פחד משיחות טלפון...

פלמינגו 67

משתמש סופר מקצוען
ראיתי את ההזדהות הרבה-
ואני סופר סופר מזדהה!!!!!!!!!! (לייק על כל תיאור הבעיה שלך)
האמת שאני יודעת להסביר לעצמי מאיפה אצלי זה נובע- אולי גם את תזדהי.
אני באמת טיפוס 'אובר מרצה' שפוחדת מדחייה ומהימאסות על אנשים.
(אולי אני מטרידה, אולי זה לא לעניין, בטוח אין להם כוח לשמוע אותי.)
בעיקר ובפרט בשיחות טלפון שלדעתי הטלפון נתפס בעיני כשיחה "עיוורת"....
אני לא יודעת אם הבן אדם יכול, אם הוא באמת רוצה. כן. אני יודעת שזה נשמע מוגזם. אבל זו הבעיה אצלי בכל אופן...
ומה אני עושה?
אני לא מדברת הרבה בטלפון. פוחדת להתקשר. דוחה.
אבל אז, ברגע של אומץ אני מתקשרת בדפיקות לב ואומרת לעצמי: "הוא לא יכול- הוא לא יענה" "השיחה היא לא דוגמא" לפעמים עוזר- לפעמים לא.
וואו.
בדיוק אני...
מניסיון להרחיק את השפופרת מהאוזן בצליל חיוג ולהצמיד רק עם המענה הצליל הזה מלחיץ משהו במוח
וואלה. אני עושה את זה אפילו בלי ששמתי לב. מעניין.
בלת"ק חלקי
לתת למישהו קרוב אליך מאוד כמו בעל, חברה טובה,שכנה קרובה,בת משפחה וכו' שאת מוכנה לשתף, לעמוד לידך ולהקשיב לאיך ומה שאת מדברת.לי אישית יש בטחון הרבה הרבה יותר כשמישהו כזה עומד לידי.
עוד יותר גרוע. מבחינתי.
לא יכולה שיהיו ליידי כשאני מדברת בטלפון שיחה חשובה וכו'...
אגב, מה עשית אם התקשרו לברר על חברה טובה או פחות טובה בשידוכים? התחמקות מלענות משמעותה לא כ"כ נעימה...
גם לפעמים יש שאלות מתקילות.
אם מתקשרים אלי, אין לי את החשש לענות.
הוא מתחיל רק כשאני צריכה להתקשר.

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
מזדהה עם כולכם.
הבעיה הזו קיימת אצלי בענק, ואין לי מושג מה מוביל אליה.
הכי הזוי, שאין לי שום קושי בדיבור פנים מול פנים, ואפילו ההיפך. אני מוסר שיעורים על בסיס יומיומי (ברוב ימות השבוע 2 שיעורים ליום) לקהל של מבוגרים ואין לי שום בעיה עם זה, שלא לדבר על כתיבה.
עם זאת, ברגע שבו אני מדבר בטלפון עם מישהו זר, אני פשוט נאלם דום, המילים בורחות לי מהראש ובדרך כלל התגובות שלי נשמעות כמו חיקוי חיוור שלי. פעם חשבתי שזו בעיה של חוסר ביטחון, אבל היום ברור לי שזה לא. יש כאן איזו בעיה שקיימת רק בשיחת טלפון, רק פנים מול פנים ובעיקר מול זרים. זה גורם לי לדחות שיחות טלפון דחופות עד זיבולא בתרייתא, והכי גרוע שכשאני מנסה להסביר את עצמי אף אחד לא מאמין לי (אתה? יש לך בעיה לדבר? אל תבלבל ת׳מוח!). הלוואי שיימצא כאן הפסיכולוג שיוכל לנתח את זה בצורה טובה ולהסביר למה זה ככה ומה יכול לפתור את זה.

אולי אם יהיו מספיק אנשים שחווים את הבעיה הזו אפשר יהיה לחבר לזה שם באנגלית, לפרסם את זה, וכך תהיה מודעות, אף אחד לא יעז ללגלג עליי או לחשוב שאני עצלן טלפונים וכולם יעברו לדבר איתי במייל או פנים מול פנים (אולי גם תהיה אפשרות לסדר הנחה בארנונה). אם לא, קבוצת תמיכה זה רעיון לא רע (בצחוק כמובן, כן?).

עכשיו עברתי שוב על ההודעות הקודמות, ונוכחתי לדעת שלמרות שעד עכשיו חשבתי שאני המוזר היחיד, יש עוד כמוני (זה מנחם אותי, לא יודע מה אתכם...). הכי אהבתי את הרעיון של להתקשר, לעשות שני צלצולים ולנתק (כמובן שתמיד צריך להיזהר שחלילה הצד השני לא יענה מיד, כי זה עלול להגביר את הבעיה. אם זה קורה - יש לנתק מיד את הטלפון ולטעון אחר-כך שהוא נכבה. בסביבתי הקרובה, הנוהל הזה של התקשרות חפוזה מוכר היטב, וכולם צוחקים על זה אבל חיים איתי בשלום יחסי.

נערך לאחרונה ב:

דיני

משתמש מקצוען
אם מתקשרים אלי, אין לי את החשש לענות.
הוא מתחיל רק כשאני צריכה להתקשר.
בול אני!

חשבתי שאני היחידה בעולם עם הבעיה הזאת
טוב לראות שיש עוד כמה כמוני בעולם

סתם אגב, לדבר בטלפון זה משהו שכבר כמעט רק חרדים עם טלפון כשר עושים.
כל יתר העולם מנהלים את כל העסקים שלהם בווצאפ.
בשביל אנשים כמוני זה היה יכול להיות הקלה גדולה, המייל מאפשר חלקית צמצום של חלק מהשיחות היזומות.

השם אוהב אותי

משתמש פעיל
מזדהה מאד!!!
כשהייתי בחורה המצב אצלי היה הרבה יותר גרוע
גם להרים את הטלפון בבית נמנעתי וכשהייתי צריכה לברר משהו פשוט התחננתי לאחותי הגדולה להתקשר במקומי.
גם עם חברות ללימודים לא יצרתי קשר טלפוני ורק בכיתה או במפגשים היינו חברות ( לכן כיום אין לי קשר עם אף אחת וחבל.)
לאחר נישואי בעבודה הייתי חייבת להרים טלפונים וגם להוציא שיחות ואכן לא היה פשוט, אך הייתי חייבת...
אפילו לאחיותי הגדולות לא התקשרתי.
כיום לאחר הרבה שנים ב"ה הרבה יותר השתחררתי מהחסם הזה, אבל עדיין בעבודה אני דוחה עד לקץ האפשרי את השיחות היוצאות...ולחברות לא מתקשרת בלי סיבה טכנית.
לאחיותי אני כבר הרבה יותר מתקשרת.
לא יודעת להגיד בדיוק איך ומתי זה התחיל לקרות, אבל הרבה עבודה עצמית בראש

דיני

משתמש מקצוען
מזדהה עם כולכם.
הבעיה הזו קיימת אצלי בענק, ואין לי מושג מה מוביל אליה.
הכי הזוי, שאין לי שום קושי בדיבור פנים מול פנים, ואפילו ההיפך. אני מוסר שיעורים על בסיס יומיומי (ברוב ימות השבוע 2 שיעורים ליום) לקהל של מבוגרים ואין לי שום בעיה עם זה, שלא לדבר על כתיבה.
עם זאת, ברגע שבו אני מדבר בטלפון עם מישהו זר, אני פשוט נאלם דום, המילים בורחות לי מהראש ובדרך כלל התגובות שלי נשמעות כמו חיקוי חיוור שלי. פעם חשבתי שזו בעיה של חוסר ביטחון, אבל היום ברור לי שזה לא. יש כאן איזו בעיה שקיימת רק בשיחת טלפון, רק פנים מול פנים ובעיקר מול זרים. זה גורם לי לדחות שיחות טלפון דחופות עד זיבולא בתרייתא, והכי גרוע שכשאני מנסה להסביר את עצמי אף אחד לא מאמין לי (אתה? יש לך בעיה לדבר? אל תבלבל ת׳מוח!). הלוואי שיימצא כאן הפסיכולוג שיוכל לנתח את זה בצורה טובה ולהסביר למה זה ככה ומה יכול לפתור את זה.

אולי אם יהיו מספיק אנשים שחווים את הבעיה הזו אפשר יהיה לחבר לזה שם באנגלית, לפרסם את זה, וכך תהיה מודעות, אף אחד לא יעז ללגלג עליי או לחשוב שאני עצלן טלפונים וכולם יעברו לדבר איתי במייל או פנים מול פנים (אולי גם תהיה אפשרות לסדר הנחה בארנונה). אם לא, קבוצת תמיכה זה רעיון לא רע (בצחוק כמובן, כן?).
זו בעיה מוכרת, חיפוש בגוגל מעלה שיש לה אפילו שם, והרבה טיפים להתגבר על זה

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית

מסתבר שאני כנראה טלפונפוב.
זו, לדוגמא, רשימה שמישהו גיבש של כל הדברים שלא בא לי לעשות (מתוך המאמר):
  1. התקשר לעסק ושאל שאלה פשוטה, כגון כאשר הם נסגרים.
  1. התקשר למישהו שאתה לא מכיר היטב עם שאלה פשוטה.
  2. התקשר למישהו שאתה לא יודע טוב על בעיה מסובכת.
  3. בצע כל אחת משיטות השיחות הקודמות מול אדם אחד.
  4. בצע כל אחת מסוגי השיחות הקודמים מול קבוצת אנשים.
אמנם אין לי דופק מואץ וכאלה, אבל זה בהחלט מטריד ולא בא לי על זה.
בכל אופן, לא נראה לי שזה מצדיק טיפול. חבל על הכסף ועל הזמן. נראה שהכי טוב יהיה פשוט להתמודד עם זה, ולעולם לא לנסות להיות נציג טלמרטינג.

פלמינגו 67

משתמש סופר מקצוען

מסתבר שאני כנראה טלפונפוב.
זו, לדוגמא, רשימה שמישהו גיבש של כל הדברים שלא בא לי לעשות (מתוך המאמר):
  1. התקשר לעסק ושאל שאלה פשוטה, כגון כאשר הם נסגרים.
  2. התקשר למישהו שאתה לא מכיר היטב עם שאלה פשוטה.
  3. התקשר למישהו שאתה לא יודע טוב על בעיה מסובכת.
  4. בצע כל אחת משיטות השיחות הקודמות מול אדם אחד.
  5. בצע כל אחת מסוגי השיחות הקודמים מול קבוצת אנשים.
אמנם אין לי דופק מואץ וכאלה, אבל זה בהחלט מטריד ולא בא לי על זה.
בכל אופן, לא נראה לי שזה מצדיק טיפול. חבל על הכסף ועל הזמן. נראה שהכי טוב יהיה פשוט להתמודד עם זה, ולעולם לא לנסות להיות נציג טלמרטינג.
וואלה
בדיוק
:(
;)

דיני

משתמש מקצוען
הנחה בארנונה יש?
סתם... אשמח לקבל קישור.
למשל כאן - https://www.matteroflife.me/איך-להתגבר-על-רתיעה-מלדבר-בטלפון/

וכאן https://iw.reoveme.com/חרדת-טלפון-כיצד-לדעת-אם-יש-לך-טלפון/

חרדה חברתית בעידן האינטרנט​

f1b115ddd92fef2bb68ff4480ea51883

ד״ר דני דרבי

• 23.12.18

תיאוריות עכשוויות טוענות שחלק מהמאפיינים של תקשורת מקוונת (ONLINE) מהווים, עבור אנשים רבים, יתרון ביחס לתקשורת פנים מול פנים עם אחרים. אותן תיאוריות מתייחסות בעיקר לאנונימיות וליכולת לשלוט בתגובות שלנו במהלך אינטראקציה עם האדם בצד השני. למשל, בהודעות Whatsapp אפשר לנסח את התגובה, לבדוק אותה, לשנות אותה ורק אז להגיב- זאת במקום לענות מיד את מה שעולה לי לראש, כפי שנדרש לרוב בתקשורת בלתי אמצעית. בתקשורת מקוונת, קל יותר לשלוט באיך שאנו מציגים את עצמנו; להסתיר תכונות מסויימות ולהבליט תכונות או התנהגויות אחרות שהיינו רוצים שאחרים יראו.
לכן אפשר להבין מדוע אנשים עם חרדה חברתית מעדיפים, ברוב המקרים, לתקשר באופן מקוון – הם מנסים בצורה זו למזער את הסיכוי לקבל פידבק שלילי מהסביבה ולהרגיש פחות חרדים. אך מחקרים חדשים מראים שלהסתמכות יתר על המאפיינים של תקשורת מקוונת (כמו ניסוח מחדש של הודעה) יש פוטנציאל דווקא להחמיר את החרדה החברתית ואת היכולת לתקשר עם אחרים פנים אל פנים. מדוע?

תקשורת מקוונת – חיובי או לא?

עבור אנשים עם חרדה חברתית שימוש במאפיינים של תקשורת מקוונת הופך לעיתים קרובות להתנהגויות ביטחון (פעולות שהאדם עושה או נמנע מהם כדי להפחית את החרדה ממצבים חברתיים). זה נכון שהתנהגויות ביטחון (כמו הימנעות מקשר עין או משיחות טלפון), מפחיתות את החרדה באותו הרגע, אבל לטווח הרחוק יש לכך השפעות שליליות. מחקרים מראים שככל שמישהו משתמש יותר בהתנהגויות ביטחון, כך גדל הסיכוי שלו לקבל פידבק שלילי מהסביבה. למשל, אייל ממעט לענות לשיחות טלפון ובעיקר מתכתב במיילים או בהודעות Whatsapp. הוא מעדיף לעשות זאת כי כך מתאפשר לו לחשוב היטב על התגובה שלו, לבחון אותה ורק אז לשלוח הודעה באופן שמציג אותו כפי שהיה רוצה. אולם רוב האנשים בסביבתו תופסים אותו כסנוב בגלל שהוא "מסנן" אותם שוב ושוב. בנוסף, כל עוד הוא לא משוחח איתם בטלפון, אייל לא יכול לבחון את האפשרות שגם בשיחה טלפונית או אפילו פנים אל פנים הוא עשוי לקבל פידבק חיובי ולכן הוא עתיד להמשיך לחשוש מהערכה שלילית מהסביבה.
כיוון שהשימוש בהתנהגויות הביטחון הוא חלק משמעותי מאוד מהחרדה החברתית, בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) המטפל והמטופל מתמקדים בהפחתת התנהגויות אלו במהלך הפגישות הטיפוליות ובהתנסויות מחוץ לחדר הטיפולים. עד לאחרונה, בטיפול בחרדה חברתית התמקדו בעיקר בהתנהגויות ביטחון בתקשורת פנים אל פנים (השפלת מבט, לבישת שכבות רבות של בגדים כדי להסתיר הזעה, שינון המשפטים שאגיד כשיפנו אליי). כאמור, בתקשורת מקוונת ובפרט בתקשורת המבוססת על טקסט בלבד, אין צורך בפעולות אלו ולכאורה ייראה שלמטופל אין שימוש בהתנהגויות ביטחון. עם זאת, במבט מעמיק ניתן לזהות שעצם התקשורת המקוונת מהווה התנהגות ביטחון שיש להפחית בהדרגה במסגרת הטיפול. למשל, תמונת הפרופיל של אייל בWhatsapp היא תמונה של חוף ים ולא של עצמו. הוא כמעט ולא מגיב לפוסטים בפייסבוק, גם בפעמים שהיה רוצה להגיב, והוא מעולם לא העלה תמונה או פוסט כלשהו- זאת בניגוד לפורום אנונימי שהוא חבר בו ושם הוא מרבה להגיב על דברי אחרים ולהתבטא בחופשיות.
כאשר הבחין אייל כי למרות שהרבה להשתמש בתקשורת מקוונת עדיין הרגיש חרד בתקשורת פנים אל פנים ומצבו החברתי לא השתפר, הוא החליט לפנות לטיפול. הוא בדק ומצא שטיפול קוגניטיבי התנהגותי נמצא יעיל לטיפול בחרדה חברתית ולכן פנה לפסיכולוגית המטפלת בגישה זו. בתחילת הטיפול, בחנו אייל והמטפלת כיצד הוא 'מגן' על עצמו מפני פידבק שלילי מהסביבה והתמקדו בעיקר בתקשורת המקוונת. למשל, אייל שם לב שגם להודעות Whatsapp הוא עונה לאחר זמן רב והודעותיו קצרות מאוד, על מנת להיזהר מטעויות שעלול לעשות בטקסט ארוך יותר. הוא נמנע מלהוסיף אימוג'ים או לשאול את האדם השני שאלה אם דבר מה לא ברור לו כי חושש שיטריד אותו. אייל גם נמנע מלהגיב בקבוצות Whatsapp, שהן מאיימות במיוחד עבורו. בנוסף, אייל סיפר למטפלת כי כאשר אחד הסטודנטים שלומד איתו ביקש להתחבר אליו בפייסבוק אייל לא אישר את הבקשה משום שחשש שהפרופיל שלו לא אטרקטיבי מספיק ושעלולים ללעוג לו על כך שיש לו מעט חברים ברשת החברתית.

טיפול קוגנטיבי התנהגותי – כלים להתמודדות יעילה

כפי שצוין, בטיפול קוגניטיבי התנהגותי מתנסים באופן מבוקר ומכוון בסיטואציות שמעוררות חרדה (כמו שיחה עם אחרים) ומפחיתים בהדרגה את התנהגויות הביטחון. כך המטופל לומד כי אם אינו נמנע מהסיטואציה (תגובה לפוסט בפייסבוק) או בורח להתנהגויות ביטחון (מנסח את תשובתו במשך זמן רב ועונה בקצרה)- החרדה פוחתת מעצמה עם הזמן והיכולת שלו לשאת את החרדה הולכת ומשתפרת. ביחד עם המטפלת, הכין אייל רשימת מצבים שמהם הוא מנסה להימנע וכן רשימה של התנהגויות ביטחון המשמשות אותו במרחב הפיזי והוירטואלי. לאחר שדירג את הסיטואציות לפי רמת החרדה שהן מעוררות אצלו, החל אייל להתנסות בהן, לצד הפחתת התנהגויות הביטחון. למשל, הוא תרגל מענה להודעות שנשלחות אליו מיד כשהוא מקבל אותן, הוסיף תמונה שלו לפרופיל בפייסבוק ובהמשך אף הציע חברות ברשת החברתית לקולגה שלו, עימה הרגיש יחסית בנוח.

במקביל, אייל רכש בטיפול כלים להתמודדות יעילה עם רגש החרדה המתעורר בו. בעקבות הפחתת החשש מהחרדה שעלול לחוות, אייל הרגיש בטוח יותר להתנסות גם בסיטואציות של תקשורת פנים אל פנים. דרך הפייסבוק התחבר לחלק מחבריו ללימודים והרגיש נוח יותר לפנות אליהם כשנפגשו באוניברסיטה. במאמר מוסגר נציין שעל פי מחקרים בתחום התקשורת המקוונת, שימוש בסמארטפון ובמדיה החברתית יכול לסייע להפגת הבדידות, כל עוד השימוש בו אינו מוגזם. במילים אחרות, נראה שגם מעט מדי תקשורת מקוונת וגם הרבה מדי תקשורת מקוונת עלולים להוביל לתוצאות שליליות, כך שיש לשמור על איזון (גם) בהקשר זה. סיפורו של אייל מדגים את רעיון האיזון בצורה יפה- הוא כן נעזר בפייסבוק על מנת להתחבר לחבריו ללימודים, אולם לאחר החיבור הראשוני, הוא עבר לתקשורת בלתי אמצעית איתם.
ככל שהתקדם הטיפול, הבחין אייל שחלק מהסיטואציות הפסיקו להיות בעייתיות עבורו ושהוא מרגיש חופשי ונינוח יותר לתקשר עם אחרים בדרכים שונות ומבלי להשתמש בהתנהגויות ביטחון המפחיתות את הסיכוי לפידבק שלילי מהסביבה, כפי שנהג בעבר. לאור זאת ולאחר שעבדו על דרכים להתמודדות עם האפשרות שהחרדה תחזור, החליטו אייל והמטפלת שלו לסיים את הטיפול.
לסיכום, טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא הטיפול היעיל ביותר להתמודדות עם חרדה חברתית. כיום מבינים יותר ויותר כי יש להקדיש תשומת לב מיוחדת לסיטוצאיות חברתיות המתרחשות במרחב הוירטואלי, לחרדה שעולה בעקבותיהן ולהתנהגויות ביטחון נפוצות בתקשורת המקוונת. באופן זה, משתפרת התמודדותו של המטופל עם החרדה בכל דרכי התקשורת בהן הוא משתמש.
אם גם אתם מתמודדים עם סימפטומים של חרדה חברתית, פנו עוד היום והתחילו להפחית את החרדה!
לתאום פגישת הערכה התקשר/י 1-800-657-657

הכנת הכתבה נעשתה בהתבסס על-

חרדת טלפון? כיצד לדעת אם יש לך טלפון פוביה​

• by ארלין Cuncic; נבדקו על ידי סטיבן גאנס, MD
חרדת טלפון? כיצד לדעת אם יש לך טלפון פוביה

כיצד להתגבר על הפחד שלך ביצוע שיחות טלפון
חרדת טלפון היא פחד נפוץ בקרב אלו עם הפרעת חרדה חברתית (SAD). אנשים רבים אולי לא אוהב לדבר בטלפון, או אולי אפילו "פחד הטלפון". אבל הפחד מדבר בטלפון עשוי למעשה להיחשב פוביה הטלפון כאשר ההיסוס שלך לבצע ולקבל שיחות גורם לך לחוות סימפטומים כגון חרדה קשה, קוצר נשימה, או לב מרוץ.

סקירה כללית​

אלה שאין להם הפרעת חרדה חברתית עשויים לחשוש להשתמש בטלפון; הם עשויים להיות נוחים יותר באינטראקציות חברתיות ישירות, אולי בשל העובדה כי הגדרות פנים אל פנים מאפשרות להם להיות מסוגלים לקרוא רמזים לא מילוליים, כמו הבעות פנים . עם זאת, אלה עם הפרעת חרדה חברתית כמובן סובלים מן ההפך. אם אתם מתמודדים עם מצב זה, חשש טלפוני עשוי לשקף נושאים שאתם עוסקים בקשר עם אינטראקציה עם אחרים באופן כללי.

ad

תסמינים​

אם אתה עונה "כן" על כל אלה, הפחד הטלפון שלך עשוי להיות פוביה.
לפני ואחרי השיחות אתה:
  • מרגיש מאוד חרדה?
  • עיכוב ביצוע שיחות טלפון עקב חרדה?
  • לדאוג להטריד את האדם האחר?
  • לדאוג לגבי מה שאתה אומר?
  • לדאוג להביך את עצמך?
  • למנוע ביצוע שיחות או שיש אחרים להתקשר אליך?
  • אובססיבי על מה שנאמר אחרי שיחות?
כאשר אתה בטלפון:

ad
  • לְנַעֵר?
  • מתקשים להתרכז?
  • חש בחילה?
  • להרגיש את המירוץ הלב?
הפחד של קבלת וקבלת שיחות טלפון יכול להיות משבש את החיים האישיים והמקצועיים שלך . חשוב לקחת ברצינות חרדה טלפונית. אמנם לענות על הטלפון ועל ביצוע שיחות עשוי להיראות כמו משימה פשוטה שכולם צריכים להיות מסוגלים לעשות, אם אתה סובל פוביה הטלפון, החרדה יכולה להיות מפחידה אמיתי.

אפשרויות טיפול​

טיפול בפוביה בטלפון יכול לכלול טכניקות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) , כגון ארגון מחדש קוגניטיבי והכשרה לחשיפה . בנוסף, ישנן אסטרטגיות רבות לעזרה עצמית, כי אתה יכול להשתמש כדי להתמודד עם חרדה לגבי השימוש בטלפון.
רה-קוגניציה קוגניטיבית כוללת אמונות מאתגרות ומחליפות מחשבות שליליות עם חלופות קונסטרוקטיביות יותר. לדוגמה, אם אתה כל הזמן דואג כי תוכל להטריד את האדם האחר בעת ביצוע שיחת טלפון, מחדש קוגניטיבי אולי יש לך לשקול את הראיות כי זה נכון באמת.
למה האדם יענה לטלפון אם הוא עסוק מדי? למה הוא היה מבקש ממך להתקשר אם הוא לא רוצה לדבר איתך? בסופו של דבר, היית מגיע למסקנה כי אין זה סביר שאתה מטריד את האדם האחר או שהוא לא רוצה לדבר איתך.
אימון חשיפה כוללת את ההרגלה ההדרגתית של התנהגויות קשות יותר ויותר. במקרה של חרדה טלפונית, היררכיה של פחדים עשויה להיראות דומה לזו שמתחת (המפורטת מהקלה ביותר לקשה ביותר). כל התנהגות מתורגל עד שאתה נוח יכול לעבור אל הבא הכי קשה.
היררכית טלפון
  1. שיחה למספר שאתה יודע תהיה רק הודעה מוקלטת, כמו קו שירות לקוחות.
  2. התקשר לבן משפחה או לחבר שאתה מכיר היטב.
  3. התקשר לעסק ושאל שאלה פשוטה, כגון כאשר הם נסגרים.
  4. התקשר למישהו שאתה לא מכיר היטב עם שאלה פשוטה.
  5. התקשר למישהו שאתה לא יודע טוב על בעיה מסובכת.
  6. בצע כל אחת משיטות השיחות הקודמות מול אדם אחד.
  7. בצע כל אחת מסוגי השיחות הקודמים מול קבוצת אנשים.
היררכיה שלך עשויה להיות שונה, תלוי אם אתה מוצא חברים או זרים יותר קשה לדבר, ואם זה יותר קשה לך לדבר בטלפון מול מישהו אחר.
זה עלול להיות קשה ליצור היררכיה כדי להתמודד עם החשש של מענה לשיחות.
אם אתה בדרך כלל נמנע מלהשיב לטלפון, אסטרטגיה אחת היא להשתמש ביחידת זיהוי מתקשר כדי לזהות מי מתקשר. לאחר מכן תוכל להתחיל לענות על שיחות מאנשים שאתה הכי נוח עם ולתת שיחות אחרות ללכת לדואר קולי. בסופו של דבר, היית התקדמות כדי לענות על שיחות קשות יותר.

אסטרטגיות התמודדות​

באופן אידיאלי, עליך לתרגל טכניקות קוגניטיביות-התנהגותיות תחת פיקוחו של מטפל מאומן. אם הפגישה עם יועץ CBT אינו אפשרי, או אם יש לך כבר השתתפו CBT והם מחפשים דרכים נוספות להתמודד, את האסטרטגיות הבאות עשוי להיות שימושי.

ad
  • חייך לפני ביצוע וקבלת שיחות. זה אולי נשמע טיפשי, אבל זה עוזר לך להירגע ומעביר תחושה של נעימות לאדם שאתה מדבר איתו.
  • גמל את עצמך לאחר ביצוע שיחות קשות על ידי ההוצאות קצת זמן לעשות משהו שאתה נהנה.
  • לחזות את עצמך בהצלחה ביצוע או קבלת שיחות. תאר לעצמך שיחה חיובית והרגשה טובה אחר כך.
  • אם אתה מודאג לגבי הפרעה למישהו כאשר אתה מתקשר, לשאול אם אתה תופס את האדם בזמן רע . אם האדם נמצא באמצע משהו, זה נותן לו הזדמנות להציע להתקשר אליך בחזרה.
  • אם מישהו אומר "לא" או דוחה בקשה, מבינים שזה יכול להיות מסיבות רבות שאין להם מה לעשות איתך. נסו לא לקרוא יותר מדי לתוך הפעולות של מישהו אחר .
  • לעשות קצת הכנה לפני ביצוע שיחה, אבל לא הולכים החוצה. דע בדרך כלל מה אתה הולך להגיד, אבל מנסה לצפות כי השיחה לא יכול ללכת בדיוק כפי שתכננת. אם יש נקודות חשובות שאתה צריך להעלות, הקפד לכתוב אותם למטה ולשמור אותם נוח.
  • מבין כי אתה לא תמיד צריך לענות לטלפון. אם מישהו מתקשר אליך בזמן רע, או אם אתה חושש מדי לדבר, זה מקובל לתת שיחות ללכת דואר קולי מעת לעת .
  • דע שהטלפון לא תמיד יהיה השיטה הטובה ביותר לתקשורת . אם אתה צריך שיהיה לך תיעוד של השיחה שלך או אם אתה רוצה לתת לאדם השני זמן כדי לשקף לפני להגיב, הדוא"ל עשוי להיות בחירה טובה יותר. עם זאת, אם הבעיה שאתה צריך לדון היא מורכבת, רגשית, או כרוך הרבה קדימה ואחורה, קורא או מפגש פנים אל פנים הוא הטוב ביותר.

מילה מ​

חרדת טלפון קשה אבל ניתן להתגבר. עם זאת, אם אתה מוצא כי הפחד שלך לבצע ולקבל שיחות טלפון משתרע לתוך תחומים אחרים של החיים שלך, וכי יש לך חששות של אינטראקציה חברתית בכלל, זה עשוי להיות מועיל להתייעץ עם מומחה לבריאות הנפש. אם אתם מאובחנים עם הפרעת חרדה חברתית, טיפולים כגון תרופות או טיפול עשוי להיות מוצע לך.
> מקורות:
> McCabe RE, Swinson R. Psychotherapy לפוביה ספציפית במבוגרים.
> רום ג פסיכולוגים מסבירים את חרדת הטלפון שלך ואיך להתגבר על זה.
> Verbeke W, Bagozzi RP.
מכירות קוראים חרדה: היכרות מה זה אומר כאשר הפחד הכללים מפגש מכירות. J שיווק 2000, 64: 88-101.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה