דרוש מידע פתיחת תיק ברווחה

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
ממש לא נכון, ילדים שהם אחים לילד נכה מקבלים דרגת רווחה במעון. ממש לא קשה להוכיח. מספיק לומר למשל שהילד הנכה מצריך טיפול חד שבועי כמו ספורט טיפולי ולהביא על כך אישור. מאוד פשוט ומהיר.
מעניין
כי אני יודעת מחברות שהן אמהות לילדים נכים שעשו להן את המוות בעניין.
כנראה זה תלוי רשויות.
גם התמיכות ברווחות השונות שונות, וגם הנכונות להקשיב ולהיענות לצרכים.

שרה רבקה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מעניין
כי אני יודעת מחברות שהן אמהות לילדים נכים שעשו להן את המוות בעניין.
כנראה זה תלוי רשויות.
גם התמיכות ברווחות השונות שונות, וגם הנכונות להקשיב ולהיענות לצרכים.
אין לי ניסיון בתמיכות השונות, כי לא קיבלתי מעולם תמיכה. גם שמעתי שעושים את המוות לאחים,
אבל שנה שעברה בעקבות גזירת ליברמן עם אברכי הכולל, החלטתי לנסות, והלך בקלות ממש. הוזמנתי לוועדה, אמרתי שיש לי צורך לקחת לטיפול בספורט, הבאתי אישור וזהו.

אגב, אני משלמת יותר ממה שהייתי משלמת בתמת.

ואגב נוסף, לא יודעת מאיפה מביאים כאן מידע שגוי שזה למשפחות שלא עובדות...

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
יולדים ילד נכה ואז שולחים אותו למעון
קל מאד
ילדים שהם אחים לילד נכה לא מקבלים דרגת רווחה במעון אלא אם מוכיחים מסוכנות בשהות לצד אחיהם הנכה, ומאד קשה להוכיח אותה.
אויש נו
אתם מתווכחים איתי על מציאות.
שכנה שלי, עם ילד נכה ועבודה טובה (אין לי מושג כמה מרוויחה)
2 הקטנים שלה במעון משלמים 200 ש"ח, כי הם מוכרים ברווחה, וגם מתקבלים לפני כולם.

חברה אחרת, גרושה או פרודה אין לי מושג מה הסטטוס שלה, גם שולחת למעון ב- 200 שקל, עובדת ומרוויחה (שוב אין לי מושג כמה)

אני לא מספיק מכירה לשמחתי את הרווחה,
רק יצא לי לשמוע כמה משפחות נורמטיביות לחלוטין שמוכרות ברווחה ושולחות למעון ב-200 שקל,
ויודעת מה? עזבי את הכסף, הילדים שלהם מתקבלים לפני הילדים שלי שאני אמא עובדת במשרה תובענית בלי חופשות.
רק בשביל זה אני רוצה להיות מוכרת ברווחה, לא רוצה חלילה לא ילד נכה ולא גירושין, לכן שואלת איך אפשר להיות מוכרים?

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יכול להיות. הם לא הציגו את זה כסיוע זמני אבל אולי את צודקת. בכל מקרה, תוך זמן קצר מאוד הוסיפו לנו שעות מהקופ"ח ב"ה. (הם כנראה פחדו שנחזור איתו לבי"ח.)
הכי חשוב- מה שלום הילד היום?

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
2 הקטנים שלה במעון משלמים 200 ש"ח, כי הם מוכרים ברווחה, וגם מתקבלים לפני כולם.
מאד תלוי באיזו עיר.
אני יודעת על ערים שעושים בעיות, ורק אם מוכיחים סיכון לאח- בגלל עומס טיפולי באח הנכה,
אז מאשרים.
לעומת ערים שדווקא הנושא הזה קל יותר, ומאשרים בלי יותר מדי סנקציות.
רק לא נראה לי שהתשלום הוא 200. אלא הוזלה מסוימת לפי דרגת רווחה. יש טבלה כזו.

חברה מבית שמש סיפרה לי ששילמה על ילדה עם עיכוב התפתחותי- 200 שח.
אבל לא שמעתי על כזה מחיר זול, אלא על דרגת רווחה ומחיר מופחת.

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אתם מתווכחים איתי על מציאות.
יש הרבה מציאויות ולא כל גרושה מקבלת עזרה.
לכי תתבכייני להם תשבי כל היום והלילה תספרי להם שטויות ותקבלי רווחה.

הלו! תתעוררי, את לא האימא היחידה שעובדת ונקרעת עם ילדים במעון, תתפללי לה' יומיום שתחיי ברווח ובנחת ולא תזדקקי לגופים הנוראים האלה!!

אמיליה

משתמש מקצוען
מרשה לעצמי להגיב כאן, בתור עובדת רווחה

מישהי יכולה להדריך אותי איך עושים את זה, באישי?
להתקשר ללשכה שמשויכת לאזור מגורייך, לוודא דרך המזכירה שאכן הכתובת הנכונה שבה את מתגוררת היא זו שמופיעה אצלם במערכת ואת שייכת ללשכה זו ואז לבקש לפתוח תיק- קובעים טלפונית פגישת אינטייק אצל עובדת אינטייק.
תהליך אינטייק לוקח בד"כ כחודש מהרגע שמגיע תורכם. (יש הרבה פניות כך שתיתכן תקופת המתנה עד שיצרו איתכם קשר ויזמנו אתכם לפגישה). התהליך כולל כמה פגישות הכרות עם בני הזוג בלשכה וגם ביקור בית.
במקרים בהם עולה צורך דחוף להתערב עוד בשלב פתיחת התיק- עו"ס האינטייק תעשה את ההתערבות ולאחר מכן תעביר את התיק שלכם לעו"ס הקבועה- לפי המצב המשפחתי . (או לעו"ס משפחה או לעו"ס מרכז עוצמה או לעו"ס קשישים).

אמור להיות הנחה במעון/משפחתון למשפחות רווחה
ואגב גם משלמים רק 200 שח בחודש אם את מוכרת רווחה.
לכן שואלת איך אפשר להיות מוכרים?
לגבי המעונות אני יעשה קצת סדר-
כדי לקבל מעון דרך הרווחה צריך לעמוד בקריטריונים של "חוק פעוטות בסיכון"
כלומר- התינוק נמצא במצב סיכון כלשהו בזמן שהותו בבית ולכן מעניקים לו מעון- מסגרת חיצונית כדי שיקבל בה את התנאים המיטיבים אותם הוא לא יכול לקבל בבית.
הקריטריונים לקביעת המסוכנות היא-
- אחד מההורים חולה נפשית או פיזית ואינו כשיר לתת לפעוט את מירב התנאים להתפתחות נאותה. (צריך להוכיח באמצעות מסמכים רפואיים עדכניים את המצב הבריאותי של אחד מההורים)
- התינוק סובל מעיכוב התפתחותי או בעל אלרגיה מסכנת חיים (צריך להוכיח באמצעות מסמכים רפואיים עדכניים מרופא התפתחות/ רופא אלרגיה).
- התינוק נמצא במצב סיכון של הזנחה משמעותית בסיכון של אלימות (ייקבע על פי המלצת העו"ס המלווה את המשפחה)
זה רוח החוק הרשמית.
בפועל, רוב התינוקות שנמצאים במעונות דרך רווחה הם לא באמת תינוקות שיש חשש ממשי ומסוכן לשהותם בבית.
אלא, יש הרבה פרשנויות והתגמשויות- כל לשכה על פי האג'נדה של ראש הלשכה. למשל, יש לשכות שגם אם יש ילד חולה או נכה במשפחה, יתנו לשאר האחים מעון מסובסד כי ההורים לא פנוים לשאר הילדים. ויש לשכות שלא ייתנו.
בנוסף- האמא צריכה להיות או לא עובדת, או עובדת עד 24 שעות שבועיות. במקרים חריגים שהאמא עובדת יותר שעות- יצטרכו להגיש לוועדת חריגים כדי לקבל אישור וזה אפשרי לגמרי.
לאחר שהמשפחה הוכרה כעומדת באחד מהקריטריונים , נערכת וועדת פעוטות בסיכון בנוכחות צוות הלשכה ובני הזוג ובסופה הם מקבלים את האישור בכתב.
התהליך של מציאת מסגרת תמ"ת עם סמל רווחה, מוטלת על ההורים. הרווחה רק מסבסדת את התשלום אך לא דואגת למציאת מקום לילד.
את קביעת גובה ההשתתפות עושים לאחר שיש דרגת זכאות במשפחה- מבחן הכנסות ממוחשב וקבוע מראש.
ההשתתפות נעה בין בערך 150 ש"ח- ומעלה מעלה- תלוי בגובה הכנסות המשפחה.
יש הרבה משפחות שמוכרות ברווחה שלא זכאיות בכלל למעון. משפחה שפותחת תיק ברווחה כדי לקבל מעון בלבד, ולא עומדת באחד הקריטריונים - לא יפתחו לה תיק בכלל. ככה בכל אופן אצלנו.

כולם היו רצים להיות מוכרים ברווחה.
נכון ולא נכון. ההטבות שהרווחה יכולה להעניק מבחינת לתת כסף ללקוח הן מועטות ולא מדובר בסכומים גדולים מאד.
ההטבות העיקריות של הרווחה הן הטבות בעין- הטבות בשירותים שונים כגון- חונכים, מועדוניות, מעונות, סיוע בהשתלבות בתעסוקה ועוד.
רווחה זה רק למי שלא עובד
רוצה להתמסכן
וצריך עזרה ותמיכה
???
מאיפה כבודו שואב את המידע?
אני לא מוצאת דרך מנומסת להגיד שמה שנכתב כאן ממש לא נכון,
ואף מזלזל בלקוחות הרווחה שייתכן וקוראים את השורות הללו.

אם יש עוד שאלות- אפשר לכתוב כאן ולתייג אותי, אשתדל לענות בשמחה!
חשוב לי להדגיש-
אם יש מישהי/ משהו שמרגיש שזקוק לעזרה דרך הרווחה- שלא יהסס לעשות זאת.
החיסרון היחיד הוא להתמודד עם "סטיגמה" של לקוח רווחה. הסטיגמה הזו הולכת ומתמוססת מכיוון שיש היום יותר ויותר משפחות שמוכרות ברווחה, הן בגלל ילדים עם צרכים מיוחדים והן בגלל מצוקות כאלו ואחרות שיש להם מקום ולגיטימיות והכלה, גם אם הן פחות פוטוגניות!
אני אישית מעריכה כל משפחה שיודעת לבוא לבקש עזרה, בעיניי זה מעיד על כוח ולא על חולשה. זה מעורר הערכה לראות אנשים שיודעים לדאוג לעצמם ולשלום המשפחה שלהם.
אלו זכויות שמגיעות לכם כחוק- אל תמנעו את זה מעצמכם!

נערך לאחרונה ב:

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
אני שאלתי בשביל טיפול באלימות במשפחה
אם יש להם מה להציע אם בכלל..
אין לי מידע קונקרטי בענין הרווחה, אבל נראה לי שאלימות במשפחה זה אחד הנושאים הראשונים שהם מטפלים בהם (או שאני תמים...:p), בכל אופן תפנו לעזרה, אלימות במשפחה נשמע לי מפחיד... שה' יתן לכם כוחות וכלים להתמודד, ולצאת מהמצב הלא פשוט הזה.

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
רווחה זה רק למי שלא עובד
רוצה להתמסכן
וצריך עזרה ותמיכה
או למי שנגזר עליו משמים, והוא צריך עזרה ותמיכה.

לדעתי לא מכובד לכתוב ככה בפורום ציבורי, אף אחד לא אוהב להתמסכן, יש אנשים שצריכים עזרה, ובדיוק בשביל כך נועדו שירותי הרווחה.

היועץ=

משתמש פעיל
מרשה לעצמי להגיב כאן, בתור עובדת רווחה

להתקשר ללשכה שמשויכת לאזור מגורייך, לוודא דרך המזכירה שאכן הכתובת הנכונה שבה את מתגוררת היא זו שמופיעה אצלם במערכת ואת שייכת ללשכה זו ואז לבקש לפתוח תיק- קובעים טלפונית פגישת אינטייק אצל עובדת אינטייק.
תהליך אינטייק לוקח בד"כ כחודש מהרגע שמגיע תורכם. (יש הרבה פניות כך שתיתכן תקופת המתנה עד שיצרו איתכם קשר ויזמנו אתכם לפגישה). התהליך כולל כמה פגישות הכרות עם בני הזוג בלשכה וגם ביקור בית.
במקרים בהם עולה צורך דחוף להתערב עוד בשלב פתיחת התיק- עו"ס האינטייק תעשה את ההתערבות ולאחר מכן תעביר את התיק שלכם לעו"ס הקבועה- לפי המצב המשפחתי . (או לעו"ס משפחה או לעו"ס מרכז עוצמה או לעו"ס קשישים).

לגבי המעונות אני יעשה קצת סדר-
כדי לקבל מעון דרך הרווחה צריך לעמוד בקריטריונים של "חוק פעוטות בסיכון"
כלומר- התינוק נמצא במצב סיכון כלשהו בזמן שהותו בבית ולכן מעניקים לו מעון- מסגרת חיצונית כדי שיקבל בה את התנאים המיטיבים אותם הוא לא יכול לקבל בבית.
הקריטריונים לקביעת המסוכנות היא-
- אחד מההורים חולה נפשית או פיזית ואינו כשיר לתת לפעוט את מירב התנאים להתפתחות נאותה. (צריך להוכיח באמצעות מסמכים רפואיים עדכניים את המצב הבריאותי של אחד מההורים)
- התינוק סובל מעיכוב התפתחותי או בעל אלרגיה מסכנת חיים (צריך להוכיח באמצעות מסמכים רפואיים עדכניים מרופא התפתחות/ רופא אלרגיה).
- התינוק נמצא במצב סיכון של הזנחה משמעותית בסיכון של אלימות (ייקבע על פי המלצת העו"ס המלווה את המשפחה)
זה רוח החוק הרשמית.
בפועל, רוב התינוקות שנמצאים במעונות דרך רווחה הם לא באמת תינוקות שיש חשש ממשי ומסוכן לשהותם בבית.
אלא, יש הרבה פרשנויות והתגמשויות- כל לשכה על פי האג'נדה של ראש הלשכה. למשל, יש לשכות שגם אם יש ילד חולה או נכה במשפחה, יתנו לשאר האחים מעון מסובסד כי ההורים לא פנוים לשאר הילדים. ויש לשכות שלא ייתנו.
בנוסף- האמא צריכה להיות או לא עובדת, או עובדת עד 24 שעות שבועיות. במקרים חריגים שהאמא עובדת יותר שעות- יצטרכו להגיש לוועדת חריגים כדי לקבל אישור וזה אפשרי לגמרי.
לאחר שהמשפחה הוכרה כעומדת באחד מהקריטריונים , נערכת וועדת פעוטות בסיכון בנוכחות צוות הלשכה ובני הזוג ובסופה הם מקבלים את האישור בכתב.
התהליך של מציאת מסגרת תמ"ת עם סמל רווחה, מוטלת על ההורים. הרווחה רק מסבסדת את התשלום אך לא דואגת למציאת מקום לילד.
את קביעת גובה ההשתתפות עושים לאחר שיש דרגת זכאות במשפחה- מבחן הכנסות ממוחשב וקבוע מראש.
ההשתתפות נעה בין בערך 150 ש"ח- ומעלה מעלה- תלוי בגובה הכנסות המשפחה.
יש הרבה משפחות שמוכרות ברווחה שלא זכאיות בכלל למעון. משפחה שפותחת תיק ברווחה כדי לקבל מעון בלבד, ולא עומדת באחד הקריטריונים - לא יפתחו לה תיק בכלל. ככה בכל אופן אצלנו.

נכון ולא נכון. ההטבות שהרווחה יכולה להעניק מבחינת לתת כסף ללקוח הן מועטות ולא מדובר בסכומים גדולים מאד.
ההטבות העיקריות של הרווחה הן הטבות בעין- הטבות בשירותים שונים כגון- חונכים, מועדוניות, מעונות, סיוע בהשתלבות בתעסוקה ועוד.

???
מאיפה כבודו שואב את המידע?
אני לא מוצאת דרך מנומסת להגיד שמה שנכתב כאן ממש לא נכון,
ואף מזלזל בלקוחות הרווחה שייתכן וקוראים את השורות הללו.

אם יש עוד שאלות- אפשר לכתוב כאן ולתייג אותי, אשתדל לענות בשמחה!
חשוב לי להדגיש-
אם יש מישהי/ משהו שמרגיש שזקוק לעזרה דרך הרווחה- שלא יהסס לעשות זאת.
החיסרון היחיד הוא להתמודד עם "סטיגמה" של לקוח רווחה. הסטיגמה הזו הולכת ומתמוססת מכיוון שיש היום יותר ויותר משפחות שמוכרות ברווחה, הן בגלל ילדים עם צרכים מיוחדים והן בגלל מצוקות כאלו ואחרות שיש להם מקום ולגיטימיות והכלה, גם אם הן פחות פוטוגניות!
אני אישית מעריכה כל משפחה שיודעת לבוא לבקש עזרה, בעיניי זה מעיד על כוח ולא על חולשה. זה מעורר הערכה לראות אנשים שלדאוג לעצמם ולשלום המשפחה שלהם.
אלו זכויות שמגיעות לכם כחוק- אל תמנעו את זה מעצמכם!
מנסיון אישי

ואני אומר לכם בפה מלא יש שם רצון למיסכנות בלבד!!!

אל תתקרבו לשם אם אתם לא ממש חייבים!!!

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני אישית מעריכה כל משפחה שיודעת לבוא לבקש עזרה, בעיניי זה מעיד על כוח ולא על חולשה. זה מעורר הערכה לראות אנשים שלדאוג לעצמם ולשלום המשפחה שלהם.
יקירתי, הנה לך כלל לחיים, מי שבאמת צריך עזרה לא יפנה ולא יקבל אותה ואם כבר פונה הוא פונה בקול ענות חלושה ונרמס.
מי שמצליח מוטב שלא אכתוב כאן מה הסגנון שלנו
לצערנו כך זה ברוב המקומות.
אז אין כאן כוח או חולשה יש כאן משחקים עמוקים יותר.
לצערנו הרב כשצריך את העזרה הרווחה לא יודעת לתת אותה, ברוב המקרים המטרה שלה היא להוציא את האזרח מהמעגל ולתת לו להסתמך כל היום על ביקורים ודוחות שונים ומשונים.

לא היו לי משפטים רכים יותר, איתך הסליחה.

היועץ=

משתמש פעיל
או למי שנגזר עליו משמים, והוא צריך עזרה ותמיכה.

לדעתי לא מכובד לכתוב ככה בפורום ציבורי, אף אחד לא אוהב להתמסכן, יש אנשים שצריכים עזרה, ובדיוק בשביל כך נועדו שרותי הרווחה.
אם אתר רק צריך עזרה - אפילו שאתה ממש צריך= לא תקבל

אם תתמסכן תקבל במידי ואכ"מל

מכיר אנשים במצבים איומים שלא ספרו אותם עד שהגיעו למצבים חמורים ואז התעוררו שם וכמובן למקומות שליליים....

אם אתם עובדים ויכולים להילחם על החיים בלעדיהם לא להתקרב!!!

אמיליה

משתמש מקצוען
מנסיון אישי

ואני אומר לכם בפה מלא יש שם רצון למיסכנות בלבד!!!

אל תתקרבו לשם אם אתם לא ממש חייבים!!!
יקירתי, הנה לך כלל לחיים, מי שבאמת צריך עזרה לא יפנה ולא יקבל אותה ואם כבר פונה הוא פונה בקול ענות חלושה ונרמס.
מי שמצליח מוטב שלא אכתוב כאן מה הסגנון שלנו
לצערנו כך זה ברוב המקומות.
אז אין כאן כוח או חולשה יש כאן משחקים עמוקים יותר.
לצערנו הרב כשצריך את העזרה הרווחה לא יודעת לתת אותה, ברוב המקרים המטרה שלה היא להוציא את האזרח מהמעגל ולתת לו להסתמך כל היום על ביקורים ודוחות שונים ומשונים.

לא היו לי משפטים רכים יותר, איתך הסליחה.

נשמע ששניכם מדברים מתוך ניסיון אישי כואב.
ראשית, מצטערת לשמוע שזו חווית השירות שלכם מהמחלקה לשירותים חברתיים
שנית, באופן אישי, כעובדת סוציאלית וליוויתי מאות משפחות- יכולה להעיד שאני וחברותיי לעבודה אכן עובדות מתוך אותם אמונות וערכים שעליהם כתבתי.
מבינה שסוג הסיוע משתנה מעוס לעוס ומלשכה ללשכה.
ניסיתם להציף את התחושות שלכם מול הצוות או מול המנהלים?

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
אם אתר רק צריך עזרה - אפילו שאתה ממש צריך= לא תקבל

אם תתמסכן תקבל במידי ואכ"מל

מכיר אנשים במצבים איומים שלא ספרו אותם עד שהגיעו למצבים חמורים ואז התעוררו שם וכמובן למקומות שליליים....

אם אתם עובדים ויכולים להילחם על החיים בלעדיהם לא להתקרב!!!
אז רק תדייק יותר את דבריך, הביקורת שלך היא על 'הרווחה', ולא חלילה על מי שנצרך לשרותיה. בזה אין לי שום מושג, כי ב"ה לא הוצרכתי לשרותיהם, ואני לא מכיר מישהו מסביבתי שהוצרך לכך. לי צרם שהיה נשמע מדבריך, כביכול מגיעים לרוחה אנשים נצלנים שמחפשים להתמסכן, וטוב שהבהרת את דבריך

שואלת.

משתמש פעיל
הייתי רוצה להציג עוד צד - ואכתוב זאת בעדינות
קרובי משפחה שפנו לרווחה בעקבות בעיה התנהגותית - חמורה של ביתם.
דרשו מהם לטפל בה על ידי אנשי מקצוע שאינם חרדיים וגברים ובקבות סירובם איימו עליהם שיוציאו את הבת מהבית.
הסוף היה שהמשפחה כולה (עשרה ילדים) נמלטה מהעיר ופתחה דף חדש במקום אחר.
כדאי לשקול היטב לפני שפונים לרווחה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה