מרשה לעצמי להגיב כאן, בתור עובדת רווחה
מישהי יכולה להדריך אותי איך עושים את זה, באישי?
להתקשר ללשכה שמשויכת לאזור מגורייך, לוודא דרך המזכירה שאכן הכתובת הנכונה שבה את מתגוררת היא זו שמופיעה אצלם במערכת ואת שייכת ללשכה זו ואז לבקש לפתוח תיק- קובעים טלפונית פגישת אינטייק אצל עובדת אינטייק.
תהליך אינטייק לוקח בד"כ כחודש מהרגע שמגיע תורכם. (יש הרבה פניות כך שתיתכן תקופת המתנה עד שיצרו איתכם קשר ויזמנו אתכם לפגישה). התהליך כולל כמה פגישות הכרות עם בני הזוג בלשכה וגם ביקור בית.
במקרים בהם עולה צורך דחוף להתערב עוד בשלב פתיחת התיק- עו"ס האינטייק תעשה את ההתערבות ולאחר מכן תעביר את התיק שלכם לעו"ס הקבועה- לפי המצב המשפחתי . (או לעו"ס משפחה או לעו"ס מרכז עוצמה או לעו"ס קשישים).
אמור להיות הנחה במעון/משפחתון למשפחות רווחה
ואגב גם משלמים רק 200 שח בחודש אם את מוכרת רווחה.
לכן שואלת איך אפשר להיות מוכרים?
לגבי המעונות אני יעשה קצת סדר-
כדי לקבל מעון דרך הרווחה צריך לעמוד בקריטריונים של "חוק פעוטות בסיכון"
כלומר- התינוק נמצא במצב סיכון כלשהו בזמן שהותו בבית ולכן מעניקים לו מעון- מסגרת חיצונית כדי שיקבל בה את התנאים המיטיבים אותם הוא לא יכול לקבל בבית.
הקריטריונים לקביעת המסוכנות היא-
- אחד מההורים חולה נפשית או פיזית ואינו כשיר לתת לפעוט את מירב התנאים להתפתחות נאותה. (צריך להוכיח באמצעות מסמכים רפואיים עדכניים את המצב הבריאותי של אחד מההורים)
- התינוק סובל מעיכוב התפתחותי או בעל אלרגיה מסכנת חיים (צריך להוכיח באמצעות מסמכים רפואיים עדכניים מרופא התפתחות/ רופא אלרגיה).
- התינוק נמצא במצב סיכון של הזנחה משמעותית בסיכון של אלימות (ייקבע על פי המלצת העו"ס המלווה את המשפחה)
זה רוח החוק הרשמית.
בפועל, רוב התינוקות שנמצאים במעונות דרך רווחה הם לא באמת תינוקות שיש חשש ממשי ומסוכן לשהותם בבית.
אלא, יש הרבה פרשנויות והתגמשויות- כל לשכה על פי האג'נדה של ראש הלשכה. למשל, יש לשכות שגם אם יש ילד חולה או נכה במשפחה, יתנו לשאר האחים מעון מסובסד כי ההורים לא פנוים לשאר הילדים. ויש לשכות שלא ייתנו.
בנוסף- האמא צריכה להיות או לא עובדת, או עובדת עד 24 שעות שבועיות. במקרים חריגים שהאמא עובדת יותר שעות- יצטרכו להגיש לוועדת חריגים כדי לקבל אישור וזה אפשרי לגמרי.
לאחר שהמשפחה הוכרה כעומדת באחד מהקריטריונים , נערכת וועדת פעוטות בסיכון בנוכחות צוות הלשכה ובני הזוג ובסופה הם מקבלים את האישור בכתב.
התהליך של מציאת מסגרת תמ"ת
עם סמל רווחה, מוטלת על ההורים. הרווחה רק מסבסדת את התשלום אך לא דואגת למציאת מקום לילד.
את קביעת גובה ההשתתפות עושים לאחר שיש דרגת זכאות במשפחה- מבחן הכנסות ממוחשב וקבוע מראש.
ההשתתפות נעה בין בערך 150 ש"ח- ומעלה מעלה- תלוי בגובה הכנסות המשפחה.
יש הרבה משפחות שמוכרות ברווחה שלא זכאיות בכלל למעון. משפחה שפותחת תיק ברווחה כדי לקבל מעון בלבד, ולא עומדת באחד הקריטריונים - לא יפתחו לה תיק בכלל. ככה בכל אופן אצלנו.
כולם היו רצים להיות מוכרים ברווחה.
נכון ולא נכון. ההטבות שהרווחה יכולה להעניק מבחינת לתת כסף ללקוח הן מועטות ולא מדובר בסכומים גדולים מאד.
ההטבות העיקריות של הרווחה הן הטבות בעין- הטבות בשירותים שונים כגון- חונכים, מועדוניות, מעונות, סיוע בהשתלבות בתעסוקה ועוד.
רווחה זה רק למי שלא עובד
רוצה להתמסכן
וצריך עזרה ותמיכה
???
מאיפה כבודו שואב את המידע?
אני לא מוצאת דרך מנומסת להגיד שמה שנכתב כאן ממש לא נכון,
ואף מזלזל בלקוחות הרווחה שייתכן וקוראים את השורות הללו.
אם יש עוד שאלות- אפשר לכתוב כאן ולתייג אותי, אשתדל לענות בשמחה!
חשוב לי להדגיש-
אם יש מישהי/ משהו שמרגיש שזקוק לעזרה דרך הרווחה- שלא יהסס לעשות זאת.
החיסרון היחיד הוא להתמודד עם "סטיגמה" של לקוח רווחה. הסטיגמה הזו הולכת ומתמוססת מכיוון שיש היום יותר ויותר משפחות שמוכרות ברווחה, הן בגלל ילדים עם צרכים מיוחדים והן בגלל מצוקות כאלו ואחרות שיש להם מקום ולגיטימיות והכלה, גם אם הן פחות פוטוגניות!
אני אישית מעריכה כל משפחה שיודעת לבוא לבקש עזרה, בעיניי זה מעיד על כוח ולא על חולשה. זה מעורר הערכה לראות אנשים שיודעים לדאוג לעצמם ולשלום המשפחה שלהם.
אלו זכויות שמגיעות לכם כחוק- אל תמנעו את זה מעצמכם!