אפשר להעלות את זה, כקובץ להורדה?
המרכיבים:
לבצק:
למילוי בצל:
- 1 ק"ג קמח קסם
- 4 כפות סוכר לבן
- 1/2 2 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
למילוי בשר:
- 3 בצלים גדולים מאד, חצויים ופרוסים
- 1/4 כוס שמן
- 1 כף סוכר לבן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1 כפית אבקת מרק עוף פרווה
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- מלח, פלפל
להברשה:
- 1/2 ק"ג בקר או עוף טחונים, מעורבבים עם 1 כף שומן כבש (לא חובה)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1 כף רסק עגבניות
- צנוברים קלויים (לא חובה)
אופן ההכנה:
- 1 ביצה גדולה, טרופה
- שומשום, קצח
המתכון מאתר סוגת
- מניחים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח ולשים באמצעות וו לישה במשך 7 דקות, כאשר משנים לסירוגין את רמת המהירות מבינוני לגבוה, כדי לדמות מהלך של לישה ידנית.
- מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 2 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים להתפחה במשך כשעה.
- בינתיים מכינים את מילוי הבצל: מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים במשך כ-3 דקות. מוסיפים כף סוכר, מערבבים וממשיכים לטגן 3 דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
- אם רוצים מכינים גם מילוי בשר: מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן עד להזהבה קלה. מפזרים עליהם את הבשר הטחון ומערבבים היטב. כשהבשר מתחיל לשנות צבע מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מניחים להתקרר.
- יוצרים מהבצק שתפח כ-20 כדורים בגודל פינג פונג, ממלאים כל כדור במילוי וסוגרים כמו שק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כך שהתפר יהיה כלפי מטה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אם מכינים לחמניות בשר, מפזרים עליהן קצח, כדי להבדיל בין שני הסוגים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- אופים בתנור החם 25-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.