המסקנה שאני קיבלתי פה זה ש @מרים יעל קורעת מצחוק..לגיטימציה זה אוברייטד... זה לא באמת מה שדרוש כאן. הייתה אווירה מוזרה באשכולות על מנגה, אז החלטתי לפוצץ את זה על הבמה.
זה היה כיף, כצפוי
ויש פה כמה עצבניים שמנפצים פה כל תקווה להבנה.
המסקנה שאני קיבלתי פה זה ש @מרים יעל קורעת מצחוק..לגיטימציה זה אוברייטד... זה לא באמת מה שדרוש כאן. הייתה אווירה מוזרה באשכולות על מנגה, אז החלטתי לפוצץ את זה על הבמה.
זה היה כיף, כצפוי
שני זה לא רק ניק אחד. אם היה מדובר בניק אחד לא היינו "טורחות" לפתוח פה דיון ופוסט ארוך ומלאה כפי כותרתו. מה גם שהפתיח של מרים יעל באמת לא מותיר אפשרות להבין שעל הנקודה הזו דיברנו. בואי נומר שזו הייתה הכניסה האחורית...אבל אני כן חושבת שאת מגזימה קצת.
יש פה ניק אחד לפי דעתי שאולי מביע דעה נחרצת על הסגנון או מגיב בהקשר לז’אנר בפעמים שמעלים את הסגנון המדובר.
זה לא ״כלל קהילת המאיירים״.
אני חושבת שהיה יותר פשוט לפנות אישית לניק המדובר ולומר לו את זה אישית מאשר להכליל לכל המאיירים.
אני בטוחה שאם הייתן פונות אליו אישית הוא היה מקבל את הדברים בהבנה ולא עושה את זה יותר.
(ובנוגע @ronitg לרונית שאמרה לאחרונה שהיא לא כזה מתחברת לסגנון אבל אהבה את העבודות של אריאלה, זה נראה לי נאמר דווקא בשביל להעצים את המחמאה. לא נראה כמו משהו שצריך לקחת בצורה שלילית. סתם קש ששבר את גב הגמל אפילו שאין באמת אשמה לקש המסכן.)
שני זה לא רק ניק אחד. אם היה מדובר בניק אחד לא היינו "טורחות" לפתוח פה דיון ופוסט ארוך ומלאה כפי כותרתו. מה גם שהפתיח של מרים יעל באמת לא מותיר אפשרות להבין שעל הנקודה הזו דיברנו. בואי נומר שזו הייתה הכניסה האחורית...
ו @yoyoBL לא הייתי שואלת אם זה היה רק מישהו אחד. אבל אם כל פעם שאתה מעלה ציור שלך אתה מקבל כאלו תגובות לא ענייניות זה פשוט מעורר לעשות חשבון נפש כללית של הפורום שלנו- המאיירים. כך נראה לעניות דעתי.
חחחרק הרגשה שלי או שיש איזה טוויסט בעלילה?
איך זה הפך לאשכול השלטת סדר בפורום? חשבתי שסתם התדיינו פה להנאתינו על הסגנון שנקרא מנגה...
אנאל, דברייך בעניין בתחילת האשכול הובנו. אין צורך להפוך את זה לדיבור המרכזי של האשכול הזה, וחבל. כמובן גם שההערה ההיא באשכול של @אריאלה+ הייתה לגמרי ברוח טובה, לא מבינה למה אני צריכה לחזור על זה שוב ושוב...
אני מכירה מנגקאיות (בלי שמות כן) שיודעות להבחין מי זה מי (למרות שלי זה נראה דומה לאלף דברים אחרים) מתוך שינה.ואומר (שוב, בשקט ובחשאי) שאינני מצליחה להבחין מי צייר מה כשדובר במנגה,
להבדיל מסגנונות אמריקאיים/צרפתיים שונים,
שאז (מי שאני מכירה כמובן) אפשר להצביע מי יצר מה.
במנגה אולי צריך להמציא את הגלגל מחדש כדי להיות ייחודי...
דעה.
יש לך הנחות יסוד מעניינות ביותר! המנהלתאגב, (אני מוסיפה ככה בהחבא שמן למדורה בפרצוף מיתמם)
אין להתפלא שמאיירים 'בסגנון מנגה' עלולים להתפס כחקיינים.
אין עוד סגנון שהקים לעצמו תוכנה ובה כל הדמויות נגישות בתלת מימד על כל סוגי בגדיהן ושערותיהן, הבעותיהן, פרצופיהן וכו'...
(מה גם שבאמת הבסיס של רוב הדמויות כמעט זהה)
ואומר (שוב, בשקט ובחשאי) שאינני מצליחה להבחין מי צייר מה כשדובר במנגה,
להבדיל מסגנונות אמריקאיים/צרפתיים שונים,
שאז (מי שאני מכירה כמובן) אפשר להצביע מי יצר מה.
במנגה אולי צריך להמציא את הגלגל מחדש כדי להיות ייחודי...
דעה.
(וווווווווווווווש שלהבת)
זה כמובן לא סותר את העבודה הקשה העומדת מאחורי כל איור,
אתם ל א צריכים לספר ל י
רק הסברתי למה זה עלול ל ה ת פ ס כך
אני מכירה מנגקאיות (בלי שמות כן) שיודעות להבחין מי זה מי (למרות שלי זה נראה דומה לאלף דברים אחרים) מתוך שינה.
זה עניין של מעורבות בז'אנר. אני בטוחה שמכיוון שאני ואת לא מצויות כל כך לעומק, זה נראה לנו דומה. אבל אנשים שחובבים וקוראים את הז'אנר רואים כל כך הרבה הבדלים ושוני בין הדמויות, ובטח בין היוצרים, שהם פשוט נדהמים להיתקל באנשים שלא. לעומת זאת, עבורם כל הדמויות של דיסני, הרז'ה והיוצרים של מארבל, נראות אותו דבר, חסרות אופי ושוני ביניהן.
נקודה למחשבה.
סורי, זמן סופגניות הגיעיש לך הנחות יסוד מעניינות ביותר! המנהלת
לא באמת, אל תגידי לי שאת חושבת או שמישהו חושב שיש בתכנה עצמה את כל סיגנונות המנגה וכל השאר מה שכתבת?! כן?!?!! כי אם כך אז באמת שאנשים לא מודעים וכל הדיון הזה עקר (למדתי את הביטוי הזה פה).
*אנחה עמוקה*לא נראה לי שאם מישהו היה מאשים אותי בדמיון לטינטין או אסתריק הייתי נעלבת... אולי אפילו מוחמאת על הדרך, גם אם זה היה בביקורת.
רונית זה לא מתאים להגיע ככה פתאום ללא התראה ולהבעיר לי את הכובע בנר שאת מחזיקה עוד מההדלקה עם הילדים....רק הרגשה שלי או שיש איזה טוויסט בעלילה?
איך זה הפך לאשכול השלטת סדר בפורום? חשבתי שסתם התדיינו פה להנאתינו על הסגנון שנקרא מנגה...
אנאל, דברייך בעניין בתחילת האשכול הובנו. אין צורך להפוך את זה לדיבור המרכזי של האשכול הזה, וחבל. כמובן גם שההערה ההיא באשכול של @אריאלה+ הייתה לגמרי ברוח טובה, לא מבינה למה אני צריכה לחזור על זה שוב ושוב...
ותוספת עריכה כמקובל:
לא נראה לי שאם מישהו היה מאשים אותי בדמיון לטינטין או אסתריק הייתי נעלבת... אולי אפילו מוחמאת על הדרך, גם אם זה היה בביקורת.
יש לי תחושה מגרדת של רגישות יתר, בנות
תזרמו יותר עם ביקורת.אבל זה בהחלט מרגיז שכל מי שרק מעלה משהו דמוי מנגה- מקבל על הראש!
זה ממש לא קשור לביקורת--תזרמו יותר עם ביקורת.
היא לא הורגת.
במיוחד בפורום זה שאנשים באמת מעירים בכדי לעזור ולהעצים (לפחות לדעתם).
תתרגלו שיש יותר מדעה אחת- וזה יותר מבסדר.
אבל לא דיברנו כאן על ביקורת!תזרמו יותר עם ביקורת.
אגב, (אני מוסיפה ככה בהחבא שמן למדורה בפרצוף מיתמם)
אין להתפלא שמאיירים 'בסגנון מנגה' עלולים להתפס כחקיינים.
רק הסברתי למה זה עלול ל ה ת פ ס כך
כל הכבוד. כתב הגנה ראוי. ויקיפדיה לא יכלה להוציא משהו יותר טוב מזה
הייתי ממשיך ושופך את כ---ל מה שיש לי נגד זה,
אבל למדתי מחברים טובים, שלהתווכח על האם אנימה זה טוב או לא זה חסר טעם. מי שאוהב, מכור, ומי שלא מכור - נגעל.
אז באמת בהצלחה בגיור הסגנון,
מבחינתי,
קשים גרים לישראל כספחת.
טוב, אז הייתי עדה למה שקרה פה אתמול בלילה,
ומרגישה חובה לכתוב כמה דברים:
אי אפשר לבוא עם פגיעה (שהיתה או לא היתה) בקהילת המנגה וצייריה, ובשם הפגיעה הזאת לפגוע בכל מי שנמצא באזור, לכתוב בתוקפנות, לצאת בהאשמות קשות ולהעליב.
נעשתה פה פגיעה נורא מכוערת ולא יפה בניק מסוים, בשם הרגישות והנפגעות של הצד השני.
וזה לא יפה, נקודה.
(גם אם הועלה לאשכול משהו שכמה ניקים לא ממש אהבו, לא נכתבה שום מילה פוגעת. וזה בטח לא מצדיק פגיעה כ"כ לא יפה בניק אחר!! לתשומת לב הנפגעים)
חבל מאוד שכל האשכול הנהדר הזה ירד לפסים אישיים שוב ושוב.
ועוד יותר חבל אם מטרת האשכול הזה היה להשיג אמפטיה או לגיטימציה לסגנון מסוים, כי על הדרך נראה לי שהושגה המטרה ההפוכה.
אני חושב שכדאי לעבור לדוגמאות.
מה הדוגמה הזאת משדרת לכם?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: