בתור יליד נווה יעקב שחי בשכונה כ30 שנה - אתה לא צודק.לומר שפסגת זאב התחילה רק אחרי שנווה יעקב כולה התחרדה זה לא נכון-
פסגת זאב התחילה אחרי שבכל נווה יעקב הייתה מגמת התחרדות כזאת או אחרת.
פסג"ז התחילה להתחרד הרבה אחרי שכל המתחרד בנווה יעקב היה יותר מחצי חרדי בכל בנין בממוצע
זה הדבר היחיד שאני מסכים איתך לגמרי!!!!!והסיבה לזה היא שבכל מקום שיש התחרדות, יש קפיצה במחיר. וכשנהיה קפיצה במחיר הנחשונים מחפשים את המקום הבא. (כמו ששמעתי מאחד מהעוסקים בתחום שיש 'מס חרדים' של לפחות מאה אל"ש, הוא דיבר על הפריפריה, במרכז הסכום הרבה יותר משמעותי).
פסגת זאב מרכז התחילה להתחרד לא הרבה זמן אחרי שהצפון התחיל, וזאת ההשוואה היותר נכונה.
ויש עוד נתון ספציפי במקרה הזה-
במרכז יש מחסור בדירות גדולות טובות מה שגורם לאנשים לחשוב על מזרח ששם יש הרבה דירות גדולות וטובות במחיר של הדירה הקטנה שלהם במרכז.
פירגנתי בשבילך, עכשיו אתה משתמש בזה?!הנתון של 2-3 חרדים בבנין במרכז נראה לי קצת הגזמה ואם זה נכון מדובר על התקדמות עצומה!
קיצור אין טעם עוד להתווכחושוב אני לא מדבר על התחרדות במובן של שכונה חרדית שזה דבר שייקח הרבה מאוד זמן בפרט במקום שיש אוכלסיה מבוססת, אבל להגיע לנתון כזה של נציגות חרדית בכל בניין ובכל אזור זה יעד שלא מופקע להגיע אליו בטווח זמן סביר.
מה שברור שזה עוד לא התחיל אפילו.