עוגת שוקולד פירורים
מתכון מפרוג מלפני שנתיים.
עוגה מנצחת שלא תגמרי לקבל מחמאות!!!
לשוקולד:
ממיסים בסיר על אש נמוכה
100 גר שוקולד
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כשהכל נמס לכבות את האש ולהוסיף
1-2 כף יין מתוק
וכשמתקרר להוסיף:
3 ביצים
בקערה נפרדת להכין את הבצק:
2 כוס קמח תפוח אדמה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
1 ביצה
לערבב היטב
לשטוח על התבנית 2/3 מהבצק, מעל זה את השוקולד המומס ומעל 1/3 בצק מהמקפיא, לגרד מעל השוקולד.
לאפות באזור חצי שעה או יותר תלוי לפי מה שמתיימר להקרא תנור לפסח
אני הקצפתי ריצ' עם קפה-כפית קפה+ממש קצת מים להמיס את הקפה ויצא ממש טעיםלא הבנתי אם מקציפים את המילי של הרולדה?
יש למשהי מילוי טוב לרולדה?
תודה הכנתי עכשיו,
העני כמה שאלו:בעוגה הזו בצק ושוקולד חשוב קמח שקדיןם דדוקא ושוקולד ציפס?ואין א.אפיה?כי הכנתי ויצא נמוך ורטוב הכנתי עם שוקולד מגורד ושקדים טחונים בגלל זה? והמילוי שוקלד ללא א.אפיה?2 עוגות מעולות ממש
1. עוגה ממחלקת הרושם. כמה ניסיונות שהביאו למתכון מנצח
צפה בקובץ המצורף 634186
מתכון:
תבנית חד פעמית ענקית
לעוגה
10 ביצים מופרדות
1.1/4 כוסות סוכר
1 א. אפיה
3/4 כוס שמן
1.1/4 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]
1 כוס מיץ תפוזים או מים
1.1/4 כוס קמח תפו"א
1 כף קפה נמס
6 כפות קקאו
לקרם:
200 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמן
1/3 כוס יין מתוק
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
2 ביצים
3/4 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]
הכנה:
מקציפים חלבונים עם 1 כוס סוכר בהדרגה לקצף יציב. מהירות גבוהה
מורידים מהירות למינימום ומוסיפים את יתר הרכיבים למעט הקפה והקקאו לפי הסדר.
מחלקים ל-2
חצי יוצקים לתבנית חד פעמית מרופדת בניר אפיה. לחצי השני מוסיפים קפה וקקאו ואת רבע כוס הסוכר שנשאר. יוצקים לתבנית חד פעמית מרודפת בניר אפיהץ
אופים את העוגות כ -20 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכזן
מקררים את העוגות
מכינים קרם:
ממיסים שוקולד, שמן, יין, סוכר וקקאו לקרם אחיד. מסירים מאש ומוסיפים ביצה אחת ואז את השניה. מוסיפים את קמח השקדים.
מחכים שהקרם יתקרר מעט ומורחים 2/3 על העוגה הכהה. מניחים את העוגה הבהירה בזהירות על הכהה ומצפים ביתרת הקרם. אפשר לקשט בשקד מולבן פרוס.
פורסים רק לאחר הקפאה חלקית. בסכין חדה ולא משוננת לחה.
2. עוגת שכבות ללא מיקסר. הכל בקערה אח בלי שטיפה
צפה בקובץ המצורף 634193
מתכון, תבנית חד פעמית ענקית
לבסיס:
3.5 כוסות קמח תפו"א
1.5 כוסות שמן
1.1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים עדיף מולבנים.
1 כוס שוקולד צ'יפס
מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה
באותה קערה מערבבים:
1 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כוס שמן
6 ביצים
3 כפות יין או מיץ תפוזים [אני מעדיפה יין]
4 כפות קמח תפו"א
יוצקים על השכבה הראשונה באופן שיכסה הכל
אופים ב 180 מעלות כ 45 דקות.
פורסים לאחר שהעוגה מתקררת.
בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 634199
צפה בקובץ המצורף 634200
בעוגה עם הבסיס עם קמח שקדים די חשוב הקמח שקדים ל רקם אבל אם שמת שקדים טחונים זה אמור להיות בסדר. זו עוגה לא גבוהה אין בה אבקת אפיה. שוקולד מגורד יכול להפוך את העוגה לרטובה יותר משוקולד צ'יפס כי הוא נמס מהר בתנור והופל להיות יותק חלק מהבלילה מאשר תוספת לתערובת.העני כמה שאלו:בעוגה הזו בצק ושוקולד חשוב קמח שקדיןם דדוקא ושוקולד ציפס?ואין א.אפיה?כי הכנתי ויצא נמוך ורטוב הכנתי עם שוקולד מגורד ושקדים טחונים בגלל זה? והמילוי שוקלד ללא א.אפיה?
בעוגה למעלה של 10 ביצים ערבבתי בטעות את התערובת השלמה ם קקאו וקפה זה בסדר? ויצא לי קצת גושים כשערבבתי חלמונים עם קקאו וכו מה הסיבה?וגם כאן חשוב דווקא קמח שקדים??
תודה!!!!!
ומה הסיבה שיצא לי מעט נמוך בעוגה עם 10 ביצים?בעוגה עם הבסיס עם קמח שקדים די חשוב הקמח שקדים ל רקם אבל אם שמת שקדים טחונים זה אמור להיות בסדר. זו עוגה לא גבוהה אין בה אבקת אפיה. שוקולד מגורד יכול להפוך את העוגה לרטובה יותר משוקולד צ'יפס כי הוא נמס מהר בתנור והופל להיות יותק חלק מהבלילה מאשר תוספת לתערובת.
לגבי העוגה עם ה10 ביצים
לא משנה שהוספת את הקפה לכל הביצים
מה שיקרה זה שהשכבות יהיו באותו צבע. לא נורא בכלל
גושים בערבוב קקאו עם סחלמונים יכולים להיווצר כי הביצה עוטת חלקי קקאו והופעת לגוש. צריך לטרוף היטב כדי לפרק את הגושים האלו
הכנתי שוב לפי הכללים שלה אחרי שלה יצאו מעולה.!!!!!ומה הסיבה שיצא לי מעט נמוך בעוגה עם 10 ביצים?
וכן הבצקשל העוגה עם 2 שכבו- יצא לי נמוך ורטוב?רטוב כנראה לפי מה שהסברת אבל למה נמוך?\תודה גדולה תשובות מועילות!!!!1
יש משהו אחר תחליף במקום שמנת-קצפת וחלב למי שלא אוכל קטניות??????????מתכון נוסף טעים ברמות : שכבת ברואניז ומעל שכבת קרם וניל
ללא שרויה
על מגש זהב תרתי משמע…
אין לכן מה לנסות ולבדוק הכל מוכן לכן כדי להתחיל להפעיל את המקצף..
בהצלחה רבה
רותי
מתכונים נוספים באתר שלי http://ruthyhayat.co.il/?p=9461צפה בקובץ המצורף 632957
החומרים:
לבראוניז:
150 גרם שמן
200 גרם שוקולד מריר,
4 ביצים
130 גרם סוכר
70 גרם קמח תפוחי אדמה
70 גרם קמח מצה
לקרם פודינג:
200 גר חלב סויה טעם וניל(אפשר חלב רגיל או חלב קוקוס או שקדים)
500 מ"ל שמנת להקצפה פרווה
12 חלמונים M
120 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר לקירמול הברולה
אופן ההכנה:
לבראוניז:
ממיסים את השוקולד המריר והשמן במיקרוגל או בסיר. בקערה טורפים יחד ביצים עם סוכר . יוצקים פנימה בהדרגה את התערובת המומסת תוך טריפה לתערובת חלקה. מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים לבלילה חלקה. יוצקים לתבנית תנור קטנה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לחצי שעה. בינתיים עוברים להכנת תערובת קרם הפודינג.
לקרם פודינג:
מחממים את התנור ל-150 מעלות, לא בטורבו.
בסיר בינוני-קטן מביאים לרתיחה חלב עם שמנת להקצפה. בינתיים טורפים את החלמונים עם סוכר לבן וקורנפלור עד שהופכים מעט בהירים ותפוחים.
יוצקים פנימה מחצית מתערובת השמנת החמה תוך טריפה, יוצקים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כמה דקות תוך טריפה רצופה כך שהתערובת מסמיכה למרקם של פטיסייר . מניחים להצטנן ויוצקים את הקרם על שכבת הבראוניז היציבה.חשוב לשטח ישר את הקרם.
אופים 35-45 דקות עד שהקרם יציב יותר בדפנות אך עדיין רוטט למדי במרכז.
(חשוב מאוד להימנע מאפיית יתר .)
מצננים ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
למחרת מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות בגודל הרצוי .מפזרים בנדיבות סוכר מעל החתיכות החתוכות ומקרמלים בעזרת ברנר(לא הכרחי אם אין לכם ברנר ותרו על זה – זה טעים גם בלי זה )
אולי יש לך את המתכון?בשנה שעברה @פרוגיוזרית פרסמה בחכמת נשים מתכון לבלונדיז.
המתכון שזכה לתגובות נלהבות תויק בזכרוני (ובמייל) והוכן אתמול.
היה מעולה וזכה למחמאות אצלנו מגדול ועד קטן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: