חגים פסח - מאפים. עוגות. עוגיות.

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
2 עוגות מעולות ממש

1. עוגה ממחלקת הרושם. כמה ניסיונות שהביאו למתכון מנצח
צפה בקובץ המצורף 634186

מתכון:
תבנית חד פעמית ענקית

לעוגה
10 ביצים מופרדות
1.1/4 כוסות סוכר
1 א. אפיה
3/4 כוס שמן
1.1/4 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]
1 כוס מיץ תפוזים או מים
1.1/4 כוס קמח תפו"א
1 כף קפה נמס
6 כפות קקאו

לקרם:
200 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמן
1/3 כוס יין מתוק
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
2 ביצים
3/4 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]


הכנה:
מקציפים חלבונים עם 1 כוס סוכר בהדרגה לקצף יציב. מהירות גבוהה
מורידים מהירות למינימום ומוסיפים את יתר הרכיבים למעט הקפה והקקאו לפי הסדר.
מחלקים ל-2
חצי יוצקים לתבנית חד פעמית מרופדת בניר אפיה. לחצי השני מוסיפים קפה וקקאו ואת רבע כוס הסוכר שנשאר. יוצקים לתבנית חד פעמית מרודפת בניר אפיהץ
אופים את העוגות כ -20 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכזן

מקררים את העוגות

מכינים קרם:
ממיסים שוקולד, שמן, יין, סוכר וקקאו לקרם אחיד. מסירים מאש ומוסיפים ביצה אחת ואז את השניה. מוסיפים את קמח השקדים.
מחכים שהקרם יתקרר מעט ומורחים 2/3 על העוגה הכהה. מניחים את העוגה הבהירה בזהירות על הכהה ומצפים ביתרת הקרם. אפשר לקשט בשקד מולבן פרוס.
פורסים רק לאחר הקפאה חלקית. בסכין חדה ולא משוננת לחה.

2. עוגת שכבות ללא מיקסר. הכל בקערה אח בלי שטיפה
צפה בקובץ המצורף 634193

מתכון, תבנית חד פעמית ענקית

לבסיס:
3.5 כוסות קמח תפו"א
1.5 כוסות שמן
1.1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים עדיף מולבנים.
1 כוס שוקולד צ'יפס
מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה

באותה קערה מערבבים:
1 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
2 כוס שמן
6 ביצים
3 כפות יין או מיץ תפוזים [אני מעדיפה יין]
כפות קמח תפו"א

יוצקים על השכבה הראשונה באופן שיכסה הכל
אופים ב 180 מעלות כ 45 דקות.

פורסים לאחר שהעוגה מתקררת.




בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 634199

צפה בקובץ המצורף 634200
בעוגה השניה חסר מס' כפות קמח תפו"א
בשכבת השוקולד(השניה)
 

לילי 1

משתמש מקצוען
כל העוגות טורט, "נופלות" לי, מפחדת לנסות חבל לי על הביצים.
גם לי היו נופלות כל העוגות ויוצאות חביתות. היום אני משתמשת במתכונים "כבדים" יותר וברוך השם כבר כמה שנים שאין לי את הבעיה.
ממליצה על מתכונים של לפחות שתי כוסות קמח תפוח אדמה לשבע ביצים
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כפי שהבטחתי המתכון של מיקי שמו לעוגיות אגוזים שלא מכילות קמח תפוחי אדמה.
כיון שהן מבוססות חלבונים אני מניחה שהן תהיינה מוצלחות הרבה יותר בתנור ובטוסטר זה קצת הימור.
 

קבצים מצורפים

  • מתכון עוגיות.JPG
    מתכון עוגיות.JPG
    KB 141.1 · צפיות: 158
  • תמונה עוגיות.JPG
    תמונה עוגיות.JPG
    KB 154.1 · צפיות: 155

שי1

משתמש מקצוען
@hbecker
אין לי קמח שקדים או שקדים מולבנים אפשר לעשות את זה עם אגוזים טחונים?
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
עוגיות שוקולד שקדים

לא שרויה
ללא קטניות
אפשר בלי מיקסר


העוגיות האלו נולדו אחרי שהכנתי עוגה עם 4 חלבונים ונשארתי עם נוזל הזהב הזה...חלמונים
לזרוק לא היה לי לב. ביצים??? לזרוק? ישלחו אוצי לפסיכאטר


אז אלתרתי משהו במקום
יצא מושלם

4 חלמונים
1/3 כוס יין מתוק
3 כפות קמח תפו"א
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
1 ו 3/4 כוסות קמח שקדים [שקד מולבן טחון] אפשר לטחון לבד. גם שקדים טחונים דק ממש יצליחו.
1/2 כוס שמן קוקוס [אפשר שמן אגוזים + עוד שליש כוס קמח תפו"א]

לציפוי- קמח שקדים- לא חובה.

מערבבים את כל הרכיבים
יוצרים כדורים בידיים לחות מעט ומגלגלים בקמח שקדים.
מניחים ברווחים בתבנית מרופדת בניר אפיה
180 מעלות כ-12 דקות להשחמה קלה של קמח השקדים שמעל
מחלצים רק אחרי קירור
זמן האפיה משתנה בהתאם לעוצמת התנור הפסחי...

מחביאים במקפיא כדי שישאר משהו.

אני אוהבת את טעמם של השקדים הלא מתוקים בציפוי. הם ממתנים את מתיקות העוגיה עצמה, שגם לא מאוד מתוקה

צפה בקובץ המצורף 633656

צפה בקובץ המצורף 633657



[למי שמתעמקת בתמונה, אל דאגה השיש מצופה. מבטיחה] הוא נראה כך אחרי הציפוי...]
אפשר לצפות באבקת סוכר?
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לחמניות שרויה מהממות : המצאה שלי
1 וחצי כוס קמח מצה
חצי כוס קמח תפוח אדמה
שליש כוס שמן
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כוס מים
פלפל שחור
3 ביצים
אבקת אפיה
ערבבתי הכל ויצרתי כדורים בידיים רטובות
אפיתי בתנור שחומם מראש
על 200 מעלות
בהצלחה
20200412_135917.jpg
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
טראפלס שוקולד מתמרים ואגוזים
היה פעם בעיתון ''פנינים''-בריא מוצלח וטעים
כוס תמרים מג'הול מגולענים
2 כוסות תערובת אגוזים מסוגים שונים
4\3 כוס קקאו
4\1 כוס ליקר או יין

לטחון במעבד את האגוזים עם הקקאו
מוסיפים תמרים ונוזל עד לקבלת תערובת חלקה ושוקולדית
מעבירים להקפאה להתייצבות לשעה יוצרים כדורים מגלגלים בקוקוס\אגוזים קצוצים\ברס\והכי טעים בשוקולד מומס
אפשר גם רק לזלף שוקולד לא ממש לטבול
זה לא מידי הרבה קקאו?
ניסיתי ויצא מר...
 

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש למישהו מתכון לעוגיות ללא שרויה, בלי קקאו ובלי קוקוס
אבל טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם?
 

שואלת_אבג

משתמש צעיר
יש למישהי מתכון לנשיקות פסחיות?
אני יודעת שזה משהו קל של מתחילים
פשוט אף פעם לא ניסיתי

אם למישהי יש מתכון טוב שמצליח בטוח, אשמח

תודה
מועדים לשמחה
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מחפשת מתכון
תחליף למצה בריי (לצליאקית...)
משהו עם קמח תפו"א
אולי סוג של פנקייק במחבת...
 

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
'אלפחורס שלי'
לא שרויה. לא קטניות. ללא הקצפה. רק תנור ודי.

עוגיות:
4 כוסות קמח תפו''א
1.5 כוס אגוזים או שקדים קצוצים.
2 ביצים
1.5 כוס שמן
כוס סוכר
חצי כפית מלח.

לערבב את העיסה ולקרר חצי שעה להתגבשות.
ליצור כדורים קטנים ולמעוך עם האצבע ולאפות עד להזהבה.

קרם נוגט:
2 חבילות אגוזי לוז שלמים
לקלף, לשטוח בתבנית ולהכניס לתנור לכמה דק'.
IMG_20200412_190027.jpg
לאחר הוצאתם מהתנור- לקלף עם היד שישאר רק הלבן.
IMG_20200412_190254.jpg
בסיר: כוס סוכר וחצי כוס מים להמיס ולקרמל.
להכניס פנימה את האגוזים תוך ערבוב שכולם יהיו מצופים ב'דביקי'
IMG_20200412_190338.jpg
ומייד לנייר אפייה להתקררות מלאה.
IMG_20200412_190350.jpg
ואז למעבד מזון המון המון זמן.
IMG_20200412_190854.jpg
מתקבל ממרח נוגט מהמם.
IMG_20200412_190906.jpg

ופשוט מורחים בין 2 עוגיות... יאמי טעים...
20200412_185136.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
יש למישהי מתכון לנשיקות פסחיות?
אני יודעת שזה משהו קל של מתחילים
פשוט אף פעם לא ניסיתי

אם למישהי יש מתכון טוב שמצליח בטוח, אשמח

תודה
מועדים לשמחה
[/QUOTE]
בחוברת שהעילית יש מתכון מעולה ממש
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
למשהי יש מתכון לעוגיות שוקולד ציפס ?אפשר שרויה;)
מתכון פצצה, כמו חמץ.
2 ביצים
3/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
1.5 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1.25 כוסות קמח מצה
1.25 כווסת קמח תפו"א
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

מערבבים הכל בקערה לקבלת עיסה נוחה לעבודה.
מכדררים לכדורים בגודל בינוני.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים.
אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות להשחמה קלה.
מחלצים אחרי שהעוגיות התקררו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ו'

מא וִיבֹאֻנִי חֲסָדֶךָ יי תְּשׁוּעָתְךָ כְּאִמְרָתֶךָ:מב וְאֶעֱנֶה חֹרְפִי דָבָר כִּי בָטַחְתִּי בִּדְבָרֶךָ:מג וְאַל תַּצֵּל מִפִּי דְבַר אֱמֶת עַד מְאֹד כִּי לְמִשְׁפָּטֶךָ יִחָלְתִּי:מד וְאֶשְׁמְרָה תוֹרָתְךָ תָמִיד לְעוֹלָם וָעֶד:מה וְאֶתְהַלְּכָה בָרְחָבָה כִּי פִקֻּדֶיךָ דָרָשְׁתִּי:מו וַאֲדַבְּרָה בְעֵדֹתֶיךָ נֶגֶד מְלָכִים וְלֹא אֵבוֹשׁ:מז וְאֶשְׁתַּעֲשַׁע בְּמִצְוֹתֶיךָ אֲשֶׁר אָהָבְתִּי:מח וְאֶשָּׂא כַפַּי אֶל מִצְוֹתֶיךָ אֲשֶׁר אָהָבְתִּי וְאָשִׂיחָה בְחֻקֶּיךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

סוכות • אתגר חופשי

לוח מודעות

למעלה