המתכון לקוח מהאתר של חן במטבח.
מצרכים:
לבצק:
1/2 קילו קמח מנופה (500 גרם)
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1 כף שמן זית
1/3 1 כוסות מים
לרוטב:
1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם) או עגבניות שלמות משומרות טחונות בבלנדר
1/2 כף רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה אורגנו יבש
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח או לפי הטעם
כ- 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
(את הגבינות עדיף לקנות בגוש ולגרד לבד)
מעט שמן זית למריחה על שולי הבצק
אופן הכנה:
בצק:
אני ריססתי שמן קנולה מסביב, וזה נתן את הקראנצ'יות.
מצרכים:
לבצק:
1/2 קילו קמח מנופה (500 גרם)
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1 כף שמן זית
1/3 1 כוסות מים
לרוטב:
1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם) או עגבניות שלמות משומרות טחונות בבלנדר
1/2 כף רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה אורגנו יבש
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח או לפי הטעם
כ- 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
(את הגבינות עדיף לקנות בגוש ולגרד לבד)
מעט שמן זית למריחה על שולי הבצק
אופן הכנה:
בצק:
- לקערת המיקסר להכניס את כל החומרים היבשים, קמח מנופה, שמרים, מלח וסוכר, לערבב מעט.
- להוסיף את השמן זית והמים וללוש את הבצק כ-10 דקות. הבצק צריך להיות חלק ורך.
- להוציא את הבצק מקערת המיקסר, לחלק לשני חלקים. מכל חלק ליצור כדור בצק (ראו בסרטון)
- את שני כדורי הבצק להניח על תבנית משומנת מעט, ולשמן גם את פני הבצק כדי שלא יתייבש.
- לכסות את הכדורים בניילון נצמד ולהתפיח כשעה וחצי\ שעתיים עד שכדורי הבצק מכפילים את נפחם. בינתיים מכינים את הרוטב.
- מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב לקערה ומערבבים.
- שעה לפני הרכבת הפיצה, להדליק את תנור האפייה לחום הכי גבוה ולהכניס לתוכו אבן אפייה (אבן שמוט) כדי שתתחמם היטב.
- אחרי שהבצק תפח, לקחת כדור בצק, לכסות אותו היטב בקמח מכל הצדדים, לקמח גם את משטח העבודה, לפתוח את הבצק לעיגול עם מערוך ולהניח את הבצק על דיסק לאפיית פיצה או על תבנית אפייה הפוכה עם נייר אפייה.
- למרוח על הבצק, בעזרת מצקת חצי מכמות הרוטב, לפזר מעל חצי מכמות הגבינות, למרוח את שולי הבצק במעט שמן זית.
- להכניס לתנור החם לאפייה של כ-15 דקות או עד שהגבינות מבעבעות וטיפה משחימות והשוליים של הפיצה משחימות מעט.
- אותו דבר לעשות גם עם הבצק השני של הפיצה.
- לחתוך למשולשים ולהתענג.
בתיאבון.
אני ריססתי שמן קנולה מסביב, וזה נתן את הקראנצ'יות.
נערך לאחרונה ב: