הזוי!
אהבתם? תלייקו!!
לייקת
לייקתם
תלייקו
רק תזכירו לי מה זה בעברית.
הזוי!
אהבתם? תלייקו!!
אם מישהו רכב על סוס ועזב, אז הוא פרש או לא?
להודות למישהו בפה מלא, זה מנומס או לא?
איך חב"דניק יודע מה לעשות כשמישהו אומר לו "תניח לי"?
אם ארכיאולוג העלה חרס בידו, זה סימן שהוא הצליח או לא?
האם למי שעובד במפעל לספרי קודש יש מידי יום סידורים?
האם יש ערבים לזכרו של הרב כהנא?
אם אתה רוצה לקבל תשובות, כנס לחנות שעונים.
מצחיק שלאלה שהדליקו את המנורה קוראים מכבים.
באיסטנבול לא סוגרים דלתות. הם טורקים.
מה עושים הגויים כשהם ישנים? נוכרים.
שקלתי הרבה לפני שהחלטתי לעשות דיאטה.
חיפשתי את עצמי בויקיפדיה ולא מצאתי. מרגיש חסר ערך.
אם הבעיה שלך היא כסף ואין לך כסף אז אין לך בעיה, לא?
יש לי חבר שלא יודע מאיפה מגיעים מי מעיין. זה נובע מבורות.
תמיד כשאומרים לי שאני כוכב אני ישר מאדים. ובצדק.
רציתי להפתיע את חבר שלי בעבודה בפרחים, אבל במקום שהוא עובד יש שלט שאוסר כניסה לזרים.
אז הכנסתי פרח פרח.
הדברים הכי מוזרים שהאדם החליט לעשות מהם אוכל: דג מ-לוח חלב מ-פוסטר שוקולד מ-ריר. (איכס)
היום אחד העיר לי שהזקן שלי על הפנים, אמרתי לו, וכי מה חשבת שהוא יהיה על כף היד?...
לאא!!
רץ ברשת..
אה הנה אחד שלי, לכבודך:
כיצד יתכן שטקסט שרץ ברשת הוא הדבר החפשי ביותר בעולם?
תרומתי הצנועה,
שקמה ועלתה
מתוך ההכנות לשבת המלכה.
-
אני שוטפת את הבת שלי והיא שמחה.
אני מסבנת אותה והיא עוד אומרת תודה.
אם מישהו רכב על סוס ועזב, אז הוא פרש או לא?
איך חב"דניק יודע מה לעשות כשמישהו אומר לו "תניח לי"?
אם ארכיאולוג העלה חרס בידו, זה סימן שהוא הצליח או לא?
לדעתי, שעדיין מקבצת נדבות, מותר לסופר לחלוק מפעם לפעם על האקדמיה ולהעדיף את טעמו האישי.מתוך אתר האקדמיה:
השאלה איך נכנה את הורי סבֵינו היא שאלה כמעט יום־יומית בדור האחרון. האקדמיה בחרה בצירוף המהלך סַבָּא רַבָּא על דרך הארמית ('רבא' בארמית – גדול) ובנקבה קבעה סָבְתָא רַבְּתָא (רַבְּתָא היא צורת הנקבה הארמית של רַבָּא). לצד אלו אפשר להשתמש גם בצירופים סָב גָּדוֹל, סַבָּא גָּדוֹל; סָבָה גְּדוֹלָה, סָבְתָא גְּדוֹלָה.
ומה צורת הרבים? דרך הארמית בנטיית הרבים שונה מדרכה של העברית (למשל לפי הארמית הבבלית צורת הרבים של סַבָּא רַבָּא תהיה כנראה "סָבֵי רַבְרְבֵי"), ועל כן החליטה האקדמיה שברבים עוברים לעברית: סָבִים גְּדוֹלִים ('סבים' במלרע ובבי"ת רפה), סָבוֹת גְּדוֹלוֹת.
האקדמיה מציעה חלופות כמעט לכל המילים הלועזיות שהשתרבבו לשפתנו.המילה SMS מקורה באנגלית, ולא די שבחוצפתם כי רבה הפכו אותה למילה נכתבת בעברית "אסמס" (כמו המילה"אוקיי"), הגדילו לעשות והוסיפו לה הטיות, עבר הווה, ברבים ובבודדים.
ומה עם תנאי כפול?ולא:
אם תעשה ככה אני אביא לך ככה.
אלא
אם תעשה ככה - אביא לך ככה.
ומה עם תנאי כפול?
לא מתאים לך לפספס...
נכשל במבחן, הצליח במשימהזו חקירה ידועה במי שניגש למבחן על מנת להיכשל בו, והוא אכן נכשל/ הצליח ???
נכתב ע"י צדיק סופית:לדעתי, שעדיין מקבצת נדבות, מותר לסופר לחלוק מפעם לפעם על האקדמיה ולהעדיף את טעמו האישי.
אגב, פעמים שהאקדמיה מאשרת מילה שלא הייתה תקנית, רק משום שהיא נפוצה והשתרשה.
קראתי על זה פעם.בעזהי"ת
טעות נוספת: אנשים אומרים "בכדי" במקום "כדי". המילה "בכדי" מופיעה בש"ס רק בהקשר של מדידת שיעור מקום או זמן: בכדי אכילת פרס, למוצאי שבת אסורין בכדי שיעשו (דהיינו בתוך שיעור שיש בו דֵּי זמן שיוכלו להיעשות - הם אסורים), ניקב בכדי טהרתו (ניקב נקב בגודל כזה שיש בו די לטהרו - כי כלי שאיבד את שימושו לא נקרא יותר כלי ונטהר).
ומה עם עשרת המכות ועשר הדברות?כאשר כותבים מספר נקבות, לא מוסיפים סיומת ת' בסוף.
אמור מעתה: שלושת האבות וארבע האמהות, ולא ארבעת האמהות.
יש הרבה כותבים, כולל סופרים וסופרות מוצלחים ומוצלחות, ששוגים בטעות הזאת.
המילון? לא אופתע אם הוא יכשיר גם את המילים בְּאִם, בְּכָאן (שנפוצות מאד אצל אנשים שמקפידים לא לדבר בעברית מסיבות דתיות).קראתי על זה פעם.
אבל במילון מופיעה המילה בכדי כמילה נרדפת למילה בשביל. כמו שיש עבור ויש בעבור.
וגם בגמרא לא תמיד המילה בכדי היא כפי שהזכרת. כי אפשר לומר גם כדי אכילת פרס, כדי חסרונן וכדו'.
מה איתם? ברוך ה', הכל בסדר, למיטב ידיעתי.ומה עם עשרת המכות ועשר הדברות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: