מידע שימושי פסגת זאב - מי מכיר??

Shoshan

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
שאלה מישהו מעז לנסוע ברכבת הקלה (לפחות משעות הערב)
שעוברת דרך שער שכם ועוד שכונות מפחידות?
אני נוסעת שם חופשי עד 10 לפחות,
יצא לי לנסוע גם יותר מאוחר הרבה פעמים אבל אז יותר ריק, יש מאבטחים ולי זה מספיק

מחזיק מפתחות

משתמש מקצוען
זה לגמרי נכון
לבעלי יכולת זה מקום ממש שווה

זה גם נכון
אבל לפי מה ששמעתי סגנון הרוכשים שם שונה מהסגנון של רח' רביץ
זה פרויקט בוטיק יוקרתי

זה פחות
הוא לא נגיש בכלללללללל!!!!!!!!!!! זה כמויות של דרך ומדרגות
להערכתי בהליכה רגילה של מבוגר [מי מדבר על ילדים] זה באיזור 10 דק' לתחנה הכי קרובה
אשמח לדעת מהו הפרוייקט שבונים?
ומה זה אומר סגנון הרוכשים שונה מרחוב רביץ?

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שאלה מישהו מעז לנסוע ברכבת הקלה (לפחות משעות הערב)
שעוברת דרך שער שכם ועוד שכונות מפחידות?
אני נוסעת בלי בעיה גם ברכבת האחרונה, של 12 בלילה.
יש לציין שאני לא טיפוס פחדן, אבל במקרה הזה - בעיני באמת אין סיבה לפחד.

• תודה
Reactions: GRN

חברונער בחור

משתמש חדש
מה הצפי ברחוב הנ"ל (-חיים תורן) לעוד 5-10 שנים האם יש חרדים שקנו דירות באיזור, האם זה הולך לכיוון התחרדות?

כוכבה ה.

משתמש פעיל
אין חרדים ליטאים קלאסיים בפסגז מזרח
גם אם תמצא אחד - לא משהו לבנות עליו
מה שמתחרד זה רק צפון ומרכז

דרך אגב זה באמת חבל כי יש במזרח המון עסקאות מאוד טובות
בכללי הוא גם יותר חדש

מיקה ל

משתמש חדש
מה הצפי ברחוב הנ"ל (-חיים תורן) לעוד 5-10 שנים האם יש חרדים שקנו דירות באיזור, האם זה הולך לכיוון התחרדות?
לא נראה לי שהמזרח יתחרד אף פעם. צפון ומרכז ברור שיהיה חרדי אני גרה במרכז והקהילה גדלה ומתפתחת מידי יום. המזרח זה יותר דתיים לאומיים יש לי שכן בבנין)בפסגז מרכז( הרגיש לא בנוח עם החרדים ועבר למזרח. כשחיפשנו דירות כמעט שקנינו במזרח כי לא ידענו שזה לא חרדי ובסוף דירה אחת הבנתי שקנה זוצ דתי לאומי..

פעם היה איש

משתמש פעיל
לא נראה לי שהמזרח יתחרד אף פעם. צפון ומרכז ברור שיהיה חרדי אני גרה במרכז והקהילה גדלה ומתפתחת מידי יום. המזרח זה יותר דתיים לאומיים יש לי שכן בבנין)בפסגז מרכז( הרגיש לא בנוח עם החרדים ועבר למזרח. כשחיפשנו דירות כמעט שקנינו במזרח כי לא ידענו שזה לא חרדי ובסוף דירה אחת הבנתי שקנה זוצ דתי לאומי..
יש הרבה רוכשים חרדים במזרח,
באיזשהו שלב כנראה יקרה שם משהו כי המחירים זולים בפער,
ככל שהלחץ על המרכז והצפון יגבר הפער במחיר יגדל וידחוף להתחרדות.
רק התחרדות במקרה הזה לא הכוונה רק חרדים אלא גם חרדים מכיוון שפסגת זאב היא שכונה מבוססת שחילונים לא כל כך מהר ימהרו לברוח ממנה (בפרט שאם גם מזרח יתחרד לא ישאר להם איפה לגור...).

מיקה ל

משתמש חדש
יש הרבה רוכשים חרדים במזרח,
באיזשהו שלב כנראה יקרה שם משהו כי המחירים זולים בפער,
ככל שהלחץ על המרכז והצפון יגבר הפער במחיר יגדל וידחוף להתחרדות.
רק התחרדות במקרה הזה לא הכוונה רק חרדים אלא גם חרדים מכיוון שפסגת זאב היא שכונה מבוססת שחילונים לא כל כך מהר ימהרו לברוח ממנה (בפרט שאם גם מזרח יתחרד לא ישאר להם איפה לגור...).
כן אבל אם יש זוגות צעירים דתיים לאומיים שקונים עכשיו דירות שם אז זה אומר שיקח עוד הרבה זמן. במרכז למשל אף דתי לאומי לא יקנה עכשיו דירה כי הכיוון כאן ברור. החילוניפ שנשארים אלו מבוגרים בדרך כלל. למשל בגן העירוני של גיל 3 יש כיתה 1 של חילונים ועוד 2 של חרדים מה גם שהרי הכיתוצ של החרדים זה רק בנוצ כי הבנים בגיל הזה בחיידר כך שזה כפול 4. אם כבא הזכרתי חיידר יש להם כבר בה כל שנה הכמות גדלה. במזרח למשל אין אפילו גן חרדי 1 והם שולחים לשכונות סמוכות או למרכז לצפון וכו .. במרכז לדעתי תוך 10 שנים יהיה כמו רמות (מאוד מזכיר את רמות) ואילו במזרח יהיה חרדי בעוד 30 או 40 שנה אולי

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לפני 20 שנה כשאמרתי שפסגת זאב זאת השכונה הבאה שתתחרד סובבו לי את האצבע ליד הרקה

bmsz

משתמש פעיל
פסג"ז מזרח שונה מהצפון של לפני 20 שנה.
במזרח ישנה קהילה דתית לאומית חזקה עם מוסדות טובים.
בשונה מאוכלוסיה חילונית שזזה יותר בקלות הד"ל נשארים יותר וסתגלנים יותר.
זו הסיבה בפשוטה שפחות יתחרד.
בנוסף גם אם יקרה ויתחרד זה יקח הרבה זמן כי נדרשים הרבה מוסדות יותר קרובים מאשר נווה יעקב.
חסרון נוסף למזרח הוא הקרבה המפחידה לערבים...

פעם היה איש

משתמש פעיל
מרכז ממש לא מבוסס על נווה יעקב, יש להם כבר 2 חידרים ועוד מוסדות.
דוקא הקירבה של צפון לנווה יעקב הקשתה על השכונה ועשתה אותה לא עצמאית.
נווה יעקב ופסגת זאב על כל חלקיה קרובות לערבים (דרך אגב, גם רמת שלמה ורמות וגילה ובקיצור כל ירושלים) , יש חסרון אחד שפסגת זאב מזרח קרובה למחנה פליטים שועפט אבל זה נוגע רק לחלק הדרומי של מזרח וכל מה שבסבביבות רחמילביץ ומאיר גרשון לא קרוב בכלל.
ובקיצור כולי תקווה שבעוד לא הרבה זמן יהיה המשך לאשכול שמדבר על הקהילה הפורחת והמשגשגת בפס"ז מזרח...

bmsz

משתמש פעיל
נווה יעקב ופסגת זאב על כל חלקיה קרובות לערבים (דרך אגב, גם רמת שלמה ורמות וגילה ובקיצור כל ירושלים) , יש חסרון אחד שפסגת זאב מזרח קרובה למחנה פליטים שועפט אבל זה נוגע רק לחלק הדרומי של מזרח וכל מה שבסבביבות רחמילביץ ומאיר גרשון לא קרוב בכלל.
ובקיצור כולי תקווה שבעוד לא הרבה זמן יהיה המשך לאשכול שמדבר על הקהילה הפורחת והמשגשגת בפס"ז מזרח...
בעניין הערבים כוונתי הייתה למחנה הפליטים שועפט, כמעט אין מקום בארץ לא סמוך לערבים.
בעניין המוסדות - בתי הוראה נצרכים ואינם כרגע...
בתי ספר לבנות אין בנמצא ואכן קמו שני חיידרים מצוינים שזו רק אבן פינה חכל שאר המוסדות. (ילדיי במוסדות ואנו מרוצים מאוד).
אך העניין המרכזי הוא האכלוסיה במזרח שהיא דתית לאומית ויהיה מאוד קשה לשנות את הציביון

כוכבה ה.

משתמש פעיל
כידוע כרגע סורוצקין לא פותח בסוף כך שיש חיידר אחד
גם החיידר הזה הוא בס"ה סניף של החיידר קמניץ בנוה יעקב
כמובן שהתכנית היא שיהיה בנין וכו' בפסג"ז אבל כרגע זה עוד לא שם
שומע
אם מדברים על חיידרים אז דווקא המתחם של פסג"ז צפון הרבה יותר מכובד מזה של המרכז
תקווה מבורכת וכולנו בעד
אבל זה יקח עוד הרבה הרבה זמן
קח בחשבון שגם במרכז מדובר כרגע על ממוצע של 2 -3 חרדים בבנין
אין שום סיבה בעולם שתחל זליגה למזרח לפני שהמרכז ממש חרדי
פסג"ז עצמה התחילה להתחרד אך ורק אחרי שנווה יעקב כמעט סיימה
זה התהליך, ולכן יקח יותר זמן ממה שאתה חושב אבל בעז"ה

Panda

משתמש מקצוען
אך העניין המרכזי הוא האכלוסיה במזרח שהיא דתית לאומית ויהיה מאוד קשה לשנות את הציביון
מה הבעיה עם האוכלוסיה דתית לאומית? אחלה אנשים אוהבי ישראל
כולי תקווה ותפילה שירושלים לא תהפוך להיות חרדית אלא תמשיך להיות בית לכל המגזרים מכל הגוונים והדעות

פעם היה איש

משתמש פעיל
בנוגע למחנה פליטים שועפט מדובר על חלק הדרומי של השכונה כמו שכתבתי.
לומר שפסגת זאב התחילה רק אחרי שנווה יעקב כולה התחרדה זה לא נכון-
פסגת זאב התחילה אחרי שבכל נווה יעקב הייתה מגמת התחרדות כזאת או אחרת.
והסיבה לזה היא שבכל מקום שיש התחרדות, יש קפיצה במחיר. וכשנהיה קפיצה במחיר הנחשונים מחפשים את המקום הבא. (כמו ששמעתי מאחד מהעוסקים בתחום שיש 'מס חרדים' של לפחות מאה אל"ש, הוא דיבר על הפריפריה, במרכז הסכום הרבה יותר משמעותי).
פסגת זאב מרכז התחילה להתחרד לא הרבה זמן אחרי שהצפון התחיל, וזאת ההשוואה היותר נכונה.
ויש עוד נתון ספציפי במקרה הזה-
במרכז יש מחסור בדירות גדולות טובות מה שגורם לאנשים לחשוב על מזרח ששם יש הרבה דירות גדולות וטובות במחיר של הדירה הקטנה שלהם במרכז.
הנתון של 2-3 חרדים בבנין במרכז נראה לי קצת הגזמה ואם זה נכון מדובר על התקדמות עצומה!
ושוב אני לא מדבר על התחרדות במובן של שכונה חרדית שזה דבר שייקח הרבה מאוד זמן בפרט במקום שיש אוכלסיה מבוססת, אבל להגיע לנתון כזה של נציגות חרדית בכל בניין ובכל אזור זה יעד שלא מופקע להגיע אליו בטווח זמן סביר.

אולי מעניין אותך גם...