוע בבית.זה נכון. לפני שהבן שלי השתחרר מהבי"ח, הבטיחו לנו כמה שעות שבועיות של עזרה בבית, חלק ממומן ע"י הקופ"ח וחלק מהרווחה.
הם דווקא טענו שהמקרים הקשים שכן מקבלים הם חולי סרטן שגרים לבד ואין מי שיעזור להם בבית.עוזרת מיועדת בעיקר למי שלא מקבל עזרה כספית מביטוח לאומי, כי הקצבה נועדה, בין היתר, למימון סיוע בבית.
הקצבה של חולי סרטן רחוקה מאד מקצבת מונשמים.הם דווקא טענו שהמקרים הקשים שכן מקבלים הם חולי סרטן שגרים לבד ואין מי שיעזור להם בבית.
את זה לא ידעתי. המנהלת שם לא הזכירה את הקצבה בכלל אבל אולי זה כן היה קשור. בכל מקרה, רק רציתי לציין שבהתחלה כן היה להם תקציב ואח"כ הודיעו שאין.הקצבה של חולי סרטן רחוקה מאד מקצבת מונשמים.
את זה לא ידעתי. המנהלת שם לא הזכירה את הקצבה בכלל אבל אולי זה כן היה קשור. בכל מקרה, רק רציתי לציין שבהתחלה כן היה להם תקציב ואח"כ הודיעו שאין.
יכול להיות. הם לא הציגו את זה כסיוע זמני אבל אולי את צודקת. בכל מקרה, תוך זמן קצר מאוד הוסיפו לנו שעות מהקופ"ח ב"ה. (הם כנראה פחדו שנחזור איתו לבי"ח.)יש תקציבים רבעוניים וכו' וכל תקופה מתעדפים מחדש את הזכאים לקבל את התמיכה הספציפית. לכן יתכן שאושר לך סיוע זמני. אגב גם חולי סרטן לא זוכים לעזרה קבועה ובקשתם נידונה בכל פעם מחדש ולפעמים הם מפסיקים לקבל את העזרה.
מכל מקום, מי שהמליצה פה באשכול לרוץ לרווחה כדי ליהנות מהסלים הנדיבים שהיא שופכת על מוטביה - ציירה אטופיה.
יש מקרים בהם סל סיוע ממשלתי מסויים מותנה בפתיחת תיק ברווחה, כגון במשפחות להן ילד חריג. ואפילו משפחות אלו מדווחות על קושי גדול בהשגת הטבות והקלות דרך הרווחה.
פשוט לא נכון.רווחה זה רק למי שלא עובד
רוצה להתמסכן
וצריך עזרה ותמיכה
אם זה מה שהיא משלמת, ההכנסה שלהם לנפש ברף תחתון. זה שיש לה משרה טובה לא מספר כמה בעלה מרוויח וכמה נפשות חוסות תחת אותה משכורת. ויתכן גם שמשרה שנראית טובה מספקת משכורת בלתי מהממת.ו...כן משלמת למעון 200 ש"ח...
מתבכיינים המון המוןולו רק בשביל זה שווה לי לעשות מאמץ להיות מוכרת ברווחה.
יולדים ילד נכה ואז שולחים אותו למעוןאותי מעניין רק המעון מכל סל ההטבות.
ולו רק בשביל זה שווה לי לעשות מאמץ להיות מוכרת ברווחה.
אבל איך עושים את זה, אין לי מושג.
לא חייב ללכת רחוקיולדים ילד נכה ואז שולחים אותו למעון
יכול להיות שהיא עובדת במישרה טובה אבל ממש לא מכניסה.פשוט לא נכון.
יש לי שכנה נפלאה, שעובדת במשרה טובה
יש לה ילד נכה ברמה קשה, והיא מוכרת ברווחה.
ו...כן משלמת למעון 200 ש"ח...
ויש לה עדיפות ראשונה להתקבל. ילדי רווחה הם הראשונים להתקבל!
אותי מעניין רק המעון מכל סל ההטבות.
ולו רק בשביל זה שווה לי לעשות מאמץ להיות מוכרת ברווחה.
אבל איך עושים את זה, אין לי מושג.
ממש לא נכון, ילדים שהם אחים לילד נכה מקבלים דרגת רווחה במעון. ממש לא קשה להוכיח. מספיק לומר למשל שהילד הנכה מצריך טיפול חד שבועי כמו ספורט טיפולי ולהביא על כך אישור. מאוד פשוט ומהיר.יולדים ילד נכה ואז שולחים אותו למעון
קל מאד
ילדים שהם אחים לילד נכה לא מקבלים דרגת רווחה במעון אלא אם מוכיחים מסוכנות בשהות לצד אחיהם הנכה, ומאד קשה להוכיח אותה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: