דרוש מידע פסח - עצות לעצלנים

תמונות

משתמש פעיל
בלי קשר לפסח,
כאשה שעובדת בחודשים האחרונים גם בימי שישי, ופשוט לאאאא מסתדרת, אשמח לקבל טיפים
השבוע מזיזים את השעון ונגמר התירוץ של יום שישי קצר. אמא'לה
אני חושבת שאת צריכה לעשות רשימה מסודרת מאד מה כל יום לנקות כמובן כדאי לך להביא עוזרת נגיד פעמיים בשבוע שזה מאד יעזור לך בהתארגנות ובניקיון לפסח או אם יש לך בנות גדולות את יכולה לדרבן אותן לנקות ולהבטיח להם פרס

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סליחה על העצה הלא עצתית
אבל דעתי הפשוטה שיש תקופות ושנים בחיים שצריך לדעת שפסח עושים את מה שההלכה מבקשת
מוציאים ומבטלים את החמץ.
וזהו. יחכו הקירות יחכו הארונות יחכו המנורות
לזמנים רגועים ומאוזנים יותר.
מדברת ממקום שרואה סביבי נשים עם סדרת קטנטנים, עובדות במשרה מלאה, לפני או אחרי לידה בלימודים וכו
ועם כל האוסף המדליק הזה- עוד מתוסכלות ושואלות את עצמן איך כולן עוברות ומצחצחות את כל הבית.

אז לפעמים זה פשוט לא התפקיד.

שקדי

משתמש מקצוען
סליחה על העצה הלא עצתית
מוציאים ומבטלים את החמץ.
מדברת ממקום שרואה סביבי נשים עם סדרת קטנטנים, עובדות במשרה מלאה, לפני או אחרי לידה בלימודים וכו
ועם כל האוסף המדליק הזה- עוד מתוסכלות ושואלות את עצמן איך כולן עוברות ומצחצחות את כל הבית.

עצה עצתית בהחלט

תמונות

משתמש פעיל
סליחה על העצה הלא עצתית
מוציאים ומבטלים את החמץ.

מה שקורה שאנחנו מאד לחוצות מפסח כי אנחנו משתגעות ומנקות גם את המנורות למעלה של המטבח את זה ההלכה לא בקשה ובדור שלנו איבדנו פורפורציה בעניין הניקיונות של פסח

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ובדור שלנו איבדנו פורפורציה בעניין הניקיונות של פסח
אני לא רואה בזה איבוד פרופורציה
אף אישה לא חושבת שההלכה מחייבת אותה לנקות קירות
פשוט נשות עמ''י החרוצות כל כך רוצות לפחות פעם בשנה לנקות מהיסוד את הבית ופסח הוא הזדמנות נפלאה.
רק ציינתי לתשומת לב- שלא תמיד יש לנו את ההזדמנות הזאת
גם אםהלוח מראה על חודש ניסן....

תמונות

משתמש פעיל
אני לא רואה בזה איבוד פרופורציה
אף אישה לא חושבת שההלכה מחייבת אותה לנקות קירות
פשוט נשות עמ''י החרוצות כל כך רוצות לפחות פעם בשנה לנקות מהיסוד את הבית ופסח הוא הזדמנות נפלאה.
רק ציינתי לתשומת לב- שלא תמיד יש לנו את ההזדמנות הזאת
גם אםהלוח מראה על חודש ניסן....
את צודקת מאד , אבל לפעמים זה גורם לנו לחץ ועצבים עדיף לנקות לאט ולהוריד עול ואיפה שלא צריך לנקות ואין חמץ בשביל מה לעבור על זה עוד פעם ולנקות

bnoya

משתמש מקצוען
בלי קשר לפסח,
כאשה שעובדת בחודשים האחרונים גם בימי שישי, ופשוט לאאאא מסתדרת, אשמח לקבל טיפים
השבוע מזיזים את השעון ונגמר התירוץ של יום שישי קצר. אמא'לה
גם אני עובדת בשישי ומחוסר ברירה העברתי הכל ליום חמישי. גיליתי שאוכל מיום חמישי מרגיש ממש כמו מיום שישי אם מאכסנים נכון ולא מתפנקים. אז משתדלת לסיים הכל ביום חמישי. אפילו קוצצת את כל הירקות לסלטים חיים ומתבלת רק בשישי. וגם, קובעת לעצמי שעה שבה הכל גמור. מה שלא הספקתי לא יקרה. אין להתחיל להכין עוד עוגה ואין להתחיל לנקות. מה שלא עשיתי, יחכה לשבוע הבא!

תמונות

משתמש פעיל
גם אני עובדת בשישי ומחוסר ברירה העברתי הכל ליום חמישי. גיליתי שאוכל מיום חמישי מרגיש ממש כמו מיום שישי אם מאכסנים נכון ולא מתפנקים. אז משתדלת לסיים הכל ביום חמישי. אפילו קוצצת את כל הירקות לסלטים חיים ומתבלת רק בשישי. וגם, קובעת לעצמי שעה שבה הכל גמור. מה שלא הספקתי לא יקרה. אין להתחיל להכין עוד עוגה ואין להתחיל לנקות. מה שלא עשיתי, יחכה לשבוע הבא!
לכן אני גם משתדלת תמיד לעשות קניה בימי רביעי את רוב הקניה שאני היה יותר מסודרת

אילת פלדמן

משתמש פעיל
סליחה על העצה הלא עצתית
מוציאים ומבטלים את החמץ.

כל מילה

אילת פלדמן

משתמש פעיל
וחשוב מאוד מאוד לזכור כל הזמן שלכל אחת יש את הקצב שלה והתנאים האישיים שלה. לא להילחץ מהספקים של אחרים ולא לערוך השוואות . במקום זה תנקו עוד מדף... :)
איך אבא שלי היה אומר?
כשושאלים אתכם מה הספקתם לנקות לפסח,
תשאלו אותם בחזרה איזה פירושים להגדה כבר הספקתם להכין...

מ. ק.

משתמש מקצוען
השנה ארגנו את הבגדים והוצאנו שקיות בחנוכה.
במילא עדיין צריך חורף. אז עכשיו הארונות טסים- להוציא, לנקות ולהחזיר כשצריך לסדר ממש קצת.

בכל מקרה, אחרי פורים מתחילים פסח, ומתחילים מהמטבח, כי זה ההלכה.
מה שנספיק מעבר- יהיה בונוס.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה