חגים פסח - מאפים. עוגות. עוגיות.

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני בד"כ לא מכניסה את זה הביתה, מקווה למצוא שוקולד מריר במחיר הגיוני!
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מחפשת מתכון לעוגת גבינה ללא אפיה עדיפות לעוגת גבינה-שוקולד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מחפשת מתכון לעוגת גבינה ללא אפיה עדיפות לעוגת גבינה-שוקולד.
לעניות דעתי כשיש שוקולד תמיד עדיף לאפות כדי למתן את חמיצות הגבינה.
אבל תנסי בסיס עוגיות שקדים פלוס קקאו וחמאה.
ומעל קצפת פלוס פודינג או סוכר וניל פלוס גבינת שמנת או גבינה לבנה שסיננת.
 

אסטרולוגיה יהודית

משתמש מקצוען
עוגה\עוגיות: קינוח אישי-סופלה (למי שאוהבת את השוקולד הרותח שנוזל מבפנים...)

לא שרויה

האם צריך מיקסר:
כן (אע"פ שיש תחליפים למיקסר חשמלי...)

מצרכים:
6 ביצים
כוס סוכר
4 חפיסות שוקולד מריר\חלב
כוס אחת של שמן.

הוראות הכנה:
במיקסר:
6 ביצים- הטרפה קלה במיקסר במהירות בינונית.
אחרי 2-3 דקות- להוסיף כוס סוכר בהדרגה.
להגביר מהירות ולהקציף עד שהקצף מתייצב.(בין 8- 10 דק' סה"כ.)
בסיר על הגז:
4 חפיסות שוקולד מריר + כוס אחת של שמן.
במיקסר:
מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הביצים ולהמשיך לערבל עד לבלילה אחידה .

לפזר בכוסיות ולתנור.
( שחומם מראש והוא ממש רותח.- ול10 דקות בדיוק!)

הכנתי אתמול ליומהולדת של אימי ויצא מוששלללםםם!!!
תודה!
נראה טובבבב
האם אפשר להקפיא לפני האפיה?
 

HILALI

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
האם אפשר להקפיא לפני האפיה?

לא ניסיתי...אבל לא יודעת אם מקפיאים בלילה של עוגה....
(אחרי אפיה, תוכלי להוציא ולחמם....את זה עשיתי:))
ו...יש כמה שהוציאו ישר מהמקרר ואכלו, והשוקלד שבתוך? היה טעיםםםםםםםםםם
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון מצוין ומומלץ של תום פרנץ מטעימות פסח לפני כמה שנים
עוגה פשוטה וטעימה.
ותודה ל @גולדס המדהימה שטרחה והעתיקה:

עוגת וניל וסוכר חום עם אגוזים או שוקולד צ'יפס
לא שרויה.
דרוש מיקסר


תבנית 20/30

לעוגה:

1 כוס סוכר
1 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס שמן
4 ביצים L
1 כוס קמח תפו"א

לציפוי:
כוס פצפוצי שוקולד או כוס אגוזי מלך מעורבבים עם 2-3 כפות סוכר חום וכף קינמון
+כרבע כוס סילאן לפיזור
להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
מערבבים את הרכיבים בקערת המיקסר במהירות בינונית לפי הסדר הבא:
תחילה הסוכר החום והלבן - דקה, אח"כ מוסיפים אבקת אפיה, סוכר וניל, שמן וביצים, לבסוף - קמח תפו"א באיטיות, רק עד שמתקבלת תערובת חלקה, בעזרת מרית מעבירים לתנור ומיישרים.
אופים 20 דקות, מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את השוקולד או תערובת האגוזים והסילאן, מחזירים לתנור ל-30-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה וקיסם שננעץ בה יוצא לח, כשהעוגה מצטננת חותכים לריבועים ומפדרים באבקת סוכר.
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נוגט תמרים של גב' צפורה קרייזמן ע''ה
החמרים:
100 גר' דבש נוזלי (1/2 כוס)
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
250 גר' תמרים
100 גר' שקדים
100 גר' אגוזים
ההכנה:
1)הרתיחי דבש סוכר ומים לסירופ
2)הוסיפי חתיכות תמרים, הנמיכי להבה ואדי את מרבית הנוזלים תוך בחישה מתמדת!
3)הוסיפי שקדים ואגוזים קצוצים
4)חלקי את התערובת ל-3 וגלגלי כל חלק בפיסת פרגמנט לגליל באורך 15 ס''מ ובקוטר 2-3 ס''מ
5)הקפיאי לפחות לשעה ופרסי לפרוסות דקות ועדינות
6)הגישי עם עוד ממתקים עדינים
*מצוין בהקפאה!
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מנה אחרונה אגסים אדומים - מתכון מעולה!
10 אגסים קלופים
3/4 כוס סוכר
3 כוסות מיץ ענבים
2 וחצי כוסות מים

הרתיחי את כל החומרים בסיר, הנמיכי להבה להכי קטנה, ובשלי כשעתים לריכוך מלא.
מצוין בהקפאה
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
טראפלס שוקולד מתמרים ואגוזים
היה פעם בעיתון ''פנינים''-בריא מוצלח וטעים
כוס תמרים מג'הול מגולענים
2 כוסות תערובת אגוזים מסוגים שונים
4\3 כוס קקאו
4\1 כוס ליקר או יין

לטחון במעבד את האגוזים עם הקקאו
מוסיפים תמרים ונוזל עד לקבלת תערובת חלקה ושוקולדית
מעבירים להקפאה להתייצבות לשעה יוצרים כדורים מגלגלים בקוקוס\אגוזים קצוצים\ברס\והכי טעים בשוקולד מומס
אפשר גם רק לזלף שוקולד לא ממש לטבול
 

HILALI

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מתכון שהתפרסם בכיכר השבת.
מודיעה מראש לא טעמתי (!!!) אבל התמונה נראית טוב (כמובן...):
עוגיות

לא שרויה

האם צריך מיקסר: לא חייב (אפשר עם מקצף ידני)

מצרכים:

- 1ביצה גדולה
-4 כפות ממרח שוקולד השחר
-4 כפות קמח תפו"א

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל190 מעלות. מניחים את הביצה וממרח השוקולד בקערה וטורפים במטרפה ידנית, עד לקבלת בלילה חלקה.
מנפים פנימה את הקמח ומערבבים היטיב.
2. בתבנית המרופדת בנייר אפיה, מניחים כפית אחת מהבלילה במרווחים (הכי נח עם שקית זילוף).
העוגיות משתטחות קצת, כדאי להכין כדורים קטנים.
3. מכניסים לתנור ואופים במשך 8 דק', עד שהעוגיות מתייצבות ומקבלות סדקים.
4. מוציאים וממתינים כ-10 דק' לפני שמשחררים מהתבנית.

הצעות לשדרוג:
1. אם רוצים שהזילוף או ההנחה בתבנית י\תלך יותר בקלות, מכניסים את הבלילה למקרר לחצי שעה.
2. ניתן לפזר אגוזי לוז שבורים טרם האפיה או להניח קוביית שוקולד ממלוא קרם חלב ומעל לזלף עוד מהלילה.

בהצלחה!!!
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מפרגנת לכם שני מתכונים שכתבתי באתר שלי(מתבססים על מתכונים קיימים בשינוי חומרים וכמויות לפי ההכשרים )
עוגת קרמבו -ללא שרויה
מתכון באתר ומתכונים נוספים כאן http://ruthyhayat.co.il/?p=9464

IMG_2029.jpg
IMG_2030.jpg
IMG_2032.jpg


החומרים:
לטורט וניל קטיפתי:
200 גרם ביצים

200 גר סוכר

קורט מלח

90 גר קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

140 גר שקדים טחונים

40 גר שמן

כפית תמצית וניל

לקרם וניל:
300 מ"ל (3 גביעים) שמנת להקצפה 38%
120 גרם חלב סויה טעם וניל
100 גרם אבקת סוכר (או חצי פודינג וחצי אבקת סוכר)

לציפוי גנאש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%

לעיטור (לא חובה):
חצי חבילת שוקולד מריר, מגוררת בקולפן לתלתלים

כלים:
תבנית 24 ס"מ .

אופן ההכנה:
לטורט וניל קטיפתי:
מקציפים ביצים עם סוכר ומלח 5-7 דקות לקציפה סמיכה ואוורירית.
מקפלים פנימה קורנפלור שקדים טחונים שמן
כפית תמצית וניל.

משטחים את הבלילה בתבנית 24 ס"מ מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה .
אופים 25-35 דקות כך שהעוגה משחימה יפה ואינה רוטטת .
מצננים היטב.

לקרם וניל:
לאחר שהעוגה הצטננה היטב עוברים להכנת קרם הוניל.
מקציפים בקערת מערבל חשמלי את כל חומרי הקרם לקבלת קרם יציב ומשטחים על העוגה,
מעבירים להקפאה למשך הלילה .

לציפוי גנאש:
ממיסים יחד שוקולד קצוץ ושמנת במיקרוגל או בסיר. מערבבים לקרם חלק.
מצננים היטב כך שהציפוי אינו חם למגע ומסמיך קצת אך עדיין מספיק נוזלי ליציקה, יוצקים את הציפוי ומשטחים על העוגה,
מקררים לשעתיים או יותר להתייצבות. מעטרים את העוגה בתלתלי שוקולד.

IMG_2030-1.jpg
IMG_2031-1.jpg
IMG_2034.jpg
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון נוסף טעים ברמות : שכבת ברואניז ומעל שכבת קרם וניל
ללא שרויה
על מגש זהב תרתי משמע…

IMG 2009 - בראוניז קרם פודינג


אין לכן מה לנסות ולבדוק הכל מוכן לכן כדי להתחיל להפעיל את המקצף..

בהצלחה רבה

רותי

20200403 125743 - בראוניז קרם פודינג


מתכונים נוספים באתר שלי http://ruthyhayat.co.il/?p=9461
20200403_125719.jpg


החומרים:
לבראוניז:
150 גרם שמן
200 גרם שוקולד מריר,
4 ביצים
130 גרם סוכר
70 גרם קמח תפוחי אדמה
70 גרם קמח מצה

לקרם פודינג:
200 גר חלב סויה טעם וניל(אפשר חלב רגיל או חלב קוקוס או שקדים)
500 מ"ל שמנת להקצפה פרווה
12 חלמונים M
120 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר לקירמול הברולה

20200403 125702 - בראוניז קרם פודינג


אופן ההכנה:
לבראוניז:
ממיסים את השוקולד המריר והשמן במיקרוגל או בסיר. בקערה טורפים יחד ביצים עם סוכר . יוצקים פנימה בהדרגה את התערובת המומסת תוך טריפה לתערובת חלקה. מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים לבלילה חלקה. יוצקים לתבנית תנור קטנה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לחצי שעה. בינתיים עוברים להכנת תערובת קרם הפודינג.

לקרם פודינג:
מחממים את התנור ל-150 מעלות, לא בטורבו.
בסיר בינוני-קטן מביאים לרתיחה חלב עם שמנת להקצפה. בינתיים טורפים את החלמונים עם סוכר לבן וקורנפלור עד שהופכים מעט בהירים ותפוחים.
יוצקים פנימה מחצית מתערובת השמנת החמה תוך טריפה, יוצקים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כמה דקות תוך טריפה רצופה כך שהתערובת מסמיכה למרקם של פטיסייר . מניחים להצטנן ויוצקים את הקרם על שכבת הבראוניז היציבה.חשוב לשטח ישר את הקרם.
אופים 35-45 דקות עד שהקרם יציב יותר בדפנות אך עדיין רוטט למדי במרכז.
(חשוב מאוד להימנע מאפיית יתר .)
מצננים ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

למחרת מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות בגודל הרצוי .מפזרים בנדיבות סוכר מעל החתיכות החתוכות ומקרמלים בעזרת ברנר(לא הכרחי אם אין לכם ברנר ותרו על זה – זה טעים גם בלי זה )

20200403 124100 - בראוניז קרם פודינג
20200403 125719 - בראוניז קרם פודינג
20200403 125726 - בראוניז קרם פודינג
20200403 125741 - בראוניז קרם פודינג
 

124578

משתמש צעיר
יש עוגיות ביצים כאלה עם ציפוי של סוכר. יש למישהי מתכון??
 

124578

משתמש צעיר
לא. ללא שקדים. סוג של עוגיות צהובות כאלה עם סוכר מלמעלה. מחלמונים וסוכר. רק שאני לא יודעת יחסים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה