אני רוצה להכין את העוגה הזו לא מספיק הבנתי מתי שמים את השוקולד ציפס?הכלל הוא כזה (לא שלי, תודה לחברה שעזרה לי מאד...)
בעוגות שיש כ-3 כוסות קמח מחליפים ב: כוס וחצי קונדיטור, כוס קורנפלור וחצי כוס אורז (הכי מוצלח, קמח אורז בהכשר הרב ויא עם הכי פחות מרקם של אורז)
בעוגות עם מעט קמח מחליפים חצי קונדיטור חצי קורנפלור, לדוגמה 1.5 כוסות= 3/4 כוס קונדיטור, 3/4 כוס קורנפלור
לפי זה:
להכניס לקערה:
3 ורבע כוסות קמח= 1.5 כוס קונדיטור, 1 כוס קורנפלור, חצי כוס אורז, (אני הוספתי בהתאם עוד רבע כוס בשילוב 3 הסוגים, אך אני חושבת שאפשר לוותר וכך יצא מעט פחות יבש)
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס מים
2 ביצים
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 אפיון
לערבב בכף לבצק גמיש ולשטוח בתבנית ח"פ ענקית
לאפות 10 דק'
באותה קערה:
2 כוסות סוכר
כוס ורבע קמח= חצי+שמינית כוס קונדיטור, חצי + שמינית כוס קורנפלור
מעט מלח
2 סוכר וניל
5 כפות קפה
לערבב ולהוסיף-
4 ביצים
כוס וקצת שמן
לערבב היטב, לשפוך על הבצק האפוי,
לפזר שוקולד צ'יפס משובח (מריר, לא צמקאו) ביד נדיבה
אני משתמשת בכוסות של 200 מ"ל
וכף רגילה של סכו"ם בשרי- לא גדושה.
אפיה - משתנה לפי התנור, בערך 20-25 דקות. רואים שזה אפוי- השכבה העליונה נהיית מוצקה.
לפני השכבה השניה? או מעל? או בתוך השכבה השניה?