השאלה איזה משהו.זה מה שאמרתי שכשליברמן עושה משהו זה גזירה וכשביבי עושה משהו מתרצים את זה מיד
אם מדובר בשני משהואים שונים אז גם התגובה שונה.
השאלה איזה משהו.זה מה שאמרתי שכשליברמן עושה משהו זה גזירה וכשביבי עושה משהו מתרצים את זה מיד
שתיהם עושים את אותם גזירות נגד הציבור החרדי והכול בטענה של עידוד תעסוקה חוץ מזה הכול שטויות ליברמן עשה חוק של חד פעמי ולכן ביבי הוריד את זה ובתמורה אנחהו משלמים עוד כמעט אלפיים ש"ח לחודש למשכנתא וכו'השאלה איזה משהו.
אם ליברמן היה שולח את כל החרדים לתאי גזים, וביבי היה שולח אותם להתקלח אתה מבין שזה שני דברים שונים שדורשים תגובה שונה?
מס אפשר להחזיר ע"י סעיף 46...אני יודעת שאני סוטה מנושא האשכול...
אבל כאחת שעובדת ג"כ בהייטק, במשכורת רחוקה מאד ממה שמזכירים פה...
יש לי אפשרות להחליף עבודה ולהגדיל מאד את ההכנסה, אבל אז יתחיל לרדת לי מס, ואפסיד הנחות במעון (שכרגע אני מקבלת...) הנחות בארנונה וכו'.
אז אני צודקת שלא שווה להתקדם יותר מידי בהכנסה? בסוף אגמור את החודש בפחות..
מה דעתכם?
העלאת הריבית לא קשורה בכלל לביבי. בנק ישראל עצמאי לחלוטין. היו פוליטקאים שניסו לצייץ נגד בנק ישראל והשתיקו אותם מיד כי התערבות של פוליטקאים במדיניות הבנק המרכזי מורידה מיד את דירוג האשראי של המדינהשתיהם עושים את אותם גזירות נגד הציבור החרדי והכול בטענה של עידוד תעסוקה חוץ מזה הכול שטויות ליברמן עשה חוק של חד פעמי ולכן ביבי הוריד את זה ובתמורה אנחהו משלמים עוד כמעט אלפיים ש"ח לחודש למשכנתא וכו'
זה לא אותו דבר,רק לא לשכוח שלפני שנה כשליברמן אמר את הדברים האלו שההנחה תהיה רק כששני ההורים עובדים כולנו זעקנו שזה רדיפה וגזירה אבל היום בגלל שרשכבה"ג מר נתניהו יחד עם הנציגים החרדיים עשו את זה עכשיו זה כבר מותר ולכתחילה וכולנו מנסים לתרץ אותם
הצביעות זועקת
מאז שהממשלה החדשה חזרה לשלטון המחירים רק עלו המשכנתאות עלו באלפי שקלים לחודש ואין קול ואין עונה
העיקר ממשלת ימין
הכול נכון אבל ראש ממשלה היה אמור לעזור לאזרחים שנחנקים מעול המשכנתא שעולה ועולה ואני בטוח שאם לפיד היה היום ראש ממשלה היינו זועקים שזה מגזירותיו וכו'העלאת הריבית לא קשורה בכלל לביבי. בנק ישראל עצמאי לחלוטין. היו פוליטקאים שניסו לצייץ נגד בנק ישראל והשתיקו אותם מיד כי התערבות של פוליטקאים במדיניות הבנק המרכזי מורידה מיד את דירוג האשראי של המדינה
אתה שוב ושוב כותב ששניהם עושים את אותו דבר
והמציאות היא ששניהם לא עשו את אותו דבר.
אבל חבל לטחון מים, גם אם אסביר בפעם השלישית חוששתני שלא תבין.
מה הקשר?אם בקשת ממש לחפור... אני מסימת חודש בפלוס, התנהלות כלכלית נכונה..
אבל אם כבר מי שיש דירה בבעלותו עם משכגתא מזערית ומקבל סבסוד של 1700 לחודש שלא יתבכיין
יוקר מחיה זה לא משהו שאפשר לטפל בו ברגע, להניף שרביט ולפתור בעיות.הכול נכון אבל ראש ממשלה היה אמור לעזור לאזרחים שנחנקים מעול המשכנתא שעולה ועולה ואני בטוח שאם לפיד היה היום ראש ממשלה היינו זועקים שזה מגזירותיו וכו'
זה ברור שהבטחת הבחירות היה יוקר המחיה ומאז הממשלה החדשה המחירים רק מטפסים ועולים
אני מסימת חודש בלי מינוס כי אני מתנהלת נכון כלכלית, לא כי אני חיה ברווחישנם שלבים מאוד ספציפיים שזה ככה לרוב העליה גדולה מההפסד
את רואה שזאתי שמרוויחה 35K משלמת משכנתא 9K
נותנת חומש
ומסיימת את החודש ברווח
מה שאת כנראה לא
זה ושזה לא מדויק,משפחה שמרוויחה 8 אלף, יכולה לאפשר לעצמה דירה עם משכנתה של 9 אלף ?
אני לא מתאפק להעיר למרות שכבר כתבו,
זוג צעיר עם 2 ילדים עם הכנסות של מעל 35 בברוטו, צריך להתנהג בחוסר אחריות כלכלית כדי לא לסיים את החודש בפלוס.
הכלל הוא כזה מעל 20K על כל שקל שתקבלי יצא לך בנטו שליש מיזה...אני יודעת שאני סוטה מנושא האשכול...
אבל כאחת שעובדת ג"כ בהייטק, במשכורת רחוקה מאד ממה שמזכירים פה...
יש לי אפשרות להחליף עבודה ולהגדיל מאד את ההכנסה, אבל אז יתחיל לרדת לי מס, ואפסיד הנחות במעון (שכרגע אני מקבלת...) הנחות בארנונה וכו'.
אז אני צודקת שלא שווה להתקדם יותר מידי בהכנסה? בסוף אגמור את החודש בפחות..
מה דעתכם?
זה ממש לא נכון, כי אנשים שיש להם דירה בלי משכנתא הן במצב כלכלי שונה לגמרי, ואין לזה התחשבות בהנחות.ואין שום הגיון לשלול הנחה ממי שיש לו משכנתא קטנה את הסכום של המשכנתא זה לא סכום שאת נותנת למדינה
אלא כסף שאת קונה בו מוטצרים ושירותים עבור עצמך
באותה מידה אפשר להגיד שאין לי כסף כי אני מכור לסיגריות ומוציא 2000 שח על סיגריות בחודש
ולכן מגיע לי הנחה
נכון, אבל חופשים כמו גני עיריה ועוד חסרונות, אני באמת שולחת לשם כי אחרת אתחיל את החודש עם מינוס..לא רוצה לחפור אבל יש בבני ברק המון מקומות פרטיים עם תנאים כמו במעון ובערך חצי מחיר.
אם זה בעינייך התבכינות אז תעברי הלאה..מה הקשר?
ההתבכיינות חוזרת בכל אשכול בלי קשר
*תעבוראם זה בעינייך התבכינות אז תעברי הלאה..
בעיני זה חשוב להראות לאנשים גם את הצד של מעמד הביניים.
אחרי כל כך כל כך כל כך הרבה הודעות שלך בכל הפורום כאןבעיני זה חשוב להראות לאנשים גם את הצד של מעמד הביניים.
זה מה שאני רוצה להראות.. שאין מה לקנא...דוקא אני חושבת שיש הרבה שמזדהים עם @geekית מחשבים
אם כי כולם / רובם הייטקסטיות עם מעט ילדים...
וכל הציבור הכללי
למרות שאם כל מה שנוצר מלראות את הצד השני זה רק קנאה
אז לא הרווחת כלום
ואגב, את באמת מסתדרת בשוטף עם 5K הוצאות שוטפות + חריגים עם 2 ילדים?
אם כן אני מאמינה שיש להרבה אנשים באשכול כאן מה ללמוד ממך
או שהפוך ...אחרי כל כך כל כך כל כך הרבה הודעות שלך בכל הפורום כאן
אפשר רק להאיר שאם תמיד אף אחד לא מצליח להזדהות או להבין על מה ההתבכיינות (כן, זה בדיוק זה) חוץ מעוד שתיים בערך שבאותו מצב כמוך
כנראה שאת צריכה ליטול קורה עבה מבין עיניך או לנפץ את הבועה שעוטפת אותך
שאת צודקת וכל גולשי פרוג סתם מקנאים?או שהפוך ...
כל גולשי... 2 לייקים יש לך ...שאת צודקת וכל גולשי פרוג סתם מקנאים?
את זה כבר הבנו שאת חושבת.
אני אמרתי שאם אחרי כל ההסברים שלך אין שינוי, אולי כדאי שאת תחשבי על זה שוב אולי זה הפוך
בחירה שלך אם לשים כסף במשכנתא או באוטוזה ושזה לא מדויק,
אנחנו מתנהלים נכון כלכלית ולא מסכנים, אבל כסף לרכב למשל כבר אין לנו....
את יוצאת מתוך נקודת הנחה שמקבלי משכורות גבוהות הם בלי דירה ולהיפך, בעלי משכורות נמוכות קיבלו דירה או 2.אלו שקשה להם לפרגן לי הטבה של 470 שח, אבל הם עצמם מקבלים סבסוד של 1700 לילד, יש להם דירה או שתיים בלי משכנתא ... והנחה של 90 אחוז בארנונה...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: