את רואה סיבה לא לברך על זה המוציא?היי,
מכינה עכשיו, נראה טובבבבבבבבב
מישהו יודע מה הברכה על זה?
את רואה סיבה לא לברך על זה המוציא?היי,
מכינה עכשיו, נראה טובבבבבבבבב
מישהו יודע מה הברכה על זה?
צודקת...את רואה סיבה לא לברך על זה המוציא?
מיוחד!!מהבצק הזה
ללא התפחה כלל
כבר פעם שלישית שמכינה אותו, וממש לא האחרונה בעז"ה, הוא כיף ברמות
אני שמה לפי ההוראות חוץ משמן, מוסיפה שמן זית כל פעם כמה שמרגיש לי עד שמגיע למרקם הרצוי
הפיצה
רסק עגבניות, מעט שמן זית מעט מים, מלח פלפל, אורגנו, פפריקה מתוקה, גבישי שום, פעם הבאה אני אשים גם צ'ילי (בתבלין)
, נראה לי אשלב גם קצת קטשופ
פרוסות גבינה צהובה שכבה אחת ועוד שכבה קרעים מפוזרים
אפיתי עשר דקות בלי גבינה
ואז עוד כרבע שעה ישר על הרשת, עד שראיתי שהשחים מלמטה וגם הגבינה התחילה להשחים
צפה בקובץ המצורף 1555271
צפה בקובץ המצורף 1555273
ברור בידייםהכנתי אתמול יצא טעים!!
מה שאהבתי בבצק הזה שנוח לעבוד איתו וליצור ממנו פוקצ'ות יפות.
שאלה לכל הנשים הכינו:
באמת הצלחתם לערבב קילו קמח בעזרת כף בלבד?!
לא היה צורך בהוספת לישה ידנית?!
אולי אני היחידה שלא מספיק בכושר
אז כמו כל בצק שאפשר ללוש בידיים.ברור בידיים
זה לישה קצרה, אני מערבבת עם כף עד לשלב שכבר א"א, זה מקלאז כמו כל בצק שאפשר ללוש בידיים.
מה מיוחד במתכון הזה?!
אני עושה חצי קילו בכף בלבדהכנתי אתמול יצא טעים!!
מה שאהבתי בבצק הזה שנוח לעבוד איתו וליצור ממנו פוקצ'ות יפות.
שאלה לכל הנשים הכינו:
באמת הצלחתם לערבב קילו קמח בעזרת כף בלבד?!
לא היה צורך בהוספת לישה ידנית?!
אולי אני היחידה שלא מספיק בכושר
שהוא בלי מיקסראז כמו כל בצק שאפשר ללוש בידיים.
מה מיוחד במתכון הזה?!
הכמות של המים ביחס לקמח אמורה להיות קלה מאוד לערבוב וללישה ,אז כמו כל בצק שאפשר ללוש בידיים.
מה מיוחד במתכון הזה?!
בסיעתא דשמיא
הכנתי פעמיים כבר
יצא מושלם
כולם ליקקו את האצבעות ובקשו עוד...
אבל נגמר...
תודה!
תודה על כל השיתופים , משמח לקרוא!אני עושה חצי קילו בכף בלבד
בלי ידיים בכלל
יוצא מושלם ואסטתי..
אפשר להכין שתי תבניות ביחד?אז הנה המתכון לפוקאצו'ת רכות ונמסות בפה!
בקערה שמים:
2 כפות שמרים יבשים
720 מ"ל מים פושרים- חמימים ( 3 כוסות של 240 מ"ל)- כן ! לא התבלבלתי!
מחכים 3 דקות עד לתסיסת והמסת השמרים
מוסיפים:
2 כפות סוכר ומערבבים קלות
ואז שופכים לתוך הקערה:
1 ק"ג קמח
3/4 כוס שמן (לפי כוס של 240 מ"ל)
כעת, מערבבים עם כף 3/4 ערבוב ומוסיפים:
1 כף מלח
ומשלימים את הערבוב היטב!
הבצק יוצא רך מאוד ומעט דביק -אך בשום אופן לא נוזלי !!
חשוב מאוד לשמן את הבצק מעט מלמעלה !
מכסים במגבת ומשהים בצד להתפחה לא יותר מחצי שעה!
בינתיים מכינים את התוספות כיד הדמיון הטובה עליכם
מצרפת מכחול של גיוונים אפשריים:
1.עגבניות קצוצות עם שמיר טרי מתובל במעט מלח ושמן
2.פטריות ובצל
3.רצועות פלפלים בגוונים
4.קוביות בטטה קטנות עם מעט שומשום לקישוט
5.שום כתוש עם שמן זית ומלח
6.זעתר
7.תבלין לפיצה
8.בצל יבש (קונים בחנות פיצוחים) ומוסיפים מעט כורכום מלח ושמן - יוצא פוקאצות צהובות .
לאחר חצי שעה קורצים ביד משומנת עיגולים קטנים ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה מועכים מעט לצורת לחמניה או פוקאצ'ה מוארכת או אצבעות/גליגלים ומקשטים כרצונכם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ- 20 - עד 30 דקות בלבד להשחמה נאה להיזהר לא לאפות מידי כדי לשמור על רכות ואווריריות מושלמים .
ספרו לי איך טעמתם את זה...
יש שאלות ? בכיף...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: