מידע שימושי פורום צליאק

mirier

משתמש מקצוען
לגבי פיצה שמש,
מזה זמן שאנחנו קונים אצלם פיצה ללא גלוטן וזו אפשרות נהדרת. סוף סוף פיצה טריה, חמה, במגש כמו של כולם ולא קפואה שמפשירים בתנור.
בפעם האחרונה שקנינו שמתי לב שהם שמים את הפיצה בתנור על אותו מגש של שאר הפיצות- עם גלוטן. ככשאלתי על כך הם טענו לי שהמגש יוצא נקי לחלוטין אחרי האפיה, אבל הם לא לוקחים אחריות.
האמת שתכננתי להתקשר לבקש שייעדו מגש ספציפי לפיצה ללא גלוטן או שישימו משהו מפריד. טרם ביצעתי.
 

אשת כהן

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
לרגל יום המודעות למחלת הצליאק, בתאריכים 12-13 בספטמבר, רשת שופרסל תעניק הנחה של 30% על כל המוצרים ללא גלוטן במחלקת גרין, כולל מותגים כגון ד"ר שר, שרל'ה, ברילה, אסם, פליסיה ועוד!

ההנחה תנתן בנוסף להנחות הקיימות על מוצרים ללא גלוטן במחלקה!
 

ורד בגליל

משתמש מקצוען
סתם שתדעו
מארז 1 ק"ג לחמית של אוסם ללא גלוטן
עולה 12.9 באושר עד
וב'יש חסד' בקניה מעל 100 ש"ח, יחידה אחת (בלבד) ב-9.9
 

zyaeli

משתמש רשום
בשופרסל 20 ש"ח עם 30% הנחה זה 14 ש"ח-יותר יקר מהרגיל של אושר עד
אושר עד מוכר במוצהר מוצרים ללא גלוטן במחיר מוזל מאוד
הבעיה שאין מבחר גדול
 

ברכי פרידמן

משתמש רשום
הי, יש לנן בבית (בני ברק) לחמניות, בורקס במילוי תפוחי עץ ולחמים ללא גלוטן בכשרות "חוג חתם סופר"
אם משהי/ו מעוניינים בהם, אז בשמחה!!!

בקשר לעוגת שמרים, יש קמח של "אוסם" מיוחד לשמרים זה יוצא מ-ע-ו-ל-ה-!
שבת שלום
 

משה גל

משתמש מקצוען
מי יכול לעזור בעניין הכאוס שמתחולל בצהרוני פתחיה בירושלים?
שבוע שלישי ללימודים, ועדיין אין מנות מותאמות!!!
גם בבית יעקב וגם בתתי"ם
 

my car

משתמש פעיל
פורסם פורסם היום בעיתון שחרית על תרופה לצליאק אם מישהו יודע מה מדובר
אם זה יכול לעזור לצליאק אשמח למידע תודה רבה
צפה בקובץ המצורף 540563
 

קבצים מצורפים

  • צליאק.JPG
    צליאק.JPG
    KB 36.4 · צפיות: 278

mmbbcc

משתמש פעיל
מי יכול לעזור בעניין הכאוס שמתחולל בצהרוני פתחיה בירושלים?
שבוע שלישי ללימודים, ועדיין אין מנות מותאמות!!!
גם בבית יעקב וגם בתתי"ם

הם לא בסדר שהם לא מנגישים מידע לציבור אבל התהליך די פשוט

צריך למלא את הטופס הזה:
http://infotel.co.il/projects/72/tofes.pdf
לשלוח אותו למייל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
יחד עם אישור רפואי על הציליאק

ותוך יומיים אמורים לקבל מנה
הבת שלי כבר מקבלת
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
איפה בדיוק?
לא הצלחתי למצוא.
זוכרת שמישהו העלה כתבה בנידון.
בקצרה:
צליאק נובע מחוסר באנזים שבדרך כלל קיים בגוף. חומר שמערכת העיכול מפרישה והוא מפרק את הגלוטן.
כשאין את האנזים הזה, מערכת העיכול מתחילה להשתולל ותוקפת את עצמה ונהיה דלקת וחגיגה גדולה.
האם אפשר לייצר את האנזים הזה באופן מלאכותי, לבלוע אותו ביחד עם הגלוטן, וככה יהיה למערכת העיכול את החומר החסר לה לעבודה?
זאת שאלה גדולה שחברות תרופות מנסות לפצח, בינתיים ללא הצלחה. (מי שתצליח תעשה מליארדים...) עד שחברות התרופות תעשינה את זה בצורה מסודרת, עם מחקרים וקבוצות ביקורת וכל מה שצריך, קמים כל מיני טבעוניים וטוענים שהמפתח בידיהם.
להאמין להם?
ככה סתם כי הם אמרו?
שכל אחד יחליט בעצמו.



נ.ב. מפרסמי המוצר הזה לקחו מקדם בטיחות ואמרו שזה מגן רק משאריות גלוטן.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צליאק נובע מחוסר באנזים שבדרך כלל קיים בגוף. חומר שמערכת העיכול מפרישה והוא מפרק את הגלוטן.
כשאין את האנזים הזה, מערכת העיכול מתחילה להשתולל ותוקפת את עצמה ונהיה דלקת וחגיגה גדולה.

צליאק נובע מחוסר באנזים?

הוא נובע מכך שמערכת החיסון מזהה את הגלוטן כגוף זר, ומפתחת נגדו תגובה אוטואימונית שפוגעת ברירית.

כלומר, הבעיה היא במערכת החיסון, לא באנזימי הקיבה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
צליאק נובע מחוסר באנזים?

הוא נובע מכך שמערכת החיסון מזהה את הגלוטן כגוף זר, ומפתחת נגדו תגובה אוטואימונית שפוגעת ברירית.

כלומר, הבעיה היא במערכת החיסון, לא באנזימי הקיבה.
כך קראתי בזמנו, ייתכן כי מדובר במידע שגוי.
(אניוואי, אם יש בעיה באנזימים היא במעי הדק ולא בקיבה)
 

ציכי

משתמש צעיר
הבת שלי חולמת על חלה עגולה לראש השנה כמו שהגננת לימדה,
וגם סתם חלות לכל שבת - היא ממש עצובה שאין לה

אשמח לעזרתכן
לא אכפת לי לנסות להכין, אבל אני צריכה דרך שיראה כמו חלה "רגילה" קלועה
ומקוה שאחרי המאמץ היא תסכים בכלל לאכול את זה
 

ציפי ציפי

משתמש רשום
הבת שלי חולמת על חלה עגולה לראש השנה כמו שהגננת לימדה,
וגם סתם חלות לכל שבת - היא ממש עצובה שאין לה

אשמח לעזרתכן
לא אכפת לי לנסות להכין, אבל אני צריכה דרך שיראה כמו חלה "רגילה" קלועה
ומקוה שאחרי המאמץ היא תסכים בכלל לאכול את זה
תנסי תגמיש
טעים מיד אחרי האפיה אחכ לא... (בכל אופן אני לא הצלחתי)
אבל כן אפשר ליצור חלה אמיתית
הנה המתכון מהאתר של תמי-
חלות מתוקות מרובעות מושלמות
המצרכים (לפי סדר העבודה)

  1. ⅓1 כפות (14 גר`) שמרים יבשים
  2. 1 כפית (7 גרם) סוכר
  3. ⅓ כוס (80 מ"ל) מים פושרים
  1. 50 גר` מרגרינה (או חמאה) חתוכה לקוביות
  2. 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  3. ¼ כוס (60 מ"ל) מים קרים
  4. ½ כוס (100 גר`) סוכר
  5. ⅔ כף (14 גר`) מלח
  6. 2 ביצים גדולות טרופות קל
  1. 520 גר` תגמיש
  • לקימוח משטח העבודה: כ-4 כפות תגמיש
  • למריחה: חלמון ביצה טרוף עם 1 כף מים
  • לאפיה: 2 תבניות כיכר באורך 25 ס"מ, רוחב 10 ס"מ ועומק 10 ס"מ


ההכנה

  1. מערבבים בקערית קטנה את השמרים היבשים, כפית הסוכר ושליש כוס המים הפושרים. משהים וממשיכים בהכנות
  2. בקערת מערבל מצוייד בוו לישה שמים את קוביות המרגרינה/חמאה ויוצקים מעל את המים הרותחים להמסה, מוסיפים את שליש כוס הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את המים הקרים ומתחילים בערבול איטי.
  3. מוסיפים את הביצים הטרופות אחת אחת וממשיכים בערבול, מוסיפים את הקמח ומי השמרים המותססים לסירוגין וממשיכים בלישה במהירות בינונית כ-7 דקות עד קבלת עיסת בצק רכה מאוד וחלקה.
  4. מעבירים לקערה משומנת קל, עוטפים את הבצק בשכבת שמן דקיקה ומכסים בניילון נצמד. משהים לתפיחה בטמפרטורת החדר כשעה כאשר המדד החשוב הוא עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מקמחים קל משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. `סוגרים` אותו בגילגול עדין בקימוח וכשהוא עטוף ופחות דביק מחלצים את הגז שנוצר ומקטינים אותו לכדור חלק. מגלגלים לנקניק עבה ומחלקים ל-4 כדורים שווים (כל שני כדורים = חלה אחת).
  6. עובדים על שני כדורים ראשונים: יוצרים מכל כדור גליל ושוזרים את שני הגלילים לצמה מעל רצועת נייר אפיה. מכניסים את החלה עם הנייר לתוך תבנית האפיה., את השוליים שבקצה הצמה מקפלים פנימה. חוזרים על הפעולה עם שני הכדורים הנוספים.
  7. מכסים את התבניות במגבת מטבח קלה ומניחים לתפיחה עד שהן עוברות את גובה התבנית ב-2 ס"מ (כחצי שעה נוספת). זהו שלב מאוד משמעותי להצלחת האפיה! – בשלב שהבצק מגיע לשפת התבנית, להתחיל כבר בחימום התנור ל-190 מעלות.
  8. מברישים את החלות בעדינות בחלמון הטרוף, מעבירים את התנור לחום 170 מעלות ומכניסים את החלות לאפיה משך 50 דקות
  9. כעבור 50 דקות, כשהחלות שחומות, מוציאים את התבניות מהתנור. מניחים רשת במרכז התנור, מחלצים את החלות מהתבנית ומחזירים אותן לתנור על גבי הרשת לאפייה של כ-10 דקות.
  10. מוציאים את החלות מהתנור ומצננים אותן על גבי רשת.
הערות:

ניתן לעצב את הבצק גם כלחמניות קלועות ואז זמן האפיה מתקצר בהתאם (כ-25 דקות או עד שהתחתית זהובה), ההתפחה שלפני האפיה תהיה עד שהלחמניות כמעט מגיעות לגודל הרצוי מאחר ובאפיה הן תופחות אך במעט
 

ציכי

משתמש צעיר
תנסי תגמיש
טעים מיד אחרי האפיה אחכ לא... (בכל אופן אני לא הצלחתי)
אבל כן אפשר ליצור חלה אמיתית
הנה המתכון מהאתר של תמי-
חלות מתוקות מרובעות מושלמות
המצרכים (לפי סדר העבודה)

  1. ⅓1 כפות (14 גר`) שמרים יבשים
  2. 1 כפית (7 גרם) סוכר
  3. ⅓ כוס (80 מ"ל) מים פושרים
  1. 50 גר` מרגרינה (או חמאה) חתוכה לקוביות
  2. 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  3. ¼ כוס (60 מ"ל) מים קרים
  4. ½ כוס (100 גר`) סוכר
  5. ⅔ כף (14 גר`) מלח
  6. 2 ביצים גדולות טרופות קל
  1. 520 גר` תגמיש
  • לקימוח משטח העבודה: כ-4 כפות תגמיש
  • למריחה: חלמון ביצה טרוף עם 1 כף מים
  • לאפיה: 2 תבניות כיכר באורך 25 ס"מ, רוחב 10 ס"מ ועומק 10 ס"מ


ההכנה

  1. מערבבים בקערית קטנה את השמרים היבשים, כפית הסוכר ושליש כוס המים הפושרים. משהים וממשיכים בהכנות
  2. בקערת מערבל מצוייד בוו לישה שמים את קוביות המרגרינה/חמאה ויוצקים מעל את המים הרותחים להמסה, מוסיפים את שליש כוס הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את המים הקרים ומתחילים בערבול איטי.
  3. מוסיפים את הביצים הטרופות אחת אחת וממשיכים בערבול, מוסיפים את הקמח ומי השמרים המותססים לסירוגין וממשיכים בלישה במהירות בינונית כ-7 דקות עד קבלת עיסת בצק רכה מאוד וחלקה.
  4. מעבירים לקערה משומנת קל, עוטפים את הבצק בשכבת שמן דקיקה ומכסים בניילון נצמד. משהים לתפיחה בטמפרטורת החדר כשעה כאשר המדד החשוב הוא עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מקמחים קל משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. `סוגרים` אותו בגילגול עדין בקימוח וכשהוא עטוף ופחות דביק מחלצים את הגז שנוצר ומקטינים אותו לכדור חלק. מגלגלים לנקניק עבה ומחלקים ל-4 כדורים שווים (כל שני כדורים = חלה אחת).
  6. עובדים על שני כדורים ראשונים: יוצרים מכל כדור גליל ושוזרים את שני הגלילים לצמה מעל רצועת נייר אפיה. מכניסים את החלה עם הנייר לתוך תבנית האפיה., את השוליים שבקצה הצמה מקפלים פנימה. חוזרים על הפעולה עם שני הכדורים הנוספים.
  7. מכסים את התבניות במגבת מטבח קלה ומניחים לתפיחה עד שהן עוברות את גובה התבנית ב-2 ס"מ (כחצי שעה נוספת). זהו שלב מאוד משמעותי להצלחת האפיה! – בשלב שהבצק מגיע לשפת התבנית, להתחיל כבר בחימום התנור ל-190 מעלות.
  8. מברישים את החלות בעדינות בחלמון הטרוף, מעבירים את התנור לחום 170 מעלות ומכניסים את החלות לאפיה משך 50 דקות
  9. כעבור 50 דקות, כשהחלות שחומות, מוציאים את התבניות מהתנור. מניחים רשת במרכז התנור, מחלצים את החלות מהתבנית ומחזירים אותן לתנור על גבי הרשת לאפייה של כ-10 דקות.
  10. מוציאים את החלות מהתנור ומצננים אותן על גבי רשת.
הערות:

ניתן לעצב את הבצק גם כלחמניות קלועות ואז זמן האפיה מתקצר בהתאם (כ-25 דקות או עד שהתחתית זהובה), ההתפחה שלפני האפיה תהיה עד שהלחמניות כמעט מגיעות לגודל הרצוי מאחר ובאפיה הן תופחות אך במעט

האמת שכבר ניסיתי,
שזה יצא מהתנור היא טרפה את זה בהתלהבות
ועד ליל שבת, זה כבר לא היה אכיל :(
והיא היתה כ"כ עצובה...
 

ציכי

משתמש צעיר
נו...
אז אין לכם איזה שהוא פתרון לעניין
לילדה קטנה וגיבורה
 

עלמה 87

משתמש פעיל
מניסיון- להקפיא מיד, ולהפשיר על הפלטה. כך יגיע לה חם לסעודה, ולפחות יותר מריח ומגרה מהגרסה היבשה שחכתה בחוץ עד לארוחה...
הערת אגב, אין על המוצרים הקנויים. יש בהם חומרים משמרים שמאפשרים למאפים להשאר טריים וטעימים גם כשהם ממתינים מעט לבעליהם...
בהצלחות :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה