דרוש מידע ערבים

• פותח הנושא nc
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

מור יוסף

משתמש פעיל
כל מי שנותן לקופת העיר / ערבים וכדומה, צריך לקחת בחשבון שהוא נתון לחסדיהם של גבאי הקופה
אין להם שום התחייבות הלכתית ומשפטית לתת, אי אפשר לתבוע אותם בבית דין ולא בבית משפט.
הכול נתון להחלטתם.
משפטית הם יכולים להגיד שהם לא נותנים בלי לנמק.

מי שרוצה חוזה מסודר, התחייבויות משפטיות, סעיפים ברורים, יתכבד לעשות ביטוח חיים, המחיר, כפי שציינו כבר, הוא בערך אותו דבר.

כל אחד והבחירה שלו.

(אישית, לא הייתי שם שקל על ביטוח שאין לי חוזה משפטי אתו ואי אפשר לתבוע אותו)

רחשי הלב

משתמש מקצוען
חוץ מראשי העמותה מורשי החתימה יש שם עוד הרבה בעלי תפקידים - בעלי הון!
שם!!!
אחד!!!
ובעלי הון זה לא סתירה לשום דבר. יש שם יהודי שעשה הון מרכישת ומכירת דירות בפריפריה לפני 25 שנה, כשדירות עלו שם 100,000 שקל. אסור לו? זה על חשבון מישהו?

רחשי הלב

משתמש מקצוען
לא אפגע בפרנסת יהודי, ולא בשמו הטוב בציבור.
בפרנסת יהודי אחד לא תפגע, וגם לא בשמו הטוב. כל הכבוד על הרגישות. אשריך.
אבל אין לך שום בעיה לפגוע ולהכפיש את שמו הטוב של ארגון שלם שעושה למען יתומים ונזקקים פי מליארד ממה שתעשה כל ימי חייך....

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אני חושבת שסוף סוף כל מי שחבר בערבים לא שם את הכסף שלו על קרן הצבי כי מדובר בצדקה! אם הוא עצמו (לא) יזדקק לזה זו כבר שאלה אחרת.
מבחינתי אלו כספי מעשר לכל דבר ועניין. מה ההבדל בשבילי אם אני תורמת לוועד הרבנים עבור משפחה במצוקה שאחד ההורים נפטר או חולה או שאחד הילדים חולה ל"ע לבין תרומה לפרויקט ערבים? זה שבסוף התורם גם יהנה מזה זה משהו אחר.
ובכלל, אם פרויקט ערבים לא נותן בסוף כסף מכל מיני סיבות שונות ומשונות, תמיד אפשר לפתוח קרן צדקה, לא? אז נכון שזה מאוד מקשה ומאכזב, אבל בכל מקרה מדובר בכספי ציבור, בצדקה, אז מה ההבדל?

דגש חזק

משתמש פעיל
למה אתה פוגע לו בפרנסה? אם הוא אכן נוסע על ג'יפ יפה אתה חושב שמישהו בקופה לא יודע מזה?
חברי הקופה יודעים היטב כמה הם משתכרים,
הציבור לא יודע!
אבל בגלל שטענת בתוקף שאינך מחברי הקופה, לא אוכל לכתוב לך את שמו כדי לא לפגוע בפרנסתו ובשמו הטוב בציבור.

דגש חזק

משתמש פעיל
בפרנסת יהודי אחד לא תפגע, וגם לא בשמו הטוב. כל הכבוד על הרגישות. אשריך.
אבל אין לך שום בעיה לפגוע ולהכפיש את שמו הטוב של ארגון שלם שעושה למען יתומים ונזקקים פי מליארד ממה שתעשה כל ימי חייך....
בוודאי שקופת העיר נותנות גם ליתומים ואלמנות, זו מטרתה ולשם כך הוקמה,
וגם אין בעיה שהגבאים שעובדים קשה ירוויחו יפה, (לפי ההלכה מותר עד 49 אחוז)

אבל לפרסם שאף אחד שם לא מרוויח מקופת העיר אגורה שחוקה זה שקר!
ולשקר לציבור זה לא ישר ולא הגון!

מור יוסף

משתמש פעיל
אני חושבת שסוף סוף כל מי שחבר בערבים לא שם את הכסף שלו על קרן הצבי כי מדובר בצדקה! אם הוא עצמו (לא) יזדקק לזה זו כבר שאלה אחרת.
מבחינתי אלו כספי מעשר לכל דבר ועניין. מה ההבדל בשבילי אם אני תורמת לוועד הרבנים עבור משפחה במצוקה שאחד ההורים נפטר או חולה או שאחד הילדים חולה ל"ע לבין תרומה לפרויקט ערבים? זה שבסוף התורם גם יהנה מזה זה משהו אחר.
ובכלל, אם פרויקט ערבים לא נותן בסוף כסף מכל מיני סיבות שונות ומשונות, תמיד אפשר לפתוח קרן צדקה, לא? אז נכון שזה מאוד מקשה ומאכזב, אבל בכל מקרה מדובר בכספי ציבור, בצדקה, אז מה ההבדל?
זה נכון.
אבל יש הרבה שעושים את זה בשביל ביטוח חיים
לכן צריך שיהיה להם את כל המידע מפורט
יש כאלה שיש להם טענות למה נתנו לשמער'ל ולא נתנו ליענק'ל
אז צריך להסביר לכולם שמדובר בארגון צדקה, לא בביטוח !
אין שום חוזה, שום התחייבות, שום כלום, אי אפשר לתבוע על שום סעיף בתקנון, זה גם לא קרה מעולם.
הנייר שעליו חותמים שווה לצור על צלוחיתו, קופת העיר וועד הרבנים לא חותמים על שום נייר.
אכן, מי שרוצה לתת צדקה, אשריו ואשרי חלקו.
אבל כדאי שמי שרוצה לעשות ביטוח חיים שידע לקראת מה הוא הולך.
בביטוח חיים יש חוזה, יש התחייבות, ב"ערבים" אין שום דבר.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא נכון, משום שהרבה פוסקים סוברים שאין לתרום לערבים מכספי צדקה.
המשפחה שלי לא תרמה את זה מכספי צדקה, ואחרי שאבי היה מעורב במקרה שציינתי (שגבאי הקופה הודיעו שאין על מה לדון, והם יעמדו על כך שהרבנים לא ידונו בעניין) - הם ביטלו את ערבים.
יש שם יהודי שעשה הון מרכישת ומכירת דירות בפריפריה לפני 25 שנה, כשדירות עלו שם 100,000 שקל. אסור לו? זה על חשבון מישהו?
השאלה אם הוא לא לווה את ה-100.000 ש"ח ממקום מסוים מאד.
כך, בכל אופן, היו דיבורים...

רחשי הלב

משתמש מקצוען
חברי הקופה יודעים היטב כמה הם משתכרים,
הציבור לא יודע!
אבל בגלל שטענת בתוקף שאינך מחברי הקופה, לא אוכל לכתוב לך את שמו כדי לא לפגוע בפרנסתו ובשמו הטוב בציבור.
מישהו הבין מה הוא אומר?
הוא התחיל ככה:
גם לי הכירות עם אחד האחראים שם, הם משתכרים יפה, נוסעים על ג'יפים יפים, החיים יפים!
בלשון רבים.
ואז כתבתי שלאחראים שם אין רישיון נהיגה כלל.
אז זה עבר ל-
חוץ מראשי העמותה מורשי החתימה יש שם עוד הרבה בעלי תפקידים - בעלי הון!
לא אחראים אלא בעלי תפקידים, שוב בלשון רבים - בעלי הון!!!
אז בתור מי שיש לו היכרות 20 שנה עם המערכת שם ודומני שאני מכיר שם את רוב בעלי התפקידים ביקשתי שישלח לי שם אחד. כי אלו שאני מכיר לא נוסעים על ג'יפים יפים. ואם מישהו מהם בוחר לנסוע ברכב כזה על חשבון המשכורת שלו, שיהיה לו לבריאות, זה לא אמור לפגוע לא בו, לא בפרנסתו ולא בשמו הטוב.
ועל הדרך הוא עבר לדבר בלשון יחיד....

רחשי הלב

משתמש מקצוען
אבל לפרסם שאף אחד שם לא מרוויח מקופת העיר אגורה שחוקה זה שקר!
תוכל להפנות אותי איפה כתבתי דבר כזה?
כי אני כתבתי ששלושת מנהלי הקופה (ציינתי לעיל את שמותיהם המפורשים) אינם משתכרים ואני עומד מאחורי דבריי.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
כך, בכל אופן, היו דיבורים...
הוא לא. מה עושים היום אברכים שקונים דירות בפריפריה, לא במאה אלף אלא בחמש מאות אלף, ואין להם קשר לקופת העיר?
אין דבר כזה, הא?
מה שהם עושים בחצי מיליון, למה מסובך לחשוב שהוא עשה את זה עם המאה אלף הראשונים?
ובקשר לדיבורים, הוכח (מבחינתי גם כאן באשכול) שדיבורים לא עולים כסף, ומאוד כיף ונחמד לשבת ולרכל ולגדף כשאתה לא צריך לקחת אחריות על מה שיוצא מפיך.

מור יוסף

משתמש פעיל
מישהו הבין מה הוא אומר?
הוא התחיל ככה:

בלשון רבים.
ואז כתבתי שלאחראים שם אין רישיון נהיגה כלל.
אז זה עבר ל-

לא אחראים אלא בעלי תפקידים, שוב בלשון רבים - בעלי הון!!!
אז בתור מי שיש לו היכרות 20 שנה עם המערכת שם ודומני שאני מכיר שם את רוב בעלי התפקידים ביקשתי שישלח לי שם אחד. כי אלו שאני מכיר לא נוסעים על ג'יפים יפים. ואם מישהו מהם בוחר לנסוע ברכב כזה על חשבון המשכורת שלו, שיהיה לו לבריאות, זה לא אמור לפגוע לא בו, לא בפרנסתו ולא בשמו הטוב.
ועל הדרך הוא עבר לדבר בלשון יחיד....
אני מבין שלקחתם על עצמכם פרוייקט לגרום למנהלים לסגור ולנעול את האשכול...
גם סוג של כיוון...

רחשי הלב

משתמש מקצוען
אני מבין שלקחתם על עצמכם פרוייקט לגרום למנהלים לסגור ולנעול את האשכול...
גם סוג של כיוון...
לקחתי על עצמי פרויקט (מעייף, יש לומר) לגרום לאנשים לחשוב שניה לפני שהם זורקים מילים בלי אחריות.

מוסיף והולך

משתמש צעיר
לקחתי על עצמי פרויקט (מעייף, יש לומר) לגרום לאנשים לחשוב שניה לפני שהם זורקים מילים בלי אחריות.
איזה אחריות אתה לוקח על מה שאתה כותב?
אתה באמת יודע שהשמועות לא נכונות?
אתה יודע שלפי ההלכה קלא דלא פסיק נחשב ריעותא?

רחשי הלב

משתמש מקצוען
1660833222452.png

בדיוק. מנהלי וראשי קופת העיר.
עומד מאחורי הדברים.
יש שם בעלי תפקידים נוספים שאכן מקבלים משכורת מסודרת. ב"ה.

מור יוסף

משתמש פעיל
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה