דרוש מידע ערבים

• פותח הנושא nc
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

דגש חזק

משתמש פעיל
צפה בקובץ המצורף 1191265
בדיוק. מנהלי וראשי קופת העיר.
עומד מאחורי הדברים.
יש שם בעלי תפקידים נוספים שאכן מקבלים משכורת מסודרת. ב"ה.
יפה, משכורת מסודרת לבעלי תפקידים זה מקובל ומגיע להם ביושר.

אבל קופת העיר היא עמותה הנשענת על כספי ציבור, נכון?
אז אם הכל כל כך ישר והגון, במקום לספר לציבור התורמים על האמון הרב שרוחשים גדולי ישראל לקופת העיר, פשוט תפרסמו כמו כל עמותה המתנהלת כחוק כמה ההכנסות, כמה ההוצאות ליתומים ולנזקקים וכמה משתכרים בעלי התפקידים.

שקיפות, זה מה שהציבור מבקש...

מור יוסף

משתמש פעיל
אני מדבר. לא מדברת.

לא נכון. תעבור שוב על האשכול.
וגם בקרב העובדים שכן משתכרים אין בעלי ג'יפים ובעלי הון.
אין ויכוח !!!!!
לא נראה לי שאתה מכיר את כל העובדים.
את חשבון הבנק ודאי שלא.
(אגב, ג'יפ זה לא משהו יקר כל כך, לא כדאי לשים את הפוקוס דווקא על הכלי הזה...)

רחשי הלב

משתמש מקצוען
אז אם הכל כל כך ישר והגון, במקום לספר לציבור התורמים על האמון הרב שרוחשים גדולי ישראל לקופת העיר, פשוט תפרסמו כמו כל עמותה המתנהלת כחוק כמה ההכנסות, כמה ההוצאות ליתומים ולנזקקים וכמה משתכרים בעלי התפקידים.
כל המידע שכל עמותה מפרסמת כחוק מופיע בגיידסטאר.
הנה קישור: https://www.guidestar.org.il/organization/580377695
אתה מצפה מקופת העיר להוציא חוברת כל שנה עם פירוט מלא של הוצאות והכנסות? יש תקדים לדבר כזה?
ראית עמותה אחת בהיסטוריה שעשתה את זה?

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
הצלחת פרוייקט ערבים תלויה מאוד מאוד בסטטיסטיקה.
המטרה היא לגבות מכל תורם 72 ש"ח לחודש לכל היותר. זה מתאפשר רק בזכות העובדה שיש קצב מסויים של פטירות בציבור שלנו כך שסטטיסטית מתוך קבוצה של 40000 חברים יש כך וכך פטירות וניתן לעמוד (ל"ע) בקצב הזה.
אם כל חולה או מי שיש לו היסטוריה של מחלות שבגללה הוא בקבוצת סיכון, יצטרפו לערבים, העסק יקרוס תוך חודשיים.
לכן, למרבה הצער, הכלל הראשון והבסיסי הדרוש להצלחת הפרויקט הוא 'ניפוי' (סליחה על המילה הקשה) של כל מי שעלול למוטט את הסטטיסטיקה שעליה בנוי הפרוייקט.
תארו לעצמכם שלגמ"ח המרכזי יצטרפו רק מי שיש לו ילדים לחתן ורק חודשיים לפני החתונה...
ספציפית במקרה שאני מכירה מדובר על אדם שהבריא לפני יותר מעשור ויכול לחיות עוד שנים ארוכות ובריאות בעז"ה, לא בחולה נוטה למות חלילה.
אז על בסיס קריטריונים קשוחים של חברת ביטוח, עם אינטרס לצרף מבוטחים בריאים כשור- מובן לי שיסננו אותו, על בסיס קריטריונים של מיזם צדקה... קצת פחות.

ואין לי מקור כתוב, אבל בעבר קראתי ראיון שנערך עם הרב שמואל ליאני, מי שהגה את כל רעיון הערבים.
הוא קבל על זה שהקופות לקחו את הרעיון שלו והקימו מיזם שדי הוציא אותו מהקשרו... התוכנית המקורית היתה אמורה לתת מענה בעיקר לחולים ולמי שבקבוצת סיכון כמו שהגדרתם.
אני לא רואה מקום להשוות לגמ"ח המרכזי, אם כאן זה עובד כמו שכתבתם:
מה אמור לקרוס? זה לא שאתה מפקיד 100 שקל וכנגדם מתחייבים לך 10000. אדם נפטר, השאיר כמה יתומים, מתבצעת גביה והכסף שנגבה בפועל נכנס לחשבון בנק חדש. אין גביה, אין כסף. מה בדיוק אמור לקרוס פה?
בגמ"ח המרכזי אכן הגיוני שיגבילו את גיל ההצטרפות למינימום האפשרי ולא יצרפו לווים חדשים חודשיים לפני חתונה. במקרה של ערבים המתווה הכלכלי נשמע שונה לחלוטין, לפחות על סמך הציטוט לעיל.

מור יוסף

משתמש פעיל
יפה, משכורת מסודרת לבעלי תפקידים זה מקובל ומגיע להם ביושר.

אבל קופת העיר היא עמותה הנשענת על כספי ציבור, נכון?

שקיפות, זה מה שהציבור מבקש...
שום עמותה לא מפרסמת,
עיקר ההוצאות של קופת העיר הם לפרסומות,
קופת העיר מפרסמת בעיתונות החרדית והדתית יותר מכל החברות הגדולות במשק (אולי גם יחד...)
לא רק בעיתונות אלא בכל המדיה
אחוז גבוה מאוד מההכנסות של קופת העיר הולך לשם
הכסף הגדול לא הולך לבעלי תפקידים קבועים

רחשי הלב

משתמש מקצוען
על בסיס קריטריונים של מיזם צדקה... קצת פחות.
לא. הרבה יותר. חברת ביטוח שהאינטרס שלה כלכלי יכולה להחליט להתגמש פה ושם.
קופת צדקה ענקית שרוצה את אמון הציבור ואת הצלחת הפרויקט שלה שתלוי לחלוטין בסטטיסטיקה כנ"ל לא יכולה להתגמש.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען

רחשי הלב

משתמש מקצוען
שום עמותה לא מפרסמת,
עיקר ההוצאות של קופת העיר הם לפרסומות,
קופת העיר מפרסמת בעיתונות החרדית והדתית יותר מכל החברות הגדולות במשק (אולי גם יחד...)
לא רק בעיתונות אלא בכל המדיה
הכסף הגדול לא הולך לבעלי תפקידים קבועים
לפני שאני עונה לך:
על איזה מידע אתה מתבסס?

רחשי הלב

משתמש מקצוען
לא מעילה. רק הלוואה. הם החזירו את הכסף בהמשך, רק בלי המשכנתא...
מה גורם לחשוב ככה? אם היינו מדברים על אברך שמשקיע 50 מיליון שקל לא היה מנוס מלחשוב על הכיוון הזה. אבל מאה אלף שקל? מה גורם לאנשים לחשוב שהוא לקח הלוואה מקופת העיר? יכול להיות שאלו אנשים שיש להם אינטרסים כלשהם? פוליטיים אולי?

דגש חזק

משתמש פעיל
כל המידע שכל עמותה מפרסמת כחוק מופיע בגיידסטאר.
הנה קישור: https://www.guidestar.org.il/organization/580377695
אתה מצפה מקופת העיר להוציא חוברת כל שנה עם פירוט מלא של הוצאות והכנסות? יש תקדים לדבר כזה?
ראית עמותה אחת בהיסטוריה שעשתה את זה?
ממש לא כל המידע מופיע שם!
למשל: לא מפורט כמה משתכרים 207 העובדים של קופת העיר,

גימפל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
התביעה שהוגשה

קבצים מצורפים

• תביעה כנגד קופת העיר.pdf
    KB 703.3 · צפיות: 146
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה