מה צריך?
- ▢1 כוס קמח חומוס
- ▢1 כוס קמח טפיוקה
- ▢½1 כפיות מלח
- ▢¼ כוס זרעי פשתן
- ▢½ כוס גרעיני חמנית
- ▢½ כוס שומשום
- ▢{אפשר גם: ¼ כוס גרעיני דלעת, 2 כפות קימל, שומשום שחור, בצל מטוגן יבש, כמון, פפריקה מעושנת ועוד ועוד…}
- ▢1 כף חומץ פשוט
- ▢7 כפות שמן זית
- ▢7 כפות טחינה גולמית משובחת
- ▢1 כוס (240 מ״ל) מים חמימים + עוד רבע כוס – לפי הצורך (ואם יש צורך – אז עוד מים!)
הוראות הכנה
- ▢
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
- ▢
בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, המלח וכל הגרעינים והזרעים
- ▢
מוסיפים שמן זית, טחינה, חומץ וחצי כוס מים ומערבבים היטב.
- ▢
מוסיפים את חצי כוס המים שנשארה ומערבבים שוב.
- ▢
הוסיפו עוד מים עד שאתם מרגישים שזה מספיק דליל.
- ▢
מעבירים כ-⅓ עד ½ מכמות הבלילה לנייר האפייה (מתחילים מקצת ומוסיפים) ובעזרת מרית ורודה מורחים אותה בצורה אחידה על הנייר. מכסים את כל הנייר ואם חסר, מוסיפים עוד בלילה מהקערה. העובי צריך להיות כ 2-3 מ״מ.
- ▢
מפזרים שומשום בשפע.
- ▢
אופים 8-9 דקות ואז מוציאים את התבנית ובעזרת גלגלת של פיצה (או סכין חדה) חותכים למעויינים או ריבועים. מחזירים לתנור ואופים עוד 8-9 דקות או עד שהקרקרים קשים למגע, מזהיבים ומעט משחימים בצדדים.
הערות
שומרים בקופסא אטומה, סוגרים עם מסקינגטייפ ומחביאים בארון גבוה כי אתם עלולים לאכול חצי קילו קרקרים בערב אחד, או לחילופין מזמינים מלא חברים ומכינים גם
פסטו טחינה וממרח אבוקדו :
)
הערה: לפי יואל – אפשר להוסיף עוד מהטחינה והשמן זית ולהוריד קצת בכמות של המים – אתם יכולים עם הזמן לשחק עם המתכון לפי טעמכם. ועוד הערה של יואל – אפשר להחליף את הקמח טפיוקה בקמח תירס (לא ניסיתי).