כ7 חלמונים. תמדדי בכוס כמה שיצא לך, שימי כפול סוכר,כמה ביצים זה?
וכמה זה בכוסות?
כ7 חלמונים. תמדדי בכוס כמה שיצא לך, שימי כפול סוכר,כמה ביצים זה?
וכמה זה בכוסות?
תודה!כ7 חלמונים. תמדדי בכוס כמה שיצא לך, שימי כפול סוכר,
שימי לב שלא ציינת את כמות השמן.בראוניז
תבנית אובן (קטנה יותר מתבנית חד"פ מלבנית)
מדידה כוס חד"פ
4 ביצים
1 ורבע כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס קמח תפו"א
1/2 כוס אגוזים טחונים
1/2 אבקת אפיה
טורפים ביצים סוכר ושמן
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים
מאחדים את 2 הקערות ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
משטחים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני עד לקבלת קיסם עם פרורים לחים.
זמן האפיה משתנה ולהזהר לא לאפות מדי.
טחונים.טחונים?גרוסים?מולבנים?
אין לי קוקטים לפסח. מישהו יודע אם צריך עליהם הכשר? יש לי חבילה סגורה.עוגה/עוגיות: קינוח אישי
לא שרויה.
ללא מיקסר
זה מתכון לפנתיאון.
קל הכנה, חומרים זמינים וטעים טעים.
פונדנט שוקולד קוקוס / תמי פיליפ לטעימות
מצרכים:
לתערובת הפונדנט
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס שקדים טחונים או קורנפלור
למלית
100 גרם קוקוס
1 חלבון
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים במידת הצורך
כלים: תבניות מאפינס מנייר עבה (קוקוטים)-קרטון שבד"כ יש עליהן דוגמא מודפסת. או תבניות מאפינס אישיות מאלומיניום
קישור למתכון שבו ניתן לראות דוגמא של קוקוטים מנייר http://mablogeria.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_5.html
לא להשתמש במנג'טים מנייר דק ולא לאפות בסיליקון!
מכינים את תערובת הפונדנט: בבין מארי או מיקרוגל ממיסים את השוקולד ומערבבים אותו עם השמן.
טורפים בקערה נפרדת את הביצים, החלמונים והסוכר.
מאחדים את שתי התערובות, מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.
מכינים את המלית: מערבבים בצלחת עמוקה את כל החומרים
מרכיבים ואופים: יוצקים את תערובת הפונדנט לכלים, ממלאים עד שליש מגובה הכלים, מניחים חצי כף ממלית הקוקוס ומכסים ביתר תערובת הפונדנט מגיעים עד ל2/3 גובה.
אין למלא עד סוף הכלי.
אופים ב- 200 מעלות 10-12 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט ומבריק.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
אפשר לשמור במקרר או במקפיא עטוף היטב.
מחממים על הפלטה כ-10 דקות לפני ההגשה.
אפשר להחליף את המילוי בחמאת בטנים, ממרח נוגט או בלי מילוי כלל.
הכמות מספיקה ל10-13 מנות אישיות
לכאורה אפשר.אין לי קוקטים לפסח. מישהו יודע אם צריך עליהם הכשר? יש לי חבילה סגורה.
רעיון אחר, חשבתי להכין בכוסות נייר. יש סיבה שלא?
איך כדררת את העוגיות?? זה יצא לי ממש רטוב, לא כמו עוגיות רגילותעוגיות שוקולד שקדים
לא שרויה
ללא קטניות
אפשר בלי מיקסר
העוגיות האלו נולדו אחרי שהכנתי עוגה עם 4 חלבונים ונשארתי עם נוזל הזהב הזה...חלמונים
לזרוק לא היה לי לב. ביצים??? לזרוק? ישלחו אוצי לפסיכאטר
אז אלתרתי משהו במקום
יצא מושלם
4 חלמונים
1/3 כוס יין מתוק
3 כפות קמח תפו"א
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
1 ו 3/4 כוסות קמח שקדים [שקד מולבן טחון] אפשר לטחון לבד. גם שקדים טחונים דק ממש יצליחו.
1/2 כוס שמן קוקוס [אפשר שמן אגוזים + עוד שליש כוס קמח תפו"א]
לציפוי- קמח שקדים- לא חובה.
מערבבים את כל הרכיבים
יוצרים כדורים בידיים לחות מעט ומגלגלים בקמח שקדים.
מניחים ברווחים בתבנית מרופדת בניר אפיה
180 מעלות כ-12 דקות להשחמה קלה של קמח השקדים שמעל
מחלצים רק אחרי קירור
זמן האפיה משתנה בהתאם לעוצמת התנור הפסחי...
מחביאים במקפיא כדי שישאר משהו.
אני אוהבת את טעמם של השקדים הלא מתוקים בציפוי. הם ממתנים את מתיקות העוגיה עצמה, שגם לא מאוד מתוקה
צפה בקובץ המצורף 633656
צפה בקובץ המצורף 633657
[למי שמתעמקת בתמונה, אל דאגה השיש מצופה. מבטיחה] הוא נראה כך אחרי הציפוי...]
אני כבר לא יכולה לערוך.שימי לב שלא ציינת את כמות השמן.
מגרדים לבלילה@hbecker
או משהי שהכינה את העוגת קרם קפה של העני
מה עושים שם עם השוקולד?
עוגת קרם קפה
7 ביצים מופרדות
1 ו 1/4 כוסות סוכר
קמצוץ מלח
3 כפות שמן
1 אבקת אפיה
3 כפות מיץ תפוזים או מים
2 כפות יין מתוק
1 ו 1/4 כוסות קמח תפוחי אדמה
100 גרם שוקולד מריר
לקרם:
2 שקיות אבקת סוכר
2 כפות קפה נמס מומס ב-1/3 כוס מים
הכנה:
שמים בקערת מיקסר את החלבונים. מקציפים לקצף קל. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עוד עד לקבלת קצף קשה.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עד לקבלת תערובת אוורירית בגוון לימוני. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים אבקת אפיה וקמח לסירוגין עם הנוזלים. נזהרים מערבוב יתר.
יוצקים לתבנית עגולה או תבנית בינונית מרופדים בניר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מקררים ומכינים את הקרם-
בקערה מערבבים את רכיבים הקרם ומורחים על העוגה.
עוגת שוקולד פירורים
מתכון מפרוג מלפני שנתיים.
עוגה מנצחת שלא תגמרי לקבל מחמאות!!!
לשוקולד:
ממיסים בסיר על אש נמוכה
100 גר שוקולד
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כשהכל נמס לכבות את האש ולהוסיף
1-2 כף יין מתוק
וכשמתקרר להוסיף:
3 ביצים
בקערה נפרדת להכין את הבצק:
2 כוס קמח תפוח אדמה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
1 ביצה
לערבב היטב
לשטוח על התבנית 2/3 מהבצק, מעל זה את השוקולד המומס ומעל 1/3 בצק מהמקפיא, לגרד מעל השוקולד.
לאפות באזור חצי שעה או יותר תלוי לפי מה שמתיימר להקרא תנור לפסח
בהצלחה.
העוגיות המנצחות לפסח תש"פ.עוגיות שוקולד שקדים
גם את השוקולד צ'יפס הכנתי ויצאו מעולות ממש - אם כי ממש השתטחו.מתכון פצצה, כמו חמץ.
מה זה הקרם הלבן בפנים? שמנת או ריצ'?מת
צפה בקובץ המצורף 634535
מתכון מומלץ! הכנתי כמה פעמים יצא נפלא!!!
עוגת רולדה כשרה לפסח בטעם לא פסחי…
מצרכים:
5 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח תפוא
שליש כוס שמן
שליש כוס מיץ תפוזים
1 ס.וניל (לא משתמשים אצלינו ודילגתי)
חצי א אפיה. (לא משתמשים אצלינו ודילגתי)
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים עם סוכר
להוסיף חלמונים באיטיות
ואז את השאר
להשטיח על תבנית גודל תנור מצופה בנייר אפיה
לאפות כש12 דקות עד שמוכן
לתת להתקרר כמה דקות ואז לגלגל לרולדה שיקבל את הצורה.
לקרם:
בסיר להביא לרתיחה
1 וחצי כוס סוכר
חצי כוס מים
4 כפות קקאו
לכבות האש ולהוסיף חצי כוס שמן ולערבב
לשפוך התכולה למיקסר
ולהוסיף 3 חלמונים
3 כפיות קפה נמס בטיפונת מים
שליש כוס ליקר(לבחירה)
לפתוח הרולדה ולמרוח שכבה נדיבה של הקרם
אפשר לפזר אגוזים/קוקוס/שברי פקאן
לגלגל חזרה לרולדה ולצפות מעל עם הקרם
סורי אבל אין קשר בין הקרם לעוגה יוצא כמויות של "קרם" מרחתי על הרולדה ויצא נוזלי אז הוספתי לקרם כוס קמח תפו"א ואפיתי ויצא טעים ועל הרולה השנייה-חילקתי לשניי שמתי חצי ריצ' מוקצף + כפי קפה נמס עם קצת מים ויצא טעים ממשמת
צפה בקובץ המצורף 634535
מתכון מומלץ! הכנתי כמה פעמים יצא נפלא!!!
עוגת רולדה כשרה לפסח בטעם לא פסחי…
מצרכים:
5 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח תפוא
שליש כוס שמן
שליש כוס מיץ תפוזים
1 ס.וניל (לא משתמשים אצלינו ודילגתי)
חצי א אפיה. (לא משתמשים אצלינו ודילגתי)
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים עם סוכר
להוסיף חלמונים באיטיות
ואז את השאר
להשטיח על תבנית גודל תנור מצופה בנייר אפיה
לאפות כש12 דקות עד שמוכן
לתת להתקרר כמה דקות ואז לגלגל לרולדה שיקבל את הצורה.
לקרם:
בסיר להביא לרתיחה
1 וחצי כוס סוכר
חצי כוס מים
4 כפות קקאו
לכבות האש ולהוסיף חצי כוס שמן ולערבב
לשפוך התכולה למיקסר
ולהוסיף 3 חלמונים
3 כפיות קפה נמס בטיפונת מים
שליש כוס ליקר(לבחירה)
לפתוח הרולדה ולמרוח שכבה נדיבה של הקרם
אפשר לפזר אגוזים/קוקוס/שברי פקאן
לגלגל חזרה לרולדה ולצפות מעל עם הקרם
הכנתי ,יצאה אליפות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: