נפלתי לאחרונה לפחמימות, זה ממש לא קורה תמיד, אבל זה מתכון כל כך שווה שעד שעליתי עליו - הוא מצליח בכל מצב!
אם עד עכשיו היינו צריכים לקוות שהפיתות יפתחו ויווצר כיס (אצלי בכולופן ) אחרי כמה נסיונות הגעתי לפטנט העקרוני שעובד לפתיחת הכיס של הפיתה.
שיתפתי את המתכון הזה בניוז האחרון שלי - https://mailchi.mp/0e5f9fc34bff/2oq4pa61as?e=[UNIQID] (מוזמנות בחום )
פיתות עם כיס כמו במאפיה, ביתיות, נפלאות וטעימות!
כל שצריך להקפיד – שלא יגע שמן בבצק, גם לא בסיר או במחבת, וכן מקפידים שכל פיתה תצופה מעט בקמח ותכנס כך למחבת החמה, אחרת הכיס לא יווצר, והפיתות ישארו כמו לאפות, טעימות אומנם אך ללא כיס.
האפיה בסיר גריל הכי מומלצת, והיא גורמת לפיתות לעסיסיות מיוחדת ותחושה של אפיה בטבון. את הסיר רכשתי בשוק אשדוד ממוכר בדואי, סיר שמומלץ מאד שיהיה בבית להכנת מאפים מוצלחים.
בגלל שידעתי שלרוב נשות ישראל אין את הסיר הזה זמין בבית. את הפיתות במתכון הנוכחי הכנתי במחבת, גם במחבת הפיתות יוצאות עסיסיות וטובות, והפלוס שלהן שהן יותר קלות ופשוטות להכנה.
ניתן להכין גם בתנור, גם שם נוצר כיס יפה, אך בסיר גריל או במחבת הן מקבלות רכות מיוחדת יותר.
אפשר ליצור כדורים ולרדד לפיתות, ואפשר לרדד מלבנים ולקרוץ עם רינג בגודל הרצוי.
הפיתות צריכות להעשות בזריזות כדי שהן לא תשרפנה, אז אפשר לפנות את השטח ממפריעים, ולהתחיל בעבודה.
אגב, את הפיתות האלו הגשתי עם מטבל חציל שחור מעושן וחרדל דיז'ון ובשר טחון עם חוויג' ופטריות על מצע חומוס אם תרצינה מתכון - בכייף.
מצרכים:
קילו קמח לבן \ מלא \ כוסמין או משולב (אני שילבתי בין כוסמין מלא ללבן)
כף סוכר
כף מלח
2 כפות שמרים
600 מ"ל מים (3 כוסות חד"פ של 200 מ"ל)
כוס קמח – לקימוח (או יותר)
הכנה:
שמים בקערה את הקמח, המלח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה ולשים 10 דקות בצורת קיפול לבצק אחיד, נח וגמיש, אם יש צורך מוסיפים עוד כחצי כוס מים.
מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה ורבע או עד שמכפיל את נפחו.
מורידים מעט מנפח הבצק ומחלקים לכדורים, אם רוצים פיתות בגודל קלאסי – זה בערך 120-130 גרם, ואם רוצים פיתות מיני – זה בערך 60-70 גרם.
מקמחים היטב משטח נקי ושמים עליו את הכדורים.
כל כדור פותחים לפיתה עגולה בעובי של חצי ס"מ, אפשר עם מערוך ואפשר עם הידיים, ודואגים כל הזמן שהמשטח יהיה מקומח ושהפיתות תהינה מקומחות קלות – זה מה שמבטיח שבעז"ה יווצר כיס בזמן האפיה.
ישנם מספר אופציות לאפית פיתות נפתחות, אני מפרטת לפי סדר העדיפות לקבלת פיתה מדהימה.
אפיה בסיר גריל:
לפני שמתחילים, מכינים תבנית גדולה כשעליה פרוסה מגבת נקיה ועוד מגבת לכיסוי הפיתות.
מדליקים את סיר הגריל בחשמל, (אין צורך גם בגז), ומחכים שיתחמם היטב. אחרי שהוא חם מאד מתחילים לשים את הפיתות, אופים את הצד הראשון כחצי דקה, הופכים מהר לצד השני לעוד כמה שניות, מוציאים מיד למשטח עם המגבת ומכסים את הפיתה במגבת השניה.
אפיה במחבת:
לפני שמתחילים, מכינים תבנית גדולה כשעליה פרוסה מגבת נקיה ועוד מגבת לכיסוי הפיתות.
מחממים מחבת על אש גבוהה מאד ללא טיפת שמן! לאחר 2 דקות של חימום המחבת, מנמיכים לאש בינונית ומניחים את הפיתה הראשונה ל-30 שניות ומיד הופכים לצד השני לעוד 20 שניות, אח"כ הופכים שוב ל-20 שניות ועוד נוספת בה היא אמורה להתנפח כמו כדור - ס"ה 4 פעמים הופכים את הפיתה כדי שלא תשרף. מוציאים את הפיתה למשטח המגבת ומכסים במגבת.
אפיה בתנור
מדליקים תנור מראש על חום של 250 מעלות, לפחות חצי שעה לפני האפיה.
מכינים תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה, ומניחים את הפיתות במרווחים קטנים. מכניסים את התבנית למקרר לרבע שעה, ולאחר שהתבנית והפיתות קרות מכניסים מיד לתנור חם מאד, כך שהפיתות יקבלו מיד מכת חום, מה שמבטיח את יווצרות הכיס.
אופים כ-7 דקות, לא עוזבים את השטח כי הן מוכנות מהר. ברגע שהן מתנפחות כמו כדור מוציאים ושמים על משטח עם מגבת.
לאחר צינון קל של הפיתות (בכל סוגי האפיה) מכניסים אותן לשקית אטומה, ובעודן חמות מקפיאים מיד או אוכלים.
אם עד עכשיו היינו צריכים לקוות שהפיתות יפתחו ויווצר כיס (אצלי בכולופן ) אחרי כמה נסיונות הגעתי לפטנט העקרוני שעובד לפתיחת הכיס של הפיתה.
שיתפתי את המתכון הזה בניוז האחרון שלי - https://mailchi.mp/0e5f9fc34bff/2oq4pa61as?e=[UNIQID] (מוזמנות בחום )
פיתות עם כיס כמו במאפיה, ביתיות, נפלאות וטעימות!
כל שצריך להקפיד – שלא יגע שמן בבצק, גם לא בסיר או במחבת, וכן מקפידים שכל פיתה תצופה מעט בקמח ותכנס כך למחבת החמה, אחרת הכיס לא יווצר, והפיתות ישארו כמו לאפות, טעימות אומנם אך ללא כיס.
האפיה בסיר גריל הכי מומלצת, והיא גורמת לפיתות לעסיסיות מיוחדת ותחושה של אפיה בטבון. את הסיר רכשתי בשוק אשדוד ממוכר בדואי, סיר שמומלץ מאד שיהיה בבית להכנת מאפים מוצלחים.
בגלל שידעתי שלרוב נשות ישראל אין את הסיר הזה זמין בבית. את הפיתות במתכון הנוכחי הכנתי במחבת, גם במחבת הפיתות יוצאות עסיסיות וטובות, והפלוס שלהן שהן יותר קלות ופשוטות להכנה.
ניתן להכין גם בתנור, גם שם נוצר כיס יפה, אך בסיר גריל או במחבת הן מקבלות רכות מיוחדת יותר.
אפשר ליצור כדורים ולרדד לפיתות, ואפשר לרדד מלבנים ולקרוץ עם רינג בגודל הרצוי.
הפיתות צריכות להעשות בזריזות כדי שהן לא תשרפנה, אז אפשר לפנות את השטח ממפריעים, ולהתחיל בעבודה.
אגב, את הפיתות האלו הגשתי עם מטבל חציל שחור מעושן וחרדל דיז'ון ובשר טחון עם חוויג' ופטריות על מצע חומוס אם תרצינה מתכון - בכייף.
מצרכים:
קילו קמח לבן \ מלא \ כוסמין או משולב (אני שילבתי בין כוסמין מלא ללבן)
כף סוכר
כף מלח
2 כפות שמרים
600 מ"ל מים (3 כוסות חד"פ של 200 מ"ל)
כוס קמח – לקימוח (או יותר)
הכנה:
שמים בקערה את הקמח, המלח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה ולשים 10 דקות בצורת קיפול לבצק אחיד, נח וגמיש, אם יש צורך מוסיפים עוד כחצי כוס מים.
מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה ורבע או עד שמכפיל את נפחו.
מורידים מעט מנפח הבצק ומחלקים לכדורים, אם רוצים פיתות בגודל קלאסי – זה בערך 120-130 גרם, ואם רוצים פיתות מיני – זה בערך 60-70 גרם.
מקמחים היטב משטח נקי ושמים עליו את הכדורים.
כל כדור פותחים לפיתה עגולה בעובי של חצי ס"מ, אפשר עם מערוך ואפשר עם הידיים, ודואגים כל הזמן שהמשטח יהיה מקומח ושהפיתות תהינה מקומחות קלות – זה מה שמבטיח שבעז"ה יווצר כיס בזמן האפיה.
ישנם מספר אופציות לאפית פיתות נפתחות, אני מפרטת לפי סדר העדיפות לקבלת פיתה מדהימה.
אפיה בסיר גריל:
לפני שמתחילים, מכינים תבנית גדולה כשעליה פרוסה מגבת נקיה ועוד מגבת לכיסוי הפיתות.
מדליקים את סיר הגריל בחשמל, (אין צורך גם בגז), ומחכים שיתחמם היטב. אחרי שהוא חם מאד מתחילים לשים את הפיתות, אופים את הצד הראשון כחצי דקה, הופכים מהר לצד השני לעוד כמה שניות, מוציאים מיד למשטח עם המגבת ומכסים את הפיתה במגבת השניה.
אפיה במחבת:
לפני שמתחילים, מכינים תבנית גדולה כשעליה פרוסה מגבת נקיה ועוד מגבת לכיסוי הפיתות.
מחממים מחבת על אש גבוהה מאד ללא טיפת שמן! לאחר 2 דקות של חימום המחבת, מנמיכים לאש בינונית ומניחים את הפיתה הראשונה ל-30 שניות ומיד הופכים לצד השני לעוד 20 שניות, אח"כ הופכים שוב ל-20 שניות ועוד נוספת בה היא אמורה להתנפח כמו כדור - ס"ה 4 פעמים הופכים את הפיתה כדי שלא תשרף. מוציאים את הפיתה למשטח המגבת ומכסים במגבת.
אפיה בתנור
מדליקים תנור מראש על חום של 250 מעלות, לפחות חצי שעה לפני האפיה.
מכינים תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה, ומניחים את הפיתות במרווחים קטנים. מכניסים את התבנית למקרר לרבע שעה, ולאחר שהתבנית והפיתות קרות מכניסים מיד לתנור חם מאד, כך שהפיתות יקבלו מיד מכת חום, מה שמבטיח את יווצרות הכיס.
אופים כ-7 דקות, לא עוזבים את השטח כי הן מוכנות מהר. ברגע שהן מתנפחות כמו כדור מוציאים ושמים על משטח עם מגבת.
לאחר צינון קל של הפיתות (בכל סוגי האפיה) מכניסים אותן לשקית אטומה, ובעודן חמות מקפיאים מיד או אוכלים.