מאפים פיתות כיס נפתחות - כמו במאפיה! כל הטיפים כאן>>>

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נפלתי לאחרונה לפחמימות, זה ממש לא קורה תמיד, אבל זה מתכון כל כך שווה שעד שעליתי עליו - הוא מצליח בכל מצב!
אם עד עכשיו היינו צריכים לקוות שהפיתות יפתחו ויווצר כיס (אצלי בכולופן :confused:) אחרי כמה נסיונות הגעתי לפטנט העקרוני שעובד לפתיחת הכיס של הפיתה.

שיתפתי את המתכון הזה בניוז האחרון שלי - https://mailchi.mp/0e5f9fc34bff/2oq4pa61as?e=[UNIQID] (מוזמנות בחום :D )

פיתות עם כיס כמו במאפיה, ביתיות, נפלאות וטעימות!
כל שצריך להקפיד – שלא יגע שמן בבצק, גם לא בסיר או במחבת, וכן מקפידים שכל פיתה תצופה מעט בקמח ותכנס כך למחבת החמה, אחרת הכיס לא יווצר, והפיתות ישארו כמו לאפות, טעימות אומנם אך ללא כיס.
האפיה בסיר גריל הכי מומלצת, והיא גורמת לפיתות לעסיסיות מיוחדת ותחושה של אפיה בטבון. את הסיר רכשתי בשוק אשדוד ממוכר בדואי, סיר שמומלץ מאד שיהיה בבית להכנת מאפים מוצלחים.

IMG_0544........jpg


בגלל שידעתי שלרוב נשות ישראל אין את הסיר הזה זמין בבית. את הפיתות במתכון הנוכחי הכנתי במחבת, גם במחבת הפיתות יוצאות עסיסיות וטובות, והפלוס שלהן שהן יותר קלות ופשוטות להכנה.
ניתן להכין גם בתנור, גם שם נוצר כיס יפה, אך בסיר גריל או במחבת הן מקבלות רכות מיוחדת יותר.
אפשר ליצור כדורים ולרדד לפיתות, ואפשר לרדד מלבנים ולקרוץ עם רינג בגודל הרצוי.
הפיתות צריכות להעשות בזריזות כדי שהן לא תשרפנה, אז אפשר לפנות את השטח ממפריעים, ולהתחיל בעבודה.

אגב, את הפיתות האלו הגשתי עם מטבל חציל שחור מעושן וחרדל דיז'ון ובשר טחון עם חוויג' ופטריות על מצע חומוס אם תרצינה מתכון - בכייף.

מצרכים:
קילו קמח לבן \ מלא \ כוסמין או משולב (אני שילבתי בין כוסמין מלא ללבן)
כף סוכר
כף מלח
2 כפות שמרים
600 מ"ל מים (3 כוסות חד"פ של 200 מ"ל)
כוס קמח – לקימוח (או יותר)
1.JPG


הכנה:
שמים בקערה את הקמח, המלח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה ולשים 10 דקות בצורת קיפול לבצק אחיד, נח וגמיש, אם יש צורך מוסיפים עוד כחצי כוס מים.
מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה ורבע או עד שמכפיל את נפחו.
מורידים מעט מנפח הבצק ומחלקים לכדורים, אם רוצים פיתות בגודל קלאסי – זה בערך 120-130 גרם, ואם רוצים פיתות מיני – זה בערך 60-70 גרם.
מקמחים היטב משטח נקי ושמים עליו את הכדורים.
כל כדור פותחים לפיתה עגולה בעובי של חצי ס"מ, אפשר עם מערוך ואפשר עם הידיים, ודואגים כל הזמן שהמשטח יהיה מקומח ושהפיתות תהינה מקומחות קלות – זה מה שמבטיח שבעז"ה יווצר כיס בזמן האפיה.
ישנם מספר אופציות לאפית פיתות נפתחות, אני מפרטת לפי סדר העדיפות לקבלת פיתה מדהימה.

2.JPG


אפיה בסיר גריל:
לפני שמתחילים, מכינים תבנית גדולה כשעליה פרוסה מגבת נקיה ועוד מגבת לכיסוי הפיתות.
מדליקים את סיר הגריל בחשמל, (אין צורך גם בגז), ומחכים שיתחמם היטב. אחרי שהוא חם מאד מתחילים לשים את הפיתות, אופים את הצד הראשון כחצי דקה, הופכים מהר לצד השני לעוד כמה שניות, מוציאים מיד למשטח עם המגבת ומכסים את הפיתה במגבת השניה.

אפיה במחבת:
לפני שמתחילים, מכינים תבנית גדולה כשעליה פרוסה מגבת נקיה ועוד מגבת לכיסוי הפיתות.
מחממים מחבת על אש גבוהה מאד ללא טיפת שמן! לאחר 2 דקות של חימום המחבת, מנמיכים לאש בינונית ומניחים את הפיתה הראשונה ל-30 שניות ומיד הופכים לצד השני לעוד 20 שניות, אח"כ הופכים שוב ל-20 שניות ועוד נוספת בה היא אמורה להתנפח כמו כדור - ס"ה 4 פעמים הופכים את הפיתה כדי שלא תשרף. מוציאים את הפיתה למשטח המגבת ומכסים במגבת.

אפיה בתנור
מדליקים תנור מראש על חום של 250 מעלות, לפחות חצי שעה לפני האפיה.
מכינים תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה, ומניחים את הפיתות במרווחים קטנים. מכניסים את התבנית למקרר לרבע שעה, ולאחר שהתבנית והפיתות קרות מכניסים מיד לתנור חם מאד, כך שהפיתות יקבלו מיד מכת חום, מה שמבטיח את יווצרות הכיס.
אופים כ-7 דקות, לא עוזבים את השטח כי הן מוכנות מהר. ברגע שהן מתנפחות כמו כדור מוציאים ושמים על משטח עם מגבת.
לאחר צינון קל של הפיתות (בכל סוגי האפיה) מכניסים אותן לשקית אטומה, ובעודן חמות מקפיאים מיד או אוכלים.

IMG_0584.......jpg
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
נראה מעולה!!
היה לי שנים את הסיר הזה לפיתות,(מלמטה על הגז, ומלמעלה חשמלי) . ושמה את חוסכת להפוך את הפיתה. ומה שאת מתארת שרק משתמשת בחשמל, זה להפוך וכו'.
ו... כן שמה שמן בעיסה, אבל באמת במחבת לא נוצר כיס, ובסיר המיוחד כן.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נראה שווה במיוחד!
באמת שזה שווה! תודה!

נראה ממש טעים!!!

טעים אש במיוחד כשזה טרי טרי
תודה!

נראה מעולה!!
היה לי שנים את הסיר הזה לפיתות,(מלמטה על הגז, ומלמעלה חשמלי) . ושמה את חוסכת להפוך את הפיתה. ומה שאת מתארת שרק משתמשת בחשמל, זה להפוך וכו'.
ו... כן שמה שמן בעיסה, אבל באמת במחבת לא נוצר כיס, ובסיר המיוחד כן.

שמעתי על כאלו ששמות שמן בעיסה, אני אישית ראיתי שיותר בטוח להרחיק את השמן מהעסק וגם חסכנו קלוריות מיותרות ;)

ואוו ניראה טוב ממש:)
תודהה

כך מכינים במאפיות? חשבתי בתנור.

לא יודעת איך עושים במאפיות, מאמינה שיש שם תנורים תעשייתיים שעושים את האפקט הזה.
 
נערך לאחרונה ב:

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ברור.
נראה אלוף!!

תודה :)

קרם חציל שרוף שחור עם חרדל דיז'ון

ממרח טעים בעל צבע שחרחר וטעם מעושן מודגש, אני אוהבת להגיש אותו עם פיתות כיס טריות, לצד מטבלים מעניינים נוספים.

מי שנרתעת מהגוון השחור, אפשר למתן אותו עם תוספת של מיונז או טחינה, או להסיר חלק מהקליפה לפני טחינת החציל, כי היא זאת שגורמת לצבע הכהה, כך או כך, הוא מיוחד ולא שגרתי.

מצרכים:

2 חצילים בינוניים
3 שיני שום
כפית חרדל דיז'ון
מלח
כפית לימון (לא חובה)
3 כפות טחינה גולמית או מיונז (לא חובה)
שמן זית

הכנה: שורפים את החציל בשלמותו עם קליפתו השחורה על להבה גלויה תוך כדי שמסובבים אותו מידי פעם, כך שהוא נשרף ומתרכך מכל הכיוונים.
מוציאים למסננת כדי שיפריש נוזלים ויצטנן מעט.
כעת אפשר להחליט אם רוצים את הממרח בגוון כהה מאד או בהיר, אם רוצים כהה – מסירים רק את הגבעול, אם רוצים בהיר – מסירים חלק מהקליפה ומשאירים מעט ממנה כדי לקבל טעם מעושן.
קוצצים מעט את שיני השום וטוחנים יחד עם החצילים, חרדל דיז'ון, מלח ולימון עד לקבלת מרקם קרמי וחלק, אפשר להבהיר את הממרח עם תוספת טחינה או מיונז ואפשר להשאיר כך.
מגישים על צלחת מרכזית ומזלפים שמן זית בנדיבות.
 

21309

משתמש מקצוען
תודה!!!
פעם ראשונה שיצאו לי פיתות עם כיס!
אני מכינה תמיד על המחבת ויוצא כמו לאפות - טעים נורא, אבל עכשיו הכנתי בתנור בדיוק לפי ההנחיות שלך ויצאו מושלם כמו במאפיה. (רק כן שמתי שמן בבצק, ולא הפריע בכלל)
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תודה!!!
פעם ראשונה שיצאו לי פיתות עם כיס!
אני מכינה תמיד על המחבת ויוצא כמו לאפות - טעים נורא, אבל עכשיו הכנתי בתנור בדיוק לפי ההנחיות שלך ויצאו מושלם כמו במאפיה. (רק כן שמתי שמן בבצק, ולא הפריע בכלל)

איזה כייף לשמוע!
אני שומעת המון המון ד"שים על הפיתות האלו, זה בהחלט משמח שהצליח לכל כך הרבה, ב"ה!

לגבי השמן בבצק, אפשר לשים, אבל אין צורך בו, מה גם שכששמים על המחבת או בתנור - הוא דורש קימוח ולא שימון, ככה שהתוספת של השמן בבצק סתם מוסיפה קלוריות ;)
 
נערך לאחרונה ב:

21309

משתמש מקצוען
לגבי השמן בבצק, אפשר לשים, אבל אין צורך בו, מה גם שכששמים על המחבת או בתנור - הוא דורש קימוח ולא שימון, ככה שהתוספת של השמן בבצק סתם מוסיפה קלוריות
פשוט הכנתי בצק לפיצה וחלק הפרשתי לטובת הפיתות.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
הכנתי ואכן יצא טעים מאוד.
רק שאלה, איך אני יכולה להבטיח שהכיס יצא תמיד באמצע הבצק? ולא צד אחד דק יותר ואחד עבה?
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הכנתי ואכן יצא טעים מאוד.
רק שאלה, איך אני יכולה להבטיח שהכיס יצא תמיד באמצע הבצק? ולא צד אחד דק יותר ואחד עבה?

איזה כייף לשמוע :)

תרדדי משני הכיוונים, ותהפכי את הפיתה לרידוד נוסף שהפתיחה תצא אחידה,
אני רואה שלא כתבתי את זה
טוב ששאלת :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט נ'

קה נֵר לְרַגְלִי דְבָרֶךָ וְאוֹר לִנְתִיבָתִי:קו נִשְׁבַּעְתִּי וָאֲקַיֵּמָה לִשְׁמֹר מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קז נַעֲנֵיתִי עַד מְאֹד יי חַיֵּנִי כִדְבָרֶךָ:קח נִדְבוֹת פִּי רְצֵה נָא יי וּמִשְׁפָּטֶיךָ לַמְּדֵנִי:קט נַפְשִׁי בְכַפִּי תָמִיד וְתוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קי נָתְנוּ רְשָׁעִים פַּח לִי וּמִפִּקּוּדֶיךָ לֹא תָעִיתִי:קיא נָחַלְתִּי עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם כִּי שְׂשׂוֹן לִבִּי הֵמָּה:קיב נָטִיתִי לִבִּי לַעֲשׂוֹת חֻקֶּיךָ לְעוֹלָם עֵקֶב:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה