דרוש מידע פירוליטי.... באמת מותר בפסח???

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
לפני כעשר שנים קרובי משפחה שלי קנו תנור פירוליטי, ושאלו בבית ההוראה של הרב רובין איך זה בפסח.
התשובה שהם קיבלו היא שזה בדיוק כמו תנור חדש.
מה שכן- הם מחליפים את כל החלקים שאפשר- רשת, מסילות, בניות, ואפילו את החלק בדלת שעשוי מזכוכית (קנו בכוונה דגם שאפשר להחליף בו את הדלת)

פרוג א

משתמש צעיר
אנחנו קנינו תנור פירוליטי מתוך הרשימה של המכון הטכנולוגי, וקנינו מסילות ותבניות מיוחדות לפסח

חחח

משתמש סופר מקצוען
כמובן שלא לסמוך על מה שאני כותבת, אבל קראתי שעם ניקוי פירוליטי מותר לכתחילה בין בשר לחלב...
לפי מה שאני שמעתי אסור להשתמש באותו תנור לחלבי ובשרי לסירוגין. גם לא פירוליטי. אפשר לעשות העברה פעם אחת לקבוע אבל לא לסירוגין.
חוץ מזה שבאמת יש הרבה דברים (במיוחד בפסח) שהם מנהגים וחומרות
ויש מלא דברים שאנשים ממציאים מחוסר ידע וחושבים שזה נקרא להחמיר.
תמיד מומלץ לשאול רב שמבין בתחום הספיציפי עליו אתם מבררים ולא "סתם רב" שיחמיר ליתר בטחון בלי שתמיד יש סיבה מאחורה.

לחיות

משתמש רשום
שוב ושוב בניגוד למה שמספרים בחנויות שמשווקות אלקטרולוקס..

האלקטרולוקס אסור לשימוש בפסח

יתכן שרק לספרדים מותר

בוקר מואר

משתמש מקצוען

בוקר מואר

משתמש מקצוען
שלום רב,
האם מותר להשתמש בתנור שמנקה את עצמו בנקוי פירוליטי- נקוי בחום גבוהה מאד מאד, בפסח?

תשובה:

שלום וברכה

קיים בשוק תנור פרוליטי שמגיע לדרגת חום גבוהה [900 מעלות פרנהייט], ואם מכשירים את התנור בתכנית הניקוי הזה, מותר להשתמש בו בפסח.

נימוק

גם לדעת המחמירים שאינם מכשירים תנורים בפסח, משום שאינו מגיע לדרגת חום של ליבון חמור, מכל מקום בתנורים אילו שמגיעים לדרגת חום הנ"ל דינו כליבון חמור, ומותר לכתחילה להשתמש עם זה בפסח. [דעת הגר"מ פיינשטיין זצ"ל שחום של ליבון חמור הוא 700 מעלות פרנהייט].

Ella

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
שוב ושוב בניגוד למה שמספרים בחנויות שמשווקות אלקטרולוקס..

האלקטרולוקס אסור לשימוש בפסח

יתכן שרק לספרדים מותר
אנחנו שאלנו רב, וקיבלנו תשובה שמותר, לא אכנס, לכל הנימוק, כי זה שאלה ששאלנו ספציפית וקיבלנו תשובה ספציפית, ממתי פרוג הוא מקום לפסוק הלכה?!
אגב, מכירה בן אדם אחר במקום אחר, ששאל רב אחר על אותו תנור(אלקטרלוקס), וגם כן קיבל את אותו תשובה בדיוק שאני קיבלתי...

S.

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
לפני כעשר שנים קרובי משפחה שלי קנו תנור פירוליטי, ושאלו בבית ההוראה של הרב רובין איך זה בפסח.
התשובה שהם קיבלו היא שזה בדיוק כמו תנור חדש.
מה שכן- הם מחליפים את כל החלקים שאפשר- רשת, מסילות, בניות, ואפילו את החלק בדלת שעשוי מזכוכית (קנו בכוונה דגם שאפשר להחליף בו את הדלת)
הרב רובין אישר עד השנה,
השנה הוא אמר שראה שיש לחשוש!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה