כן, זה עוזר לי חלק פעמים, אבל עם השיחה מסתבכת[שיש עוד שאלה או משהו שלא בדיוק תכננתי...] פתאום ניהיה לחץ!כשאני חוששת מהשיחה הצפויה, אני מכינה בד"כ בראש את מהלך השיחה הצפוי, מה בדיוק אגיד וכו', זה כבר נהיה אצלי אוטומטי בלי שאני מתכננת את זה
כן, זה עוזר לי חלק פעמים, אבל עם השיחה מסתבכת[שיש עוד שאלה או משהו שלא בדיוק תכננתי...] פתאום ניהיה לחץ!כשאני חוששת מהשיחה הצפויה, אני מכינה בד"כ בראש את מהלך השיחה הצפוי, מה בדיוק אגיד וכו', זה כבר נהיה אצלי אוטומטי בלי שאני מתכננת את זה
גאוני, פשוט שכנעת אותי.האמת שאני באמת לא מבין בזה מה יש לפחד ....
מה שכן תמיד אפשר לזכור שאף אחד לא יאכל אותך בסוף....
אני אישית לא ממליץ על NLP כשיטת טיפולמדוע לא NLP?
על זה נאמר מי שפוגע הוא פגועיש לך פחד מהתייחסות של השני כלפיך. נקודה.
כנראה שנפגעת מזה בעבר ויש לך טראומה מכך אולי אפילו ללא ידיעתך.
לי יש כלל ברזל:
מה שאדם אומר, עושה , מגיב - זה שלו!
תמיד יש את אלו שיגיבו לך לא נכון או לא יפה או באופן שלא נשמע )רוטן, כועס( זו בעיה שלו, הוא נתקע עם החסרון הזה.
כל עוד אתה היית בסדר, העלית נושא חשוב, התעניינת בשלומו, כל עוד התגובה שלו לא יפה או לא מכובדת. זה בעיה שלו !!
וואוו פתחתם פה נושא חשוב ורחב מאוד של חרדה חברתית, שיכול להועיל להמון אנשים.צריכה עצות...
יש לי כמו מניעה כזו להתקשר לאנשים לא מוכרים, (שאני מתקשרת)
הבעיה היא בעיקר בשיחות טלפון,
כי אם האדם עומד מולי, אני רואה אותו ואת ההבעות שלו, מבינה את הסאב-טקסט
אבל בטלפן - אי אפשר לראות את הבן אדם
וזה מונע ממני לבצע שיחות טלפון או לדחות אותן...
אפילו בשבועות שלמים!!
אפילו שיחות דחופות...
מה אני עושה??
ממש נכון!גם אני מצטרף לכל אלו שהצטרפו לחוויה של פותח האשכול
גם אני פעם לא רציתי לענות לטלפונים בבית [למען האמת גם היום לא , אבל הרבה פחות]
ונדמה לי שהסיבה היא לחץ משלמות, כלומר אתה לא רוצה לצאת מפוספס אחרי השיחה [שאמרת ככה או שלא אמרת ככה והיית צריך לומר את זה וכו'] והלחץ הזה מכניס אותך לסטרס, וכידוע כשאתה בסטרס המוח שלך ננעל ואז אתה באמת מבולבל בשיחה .
בדיוקשימו לב אבל - אם זה קורה לכם עם כל אחד או שלא.
אצלי זה קורה בעיקר כשאני מדבר עם מישהו שיפוטי/ או ריגשי מדי או שיחה מאוד חשובה שאני רוצה לצאת ממנה בהצלחה כגון ייעוץ/ קנייה / חברת סולולר וכד'
על פניו נראה, שזה נובע מיראה.אבל אני מנסה להבין למה דווקא מבן אדם אחד יש לי דפיקות לב...
זה בן אדם ב:דרגה" מעלי (גם בגיל וגם בחכמה...) וכשאני מדברת עם אנשים אחרים ב"דרגה" הזאת אין לי שום בעיה.
מה יכול להיות?
לא ,על פניו נראה, שזה נובע מיראה.
או יראה רצויה (יראת כבוד), או יראה בלתי רצויה (פחד מהלא נודע).
אם הפחד רצוי, כמו מדמות תורנית, או הורה, בעקרון עצם הדבר נכון, אלא שצריכים למתן אותו.
אם הפחד בלתי רצוי, צריך לטפל בזה. ובדרך כלל זה נובע ממערכת יחסים לא תקינה שהיתה בעבר (הוא צעק/הפחיד/איים וכדומה), או סוג של אישיות שלא נעים להיות איתה (אדם לא צפוי, יוצר חשש מתגובה בלתי צפויה).
זה מאוד נכון!היי לי שי משהו שממש עוזר לי
שמתי לב שכשאני מדברת עם אוזניות אני פחות שומעת את עצמי ולא יודעת איך להסביר שזה ממש מרגיע אותי לדבר ככה
תנסי אולי יעבוד גם עליך..
בלי קשר לאשכול, סליחה מראש..."מתפלל על הילדים שלי
שלא ירשו את השריטות שלי"
(חנן בן ארי)
אין לך חסרונות שאת מעדיפה שהילדים שלך לא ירשו ממך?בלי קשר לאשכול, סליחה מראש...
ההבדל בין בן תורה לשאינו בן תורה, מי שאינו בן תורה מתפלל שלא ירשו את השריטות,
ומי שהוא בן תורה מתפלל: שכל נטיעות שנוטעים ממך יהיו כמותך....
לכולנו יש, השאלה היא האם אדם רוצה שימשיכו את דרכו, ומתפלל על זה, או שלא..אין לך חסרונות שאת מעדיפה שהילדים שלך לא ירשו ממך?
בתור "בן תורה" את פשוט מושלמת?
לכולנו יש, השאלה היא האם אדם רוצה שימשיכו את דרכו, ומתפלל על זה, או שלא..
גם חנן בן ארי רוצה שילדיו ימשיכו את הדרך שלו,כל אחד מעדיף שהילדים שלו ירשו את התכונות הטובות שלו,
ושלא ירשו את החסרונות שלו,
כך גויים חלונים וחרדים- זה תכונה בסיסית נורמלית,
חוץ ממי שהוא גאוותן ובטוח שהוא מושלם.
יש שאלון כזה גם לילדים?למי שמעוניין לעשות שאלון עצמי לדעת את רמת החרדה החברתית, מצ"ב
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: