פורום צליאק

פרקטית

משתמש מקצוען

מסע אל האור

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
שלום לכולכם,
ישבתי מאתמול בערב ופשוט עברתי על כל 91 עמודים... ממש התפעלתי מכל המשתתפים האמיצים, המקוריים והייחודיים ומהרעיונות המדהימים...
מאחר ואני די חדשה בתחום, אשמח להבהרתכם:
1. איזה קמחים חייבים ניפוי ואיזה לא?
אני מתכוונת רק לקמחים שהופיעו כאן למטרת אפיה כמו: קמח כרגיל/קונדיטור/תמי וגם קמח טפיוקה, אורז, חומוס, סויה ושיבולת שועל.
2. ראיתי חלק מהמשתתפים בפורום שהשתמשו למטרת אפיה (עוגות, חלות וכד') רק בקמח מסוג אחד כמו קמח כרגיל או מולינו והיו גם כאלה שהשתמשו גם בקמח קונדיטור או תמי או כרגיל ויחד איתו שילבו קמח אורז וטפיוקה.
אני רוצה לנסות לאפות לחמניות והייתי רוצה להבין קצת יותר מה עדיף. האם לשלב בין סוגי קמחים או שאפשר גם להשתמש רק בסוג אחד.
אני חדשה בתחום...
 

חכמה בלילה

משתמש מקצוען
הי חברה
לפי דעתי אין על קמח כרגיל!!
וניסיתי הכל מכל כל ...
אנחנו קבוצה ענקית !!!!
בואו נמנף את זה לטובתנו !
להשיג את קמח כרגיל במחיר מוזללל..מי מרים את הכפפה?
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני מנהלת קבוצת מייל לאמהות לצליאק
וכן, יש הענות!
ניסיתי להתקשר לחברה
וחזרו אלי כשלא יכלתי, ניסיתי כמה פעמים וכנראה שלא דחוף להם לחזור... :(
אולי יתן לי דחיפה לפנות שוב
 
נערך לאחרונה ב:

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
שלום לכולכם,
ישבתי מאתמול בערב ופשוט עברתי על כל 91 עמודים... ממש התפעלתי מכל המשתתפים האמיצים, המקוריים והייחודיים ומהרעיונות המדהימים...
מאחר ואני די חדשה בתחום, אשמח להבהרתכם:
1. איזה קמחים חייבים ניפוי ואיזה לא?
אני מתכוונת רק לקמחים שהופיעו כאן למטרת אפיה כמו: קמח כרגיל/קונדיטור/תמי וגם קמח טפיוקה, אורז, חומוס, סויה ושיבולת שועל.
2. ראיתי חלק מהמשתתפים בפורום שהשתמשו למטרת אפיה (עוגות, חלות וכד') רק בקמח מסוג אחד כמו קמח כרגיל או מולינו והיו גם כאלה שהשתמשו גם בקמח קונדיטור או תמי או כרגיל ויחד איתו שילבו קמח אורז וטפיוקה.
אני רוצה לנסות לאפות לחמניות והייתי רוצה להבין קצת יותר מה עדיף. האם לשלב בין סוגי קמחים או שאפשר גם להשתמש רק בסוג אחד.
אני חדשה בתחום...
ברוכים הבאים למחלקה :)

אנסה לענות לך:
1. יש רב שמתמצא בענין (בכוונה לא רוצה לציין שם) שאומר שכל קמח שמכיל קמח אורז [קמח תמי/ כרגיל / אוסם ועוד]
צריך ניפוי.
גם קמח חומוס/ קמח תירס צריך ניפוי למרות שהם ללא גלוטן כלל.
בקיצור צריך ברור עם הרב אתם סומכים עליו.

2. לגבי סוגי קמחים:
ברור שתוצאה של כרגיל / תמי מוציאים תוצאות מעולות
אך יוצא לך יקררר , לקילו כ30 ש"ח
בערבוב קמחים יש יותר בלגן אך יוצא יותר זול
לגבי קמח מולינו שזה קמח חדש מחיטה שהוציאו ממנו את הגלוטן
יש דעות על ושמועות שיש תופעות לואי
אם אתם חדשים בנושא לא הייתי אישית מעיזה לנות אלא עם הוראת רופא,
אישית לבת שלי הבדיקות עדיין לא נקיות אז לא מעיזה לנסות, והבת השניה אנחנו רק בתחילת הדרך.... אז ודאי לא מעיזה.
לעוגות בהחלט אפשר ללמוד שלוב קמחים.

ללחמניות ושמרים זה ממש קשה! מצריך קצת גאונות והרבה שלובי חומרים
אדרבה אם תמצאי מתכנים טובים שתפי....
שם באמת מומלץ להשתמש בקמח תמי / כרגיל של "לחם ושמרים"

ואם תרצי להצטרף לקבוצת המייל, בשמחה! שם תקבלי עזרה בכל השלבים :)
 
נערך לאחרונה ב:

מסע אל האור

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
ברוכים הבאים למחלקה :)

אנסה לענות לך:
1. יש רב שמתמצא בענין (בכוונה לא רוצה לציין שם) שאומר שכל קמח שמכיל קמח אורז [קמח תמי/ כרגיל / אוסם ועוד]
צריך ניפוי.
גם קמח חומוס/ קמח תירס צריך ניפוי למרות שהם ללא גלוטן כלל.
בקיצור צריך ברור עם הרב אתם סומכים עליו.

2. לגבי סוגי קמחים:
ברור שתוצאה של כרגיל / תמי מוציאים תוצאות מעולות
אך יוצא לך יקררר , לקילו כ30 ש"ח
בערבוב קמחים יש יותר בלגן אך יוצא יותר זול
לגבי קמח מולינו שזה קמח חדש מחיטה שהוציאו ממנו את הגלוטן
יש דעות על ושמועות שיש תופעות לואי
אם אתם חדשים בנושא לא הייתי אישית מעיזה לנות אלא עם הוראת רופא,
אישית לבת שלי הבדיקות עדיי לא נקיות אז לא מעיזה לנסות, הבת השניה אנחנו רק בחילת הדרך....
לעוגות בהחלט אפשר ללמוד שלוב קמחים.

ללחמניות ושמרים זה ממש קשה! מצריך קצת גאונות והרבה שלובי חומרים
אדרבה אם תמצאי מתכנים טובים שתפי....
שם באמת מומלץ להשתמש בקמח תמי / כרגיל של "לחם ושמרים"

ואם תרצי להצטרף לקבוצת המייל, בשמחה! שם תקבלי עזרה בכל השלבים :)
איך מצטרפים?
 

פרקטית

משתמש מקצוען
מעדכנת שיש קרונפלקס חדש של חברת נסטלה -טעים מאוד ובמחיר לא יקר 10 ש"ח ל500 גר'
ניתן להשיג באושר עד.
 

מסע אל האור

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
אשמח לעזרתכם.
למה מתאימים קמחים כמו: קמח טף, קמח קינואה, קמח כוסמת וקמת עדשים וכד'? כוונתי לכל הקמחים הבריאים וגם ללא גלוטן...
מה אפשר לעשות מהם?
והאם מי שכבר התנסתה, הם טעימים?
 

בכנות

משתמש רשום
אולי מישהו יודע מה זה אומר? (כמובן לא כתחליף להתייעצות רפואית..רק בינתיים).
בבדיקת דם לצליאק יצא כך:
TransGlutaminase (IgA) Ab - גבוה מאוד. (20).


נשמע לי גבולי.
20 זה לא גבוה מאוד. זה ממש גבולי.
ואם זה באזור ה 100? ניתן להניח שזה ודאי?
:eek::eek::(:(
 
נערך לאחרונה ב:

פרקטית

משתמש מקצוען
יש לך תמונה או שם ספציפי?
1603781151083.png
 

בכנות

משתמש רשום
מישהו יודע עם
TransGlutaminase (IgA) Ab באזור ה100 זה צליאק ודאי?
(אשאל כמובן רופא בעוד מספר ימים, אבל בינתיים..)
 

יוכבד ש

משתמש צעיר
אולי אפשר את עזרתכם
אני צריכה מתכון למשהו קל ומפנק לחמותי לשבת
היא גם כן עם ציליאק
אני לא כ"כ מתמצאת ואני רוצה שתהנה עם משהו טעים ומוצלח
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה