אז ההשוואה חסרת משמעות ווצריך להדגיש את זה. הדרישה לפרט יותר אין לה תוקף.אבל כשהיא משווה את ההוצאות שלה לגיקית, ההשוואה חסרת משמעות אם היא לא מכניסה למשוואה את הוצאות הדיור שהם הסעיף המרכזי.
בלי להיכנס לעניין של הבחירה האישית של גובה המשכנתא.
אז ההשוואה חסרת משמעות ווצריך להדגיש את זה. הדרישה לפרט יותר אין לה תוקף.אבל כשהיא משווה את ההוצאות שלה לגיקית, ההשוואה חסרת משמעות אם היא לא מכניסה למשוואה את הוצאות הדיור שהם הסעיף המרכזי.
בלי להיכנס לעניין של הבחירה האישית של גובה המשכנתא.
איך לסדר?"פער מעמדות" זה כשזה לא בשליטה של האדם, את הפער שאת מביאה פה אפשר בקלות לסדר.
אבל באמת שזהו וכאן סיימתי. איך שאני רואה את זה - פשוט אבוד.
זה רק מחזק את דבריהצרפתים פשוט לא מוכנים לתפוס את זה שהמדינה שלהם לא יכולה להמשיך עם עול כזה של פנסיונרים על התקציב
זה לא הופך אותם לצודקים כשהם מפגינים אלא למנותקים שרוצים רק לחם ושעשועים.
המע"מ נמוך כי יוקר המחייה גם ככה יקרזה ההמוצע בכל העולם... המעמ בישראל נמוך יחסית
ברור שלא...המע"מ נמוך כי יוקר המחייה גם ככה יקר
לא היית מצפה שהמעמ יעבור את ה17 אחוז
רק על פירות ו ירקותגם אם אני לא טועה אין מע"מ על מוצרי בסיס בכלל
התכוונתי למצב לא בארץרק על פירות ו ירקות
לאאיך לסדר?
משכנתא של 6000 ל 30 שנה??
(כשאני ליטאית.. ואצטרך לתת לבנות...)
אז כבר הסברתי, שאם אעבור לפריפריה ארוויח פחות מהפער שאחסוך במשכנתא...לא
מגורים בדירה זולה יותר
אז שוב, עוד אחד שהוציא את דברי מהקשרם,מבינה מהאשכול שהעולם מתחלק לשניים:
לאלו שמרוויחים שלושים אלף ש"ח לחודש, כששליש הולך למיסים והיתר להוצאות דיור, מחיה, חינוך והוצאות שוטפות עד מחנק
ואלו שמרוויחים חמישית מהסכום, לא משלמים מיסים, מקבלים הנחות, מחזיקים בבעלות דירה גדולה אחת לפחות, עדיף שתיים, ואין להם שום הוצאות.
ברור לך שהחלוקה הזו נשמעת תלושה?
אותו אחד שיש לו דירה או שניים בבעלותו, יכול להיות גם בדיוק ההוא שמרוויח את השלושים פלוס לחודש
ואותו אחד שאין לו שום בסיס לדירה ולא רואה אפשרות כזו על הפרק, וממשיך לשלם שכירות בכאב כל חודש או שאולי זכה וקנה דירה (לא בבני ברק, לא ארבעה חדרים) ומשלם משכנתא גבוהה- הוא אותו אחד שגם מרוויח 6,000 ש"ח בחודש.
אה, ויש לו גם הוצאות נוספות. הוא לא מקבל הנחות כשהוא קונה במכולת, וגם לא במוסדות הלימודים. גם חברת החשמל לא ממש מתחשבת.
כלומר, פירוט ההוצאות לא מסביר למה מי שמשתכר יותר חודשי, נשאר עם פחות.
ההבדל היחיד הוא במס ובהנחות, אבל עדיין הפער שנשאר הוא עצום. זה למה קוראים לזה ניתוק.
יש הרבה דברים טובים אצלנו.(ארץ הקודש היא ארץ טובה ויפה אשר "עיני השם אלוקיך בה מראשית שנה ועד אחרית שנה"ברור שלא...
רק רציתי להראות שיש משהו יותר טוב גם אצלנו
גם אם אני לא טועה אין מע"מ על מוצרי בסיס בכלל
ברוריש הרבה דברים טובים אצלנו.(ארץ הקודש היא ארץ טובה ויפה אשר "עיני השם אלוקיך בה מראשית שנה ועד אחרית שנה"
אבל זה לא משנה את העובדה בכי הוא זה במה שאמרתי
אכן,ולא בהנחות אלא בהקטנת מיסים כמו ההחלטה האחרונה, שמיקרת את המעון בעוד 300 שח למי שאין לו הנחה אבלבאמת שלא מובנת הטענות שלך
מה את בעצם באה לומר
שאפשר לייעל את הקרטוריונים בקבלת הדרגה בתמת??
בינינו לא, אחרים כן, ואני עונה להם בשביל הגולשים האחרים...אז בהחלט אפשר ואף מוסכם ואין על זה שום וויכוח כלל
בהחלטאבל רק לפני שיטפלו בזה שיטפלו בדברים הבאים
יוקר המחייה פה הוא יקר ביותר(בגלל המונופלים
אנשים עובדים פה יותר (בכמות שעות)מכל המדינות העולם המערבי(בגלל יוקר המחייה הגבוה ובמקום להתייעל בהתשלמויות ולימודים נוספים ,הם נקרעים תחת הנטל ולא משפרים את הרמת חיים שלהם)
הדיור הוא יקר יותר בפערים של עשרות אחוזים!!!(כנ"ל בגלל מונופול של רמ"י)
המדינה הזאת היא הכי לא שוויונית במערב
המדינה הזאת היא הענייה ביותר במערב
גם הגולשים האחרים לא יחלקו עליךבינינו לא, אחרים כן, ואני עונה להם בשביל הגולשים האחרים...
זאת לא היתה כוונתי,גם הגולשים האחרים לא יחלקו עליך
אם יטפלו במה שאמרתי
תראי..
בכל מדינה בעולם יש מעמד גבוה יש נמוך ויש ביניים
במדינה בישראל מעמד הביניים נשחק לא בגלל המעמד הנמוך כפי שאת מובילה בטענותייך
אלא הוא נשחק בגלל המעמד הגבוה (ובעומק יותר המונופולים כפי שהוכחתי לעיל)
ממילא במידה ויבוא גבר כמו ירון זליכה(לפחות ככה הוא נראה לי)
ויפרק אותם
אז בהחלט מה שאת אומרת יהיה מוסכם על כולם
ברגע שגם ככה יקר וקשה לחיות פה
את לא מצפה שמי שנמצא בשכבה הנמוכה (בין השאר וחלק גדול מהסיבות שמניתי)
יסכים לשינוי דרגת התמת
גם על זה.זאת לא היתה כוונתי,
הדיון כאן התחיל בזה שהיו ניקים שמחו נגד השינוי האחרון, וראיתי לצורך להראות כאן את הצד שיהנה מההטבות גם...
שימי לב שאת מביאה דוגמאות ספציפיות ומדברת עליהם.אכן,ולא בהנחות אלא בהקטנת מיסים כמו ההחלטה האחרונה, שמיקרת את המעון בעוד 300 שח למי שאין לו הנחה אבל
כל בן זוג עובד יקבל עוד 2 נקודות זיכוי= פחות 470 מס בחודש לילד.
אם יהיה מס הוא יגולגל לשוכריםמה ההגיון שאדם שמכניס אלפים על השכרת דירה לא חייב לשלם מס?
נכון זה בדיוק מה שאני אומרת.שימי לב שאת מביאה דוגמאות ספציפיות ומדברת עליהם.
בזה שמנגנון ההנחות פה בארץ שגוי אני מסכימה-
מה ההגיון בכך שיכול להיות אדם עם הצהרת הון של 10 מש"ח, משכותר של 100K ובגלל שאין לו דירה רשומה על שמו הוא יכול לזכות במחיר למשתכן במיליון שח סבסוד?
מה ההגיון בכך שמקבילו שלא הצליח להוציא בגרות כי טיפל באמו החולה, ירש שמינית דירה בדימונה ובמקביל ים חובות על טיפולים רפואיים, לא יהיה זכאי?
מה ההגיון שאדם שמכניס אלפים על השכרת דירה לא חייב לשלם מס?
וכמו שאת מתלוננת למעשה-
מה ההגיון שהמס/ההנחות נקבעות רק לפי ההכנסה החודשית ולא לפי כל ההון? או לפחות לנכות דיור בסיסי למי שאין דירה משלו.
היא כן מתקנת את העוול קצתאבל ההטבה הנוכחית בכלל לא פותרת את העוולות שאת מדברת עליהם. גם אותו ילד שמנת מתל אביב שיש לו 3 דירות במגדלי היוקרה בעיר יקבל את זיוכי המס הזה
מנגנון ההנחות נותר דפוק בדיוק כשהיה. ההבדל הוא שהוא מתקן טיפה עוולה אחרת שקיימת (מיסים גבוהיים מאד למעמד הביינים) ואת נהנית ממנה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: